Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ρέθυμνο: Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη


Πηγή: ΑΠΕ  30/05/11-20:57
Καθημερινά εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες, φοιτητές και οικογένειες ολόκληρες, δίνουν ραντεβού στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στις 7 το απόγευμα, ώστε να διαδηλώσουν ειρηνικά και να δηλώσουν την αντιμνημονιακή τους άποψη.

Μη σε φοβίζουν... Τρόμαξέ τους, ΕΣΥ!!!

Διογκώνεται το κίνημα των αγανακτισμένων

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα κατά την οποία οι πολίτες βγήκαν στις πλατείες περισσότερων από 100 πόλεων σε όλη την Ευρώπη. Οι πολίτες όλων των ηλικιών που συγκεντρώθηκαν στις πλατείες της χώρας μας φώναζαν για πέμπτη συνεχή μέρα συνθήματα κατά των πολιτικών,

Σύνταγμα 29 5 2011 #greekrevolution 100.000 people

Σύνταγμα 29 5 2011 #greekrevolution 100.000 people

Αγανακτισμενοι στην Αριστοτέλους 29/05/2011, μετά τη μπόρα

Ολοκληρώνεται και άλλο 24ωρο κατάληψης στο Δημαρχείο Ιεράπετρας...

 (flashnews.gr )
 Υπό κατάληψη τελεί για τέταρτη ημέρα το Δημαρχείο Ιεράπετρας, από κοινωνικούς φορείς που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για τη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου της περιοχής.
Η κατάληψη έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη ενώ την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Ημερίδα για τη γλώσσα με τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη

Ημερίδα για τη γλώσσα με ομιλητή τον καθηγητή Γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπινιώτη διοργανώνει το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στις εγκαταστάσεις τους Αγίους Πάντες Αποκορώνου, στις 11 Ιουνίου.

Πρόγραμμα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΞΕΝΙΑ,   Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011,   ώρα 19:00
 Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Περιβαλλοντικός     Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ρεθύμνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεθύμνου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε για την Κρήτη;

Θα προβληθεί η ταινία: Χίλιες χαμένες μπάλες του γκόλφ.

Ρίξτε απλά μια ματιά στους πίνακες.







Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν να μας πείσουν εδώ κι ενα χρόνο;Φυσικά όχι.
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ.επιχειρήσεων);Προς θεού όχι!
Ειναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!

Πάμε σε άλλους πίνακες
Ειμαστε πρωταθλητες σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες;δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε καμμία περίπτωση!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Δεκάδες χιλιάδες στην Πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, περισσότεροι από κάθε φορά, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος με κεντρικό σύνθημα «Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι». Ένα ειρηνικό αν και θυμωμένο πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας, αντίληψης, στρώματος, κομματικής τοποθέτησης έχει κατακλύσει την πλατεία και τους δρόμους γύρω της, αποφασισμένο να παραμείνει εκεί όλο το βράδυ.

Πρακτικά 1ης, 2ης, 3ης Λαικής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος

  |  
by ΒlackΜediterraneanPirate
ΒlackMediterraneanPirate   29-05-2011   13:15
 Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος
Πρακτικά 2ης Συνέλευσης,  Πέμπτης   26-05-2011
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (2η)
ΑΠΟΨΕΙΣ :
Δημοκρατία δεν είναι να φωνάζουμε
Αν όχι τώρα, τότε πότε?

Αθήνα – Είμαστε το 55% του λαού , όχι χρώματα είμαστε όλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ / ΕΛΛΗΝΕΣ / ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ . Το ηθικό μας δέν θα μας το ρίξουν .

Ενημέρωση απο την συγκέντρωση του κόσμου στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά

Αναρτήθηκε από τον/την Candia Alternativ@ στο Μαΐου 28, 2011
Ενημέρωση από πέμπτη 26/5
Μετά τη χτεσινή συνέλευση είχε ανανεωθεί το ραντεβού για την πέμπτη στις 18:00 στην αγορά. Ο κόσμος που μαζεύεται είναι ελαφρώς λιγότερος, γύρω στα 400 άτομα, αν και πέρασαν περισσότεροι.

Μια ενημέρωση επί της ουσίας για την 3η μέρα συγκέντρωσης του κόσμου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Αναρτήθηκε από τον/την Candia Alternativ@ στο Μαΐου 28, 2011
Για 3η μέρα σήμερα Παρασκευή 27 Μάη, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία ελευθερίας, παρά την δυνατή βροχή. Πολλοί ήταν αυτοί που πήραν το μικρόφωνο και εκφράστηκαν δημόσια, και μια σύντομη

παμε πλατεία

Ενημέρωση απο την συγκέντρωση του κόσμου στην πλατεία Αγνώστου στρατιώτη στο Ρέθυμνο
Αναρτήθηκε από τον/την Candia Alternativ@ στο Μαΐου 28, 2011
Τετάρτη το απόγευμα στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη συγκεντρώθηκαν οι “αγανακτισμένοι” πολίτες του Ρεθύμνου

Σύνταγμα after midnight

Σύνταγμα after midnight

«Ξύπνα, ώρα για ύπνο»

Δημιουργική έμπνευση στην εποχή της απαισιοδοξίας 

Ο Sigmataf, κατά κόσμο Στέλιος Τσάφος, δραστηριοποιείται στα μουσικά δρώμενα ήδη από το 2001. Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού album «Ξύπνα, ώρα για ύπνο» (2010) μας εξηγεί πόσο δύσκολη υπόθεση είναι η επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική σήμερα

sigmataf - παράξενό μου, κάποτε

1η Ιούνη: κοινή μέρα δράσης για τη δημόσια και δωρεάν υγεία από το Συντονισμό Επιτροπών-Πρωτοβουλιών Κατοίκων και την ΟΕΝΓΕ

1η Ιούνη: κοινή μέρα δράσης για τη δημόσια και δωρεάν υγεία από το Συντονισμό Επιτροπών-Πρωτοβουλιών Κατοίκων και την ΟΕΝΓΕ
Την 1η Ιούνη, ο Συντονισμός ΕΠΚΑΣ και η ΟΕΝΓΕ, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, συνδιοργανώνουν κοινή μέρα δράσης ελεύθερης πρόσβασης στους χώρους υγείας, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και πραγματικά δωρεάν υγείας, που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση των μνημονίων.

