Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Εκκενώθηκαν 5 χωριά του Ρεθύμνου από πυρκαγιά

Ελευθεροτυπία
Χαρά Βηλαρά
Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι τουλάχιστον πέντε χωριών στη νοτιοανατολική πλευρά του Ρεθύμνου.
Τα χωριά Κρύα Βρύση, Πλατανές, Κεντροχώρι, Ορνέ και Μέλαμπες εκκενώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα από προχθές το βράδυ. Χθες το μεσημέρι οι φλόγες είχαν κατεύθυνση προς τις περιοχές των Μελάμπων και των Σαχτουρίων. Γύρω στις 3 μ.μ. εκκενώθηκε το χωριό Ορνέ, καθώς οι φλόγες που έφτασαν από τα ανατολικά πολυδιασπάστηκαν και έκαιγαν κοντά στα σπίτια.

1,2 τρισ. μας χρωστάει η Γερμανία

ΓΛΕΖΟΣ - ΛΗΝΑΙΟΣ
Αναλυτικά και αποκαλυπτικά στοιχεία για το μεγάλο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παρέθεσαν, λίγες ημέρες πριν στη Βουλή,ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, πρόεδρος και υπεύθυνος αντίστοιχα της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών αυτών.
Κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ιδιαίτερα ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε διεξοδικά στις οφειλές. Οπως είπε, το πρώτο κεφάλαιο αφορά τις οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Πρόκειται για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις

Καταστροφική η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Καταστροφική η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Συνέλευση «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος

30/07/2011 | 22:41Τελευταία Ενημέρωση 22:41 30/07/2011
Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συνέλευση πραγματοποιούν οι «αγανακτισμένοι πολίτες» στο Σύνταγμα, προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον της κινητοποίησης τους μετά την απομάκρυνση των σκηνών και των πανό από την πλατεία.

Πρόταση για κατάργηση και όχι συγχώνευση κλινικών

ΣΚΑΙ
Την κατάργηση των κλινικών των νοσοκομείων και όχι απλά τη συγχώνευσή τους εξετάζει το υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση του με τους διοικητές.

Η κατάργηση των κλινικών είναι πρόταση του διοικητή της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Άρη Μουσιώνη.

SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν πολεμικές αποζημιώσεις

tvxs

άρθρα μελών

Γερμανία, ο μεγαλύτερος αμαρτωλός χρεών του 20ου αιώνα («Deutscland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts»)

Συνέντευξη του Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.

Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη....

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αργεντινή – Επαρχία Χουχούι – 3 νεκροί σε μάχη με την αστυνομία για το δικαίωμα στη στέγη.

tvxs

Άρθρα μελών

Ανταπόκριση από την Αργεντινή

Για τον αγώνα υπέρ του δικαιώματος στη στέγη στην περιοχή Λεδέσμα που βάφτηκε με αίμα.
Εχτές Πέμπτη 28/7 στις 6 το πρωί στη περιοχή Λιμπερταδόρ Χενεράλ Σαν Μαρτίν της επαρχίας Χουχούι Αργεντινής, σκοτώθηκαν 3* άνθρωποι σε σύγκρουση με την αστυνομία. Ο οικισμός αυτός βρίσκεται στην περιοχή Λεδέσμα που ονομάζεται έτσι από το ομώνυμο εργοστάσιο που καλλιεργεί και παράγει ζάχαρη και χάρη στο οποίο στην πραγματικότητα κατοικήθηκε η περιοχή από οικογένειες που εργάζονται εκεί σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα.

Απομακρύνθηκαν οι σκηνές από το Σύνταγμα

Απομακρύνθηκαν από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας οι σκηνές των Αγανακτισμένων, που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος από τον περασμένο Μάιο. Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία οικονομολόγων και πανεπιστημιακών: Διεθνής καπιταλιστική κρίση και απάντηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος

Πρωτοβουλία οικονομολόγων και πανεπιστημιακών: Διεθνής καπιταλιστική κρίση και απάντηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος

Κύριε ελέησον!!!

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 

Του Δημήτρη Μυ
Λοιπόν τι λέγαμε; Α! Ότι σωθήκαμε! Ομως γιατί δεν αισθανόμαστε – ολοένα και περισσότεροι από εμάς -- το ευτυχές αυτό συναίσθημα της ανακούφισης; Είμαστε μήπως περιορισμένων πνευματικών δυνατοτήτων και δεν κατανοούμε την μέγιστη προσπάθεια και επιτυχία του ηγέτη μας; Φωτιά να πέσει να μας κάψει τους αχάριστους...

Παγώνουν οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ

Πηνελόπη Γκάλιου
Στο πάγωμα των χρηματοδοτήσεων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά το θέμα που είχε προκύψει πρόσφατα με τις χρηματοδοτήσεις των οργανώσεων.

υπουργός ευρωφονιάς

Από το 5ευρω των τυφλών και αιμοκαθαιρόμενων, περιμένει να μαζέψει τα κλεμμένα
και να μειώσει το εθνικό χρέος. 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά
ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας
αναφορικά με την καταβολή του εξέταστρου (5€) από τους προσερχομένους
στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και μετά τη διαπίστωση ότι δεν τηρούνται η αριθμ.
Υ4α/οικ.165114/2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2080/Β/2010) « Καθορισμός αμοιβής
εξέταστρων των προσερχόμενων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα

Φρένο σε ανεξέλεγκτες μεταθέσεις

ygeianet
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ-(ΕΘΝΟΣ)

Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχεται ότι ο εργοδότης δεν μπορεί να μετακινήσει έναν υπάλληλο χωρίς να συνυπολογιστούν ορισμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως χρόνος υπηρεσίας, ηλικία, οικογενειακές ανάγκες.

