Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δράσεις ενάντια στα μέτρα που μειώνουν το εισόδημα των πολιτών

Εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης στο νοσοκομείο

NewsIt.gr: Εισβολή στο στούντιο της ΝΕΤ

A Las Barricadas

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΚΗ....

αυγοβολές: Εγώ ήμουν η αυγοβόλος

αυγοβολές: Εγώ ήμουν η αυγοβόλος: Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου...

PASOK BEST OF THE BEST

ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 Στις 14 τελικά, του Οκτώβρη ημέρα Παρασκευή στις  9 το βράδυ, το ιατρείο θα οργανώσει συναυλία στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα, με τον Γιάννη Χαρούλη και τον Haig Yazdjian. Θα συμμετέχουν και οι καλλιτέχνες Γιάννης Ρομπογιαννάκης, Αντώνης Φραγκάκης, Δημήτρης Σιδέρης, Στέλιος Σηκάκης και ο Γιάννης Παπατζανής.

ένα όχι και τόσο φανταστικό σενάριο σε σχέση με την υπαρκτή ελληνική πραγματικότητα

Να δεις τι σου ‘χω για μετά!

Ή το μέλλον είναι μαύρο και μας κάνει κολοδάκτυλο

Σε πολύ κόσμο υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση και η τρόικα προχωράνε στα τυφλά, ότι δεν έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και ότι τα μέτρα που παίρνουν δεν έχουν στην πραγματικότητα κανένα στρατηγικό στόχο. Νομίζω ότι πλέον συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, το τελευταίο διάστημα νομίζω ότι πλέον έχει συγκροτηθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική, την οποία και θα  προσπαθήσουν να εφαρμόσουν με θρησκευτική ευλάβεια όλη την επόμενη περίοδο, τουλάχιστον όσο μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Ελπίζοντας φυσικά,

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Την Τετάρτη 28/9 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγνώστου η λαϊκή συνέλευση των Αγανακτισμένων Ρεθύμνου. Στην συνέλευση ήταν πάρα πολύ μαζική, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής:
Πέμπτη 29/9 θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις ενάντια στα χαράτσια, μία στο Νοσοκομείο στις 11:00 και άλλη μια στο Δημαρχείο στις 12:00 η οποία καλείται από τους φοιτητές. Και οι δύο συγκεντρώσεις θα καταλήξουν στην Εφορία στις 13:00 όπου θα διαμαρτυρηθούμε για την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.
Επόμενη ανοιχτή συνέλευση για απολογισμό της μέχρι τότε δράσης μας και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων μας σχετικά με τα χαράτσια την Κυριακή 2/10 στις 20:00 στην Πλατεία Αγνώστου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

  Ανοιχτή Λαϊκη Συνέλευση Χολαργού Παπάγου
 28.09.2011
Στις 25/9/2011 η Μαρίνα Δημητριάδου πετάει δύο αβγά στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Όθωνα στο Ρέθυμνο. Αμέσως μετά συλλαμβάνεται από τους σωματοφύλακές του. Της αποδίδονται κατηγορίες, ο υφυπουργός προχωράει σε μηνύσεις, δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, στα κρατητήρια την ρωτάει αν χρειάζεται ψυχολόγο. Το θράσος, η αλλαζονεία, αλλά και ο φόβος σε όλο του το μεγαλείο. Τα κανάλια βέβαια μας διαβεβαίωσαν ότι ο υφυπουργός δεν θέλησε να δώσει συνέχεια ατο θέμα...
Είμαστε δίπλα στη Μαρίνα
*γιατί θεωρούμε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη πολιτικό και ηθικό υπεύθυνο της απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά από τα ΜΑΤ.

Βέλγιο: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη συμμόρφωση Ιρλανδίας και Ελλάδας, για τα όρια του χρόνου εργασίας των γιατρών στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας

  Goodnet.gr    September 29, 2011   
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ιρλανδία και την Ελλάδα να εξασφαλίσουν την πλήρη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες της ΕΕ, σχετικά με τα όρια του χρόνου εργασίας για γιατρούς στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
    Tο αίτημα της Επιτροπής διατυπώθηκε, με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης, που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας.
    Η Ιρλανδία και η Ελλάδα έχουν πλέον δύο μήνες προθεσμία να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή τα μέτρα που έχουν λάβει για την εναρμόνιση της νομοθεσίας τους με τη νομοθεσία της ΕΕ. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ιρλανδία και την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ


 29.09.2011

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου συγκάλεσαν σε κοινή συνέλευση όλους τους λειτουργούς και υπηρετούντες το Εθνικό Σύστημα Υγείας .
Η κοινωνική κατάσταση επιβάλλει ως προτεραιότητα στο νοσοκομειακό κίνημα την προάσπιση της δημόσιας υγείας ως κοινωνικό αγαθό που παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία και ως ανθρώπινο δικαίωμα απαράβατο και ανεξάρτητο από οικονομικές συγκυρίες.
Η σημερινή κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί
  • έχει αποκλείσει την πρόσβαση στην υγεία στους ανασφάλιστους,
  • έχει καταργήσει την δωρεάν πρόσβαση με την επιβολή του εισιτηρίου,
  • έχει μονιμοποιήσει την έλλειψη υγειονομικού υλικού,

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως το αξίζουμε αυτό, θα μας πάρει πολύ χρόνο για να ζήσουμε δίκαια.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίθετοι οι γιατροί με τη σύμβαση ΕΣΥ – ασφαλιστικών εταιρειών

tvxs 

Προσβλητικούς χαρακτηρίζουν, σε ανακοίνωση τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί τους ορούς των συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων και ασφαλιστικών εταιρειών. Σχολιάζοντας την υπογραφή της σύμβασης, το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) επισημαίνει:
«Οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι υποκοστολογημένες. Ο λόγος που υποκοστολογούνται οι υπηρεσίες αυτές είναι για να μην επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία (έμμεση χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό) και, συγχρόνως, να μειώνεται το κόστος νοσηλείας των ανασφάλιστων (κοινωνική πολιτική)».
Η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι σήμερα πληροφορήθηκε τους όρους της σύμβασης συνεργασίας που προτείνει ο υπουργός Υγείας στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τονίζει ότι οι όροι αυτοί:
α) Είναι προσβλητικοί για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά και για το εν γένει προσωπικό των νοσοκομείων.
β) Είναι ιδιαίτερα συμφέροντες για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Πληρώνουν μόνο το 50% του υποκοστολογημένου κρατικού τιμολογίου και μόνο αυτό.
γ) Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν γλιτώνουν τίποτα, αφού πληρώνουν το 100% του κρατικού τιμολογίου.
δ) Οι όροι της συμφωνίας προσβάλλουν τους άλλους νοσηλευόμενους που δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση.
Η συμφωνία αυτή είναι έξω από το πνεύμα του ΕΣΥ και γεννά ερωτηματικά, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους και καλούν τον υπουργό Υγείας να μην προχωρήσει στην υπογραφή μιας τόσο ετεροβαρούς σύμβασης που βλάπτει ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από την Ε.Ι.Ν.Α