Την 1η Ιούνη, ο Συντονισμός ΕΠΚΑΣ και η ΟΕΝΓΕ, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, συνδιοργανώνουν κοινή μέρα δράσης ελεύθερης πρόσβασης στους χώρους υγείας, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και πραγματικά δωρεάν υγείας, που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση των μνημονίων.
Όπως αναφέρει η απόφαση της ΟΕΝΓΕ (5/5/2011):
"Η ΟΕΝΓΕ είχε πολύ έγκαιρα προειδοποιήσει την κοινωνία ότι «οι περικοπές στο ΕΣΥ βλάπτουν σοβαρά την Υγεία». Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο την εκτίμηση αυτή. Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ θεωρεί ότι η σχεδιαζόμενη «αναδιάταξη των Νοσοκομείων της χώρας», δεν αποσκοπεί στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αλλά στην οριστική κατεδάφισή τους.

Τα τελετουργικά της φυλής


Τα τελετουργικά της φυλής
Θεωρούμε άραγε ότι (μόνη) πολιτική είναι η πιστή επανάληψη όσων μάθαμε μέχρι τώρα, μέχρι να φωτιστεί ο λαός και να καταλάβει την τύφλωση που δεν του επέτρεπε να δει πόσο σωστές είναι οι προτάσεις και οι πρακτικές μας;
 
Της Ντίνας Τζουβάλα

Σίγουρα, δεν ανήκω σε αυτούς που ενθουσιάστηκαν με το facebook-ικό κάλεσμα για την ακομμάτιστη και «μη-ιδεολογική» (!) διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Αν κάτι όμως κατάλαβα πριν αποκτήσω γνώμη για όσα γίνονται στο Σύνταγμα είναι ότι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν  οι αντεγκλήσεις.

Εντελώς σχηματικά, δύο είναι οι αντιτιθέμενες αντιλήψεις για τους «αγανακτισμένους»:  Από τη μία «το να κατεβαίνει ο κόσμος στο δρόμο- άνευ ετέρου- είναι καλό»». Από την άλλη, «τέτοιου είδους γεγονότα είναι εγγενώς επικίνδυνα».  Νομίζω πως αξίζει να εξετάσουμε αυτές τις δύο οπτικές. Όχι για να καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα πάνω σε κάτι που ακόμα εξελίσσεται, αλλά για να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε τα αναλυτικά εργαλεία με τα οποία θα το αντιμετωπίζουμε.

Η πρώτη αντίληψη πατάει στο υπαρκτό δεδομένο ότι τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στην Ελλάδα  μαζικός (ακρο)δεξιός ριζοσπαστισμός. Ως εκ τούτου, οι επιλογές μέχρι τώρα ήταν δύο. Η μία, η «δεξιά», ήταν να κάθεσαι σπίτι σου, στον καναπέ και την τηλεόρασή σου. Η άλλη, η «αριστερή», ήταν να βρίσκεσαι στο δρόμο. Και απ’ τη στιγμή που έβγαινες στο δρόμο γινόσουν κομμάτι ενός τουλάχιστον προοδευτικού αγώνα.  Με βάση αυτό το σχήμα, όντως, το ότι άνθρωποι οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες αποφάσισαν να κινητοποιηθούν είναι μια θετική εξέλιξη. Παραμένει όμως μια επιφύλαξη. Θεωρώ υπαρκτό και άξιο μελέτης  το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε μπροστά στις απαρχές της συγκρότησης ενός (ακρο)δεξιού ριζοσπαστικού κινήματος. Δεν ισχυρίζομαι ότι στο Σύνταγμα συμβαίνει ήδη αυτό. Ισχυρίζομαι όμως ότι ίσως είναι λίγο αφελές πλέον να αντιμετωπίζουμε το τρίπτυχο «δρόμος-συνέλευση-πορεία» ως εγγυήσεις αριστερής ή, έστω, «προοδευτικής» δυναμικής.

Η δεύτερη αντίληψη δεν έχει την αφέλεια της πρώτης. Έχει όμως έντονα στοιχεία «αριστερού τοτεμισμού». Εξηγούμαι. Το να μετράμε ελληνικές σημαίες και εθνικο-λαϊκά συνθήματα έχει το ενδιαφέρον του, ειδικά αν θέλουμε να διαπιστώσουμε έμπρακτα αν υλοποιείται ο κίνδυνος που περιέγραψα παραπάνω. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αυτό πρέπει να το κάνουμε μόνο ως προς τα γεγονότα του Συντάγματος. Όποια και όποιος μπαίνει στον κόπο να κάνει μια βόλτα στις πορείες (ναι, στις «κανονικές» πορείες, εκεί που υπάρχουν κόμματα και πανό) θά΄ χει δει πολύ περισσότερες ελληνικές σημαίες και θά’χει ακούσει πολύ περισσότερα συνθήματα «υπόπτου» περιεχομένου. Στις «κανονικές» πορείες, όμως, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον καταγραφής. Ο λόγος γενικά είναι απλός: Εκεί, όλα συμβαίνουν όπως τα έχουμε συνηθίσει, όπως επιτάσσει η αριστερή μας θρησκεία. Είναι τουλάχιστον ανησυχητική η επιθυμία της Αριστεράς για μια «κανονικότητα», έστω κι αν αυτή είναι η μεταπολιτευτική κανονικότητα των αγώνων. Όλα αυτά θυμίζουν έντονα τελετουργικά κάποιας φυλής. Όχι μόνο για τη σταθερή επαναληψιμότητά τους, ακόμα και όταν δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Κυρίως, επειδή είναι ακριβώς αυτά τα τελετουργικά που μας συγκροτούν ως φυλή, διαχωρίζοντάς μας από τους «άλλους», οι οποίοι αυτόματα ταυτίζονται με το εγγενώς κατώτερο.

 Σε τελική ανάλυση, αναρωτιέμαι γιατί ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν λιγότερο «επικίνδυνος» από τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα. Εκτός αν έχουμε ξεχάσει πόση εχθρότητα υπήρχε προς κάθε οργανωμένη συλλογικότητα εκείνες τις μέρες, εκτός αν δεν θυμόμαστε πόσες βαθιά αντικοινωνικές  πράξεις έλαβαν χώρα εκείνο το δεκαπενθήμερο. Τότε όμως η στήριξη της εξέγερσης ήταν μονόδρομος, τουλάχιστον για ένα κομμάτι της Αριστεράς.