"Μπλόκο" στις ανεξέλεγκτες, τις χωρίς κανόνες και κριτήρια ή και εκδικητικές μεταθέσεις εργαζομένων βάζει ο Αρειος Πάγος, αξιώνοντας να συνεκτιμώνται κοινωνικά κριτήρια για κάθε υπηρεσιακή μετακίνηση.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: "Χθες το βράδυ πανηγυρίσαμε την επίσημη ένταξη της χώρας σε επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά όπως είπε ο Μπένι θα διαρκέσει πολύ λίγο γιατί η ευρωζ..."

Πόσο μειώνεται το χρέος ;

Από την Συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής εως τους τελικους υπολογισμους

Ενημερώθηκε: 23.07.2011 // 08:24

Κατά 26,1 δισ. ευρώ ή 12% του ΑΕΠ θα μειωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας από την υλοποίηση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, για την επαναγορά του χρέους από τη δευτερογενή αγορά και το «κούρεμα» ορισμένων ομολόγων, ενώ, ταυτόχρονα, μεταθέτει πληρωμές χρεολυσίων ύψους 135 δισ. ευρώ για μετά το 2020, ανακουφίζοντας τη δημοσιονομική διαχείριση της προσεχούς δεκαετίας.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Μια τρίχα πριν το μεγάλο κραχ, του Δημήτρη Καζάκη

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Μια τρίχα πριν το μεγάλο κραχ, του Δημήτρη Καζάκη: "Μόλις παρά τρίχα γλύτωσε η παγκόσμια οικονομία ένα νέο ισχυρό κραχ. Το γλύτωσε όντως, ή απλά το ανέβαλε για μερικές εβδομάδες; Κανείς δεν ..."

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Σχετικά με την περίοδο που διανύουμε και το που βρ...

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Σχετικά με την περίοδο που διανύουμε και το που βρ...: "Από τον Δημήτρη Κάβουρα μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ανασύνταξη πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο: Σχετικά με την περίοδο..."

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

rn_antidraseisgiatrwnmeth_133,27.flv

Παραπλανητικά στοιχεία διαλύουν το ΕΣΥ!

GOODnet
της Χαράς Βηλαρά
Διαλυτική για το ΕΣΥ και γεμάτη λάθη σκοπιμότητας είναι η αναδιάταξη του περιβόητου υγειονομικού χάρτη της χώρας, σύμφωνα με την πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας. 
Χθες και στο Ρέθυμνο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος,

Γολιάθ -σε προειδοποιούμε- ο Δαβίδ έρχεται...

Το κείμενο έχει συνταχθεί από τους Dror Feiler, Vangelis Pissias, Takis Politis, Thomas Sommer- Houdeville and Stellan Vinthagen.

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ έχει ήδη πετύχει πολλά σε πολιτικό επίπεδο πριν καν ξεκινήσει. Το μέγεθος του φόβου του Ισραήλ απέναντι στον Στόλο της Ελευθερίας αποκαλύφθηκε σε όλο τον κόσμο, η πρόθεση του να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο ή παράνομο, πολιτικό αλλά και στρατιωτικό μέσο ώστε να σταματήσει την διεθνή κοινωνία των πολιτών από το να στείλει καράβια με πολίτες,

Free Gaza II

Καταγγέλλουμε  την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει με κάθε δυνατό τρόπο τον απόπλου των πλοίων με προορισμό τη Γάζα ώστε να σπάσει ο αποκλεισμός της από το Ισραήλ και να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή να απαγορευτεί ο απόπλους όλων των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα,

ΌΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΑΤΡΟ "ΕΡΩΦΙΛΗ" ΤΗΣ ΦΟΡΤΕΤΖΑΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων
Ατόμων με Αυτισμό Νομού Ρεθύμνου διοργανώνει συναυλία με τραγούδια απ τον Ελληνικό κινηματογράφο...
Πάρτε μία γεύση:
Ο μήνας έχει...22 Ιουλίου...
Ποτέ την Κυριακή...Αλλά Παρασκευή...
Τα λεβεντόπαιδα...
30μελής Παιδική Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνης...
Έχουν ένα μυστικό...Και το τραγουδάνε (ψιθυριστά)...
Με λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Να σταματήσουμε τη βαρβαρότηταΤην Παρασκευή 8 Ιουλίου ένας παλαιστίνιος βασανίστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17.30 ενώ βρισκόταν σε κατάστημα ρούχων σημειώθηκε κλοπή. Ο υπάλληλος της εταιρίας security δεν πρόλαβε το δράστη και έπιασε τον παλαιστίνιο, θεωρώντας πως αφού είναι μετανάστης, είναι βέβαιο πως θα ήταν ο συνεργός του δράστη,

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Βίντεο: Ο Ε. Γκαλεάνο στους Αγανακτισμένους

Βίντεο: Ο Ε. Γκαλεάνο στους Αγανακτισμένους

Ανοιχτή Συνέλευση από ΧΩΡΙΑ ΒΔ Κρήτης

Ημιοροφος
Αυτοπαρουσίαση
“Εάν οι άνθρωποι ενώσουν τις δυνάμεις τους μπορούν να μετακινήσουν βουνά”
Είμαστε κάτοικοι της υπαίθρου, συναντηθήκαμε ως σκεπτόμενοι άνθρωποι χωρίς ιεραρχία και με γνώμονα την άμεση δημοκρατία. Γνωριστήκαμε  σε αγροτικούς αγώνες και κινητοποιήσεις. Σκοπός μας είναι να επεξεργαστούμε ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας, την παραγωγή, την εργασία, καθώς επίσης και τη λεηλασία των ανθρώπινων αξιών αλλά και του φυσικού κόσμου από τους κυρίαρχους.