  
www.attacktv.gr
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας εξέδωσε την: Η καθολική υποταγή της εθελόδουλης και παράνομης κυβέρνησης στουςτοκογλύφους του ΔΝΤ και της ΕΕ, σπρώχνει στην καταστροφή την κοινωνία και σε εθνικές περιπέτειες. Η εγκαθίδρυση πρωθυπουργεύοντος γκαουλάϊτερ (Χ. Ράιχενμπαχ) αφαιρεί το φύλλο συκής από την πολιτική «ηγεσία». , πόλεμο, κρίση ακόμα και επισιτισμού. , χαράτσια, έμμεσουςφόρους, κατάργηση δικαιωμάτων, διάλυση κοινωνικών, δημόσιαςυγείας, παιδείας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ είναι παρόντα και επικαιροποιούνται όχι μόνο.
Η κυβέρνηση τρομοκρατείκαι εκβιάζει με ψέματα και αλήθειεςκαθημερινά
. Το τελευταίο μέτρο τηςπληρωμήςΤΑΠ μέσω τηςΔΕΗ δείχνει τη ληστρικήτηςδιάθεση και την απόγνωσήτηςσυνάμα.
Το αμυδρό
κίνημα των πλατειών έδειξε μια διάθεση παρέμβασηςτου λαϊκούπαράγοντα που κινητοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοίτου
κράτουςκαι των ΜΜΕ για να συγκρατηθεί
28
, αργό, βασανιστικόξύπνημα των πολιτών συμβαίνει με πολλέςαντιφάσεις. Απότο Μάη, η συμμετοχήτουςστογλείψιμο» στην αρχή, απαξίωση, ματοκύλισμα όπωςείδαμε στιςκινητοποιήσεις15,και 29/6).
Η τωρινήκατάσταση φαίνεται να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα επιτελεία
οργανωμένα
: αυθόρμητη εκδήλωση αδυναμίαςπληρωμήςτηςέκτακτηςεισφοράςκαι του ΤΑΠ απόπολύκόσμο και πάρσιμο πρωτοβουλιών και απόμαζικούςφορείςαυτόνα γίνει.
Ο ζουρλομανδύαςτου χρέουςθα είναι ο μόνιμοςμπαμπούλαςόσο θα επεκτείνεται η παγκόσμια οικονομικήκρίση και θα
περιλαμβάνει επιθέσειςνεοφιλελευθερισμούκαι σε άλλουςλαούς
.
Τα παιδιάμαςξεκίνησαν τη νέα σχολικήχρονιάχωρίςβιβλία και δασκάλους
κλειστάόχι απότιςκαταλήψειςαλλάαπότη δηλωμένη πρόθεση να διακοπείη δωρεάν παιδεία και να δοθούν στουςιδιώτες
, πρώτη φοράαπότο 1946. Τα πανεπιστήμια είναι.
Στα υγειονομικάζητήματα η ενεργοποίηση του ΕΟΠΥΥ οδηγείσε μια καίρια υποβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιαςιατρικήςυπηρεσίας
διαπλεκόμενο τον ιδιωτικότομέα στιςδημόσιεςυπηρεσίες
(προφανώςπρόκειται για ψευδεπίγραφη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) για 9.5 εκατ. ασφαλισμένους, με, ενίσχυση και συγκεντροποίηση του μεγάλου ιδιωτικούκεφαλαίου,
παροχήκλινών στιςασφαλιστικές
, κατάργηση θέσεων και απολύσειςγιατρών και προσωπικούστα συγχωνευόμενα νοσοκομεία,
πέρασμα των Κέντρων Υγείαςστον ΕΟΠΥΥ
.
Η εκκαθάριση του Οκτωβρίου
δεκαπενθήμερα των
, λόγω των αναδρομικών κρατήσεων από1/1/11 για πολλούςαπότουςγιατρούςσημαίνει400-500 ευρώενώοι απώλειεςεισοδημάτων το 3ο τρίμηνο του '11 θα κυμανθούν από1500 ως3500 ευρώανάγιατρό, χωρίςνα υπολογίζουμε την έκτακτη εισφοράήτο ΤΑΠ. Το νέο μισθολόγιο θα γονατίσει οικονομικάτουςσυναδέλφουςκαι θα απαξιώσει κι άλλο τη δουλειάμας.
Η ΕΙΝΑ
κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών
, με την παράδοση αγώνων που έχει και την καθιέρωσήτηςόχι μόνο τοπικά, πρέπει να πρωτοστατήσει στην. Να ξεπεραστείτο πάγωμα και η αδράνεια συνάμα με τη συνειδητοποίηση απότουςνοσοκομειακούςγιατρούςότι τα ψέματα τελείωσαν.
Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει πόλεμο στην κοινωνία και έχει ρίξει το μεγαλύτερο όπλο της
, το ΦΟΒΟ.
Πρέπει να στηρίξουμε τουςσυναδέλφους
Το ΔΣ τηςΕΙΝΑ συνεδρίασε στις
1.
, να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους, να οργανώσουμε την παρέμβασήμαςπροβάλλονταςτην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ22/9 και αποφάσισε ομόφωνα:Να γίνουν συνελεύσειςανάνοσοκομείο τιςεπόμενεςμέρες, με παρουσία μελών του ΔΣ και συζήτηση εφ όληςτηςύλης.
Ήδη στο Ρίο γίνεται κοινήσυγκέντρωση με τουςεργαζόμενουςτην
Πέμπτη 29/9, στις9.30πμ.
Στον Άγιο Ανδρέα συνέλευση γιατρών την
Καραμανδάνειο και Αίγιο
Τρίτη 27/9 στις11.30 στο Ταχύρρυθμο και μένει να οριστείμέρα και ώρα για.
Η ΓενικήΣυνέλευση τηςΕΙΝΑ θα γίνει την Παρασκευή
εργασίας
30/9 στις9.00 στο Αμφιθέατρο του Ρίο (στάση8.00-12.00)
2.
γιατίμέσα απόαυτάθα περάσουν οι απολύσειςγιατρών και προσωπικού
νοσοκομείων απότην εφεδρεία
Να οργανώσουμε την ετοιμότητάμαςσε σχέση με την αλλαγήτων οργανογραμμάτων των συγχωνευμένων νοσοκομείων. Η διάψευσηΛοβέρδου για εξαίρεση των, μάλλον πρέπει να μαςανησυχείπερισσότερο.
Κανείςσυνάδελφοςδεν πρέπει να νοιώθει μόνοςτου
. Είμαστε ΟΛΟΙ μαζί!
3.
που ετοιμάζουν
Να εκφράσουμε ΕΝΤΟΝΑ την αντίθεσήμαςγια την περικοπήτων αποδοχών μαςκαι το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
Στο Ρίο οργανώνεται διαμαρτυρία την Τρίτη
27/9 (ημέρα «πληρωμής») και συγκεντρωνόμαστε όλοι στα γραφεία τηςΔιοίκησηςστις9.30 πμ.
4.
Να μπλοκάρουμε την παράδοση κλινών λουξ στιςασφαλιστικέςεταιρείεςόπωςανακοινώθηκε ότι υπογράφεται στις27/9
απότον Υπουργό
τηςέκτακτηςεισφοράςκαι να τεθούν στη διάθεση τηςΟΕΝΓΕ πανελλαδικά
τη ΔΕΗ
5. Να πάρουμε πρωτοβουλία, σε συνεργασία με σωματεία εργαζομένων, φορείςκαι κινήσειςνα συλλεχθούν τα ειδοποιητήρια. Αντίστοιχεςενέργειεςνα γίνουν με το ΤΑΠ και.Η οργανωμένη αντίσταση σε παράνομουςκαι αντισυνταγματικούςνόμουςείναι καθήκον μαςωςπολίτες