Το παράδειγμα του Δεκέμβρη δεν μου ήρθε στο νου μόνο εξαιτίας της όποιας ομοιότητας.  Έχω την έντονη αίσθηση πως ακριβώς στο Δεκέμβρη του 2008 βρίσκονται οι αιτίες του σημερινού μας φόβου για το Σύνταγμα.  Όσα ακολούθησαν εκείνες τις μέρες μας έχουν πείσει ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως κάθε εξέγερση θα ηττάται, και σαν μόνη συνέπεια θα έχει το «πολιτικό κόστος» των δυνάμεων που τη στήριξαν. Αν όμως φτάσουμε, έστω και υπόρρητα, σ’ αυτή την παραδοχή, απλά θέτουμε εαυτούς εκτός πολιτικής. Κάνουμε, δηλαδή, ακριβώς αυτό για το οποίο «κατηγορούμε» τους «απολίτικους αγανακτισμένους». Ή θεωρούμε ότι (μόνη) πολιτική είναι η πιστή επανάληψη όσων μάθαμε μέχρι τώρα, μέχρι να φωτιστεί ο λαός και να καταλάβει την τύφλωση που δεν του επέτρεπε να δει πόσο σωστές είναι οι προτάσεις και οι πρακτικές μας.

Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στο Σύνταγμα, όπως δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε το Δεκέμβρη. Κυρίως, δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί. Είμαι όμως πεισμένη ότι καλύτερα να είμαστε κομμάτι αυτού που θα συμβεί. Αλλιώς, υπάρχει πάντα η παρηγορητική αγκαλιά του Περισσού.

 


Ντίνα Τζουβάλα
RED
Notebook
Θεωρούμε άραγε ότι (μόνη) πολιτική είναι η πιστή επανάληψη όσων μάθαμε μέχρι τώρα, μέχρι να φωτιστεί ο λαός και να καταλάβει την τύφλωση που δεν του επέτρεπε να δει πόσο σωστές είναι οι προτάσεις και οι πρακτικές μας;

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Προς έναν νέο τύπο χειραφετικής πολιτικής

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Προς έναν νέο τύπο χειραφετικής πολιτικής: "Προς έναν νέο τύπο χειραφετικής πολιτικής Από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μαδρίτη και την Αθήνα πολλοί «νέοι κόσμοι» είναι ήδη εδώ! Του Κ..."

Blowin' In The Wind

Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται 91 θέσεις ιατρών για τις Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν.

Αρθρο του/της: Χριστιάννα Λούπα
Το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει (91) ενενήντα ένα θέσεις ειδικευμένων ιατρών, για εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας (Μ.Ε.Ν.) Νεογνών όπως φαίνεται παρακάτω:


''Palmografos''

100.000 αιτήσεις μετανάστευσης το 2011! - Οι Έλληνες ξανά στο δρόμο της ξενιτιάς

Αρθρο του/της: Χριστιάννα Λούπα
image

Με δεδομένο πλέον ότι το Μνημόνιο γύρισε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω στα εργασιακά και βύθισε την ανάπτυξη στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους τα “νούμερα” δεν θα έπρεπε να αποτελούν έκπληξη.

Ωστόσο είναι μια απ' τις πλέον δυσάρεστες ειδήσεις το γεγονός ότι οι Έλληνες μεταναστεύουν πλέον σε ρυθμούς δεκαετίας του 50!

''Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας, είναι ΗΔΗ χρεοκοπημένη''

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ

Γυναίκες-Εντουάρντο Γκαλεάνο (ελληνικοί υπότιτλοι)

Γυναίκες-Εντουάρντο Γκαλεάνο (ελληνικοί υπότιτλοι)

Ισπανικά μαθήματα

Ισπανικά μαθήματα

Εναλλακτικές λύσεις για το χρέος στην Ευρωζώνη

Εναλλακτικές λύσεις για το χρέος στην Ευρωζώνη

Radical Desire: Οι "indignados" και το Σύνταγμα ως η φάρσα της Πλα...

Radical Desire: Οι "indignados" και το Σύνταγμα ως η φάρσα της Πλα...: "Μετά την επιτυχία των εξεγέρσεων στην Τυνησία και την Αίγυπτο να ανατρέψουν τα δικτατορικά καθεστώτα, ξεκίνησε στα καθ’ ημάς μία ολόκληρη συ..."

Η ανεργία βλάπτει σοβαρά την υγεία


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως υγεία ορίζεται όχι μόνο η απουσία νόσου, αλλά και η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Στο πλαίσιο αυτό η σχέση εργασία-ανεργία αποτελεί βασικό κοινωνικό προσδιοριστή της υγείας. Η εργασιακή ασφάλεια ευνοεί την υγεία, την ευημερία και την εργασιακή ικανοποίηση, ενώ η ανεργία, η ανασφάλεια και το άγχος στο χώρο εργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών.

Ξεσηκωμός στην Ιεράπετρα

Στην πλατεία του Δημαρχείου της Ιεράπετρας συγκεντρώθηκαν φορείς και πολίτες, σε μια ογκωδέστατη για τα δεδομένα της περιοχής διαδήλωση.
Βασικό αίτημα, η μη υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας του νοσοκομείου της πόλης,

«Ραντεβού» στην Ταχρίρ δίνουν ξανά χιλιάδες Αιγύπτιοι

 Χιλιάδες άτομα άρχισαν να συγκεντρώνονται και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, με αίτημα την επίσπευση της εφαρμογής των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε μετά από έκκληση της νεολαίας μέσω διαδικτύου

Καταγγελία επίθεσης κατά μεταναστών στα Χανιά

Επίθεση από ακροδεξιούς δέχτηκαν δύο Μαροκινοί μετανάστες στα Χανιά, σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Όπως επισημάνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση, την Πέμπτη το βράδυ, «μια ομάδα 10 φασιστών επιτεθήκαν απρόκλητα με παλούκια και γροθιές σε 2 μαροκινούς μετανάστες στον Δημοτικό Κήπο.