Η μεγάλη απορία

Toυ ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΟΥΡΜΠΑΚΗ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Εισαγωγή: Μέσα στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και προφανώς εννοώ όσα σχετίζονται με την «κρίση», αρχίζει να διαμορφώνεται μια μεγάλη απορία. Όλοι ρωτούν και απάντηση δεν βρίσκουν « που πήγαν τα λεφτά». Όχι βέβαια αυτά που ο Πάγκαλος είπε ότι φάγαμε μαζί, αλλά αυτά που λείπουν από όλο και περισσότερες κυβερνήσεις παγκόσμια και δημιουργούν τα ασυγκράτητα δημοσιονομικά ελλείμματα.
Όσο απλοϊκό κι αν φαίνεται το ερώτημα και δύσκολο συνάμα, υπάρχει θέμα το οποίο επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα.

Δραστηριότητα του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων

Ρεθεμνιώτικα Νέα

ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρέχουν δωρεάν σίτιση σε απόρους, ύστερα από αίτημα κοινωνικών φορέων του τόπου μας.

 Σειρά επαφών με αρχές και φορείς της πόλης του Ρεθύμνου είχαν τα μέλη του σωματείου εστίασης και συναφών επαγγελμάτων συζητώντας τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, τα οποία και θα δημοσιεύονται στο εξής στο site http://www.seser.gr/ προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες.

Στο ίδιο έργο θεατές οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων

GOODnet
της Χαράς Βηλαρά
Στα όριά τους έχουν φτάσει για μια ακόμη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο, οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων στο Ρέθυμνο, αφού ακόμη περιμένουν την καταβολή των χρημάτων.
Συνολικά 1.100 δικαιούχοι στο νομό κάθε δίμηνο περνούν την ίδια ψυχοφθόρα διαδικασία για το ποσό των περίπου 300 ευρώ

ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

GOODnet
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πιέζει την ΕΕ και το ΔΝΤ να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. «Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση» τονίζει ο πρωθυπουργός σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφ. Financial Times Deutschland (FTD), όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Προειδοποιεί δε ότι η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές.

Αγωνιώδες ερώτημα μιας μαθήτριας προς τους πολιτικούς:

Γιατί άνεργη ή μετανάστρια;
Πώς βλέπει τα μέτρα των μνημονίων μια μαθήτρια; Κι αυτή, όπως και η οικογένειά της, βιώνει τα δεινά της κρίσης που δημιούργησαν οι πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών, όπως τα βιώνουν και εκατομμύρια οικογένειες.
Σε επιστολή της στην Κρητική Επιθεώρηση, χωρίς να έχει ασχοληθεί, όπως σημειώνει, με την πολιτική διατυπώνει την άποψή της για την κατάσταση που επικρατεί μετά την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και απευθύνεται στους πολιτικούς με την ερώτηση: «Γιατί μας κάνετε άνεργους ή μετανάστες;».

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πανελλαδικός συντονισμός Αγανακτισμένων το Σαββατοκύριακο στο Σύνταγμα

tvxsteam

Την περαιτέρω στάση τους αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο, 9-10 Ιουλίου, τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων». Σε ανακοίνωσή τους καλούν τις λαϊκές συνελεύσεις όλης της χώρας να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος για ένα ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων.

Τραγωδία με 197 μετανάστες νεκρούς στην Ερυθρά θάλασσα

 tvxsteam

Το θάνατο 197 ανθρώπων προκάλεσε η βύθιση μετά από πυρκαγιά σκάφους που μετέφερε μετανάστες από το Σουδάν προς την Σαουδική Αραβία, αναφέρουν τα τοπικά μέσα. Σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων Sudanese Media Center που επικαλείται αξιωματούχους από το Πορτ Σουντάν, «197 άνθρωποι από γειτονικές χώρες πνίγηκαν

Πρωτοβουλία για συσσίτια για τους άπορους συμπολίτες

GOODnet
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει αναλάβει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την οργάνωση συσσιτίων για τη διάρκεια του καλοκαιριού για τους συμπολίτες που καθημερινά τρώνε στα συσσίτια της εκκλησίας, τα οποία όμως σταματούν για ορισμένο διάστημα τη θερινή περίοδο.