O ανεπιθύμητος Λοβέρδος


                        Οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ και οι Σύλλογοι Εργαζομένων των
                        Νοσοκομείων όλης της Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών
                        Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και  Πολίτες της
                        Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου έκαναν
                        ομόφωνα την παρακάτω καταγγελία για τα γεγονότα που
                        συνέβησαν χτες κατά την ανακοίνωση των διαβόητων
                        συγχωνεύσεων:

Μόνο 4 αιμοδυναμικά εργαστήρια για όλη την Β.Ελλάδα

Μόνο 4 νοσοκομεία διαθέτουν αιμοδυναμικά εργαστήρια, απαραίτητα για ασθενείς με έμφραγμα, στη Β. Ελλάδα. Οι ασθενείς από τα υπόλοιπα 19 νομοσοκομεία πρέπει να διακομίζονται στα νοσοκομεία αυτά, παρότι χρίζουν άμεσης φροντίδας. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την αδυναμία του ΕΚΑΒ να εκτελεί δρομολόγια λόγω έλλειψης οχημάτων και φόρτου εργασίας. Αποτέλεσμα είναι το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Μέσα Ιουλίου οι τελικές αποφάσεις στην Υγεία

Παντελης Χουλακης
ΗΡΑΚΛΕΙΟ. «Είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω», προειδοποίησε χθες από το Ηράκλειο της Κρήτης ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Μέσα Ιουλίου αναμένονται -όπως είπε- οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στον τομέα της υγείας.

Συναίνεση… «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα!


Συναίνεση πολιτικών αρχηγών δεν είδαμε αλλά συναίνεση… «αγανακτισμένων» είδαμε για ακόμη μία μέρα!    
Πιστοί στο «ήρθαμε και θα μείνουμε μέχρι να φύγουν αυτοί», οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες διαδηλωτές πλημμύρισαν εκ νέου το Σύνταγμα και πάνω από 12-13.000 φώναξαν και  πάλι «ξυπνήσαμε, ως εδώ ήταν».

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Spanish Revolution (Greek subs) #15M με τον José Luis Sampedro (720p)

Προλετάριος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ)


Καταγγέλουμε τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας της επίσκεψης του υπουργού υγείας κου Α.Λοβέρδου στο Ηράκλειο Κρήτης την 26 Μαΐου 2011, που ξεπερνούσε ακόμα και τα μέτρα ασφαλείας επίσκεψης αρχηγού κράτους.

Αδελφέ μου,



Η παρακάτω επιστολή γράφτηκε από τον Βιετναμέζο μετανάστη Ha Minh Thanh, ο οποίος εργάζεται ως αστυνόμος στη Φουκουσίμα, και εστάλη σε έναν φίλο του στην πατρίδα του Δημοσιεύθηκε στο New America Media στις 19 Μαρτίου.

ο νευροχειρουργός Παπανικολάου μιλά στην χρεοκρατία

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λαμίας, η δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την προβολή του ντοκιμαντέρ ΧΡΕΟΚΡΑΤIA.
Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο υπεύθυνος για την επιστημονική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Λεωνίδας Βατικιώτης.

Γιώργο… αυτές είναι οι επιλογές σου!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=d3mGf37IWro]

 Γεια σου Γιώργο μου!.. δεν έχω προλάβει καν να κοιμηθώ από χθες... φαντάζομαι και εσύ έμεινες ως αργά στις τηλεοράσεις μαζί μας, ε;..!
 .
Κοίτα να δεις... χθες μας είδες!.. δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλοι, μικροί, άνεργοι, φτωχοί, όλοι αξιοπρεπείς, μερικοί πλούσιοι και καλοβαλμένοι, έφηβοι, οικογένειες με μικρά παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες... Χθες ένα πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας κατέβηκε στο δρόμο για να σου δώσει ειρηνικά και ψύχραιμα... ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. Το πήρες;...

Διάλογος με χημικά του Α. Λοβέρδου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Το Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ B-FEST αντεπιτίθεται και φέτος!

Στη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, ξεκίνησε χθες το Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ της Εφημερίδας «Βαβυλωνία», B-FEST. Στο Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Μαΐου, συμμετέχουν και φέτος σημαντικοί διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές,

Όλοι και απόψε Σύνταγμα

Όλοι και απόψε Σύνταγμα, Λευκό Πύργο, κλπ ! Ρίχτηκε η ιδέα για δημιουργία εθελοντικού ιατρείου στο Σύνταγμα

Ξεκινά ο έλεγχος του χρέους από τη μεριά της κοινωνίας

Αθήνα, 16 Μαΐου 2011
Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 15 Μαΐου 2011 στο Πολυτεχνείο, όπως είχε ανακοινωθεί, ανοικτή συνάντηση εργασίας οικονομολόγων και νομικών όπου συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η ερευνητική δουλειά για το δημόσιο χρέος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Για να εξασφαλίσει την ανενόχλητη διεξαγωγή της επικοινωνιακής του φιέστας στο Ηράκλειο , ο Υπουργός διάλυσης της Υγείας κ.Λοβέρδος μετέτρεψε τη γύρω περιοχή σε απαγορευμένη ζώνη , κινητοποίησε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ ,

Λοβερδος ΕΝΑΝΤΙΟΝ γιατρών

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Από Α.Ρ.Σ.Ι.                                                                26-5-11    
 Αναφορά από το συνάδελφο Μ.Π. στο facebook για τα καραγκιοζιλίκια Λοβέρδου – αστυνομίας  στο Ηράκλειο σήμερα.
 «αποκλεισμενη μια ολοκληρη περιοχη ακτινας ενος χιλιομετρου γυρω απο το ξενοδοχειο που θα εδινε συνεντευξη τυπου σημερα το μεσημερι ο υπουργος υγειας

Barry Lyndon - Theme Sarabande

Athens 25-5-2011.mp4

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ωριμάζει η αγανάκτηση;

Δεν είδα αιτήματα στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων. Κινητοποιηθήκαμε μόνο επειδή μας είπαν, δικαίως, οι Ισπανοί ότι κοιμόμαστε;
Παρ αυτα εμπιστεύομαι κινηματικές διεργασίες βάσης και πιστεύω ότι θα βρεί το δρόμο του το κίνημα. Κάποια στιγμή θα φύγει το μούδιασμα από το μυαλό και τα πόδια.
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν θα έχει απομείνει τίποτα, πρός διάσωση.

Παρόντες οι "αγανακτισμένοι" και στο Ρέθυμνο

Στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη συγκεντρώθηκαν οι «αγανακτισμένοι» του Ρεθύμνου σήμερα το απόγευμα μετά από το κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Το γράφημα Ελλάδας-Αργεντινής που έκανε την Τρόικα να σκεφτεί

του Π.Παναγιώτου

Στην αρχή ειπώθηκε πως η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα δάνειο ύψους 40 δις ευρώ για αντιμετωπίσει τις δανειακές της ανάγκες.Σύντομα, το ύψος του δανείου αυξήθηκε στα 110 δις ευρώ με την πρόβλεψη ότι θα ήταν αρκετό για να δώσει λύση στην ελληνική κρίση χρέους μέσα σε τρία χρόνια, με την παράλληλη υιοθέτηση του μνημονίου.

Πλήθος «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα»

Πλήθος κόσμους έχει κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα νεαρών ακτιβιστών μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης για ειρηνική διαμαρτυρία απέναντι στα μέτρα που επιβάλλονται από το Μνημόνιο.

Μαδρίτη: Η κινητοποίηση "αγανακτισμένων" μειώνεται

Μετά την ευφορία της πρώτης εβδομάδας, η κινητοποίηση των νεαρών "αγανακτισμένων" άρχισε να μειώνεται σήμερα στην Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης, σύμφωνα με έναν από τους εκπροσώπους του κινήματος που ξεκίνησε στις 15 Μαΐου από το Ίντερνετ.
Μολονότι το "εναλλακτικό χωριό" που έχει στηθεί στην πλατεία της Μαδρίτης συνεχίζει να επεκτείνεται, οι συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετείχαν όλα τα βράδια της περασμένης εβδομάδας χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, έχουν αυτή την εβδομάδα μικρότερο μέγεθος.

Βολιβία: Η ζωή στον «άλλο κόσμο, τον εφικτό»

Ο διάλογος ανάμεσα σε επαναστάτες και κυβερνώντες έχει ανοίξει. Στο επίκεντρο των συγκρούσεών τους είναι ένα ζήτημα που όλες οι αριστερές κυβερνήσεις στην Λατινική Αμερική, αλλά και τα κοινωνικά κινημάτα παγκοσμίως, αντιμετωπίζουν: πώς θα μοιάζει «αυτός ο άλλος κόσμος, ο εφικτός» για τον οποίο αγωνιζόμαστε;

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.
Διευκρινιστική δήλωση:
Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Στην αγωνία αυτού του τόπου για ζωή, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου έρχεται να προσθέσει την δική της αγωνία και κοινωνικοπολιτική αντίθεση για την καταπάτηση του δικαιώματος στην δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.  

50 εκ. έσοδα απο τους μετανάστες και 12 από τους εφοπλιστές. Ποιος φταίει για την κρίση;


50 εκ. έσοδα απο τους μετανάστες και 12 από τους εφοπλιστές. Ποιος φταίει για την κρίση;
Συζήτηση για τη μετανάστευση στην Ελλάδα, Τετάρτη 25 Μαΐου

Θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Τσιμούρης (καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας)
Απόστολος Καψάλης (ερευνητής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣEΕ, υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής)
Ηλίας Χρονόπουλος (μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης της απεργίας πείνας των μεταναστών)

Θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος των 300 απεργών πείνας

 Τετάρτη 25 Μαΐου στις 18.00

Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αίθουσα 108 – Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Ισόγειο Γυάλινου Κτιρίο


RED
Notebook

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μήνυμα από Ισπανία.

Μήνυμα από Ισπανία

Αλήθεια, πώς αισθάνεται ο κόσμος της δουλειά, η εργατική τάξη της χώρας μας και τα φτωχά νοικοκυριά όταν μαθαίνει την είδηση, που κάνει τον γύρο του κόσμου, ότι οι Ισπανοί πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που επελαύνει και στην χώρα τους κατεβαίνουν στους δρόμους με σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες»;

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

αιτήματα Ισπανικού Κινήματος

Επειδή κανένας (ακόμα) δεν δημοσίευσε τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ του Ισπανικού Κινήματος που έχει καταλάβει τις Πλατείες ΟΛΩΝ των ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ πόλεων εδώ και έξι μέρες έως σήμερα Κυριακή 22, ημέρα τοπικών εκλογών (δημοτικών και περιφερειακών), ιδού η μετάφραση των ΑΡΧΙΚΩΝ αιτημάτων όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του πρώτου καλέσματος στις 15 Μάη

Επί ποδός η Αστυνομία της Κρήτης για τους… χίπις

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης προετοιμάζουν τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για την υποδοχή των χιλιάδων ξένων και Ελλήνων επισκεπτών που αναμένεται να βρεθούν στα Μάταλα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 11-13 Ιουνίου,

Ανθρώπινα δικαιώματα στα... "χαρτιά"

 της Χαράς Βηλαρά
Κεκτημένα δικαιώματα αμφισβητούνται. Άνθρωποι οδηγούνται σε αδιέξοδο. Πολλοί πια ανάμεσά μας διαβιούν στο περιθώριο της ζωής όχι από επιλογή αλλά από έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και  εγκληματικής αδιαφορίας από την πολιτεία.
Μετανάστες, άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας, άνεργοι, άτομα με αναπηρία, ζουν σε μια κοινωνία εν πολλοίς εχθρική απέναντί τους γιατί ποτέ ουσιαστικά δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες τους αλλά και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους για να μπορούν να έχουν μια ζωή με ίσες δυνατότητες, χωρίς να κυριαρχεί το στοιχείο της διαφορετικότητας.

Από το Ηράκλειο θα ανακοινώσει ο Α. Λοβέρδος τις αλλαγές στα Νοσοκομεία

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από όπου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει την πρόταση για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων της Κρήτης.

Αθωώθηκε ο Σωκράτης μετά 2.410 χρόνια!