To τέλος της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα

 του Σωτήρη Βανδώρου

 ….ή πώς η χώρα καταδικάζεται να γίνει φτωχή, ακόμη κι αν ελέγξει το χρέος της.
«Οι μικρές χώρες σήμερα, χώρες που δεν έχουν πετρέλαιο ή διαμάντια, έχουν ως δύναμή τους το ανθρώπινο κεφάλαιο. Η δύναμή μας είναι τα κεφάλια μας τα οποία είναι πολλά», Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργός Παιδείας.
«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί από χώρα αποστολής ανειδίκευτων εργαζομένων σε χώρα εξαγωγής πτυχιούχων. Χάνει, δηλαδή, νέους και μορφωμένους ανθρώπους, ακριβώς αυτούς που χρειάζεται για την ανάπτυξή της. Ακόμη και σήμερα,

Χωρίς τη συναίνεση των καθηγητών το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια

 tvxsteam

TVXS
«Αδιαπραγμάτευτη» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας την υποχρέωση της πολιτείας για την παροχή δωρεάν Παιδείας στους φοιτητές και σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, την ίδια ώρα που καθηγητές, φοιτητές και κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν «βίαιη επίθεση της κυβέρνησης σε ότι έχει απομείνει από το ελεύθερο, δημόσιο, ακαδημαϊκό πανεπιστήμιο».

Τομά Κουτρό: Εναλλακτική λύση είναι ένα ευρύ ευρωπαϊκό κοινωνικό κίνημα

 tvxsteam

Οικονομολόγος και συμπρόεδρος της οργάνωσης Attac, ο Τομά Κουτρό, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια σε οργανώσεις για μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, σχολιάζει στην "Αυγή της Κυριακής" το θέμα της σημερινής κρίσης δημοσίου χρέους, την περίπτωση της Ελλάδας. "Όταν η αναδιάρθρωση γίνει αναπόφευκτη, τα κράτη θα πληρώσουν τα σπασμένα. Αλλά αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να αιτιολογηθεί ενώπιον των Ευρωπαίων πολιτών, που δεν αντιλαμβάνονται γιατί μόνο οι τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα γλιτώνουν από τη λιτότητα". Παράλληλα κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση με έμφαση στην επίδειξη αλληλεγγύης.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ «ΚΡΥΦΟ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 Νέο τετραπλό χτύπημα στην Υγεία(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
 Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ
Περικοπή 50% του διοικητικού προσωπικού των ενοποιημένων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ (ΕΟΠΥΥ) και αποδέσμευση του 25% των συμβεβλημένων γιατρών, μείωση της νοσοκομειακής δαπάνης κατά 15% έως το τέλος του 2012 με κλείσιμο νοσοκομείων, κατανομή και αναπροσανατολισμός του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέχρι το 2013, μείωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους και εισαγωγή χρεώσεων για παρεχόμενες υπηρεσίες σε αλλοδαπούς κατοίκους, αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων και των ιατρικών υπηρεσιών.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ 7ης ΥΠΕ


7η ΥΠΕ - ΚΡΗΤΗ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πληθυσμός 2001: 601,131 χιλιάδες κάτοικοι = 5,5 % του πληθυσμού της χώρας.

Σύνολο εξετασθέντων στις δομές ΠΦΥ: 699.043 = 10 % του συνόλου των εξετασθέντων σε δομές ΠΦΥ.
Οι ασθενείς αυτοί εξετάστηκαν από 63 γιατρούς ομάδας 1 (παθολόγοι και γενικοί γιατροί) .
Αντιστοιχούν 11.096 ασθενείς ανά γιατρό ομάδας 1, ενώ ο μέσος όρος στην επικράτεια είναι 5.186 και ενώ όλες οι άλλες ΥΠΕ έχουν από 2.817 ως 7.147 ανά γιατρό ομάδας 1. Δηλαδή το 5% των γιατρών εξέτασε το 10% των ασθενών.
Για κάθε νοσηλευτή ΠΦΥ στην 7η ΥΠΕ, αντιστοιχούν 5.419 ασθενείς,2.756 και στις άλλες ΥΠΕ κυμαίνεται από 2.017 – 3.100.

Πρώτες Σκέψεις για το «σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ».

ΑΡΣΙ 4/7/2011

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινών ακριβώς μια ημέρα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από την Βουλή. Αποτελεί έναν συγκερασμό των προτάσεων Λιαρόπουλο και των προτάσεων των ΥΠΕ. Διακηρυκτικός στόχος του υπουργείο με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο είναι «η νέα βιώσιμη αρχιτεκτονική του ΕΣΥ,η ισότιμη πρόσβαση,

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ''ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ''
«Οι αναμνήσεις είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει,
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς»
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος…

Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος…

ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

Ο ένας πίσω από τον άλλο οι βουλευτές του ΠΑ+ΣΟΚ (σοκ παπανδρέου, να το πω;),
δέχονται επιθέσεις, όπου, αναγκαστικά πιστεύω, εμφανίζονται.
Σε λίγο δε θα μπορούν να μπούν στο αεροπλάνο για να πάνε στη βουλή να ψηφίσουν το επόμενο τσεκούρωμα μας. Κρίμα τα παιδιά. Δεν θα κάνουν μπάνια φέτο.
Έτσι και βγουν σε παραλία, φοβάμαι ότι θα δουν το τσουνάμι κατά πάνω τους.
Ούτε παγωτό χωνάκι;
Μέσα με το aircondicion.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Έλλειψη ζήτησης ή έλλειψη υπεραξίας;

Έλλειψη ζήτησης ή έλλειψη υπεραξίας;


Και πάλι alterthess

του Γιάννη Μηλιού*
Αναδημοσίευση από την Αυγή 3/7/2011
1. Το πραγματικό ερώτημα
Στις 23.6.2011 ο κεντρικός τίτλος της Αυγής, αναπαράγοντας το συμπέρασμα Έκθεσης του ΟΗΕ, έγραφε: «Η λιτότητα απειλεί την παγκόσμια οικονομία, [...] σοβαρές οι κοινωνικές επιπτώσεις στη διατροφή, την υγεία και την εκπαίδευση».
Επίσημοι θεσμικοί φορείς της παγκόσμιας (καπιταλιστικής) κοινότητας γνωρίζουν λοιπόν αυτό που επικαλείται η αριστερά: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές βαθαίνουν την ύφεση.

ΩΡΑΙΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΦΕΤΟ


alterthess

Πρώτη η Ελλάδα στην μείωση του εργατικού κόστους


ergates panw.jpg

Μεγάλες είναι οι επιδόσεις του κεφαλαίου στην Ελλάδα καθώς όπως φαίνεται στη χώρα μας ο καπιταλισμός λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από οπουδήποτε στην Ευρώπη καταφέρνοντας να πετύχει τη μέγιστη μείωση του εργατικού κόστους. Σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, βάσει στοιχείων

λόγω Καρχιμάκη.

ΑΦΗΣΑ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΛΑΣΙΘΙ

Συγκέντρωση στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας λόγω Καρχιμάκη


karximakis.jpg

Η πληροφορία ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, έχει επισκεφθεί τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορέιου Ελλάδος, στην Πλατεία Μοριχόβου στα Λαδάδικα έχουν προκαλέσει τη συγκέντρωση κόσμου έξω από το κτίριο. Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 50 άτομα, αποδοκιμάζουν τον γραμματέα

Με την απειλή όπλων ρυμουλκείται το "Tahrir" από το Ελληνικό ναυτικό

alterthess
v36hk.jpg

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 εισβολή και κατάληψη του καναδέζικου πλοίου "Tahrir", πραγματοποίησε το ελληνικό λιμενικό με την απειλή όπλων .Το "Tahrir"  απέπλευσε από την Κρήτη με προορισμό τη Γάζα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο έφτασε σε λιμάνι της χώρας ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να καθοριστεί η τύχη των επιβαινόντων, στους οποίους απαγορεύεται η έξοδος από το πλοίο.

Η φωτογραφία από το intifadagr.wordpress.com

Συλλήψεις ακτιβιστών από το πλοίο «Tahrir» στον Άγιο Νικόλαο

tvxsteam 

Με χειροπέδες στο λιμεναρχείο του Αγίου Νικολάου κρατούνται δύο ακτιβιστές του πλοίου «Tahrir», που επιχείρησε νωρίτερα να αποπλεύσει με προορισμό τη Γάζα, αλλά έγινε αντιληπτό από το Λιμενικό και ρυμουλκήθηκε πίσω στο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ. ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ.

ΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΧΩΝΑΣ ΘΑΘΕΛΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΙΑΣ;
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ;
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ;;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΡΟΛΟ''
ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.


ΣΑΜΟΣ- Γέννησε με το φως από τα κινητά!(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Παράλληλα, την ίδια στιγμή στο χειρουργείο έφερνε στον κόσμο μια γυναίκα το μωρό της. Τα μαύρα σκοτάδια, που επικρατούσαν, ανάγκασαν το γιατρό να φωνάξει τους συγγενείς μέσα στο χειρουργείο και να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να ράψει τη μητέρα, μια και κυριαρχούσε απόλυτο σκοτάδι.
Ο γιατρός-ήρωας, αλλά και η μάνα με τις δυνάμεις της, έφεραν στη ζωή, κάτω από απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συνθήκες, ένα κοριτσάκι. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός κάλεσε στις 9.32 μέσω του κινητού του την Αστυνομία και παράλληλα ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Σάμου.
Παράλληλα, έδρασαν και οι συγγενείς, που ειδοποίησαν την Αστυνομία και ζήτησαν από τη διοικήτρια του νοσοκομείου να δώσει εξηγήσεις:
- «Γιατί δεν λειτούργησε η γεννήτρια; Γιατί δεν υπήρχαν φώτα ασφαλείας; Τι θα συνέβαινε εάν υπήρχε και άλλο χειρουργείο;».
Η υπόθεση αναμένεται να ''χει εξέλιξη, αφού συγγενείς της λεχώνας, αλλά και συνδικαλιστές στο νοσοκομείο ζητούν εξηγήσεις και απαντήσεις.
Ν. ΒΑΛΕΟΝΤΗΣ

ygeianet

Το «μακελειό των διαδηλωτών» ενδυνάμωσε τους Αγανακτισμένους

Μπορεί το Μεσοπρόθεσμο να υπερψηφίστηκε στη βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο τίποτα δε φαίνεται να έχει τελειώσει για τους Αγανακτισμένους πολίτες. Τις γενικευμένες κοινωνικές αντιδράσεις, δε μπόρεσαν να κάμψουν ούτε η ανεξέλεγκτη βία των αστυνομικών δυνάμεων, ούτε ο χημικός πόλεμος στον οποίο επιδόθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, αντίθετα τις ενδυνάμωσαν.

Φαρμακευτική εταιρία απαιτεί να πληρώνεται σε μετρητά από τα ελληνικά νοσοκομεία

TVXS 

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα TIMES αναφέρεται σε μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρία η οποία προμηθεύει με φάρμακα μόνο εκείνα τα ελληνικά νοσοκομεία που την πληρώνουν με μετρητά.
Ειδικότερα, το ρεπορτάζ αναφέρεται στην εταιρεία Novo Nordisk η οποία αποφάσισε να υιοθετήσει την πολιτική των μετρητών μετά τη συσσώρευση πολυετών ελληνικών χρεών τα οποία τελικά αντικαταστάθηκαν με ελληνικά ομόλογα.

Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα. Τώρα

Μετά τις 21:15 σε κάτω πλευρά Πλατείας, όπου έγινε και σκηνικό ολόκληρο με ασφαλίτη που το έπαιζε “ερευνητής δημοσίου θεάματος”… Όρος ανύπαρκτος. Δεν έπεισε κανέναν ο τύπος.
Πάλι ένταση και χημικά, πριν 10′ μόλις λεπτά σε πάνω πλευρά Πλατείας.
(Cyberella-twitter.com >>>)Χτύπησαν κόσμο με γκλομπ.

Είμαι στο ιατρείο κόσμος με αίματα.
01:05>>Λοιπόν πέσανε λίγες πέτρες, μετα κροτου λαμψης, χημικά και γλομπ. Αυτά κατάφερα να μάθω.
Ο κόσμος που χτυπήθηκε είναι καλα.

Σχολιαστές χωρίς Σύνορα

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΜΠΔΣ-Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων 2011-2015

Αναδημοσίευση από RadicalDesire

2011
Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (OTE) 2ο τρίμηνο 16.0% 10,0% Πώληση Μετοχών

Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης 3ο τρίμηνο 74,0% 40% Πώληση Μετοχών ΕΕΣ

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) 3ο τρίμηνο 100,0% - Επέκταση Σύμβασης

Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου 1 3ο τρίμηνο 100,0% - Επέκταση Σύμβασης

Είναι όνειρο ή εφιαλτική πραγματικότητα...

Είναι όνειρο ή εφιαλτική πραγματικότητα αυτό που μας συμβαίνει;
Την απάντηση την αναζητώ στον Κινέζο φιλόσοφο Chuan Tzu ο οποίος… ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα και όταν ξύπνησε δεν ήξερε αν είναι άνθρωπος που είχε ονειρευτεί ότι ήταν πεταλούδα ή...
 πεταλούδα που ονειρευόταν τώρα ότι είναι άνθρωπος.
 
Sibilla

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Μαρτυρία Ταξίαρχου Διαδηλωτή: Τα ΜΑΤ εφάρμοσαν στρ...

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Μαρτυρία Ταξίαρχου Διαδηλωτή: Τα ΜΑΤ εφάρμοσαν στρ...: "Η συγκλονιστική περιγραφή του οργίου κρατικής καταστολής από ένα επώνυμο Ταξίαρχο εν αποστρατεία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς βασιζόμενο..."

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ο Παπουτσής σταμάτησε τον Στόλο για τη Γάζα με τα ...

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ο Παπουτσής σταμάτησε τον Στόλο για τη Γάζα με τα ...: "Ακόμη και σε καταδρομικήεπιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Ακτοφυλακής και του Λιμενικού έφτασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να σταματήσει το..."

Ένταση με το "Ταχρίρ" στον Αγ.Νικόλαο

Σκηνικό έντασης αυτή την ώρα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου όπου κομάντος του λιμενικού έχουν περικυκλώσει καναδικό πλοίο το οποίο συμμετέχει στην αποστολή «Free Gaza» απαγορεύοντας τον απόπλου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

Φλερτάροντας με τον θάνατο

Φλερτάροντας με τον θάνατο

Λέσχη Bilderberg - Μύθοι και πραγματικότητα

«Η Λέσχη Bilderberg είναι μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν».
The Times, London, 12/7/1977

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΕΣΥ, το μεγάλο νυστέρι

ΚΟΒΟΝΤΑΙ 4.000 ΚΛΙΝΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 330 ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ
Το τοπίο αλλάζει για ασθενή προσερχόμενο και γιατρό, νοσηλευτή, διοικητικό εργαζόμενο σε αυτό. Κλινικές καταργούνται, κλινικές μεταφέρονται, γιατροί μεταφέρονται, αγνοείται το μέλλον των νοσηλευτών, κλίνες κλείνουν, κλίνες πωλούνται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές.
 Αυτά προβλέπει η τελική πρόταση λειτουργικής αναδιάταξης νοσοκομειακών υπηρεσιών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας που τίθεται σε διαβούλευση και θα αποτελέσει τη βάση για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν από Σεπτέμβρη.

900.000 ευρώ για χημικά και θεωρίες εισβολής στη Βουλή από το Χ. Παπουτσή

 tvxsteam

Σε αγορά ύψους 900.000 ευρώ για 10 χιλιάδες τεμάχια δακρυγόνων και ασφυξιογόνων χημικών βομβίδων προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ την περασμένη Πέμπτη, μια μέρα μετά το σκηνικό «χημικού» πολέμου στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ. κρίνει μάλλον ως «θετικές» τις αποδόσεις καθώς η προτεραιότητα της ήταν η προστασία της Βουλής ενώ θεωρίες συνωμοσίας περί οργανωμένου σχεδίου εισβολής στο Κοινοβούλιο διατυπώνει ο Χ. Παπουτσής χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Χάρτινα όνειρα

*Παιδιά τού σήμερα, καθισμένα στα θρανία ατελείωτες ώρες να μελετούν, να γράφουν και κάπου κάπου να ονειρεύονται.
Πώς θα είναι η ζωή τους μόλις πάρουν το πτυχίο; Θα αναγνωριστεί από τους εκάστοτε αρμόδιους "ελεγκτές"; Θα βρουν δουλειά; Κι αν ναι, πού; Η ψυχική και ηθική ικανοποίηση για την επιτυχία στη ζωή, είναι το παν για κάθε νέο άνθρωπο. Κι όμως, πόσα παιδιά, συνομήλικοί μου σήμερα, πέτυχαν το "όνειρό" τους;