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε τον Σωκράτη μετά από 2,410 χρόνια. Σε μια ιστορική δίκη, με αρχαιοελληνικά στοιχεία αλλά και σύγχρονες αντιλήψεις, δοσμένες με νομικές εκφάνσεις και χιούμορ, εκατοντάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια εκπληκτική «παράσταση» της αλήθειας, του νόμου και της ελληνικής κληρονομιάς.

Μονιμότητα κατοχυρωμένη μόνο για τους άξιους θέλει ο Γ. Ραγκούσης

''Πάει και η μονιμότητα''
Υπέρ της μονιμότητας μόνο των άξιων δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", κάνει λόγο για συνταγματική αναθεώρηση το 2014, κατά την οποία θα προταθεί κατοχύρωση της αντικειμενικής αξιολόγησης και σύνδεση της μονιμότητας με την αξία". 

Διαδηλώσεις κατά της G8 στην Γαλλία

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της G8.
Το σύνθημα "G8 φύγε, οι άνθρωποι πρώτα, όχι τα οικονομικά" κυριάρχησε εν΄ όψει της συγκέντρωσης των ισχυρών του κόσμου που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαΐου στη Ντοβίλ.

Ισπανία: Στους δρόμους παρά την απαγόρευση

 Οι κινητοποιήσεις της νεολαίας στην Ισπανία συνεχίζονται, παραμονή των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής, παρά τη σχετική απαγόρευση. 
 Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συρρεύσει στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης «Πουέρτα ντελ Σολ» από το μεσημέρι του Σαββάτου, διαμαρτυρόμενοι για έβδομη συνεχή μέρα κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της διαφθοράς.

«Νυστέρι» στα προνόμια των ακτινολόγων

http://img.protothema.gr/544511CA1271B8B239ED02D6C681B8B9.jpg    Τέλος στην προνομιακή μεταχείριση των ακτινολόγων  του ΕΣΥ θα επιχειρήσει να βάλει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα της πολύμηνης άδειας που λαμβάνουν ετησίως, προκαλώντας έτσι τεχνητά κενά και δραματικές καθυστερήσεις στο σύστημα  δημόσιας υγείας.

Α. Λοβέρδος: Επιταχύνονται οι αλλαγές στο ΕΣΥ

Καμαρώστε δημόσια υγεία.

Την συνεργασία των δημόσιων νοσοκομείων με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα προβλέπει νομοθετική διάταξη του υπουργείου υγείας που θα έρθει στην Βουλή ανακοίνωσε ο   Α. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του, την Παρασκευή, με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Στο µικροσκόπιο οι άδειες στο ΕΣΥ

ΆΠΟ 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Στο µικροσκόπιο οι άδειες στο ΕΣΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΘΑ ΚΑΪΤΑΝΙΔΗ
   
Στο µικροσκόπιο επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τις άδειες συγκεκριµένων ειδικοτήτων στο ΕΣΥ. Στο µεταξύ, την 1η Ιουνίου εγκαινιάζεται η λειτουργία των νοσοκοµείων του ΙΚΑ στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χανιά, 16/5/011
Οι νεοναζί θρέφουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η κοινωνία οφείλει να αντισταθεί στο δηλητήριο. Η οικονομική και πολιτική ελίτ να πληρώσει για τα θύματα των πογκρόμ και των γκέττο.
Μία στυγερή δολοφονία και μια ανεπιβεβαίωτη φήμη αποδείχθηκαν υπεραρκετά ως αφορμή για το πιο οργανωμένο πογκρόμ κατά “αλλόφυλων” που έχει να επιδείξει το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Για τους 13 φύλακες του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή της στους 13 φύλακες του Πανεπιστημίου Κρήτης που πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους αφού λήξει η σύμβαση εργασίας τους, στα τέλη Ιουνίου. Οι φύλακες, 5 στο Ρέθυμνο και 8 στο Ηράκλειο, εργάζονται με τη δεύτερη κατά σειρά σύμβαση, παραμένουν απλήρωτοι για το μεγαλύτερο διάστημα της 18μηνης εργασίας τους και πρόκειται να αντικατασταθούν από εταιρεία security.

ΩΣ ΠΟΤΕ

Όταν αφήνεις να δημιουργηθούν ανθρώπινα  γκέτο ξέρεις με μαθηματική ακρίβεια ότι ταυτόχρονα εκκολάπτεις μαφιόζους συμμορίες, αλληλοσπαραγμό, μαχαιριές και μιζέρια.
Δυστυχώς τα δύο αστικά κόμματα και οι κολαούζοι τους αποκαλύπτονται  για μια ακόμα φορά  το πόσο  επικίνδυνοι, είναι για τον τόπο μας.

25. Κι ήθελε ακόμη - Μαρία Δημητριάδη

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ισπανικός Μάης, ευρωπαϊκή Άνοιξη


Ισπανικός Μάης, ευρωπαϊκή Άνοιξη
«Αν δεν μας αφήσετε να ονειρευτούμε, δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε»
 

Με περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανέργους και την κρίση να διευρύνει τη φτώχεια και την ανασφάλεια, χιλιάδες Ισπανοί γεμίζουν τους δρόμους όλης της χώρας, λίγες μέρες πριν από τις τοπικές εκλογές. Αψηφώντας τις απαγορεύσεις και την καταστολή, ζητούν πραγματική δημοκρατία και αμφισβητούν τον καπιταλισμό. Σοσιαλιστές και συντηρητικοί αντιμετωπίζουν, έτσι, έναν απρόσμενο πονοκέφαλο, καθώς το κίνημα επισκιάζει τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Διαβάστε τι γράφει η Jaquou Utopie στον Παραλληλογράφο και δείτε φωτογραφίες εδώ και εδώ



RED
Notebook
Ισπανικός Μάης, ευρωπαϊκή Άνοιξη
«Αν δεν μας αφήσετε να ονειρευτούμε, δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε»
 

Με περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανέργους και την κρίση να διευρύνει τη φτώχεια και την ανασφάλεια, χιλιάδες Ισπανοί γεμίζουν τους δρόμους όλης της χώρας, λίγες μέρες πριν από τις τοπικές εκλογές. Αψηφώντας τις απαγορεύσεις και την καταστολή, ζητούν πραγματική δημοκρατία και αμφισβητούν τον καπιταλισμό. Σοσιαλιστές και συντηρητικοί αντιμετωπίζουν, έτσι, έναν απρόσμενο πονοκέφαλο, καθώς το κίνημα επισκιάζει τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Διαβάστε τι γράφει η Jaquou Utopie στον Παραλληλογράφο και δείτε φωτογραφίες εδώ και εδώ



RED
Notebook

«Αν δεν μας αφήσετε να ονειρευτούμε, δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε»   Με περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανέργους και την κρίση να διευρύνει τη φτώχεια και την ανασφάλεια, χιλιάδες Ισπανοί γεμίζουν τους δρόμους όλης της χώρας

Continúan protestas en España contra recortes anticrisis

Υπέρ της διατήρησης της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» ψήφισε η Ζυρίχη

Οι πολίτες στην Ζυρίχη της Ελβετίας απέρριψαν τις προτεινόμενες απαγορεύσεις των «υποβοηθούμενων αυτοκτονιών» και του «τουρισμού με σκοπό την αυτοκτονία» σε δημοψήφισμα που διεξάχθηκε το Σαββατοκύριακο.

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ

Αψηφούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων οι Ισπανοί
Δεκάδες χιλιάδες Ισπανών διαδηλωτών του κινήματος «Los Indignados» («Οι Αγανακτισμένοι»), αψήφισαν και χθες το βράδυ την κυβερνητική απαγόρευση για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων εν όψει των αυριανών τοπικών και περιφερειακών εκλογών και παρέμειναν στις κατασκηνώσεις που έχουν στήσει στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στο κέντρο της Μαδρίτης

Βίντεο από την πορεία στο Παρίσι : Democracia real ya !

Βίντεο από την πορεία στο Παρίσι : Democracia real ya !

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η στοχευμένη επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείαςτηςχώρας
,
ολοκληρώνεται με το σχέδιο για την αναδιάρθρωση
, του μεγαλόσχημου καθηγητή Λιαρόπουλου.
Πώληση κλινών σε ιδιωτικέςασφαλιστικέςεταιρείες

«Επιδημία» οι χρόνιες παθήσεις λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Οι χρόνιες παθήσεις, όπως ο καρκίνος, τα καρδιακά νοσήματα και ο διαβήτης ευθύνονται για περισσότερους θανάτους απ' ότι όλες οι άλλες ασθένειες μαζί, αναφέρεται στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τις αποκαλούμενες μη μεταδιδόμενες ασθένειες που έχουν προσλάβει διαστάσεις επιδημίας

Επιστημονική αναφορά σχετικά με το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου


Σε εκτενή επιστημονική αναφορά σχετικά με το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στο Νοσοκομείο Ρεθυμνου την Κυριακή του Πάσχα, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, προχώρησαν η Ένωση Γιατρών, ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Χαράλαμπος Μαρκάκης και ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, Κωνσταντίνος Μαλάς.
Οι γιατροί αναφέρονται εκτενώς στο πως αντιμετωπίζονται τα περιστατικά μέθης στα Νοσοκομεία, επικαλούμενοι μάλιστα την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία,

ΛΟΒΕΡΔΟΣ : O «ΙΑΤΡΟΜΑΧΟΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η σκοτεινή ενέργεια υπάρχει - science - Φυσική – Διάστημα

ΤΟ ΒΗΜΑ - Η σκοτεινή ενέργεια υπάρχει - science - Φυσική – Διάστημα

"Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης"...

ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΥΡΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ - ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΘΗ!
Σάλος έχει ξεσπάσει στη δημοσιογραφική πιάτσα για τον άγριο διασυρμό των ειδήσεων του MEGΑ, από τον αρθρογράφο Στάθη της Ελευθεροτυπίας, ο οποίος ξεσπάθωσε κατά Τρέμη και Πρετεντέρη και του δελτίου ειδήσεων του καναλιού, με τίτλο "Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης"...

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

«Η σκληρή απώλεια της ελληνικής αξιοπρέπειας»

Την κοινωνική και προσωπική απόγνωση των Ελλήνων πολιτών, και ειδικότερα των νέων, στην οποία
έχει οδηγήσει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση, περιγράφουν μια σειρά από
δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Όπως αναφέρουν, οι πολίτες αδυνατούν να αντιδράσουν στην
ολομέτωπη επίθεση που δέχονται και που απειλεί σοβαρά το μέλλον τους.

Έρευνες για τον ξυλοδαρμό των δύο αλλοδαπών

Συνεχίζονται οι έρευνες από τις λιμενικές αρχές προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση ξυλοδαρμού των δυο ανδρών –ενός Αλβανού και ενός Βορειοηπειρώτη- τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής στο Ρέθυμνο, στην είσοδο του λιμανιού.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Συλλογή υπογραφών κατά του προσχεδίου Νόμου του ΚΕΣΥ(Κίνημα Νέων Ιατρών )

Λίστες αναμονής για την έναρξη ειδικότητας. Το υπουργείο αποφάσισε να τις καταργήσει εν μια νυκτί. Δυστυχώς ξέχασε ότι δεν είμαστε μόνο αριθμοί σε καταλόγους νοσοκομείων και νομαρχιών.
Είμαστε γιατροί με άδεια άσκησης επαγγέλματος.

προς τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας

Ένα και μόνον πέρασμα από την ιστοσελίδα1 στην οποία έχουν
αναρτηθεί οι προτάσεις της ομάδας Λιαρόπουλου για τις συγχωνεύσεις
Νοσοκομείων αρκεί για να διαπιστωθεί η προχειρότητα και οι
αυθαιρεσίες που έχουν γίνει κατά τη σύνταξη του περιβόητου
«Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αυξάνονται ο πρόσφυγες από τη Λιβύη

 Πλοίο απέπλευσε από την Μισράτα με 800 επιβάτες. Πάνω από 40.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέσω του μεθοριακού περάσματος Ντεχίμπα.
Ένα σωστικό πλοίο που μεταφέρει περίπου 800 μετανάστες, δημοσιογράφους και Λίβυους τραυματίες απέπλευσε από το λιμάνι στην πολιορκούμενη Μισράτα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Ψυχική υγεία και καπιταλιστική ανάπτυξη

Ζαφειρίδης, Φοίβος (2009), «Εξαρτήσεις και Κοινωνία (Τόμος Ι) – Θεραπευτικές Κοινότητες και Ομάδες Αυτοβοήθειας», Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Ο Φοίβος Ζαφειρίδης είναι ψυχίατρος ειδικευμένος στην κοινωνική ψυχιατρική και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης. Ίδρυσε τη θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ το 1983 και το Κέντρο θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) το 1987, του οποίου υπήρξε διευθυντής μέχρι το 1995.