Άννα Διαμαντοπούλου: «Ή τώρα ή ποτέ»

tvxsteam

«Ή τώρα ή ποτέ» δηλώνει για το νέο νόμο πλαίσιο η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο “Βήμα της Κυριακής”. «Η μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση ανοίγει άλλους δρόμους, πέρα από την καθημερινή σύγκρουση πάνω στους αριθμούς του μεσοπρόθεσμου», υποστηρίζει και ενδεικτικά επισημαίνει ότι εισάγεται ο θεσμός της αξιολόγησης

Προβληματισμός για την ρύπανση στον Κουμπέ-Εκκένωση της πισίνας στο κολυμβητήριο

της Αγγελικής Καλλέργη
GOODnet
Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στα μέλη του Συλλόγου Λουομένων Φίλων Δεσποτικής Κολύμπας και στους κατοίκους της περιοχής η μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής από τη θραύση του αγωγού μεταφοράς λυμάτων, οι οποίοι καταγγέλλουν για «βαριά αμέλεια» τους υπευθύνους και την ίδια στιγμή αναρωτιούνται πως θα απορρυπανθεί η αμμουδιά και πότε θα είναι και πάλι εφικτό όλους να χαρούν την παραλία.

"Αγανακτισμένοι": Ανεπιθύμητοι Μανώλης Όθωνας και Όλγα Κεφαλογιάννη!

GOODnet
Οι Αγανακτισμένοι του Ρεθύμνου κηρύττουν ανεπιθύμητο το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, αλλά και την βουλευτή Ρεθύμνου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην ανακοίνωσή της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας του Αγνώστου εξηγούν τους λόγους:
«Τον Μανώλη Όθωνα:
Πρώτον, γιατί είναι πολιτικός υπεύθυνος και ηθικός αυτουργός του οργίου βίας και καταστολής που γνώρισε η Αθήνα κατά τη γενική απεργία στις 28 και 29 Ιούνη.

Παραμένει ως έχει το νοσοκομείο Ρεθύμνου, συνδιοικήσεις στην υπόλοιπη Κρήτη

ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
Συνενώσεις κλινικών, μετακινήσεις γιατρών, διοικητικές ενοποιήσεις νοσοκομείων, περιλαμβάνει ο νέος υγειονομικός χάρτης της χώρας που παρουσίασε χθες από τα Χανιά ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σχεδόν αλώβητο παραμένει στον υγειονομικό χάρτη της Κρήτης το Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε αντίθεση με άλλα νοσοκομεία της Κρήτης – ειδικά σε Ηράκλειο και Λασίθι - όπου αναμένονται έντονες αντιδράσεις λόγω των συνδιοικήσεων και των μετακινήσεων γιατρών που προτείνονται από το υπουργείο υγείας.

Χωρίς δουλειά και ελπίδα… χωρίς ζωή

GOODnet
Το ποσοστό του 40% αγγίζει η αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ενώ δραματική είναι η αύξηση των περιστατικών στην Κρήτη, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει ολοένα και περισσότερο κόσμο.
Το γεγονός εξέθεσε ο ίδιος ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΥΝ:Μέσα από τα σχόλια και τις επισημάνσεις συναδέλφων αναδεικνύεται η σοβαρότητα το ΥΥ

Στον πίνακα 5α2 δεν υπάρχει Αιμοδοσία στο ΓΝ.Χανιων
Μέχρι σήμερα πάντως λειτουργούσε κανονικά.
Αν αυτό σημαίνει κατάργηση θα ήταν ενδιαφέρoν να ενημερωθούμε
Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία
γιατρος της Αιμοδοσιας Χανιων

διώξτε τους όλους από τα νοσοκομεία και προσλάβετε αλλοδαπούς.ego tha doulevi me miso mistho,kai koris asfalisi.
–  mohamet abdoul pakistan

Διαβάζοντας τα σχόλια και των άλλων συναδέλφων πείθομαι όλο και πιό πολύ, ότι οι προτάσεις Λιαρόπουλου, είτε στηρίχθηκαν σε εντελώς παραποιημένα στοιχεία από τις ΥΠΕ είτε συντάχθηκαν στο πόδι και χωρίς συγκεκριμένο πολιτικοιδεολογικό στόχο και όραμα για την ανάπτυξη του ΕΣΥ, όχι με ιατροκεντρική κατεύθυνση αλλά με στόχο την ασφαλή άσκηση ιατρικής και την ιατρική-νοσηλευτική κάλυψη των ασθενών. Ιδιάιτερα αυτά που προτείνονται για δημιουργία, λειτουργία και εφημέρευση των ιατρών στο πλαίσιο ευρύτερου χειρουργικού τομέα με κάλυψη πολλών ετερόκλιτων ειδικοτήτων, μόνο από αδαείς θα μπορούσαν να προταθούν,

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ: Η χρήση χημικών θα βρίσκει πρώτα εμάς τους γιατρού...

ΚΙΝΗΣΗ: Η χρήση χημικών θα βρίσκει πρώτα εμάς τους γιατρού...: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤIKHΣ Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Φίλιππο Πετσάλνικο Σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και τον ..."