Η πολιτική του φόβου: Lasciate ogni speranza (Εγκαταλείψατε κάθε ελπίδα)

Tου Βαγγέλη Χριστοδούλου…
Ποτέ μου δεν πίστεψα πως η «οικονομική κρίση», είναι μία τυχαία δημιουργηθήσα κατάσταση. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την παγκόσμια οικονομία, είναι εξαιρετικά ικανοί ώστε να τους ξεφύγει μία κατάσταση από τα χέρια τους τόσο πολύ. Η «κρίση» δεν είναι τίποτε παρά πάνω και τίποτε

«Το βαθύ τραγούδι» της Αραβικής Άνοιξης

Ο στρατός είναι στα πράγματα στην Αίγυπτο, ο «μπεναλισμός» δεν ξεριζώθηκε ακόμα από την Τυνισία και το παλαιό καθεστώς δολοφονεί πάντοτε στη Συρία και στην Υεμένη. Πρέπει παρόλα αυτά να μιλούμε για ήττα; Με αυτή την έννοια, ο Μάης του ΄68 είχε «ηττηθεί» ήδη από τον Ιούλιο.

Πληθαίνουν οι καταλήψεις σχολείων ενάντια στις συγχωνεύσεις

Πληθαίνουν οι καταλήψεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στις συγχωνεύσεις που επιβάλλει η εφαρμογή του Καλλικράτη και στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερα στην επαρχία το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί από τις συγχωνεύσεις των σχολείων είναι τεράστιο, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι μαθητές θα αναγκάζονται να μετακινούντα

Τέσσερα άτομα κατηγορούνται για το θάνατο της 16χρονης στο Ρέθυμνο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης στο Ρέθυμνο.
 Ο θάνατος της ανήλικης προήλθε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο Ρέθυμνο στις 24/4/2011. Η 16χρονη είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, από 2 νεαρούς 23 και 17 ετών αντίστοιχα.

Υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ζητούν οι πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας

Νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας που ζητούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε και οι οποίες οδήγησαν στον τερματισμό της απεργίας πείνας που σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά από 44 μέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι μετανάστες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Παιχνίδια" με τις ζωές καρκινοπαθών στη δυτική Κρήτη!

 του Γιώργου Γεωργακάκη
«Παιχνίδια» με τις ζωές εκατοντάδων καρκινοπαθών ετησίως, ειδικά στη δυτική Κρήτη, οι οποίοι είτε αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο είτε... κατευθύνονται σε συγκεκριμένα ιδιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας, εξαιτίας και της αδικαιολόγητης, μέχρι και σήμερα, «απουσίας» Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Χανίων,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ρεθύμνης ενημερώνει τους εργαζόμενους του Νομού (στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄  βαθμού) ότι στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της γενικής απεργίας της 11ης Μαΐου 2011, κλιμάκιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα αποτελείται από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Σπανού Δέσποινα και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Σχετάκη, θα επισκεφθεί το Νομό μας τη Πέμπτη 05 Μαΐου.
Το πρόγραμμα του κλιμακίου ενημέρωσης είναι:
1.     Επίσκεψη σε μαζικούς χώρους εργασίας (π.χ. Δήμος – Νοσοκομείο – Ι.Κ.Α. κλπ)
2.     Συνέντευξη Τύπου στις 13:00 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

                                                            Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ρεθύμνης

Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΦΥΓΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

  Αναδημοσίευση 

Ποτέ όσο θα ζεις (Θ.Βέγγος)by marxfactor

Ο Θανάσης γεννήθηκε 29 Μαίου 1927 κάτω απο τον αστερισμό των Διδύμων και πάνω απο το πτώμα του Εθνικισμού και της Μεγάλης Ιδέας που οπως πυορροούσε αναζωογονούσε τον κόσμο της Ελλάδας με το δυναμικό στοιχείο της προσφυγιάς.

20 Μεγάλες Ατάκες του Θανάση Βέγγου (Τρ.3-5-11,καλό ταξίδι!)

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πρώτη Μαΐου-Μίλτος Πασχαλίδης

Οσο σε κάθε πόλη γίνονται δυο και τρείς διαδηλώσεις αντί για μια, γνωρίζουν ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα οι υπεύθυνοι.

ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Η 1η Μάη. Ανακοίνωση του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

1η Μάη, η παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, όχι για να κάνει μνημόσυνο, όχι για να ξεκουράζεται, όχι για να θυμάται, αλλά για να οργανώνεται, να διεκδικεί, να δίνει μάχες ενάντια στην επίθεση σε βάρος των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών δικαιωμάτων της.
Σήμερα, που όλα πουλιούνται και αγοράζονται, που όλοι έχουμε γίνει αναλώσιμοι,

Η εργατική πρωτομαγιά δεν είχε ποτέ μεγαλύτερη σημασία

Από factorx
Ποτέ άλλοτε στη πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας μας, ο συμβολισμός και το νόημα της αυριανής εργατικής πρωτομαγιάς δεν ήταν τόσο επίκαιρος.
Η χώρα μας έχει μπει σε ένα σκοτεινό τούνελ, η άκρη του οποίου δεν είναι καν ορατή. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εργασιακά κεκτημένα, δικαιώματα, εισοδήματα, εργασιακές σχέσεις, και άλλα πολλά, έχουν γίνει στάχτη και καπνός, με τη βοήθεια της κατά τα άλλα σοσιαλιστικής μας κυβέρνησης.

H δίκη του Mall

Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 20ετίας - και το πιο κρυφό.
Ίσως γιατί σε αυτό εμπλέκονται δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο...
Η υπόθεση του Mall Athens, του «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης», επρόκειτο να εκδικασθεί σε τελευταίο βαθμό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Μαΐου. Αλλά για μία ακόμα φορά η υπόθεση πήρε αναβολή.