Ταπεινωμένος και βιασμένος

Ταπεινωμένος και βιασμένος

"Μεσοπρόθεσμο" και στην Ιταλία

"Μεσοπρόθεσμο" και στην Ιταλία

Τι ήταν, λοιπόν, αυτή η Κομμούνα;

Τι ήταν, λοιπόν, αυτή η Κομμούνα;

1871-2011: 140 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα

1871-2011: 140 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα

Ολοταχώς προς «ελεγχόμενο» κοινοβουλευτισμό;

Ολοταχώς προς «ελεγχόμενο» κοινοβουλευτισμό;

Δεν απειλείται πλέον η «ελεύθερη πολιτεία» της Κριστιάνια

 tvxsteam

Σε συμφωνία κατέληξαν οι κάτοικοι της αυτοδιαχειριζόμενης κοινότητας Κριστιάνια στην Κοπεγχάγη με την κυβέρνηση της Δανίας. Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαμάχη τα τελευταία οχτώ χρόνια, καθώς η κυβέρνηση επιχειρούσε την κατάλυση της κατάληψης στην περιοχή. Την Τρίτη 21 Ιουνίου, πάντως, η υπόθεση έληξε με συμβιβασμό, καθώς οι κάτοικοι ανέλαβαν να αγοράσουν την έκταση από το κράτος.

Ντροπή σου!

Παπουτσής Χρήστος: Υπουργός "προστασίας του πολίτη"
Πολιτικός προϊστάμενος δολοφόνων λαού και Δημοκρατίας

ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 
(Λαϊκή σοφία)


!!!!!!!!

Στην Αθήνα συνεδριάζει η Σοσιαλιστική Διεθνής

Περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών από όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνέρχεται στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο.
Στην έναρξη των εργασιών θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου. Νωρίτερα, θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσατε


Με ερμητικά κλειστά παράθυρα, η γενιά του πολυτεχνείου ψήφιζε μέσα στη βουλή την υποδούλωση της χώρας, προστατευόμενη με φασιστικές μεθόδους, απο τον "εχθρό" λαό που φώναζε τα συνθήματα του πολυτεχνείου.

ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Υπό κατάληψη και σήμερα το δημαρχείο Χανίων

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα το δημαρχείο Χανίων, από ομάδα πολιτών που αντιδρούν στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Οι πολίτες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του δημαρχείου και δεν επιτρέπουν σε κανένα την είσοδο, χωρίς ωστόσο εντός του κτηρίου να έχουν προκαλέσει την παραμικρή φθορά.

Μόνο τα απειλούν;

ΟΗΕ: Απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τα ελληνικά μέτρα λιτότητας

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα Σέφας Λουμίνα, προειδοποίησε σήμερα ότι η εφαρμογή πρόσθετων μέτρων λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτάθηκαν από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ, και ΕΚΤ) για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδος, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού.

Αποκαλύπτουμε τη συνεργασία αστυνομίας-παρακρατικών

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το tvxs.gr αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία της συνεργασίας των παρακρατικών με την αστυνομία. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Τετάρτη στη πλατεία Συντάγματος, στη διάρκεια των συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας, από τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Γιατί με χτυπήσατε κύριε Κοκκαλάκη?...

 (NoNews)
αναδημοσίευση από το Ygeianet
 Μπράβο στον Αυγερόπουλο. Ευτυχώς που η ΝΕΤ έβγαλε αυτόν στο δελτίο κι όχι τον ρουφιάνο της...
Η Δημόσια τηλεόραση δια του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου, κατεξευτέλισε τα επιχειρήματα του εκπροσώπου των δυνάμεων καταστολής Α. Κοκκαλάκη.
- Γιατί με χτυπήσατε κύριε Κοκκαλάκη? -
Κόκκαλο ο Κοκκαλάκης.

Η σφαγή αρχίζει εν μέσω δακρυγόνων!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑ
Δημόσια Υγεία: Η σφαγή αρχίζει εν μέσω δακρυγόνων!
Τη μέρα που ψηφίζονταν στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα παράδοσης της
χώρας στους τοκογλύφους από την κυβέρνηση της τρόικας,
Τη μέρα που επέλεξε το κράτος να πνίξει στα χημικά και να εξαπολύσει το
παρακράτος ενάντια σε δεκάδες χιλιάδες λαού που υπερασπίζονταν το Σύνταγμα

Για τη συνεχιζόμενη υπερβολικήχρήση χημικών

YGEIANET
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη συνεχιζόμενη υπερβολική χρήση χημικών
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ
Η Εταιρεία μας από το
ΔημοσίαςΤάξης επιστολή διαμαρτυρίας για την από τότε
εντατικοποίηση χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις και τις επιπτώσεις τους στην υγεία

Επίθεση σε Μανάβικο στη Νίκης!!! (29-06-2011)

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ-PART1

500 τραυματίες από την Χούντα του μεσοπρόθεσμου

Αγανακτισμένοι Στο Σύνταγμα 29-6-2011 Ξύλο στο ΜΕΤΡΟ

real.gr - ΕΦΟΔΟΣ ΔΕΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στο μπλόκο του Hilton

Χούντα στην πλατεία Συντάγματος | 29 Ιουνίου 2011

Σύνταγμα Δολοφονική επίθεση με χημικά 29 Ιουνίου 2011

29-6-2011 Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί | 28 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ- ΣΥΝΤΑΓΜΑ 29/6/2011