«

Θα βρεθούμε σε πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες και σε αλλαγές στη γεωπολιτική που θα οδηγήσουν σε μαζική και άμεση φτώχεια

Εργαζόμενοι και Αγανακτισμένοι ένωσαν τις δυνάμεις τους

www.thebest.gr
Πάτρα
ταμεία του ΠΓΝΠ
ασθενείς
Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτέςκαι Αγανακτισμένοι, που«Ημέρα τηςΟσίαςΠερικοπής», απέκλεισαν νωρίτερα σήμερα τα ταμεία του Νοσοκομείο με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να εξεταστούν χωρίς να πληρώσουν το προβλεπόμενο 5ευρω. Η ομάδα των διαμαρτυρόμενων αποσύρθηκε πριν από λίγο προειδοποιώντας πάντως θα επιστρέψουν, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό τους για τη Δευτέρα προγραμματίζουν στάση
εργασίας και ΓενικήΣυνέλευση με στόχο να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους με
αφορμή την εργασιακήεφεδρεία
συναδέλφων τους
. Από την σημερινή τους δράση οι συμμετέχοντες δηλώνουν εξαιρετικά ικανοποιημένοι δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης των.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως
Νοσοκομείου ήταν το πρωί
κινητοποίησή τους
, όπως αναφέρουν στο thebest, η Διοίκηση του«άφαντη». Τον Υποδιοικητή τον αναζητούσαν από γραφείο σε γραφείο, ενώ ο Διοικητής, προφανώς επειδή είχε ενημερωθεί για τηναπουσίαζε!
10:10
βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμήστο ΠΓΝΠ στο Ρίο
βρίσκονται έξω από το γραφείο τηςΔιοίκησηςτου Νοσηλευτικού Ιδρύματος και
διαμαρτυρονται για τις περικοπές και τα προβλήματα στον χώρο τηςυγείας
Διαμαρτυρία εργαζομένων, γιατρών. νοσηλευτών και Αγανακτισμένων. 150 περίπου άτομα.
Μάλιστα η ημέρα που επελέγη για την κινητοποίηση δεν είναι τυχαία μιας και
σήμερα είναι μέρα πληρωμής του
15νθημέρου ή αλλιώςη "Ημέρα τηςΟσίαςΠερικοπής", όπως λένε χαρακτηριστικά οι διαμαρτυρόμενοι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα λόγω των περικοπών θα υπάρξουν μισθοί κάτω
και των
παρά ησύχασαν τουςεργαζόμενουςστα νοσοκομεία
100 ευρώ! Ενώ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το ενδεχόμενο επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας και στα νοσοκομεία. Οι διαβεβαιώσεις Λοβέρδου, κάθε άλλο.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και στηρίζουν τα
σωματεία
Εργαζομένων
, μιας και στο σημείο βρίσκονται μέλη της ΕΙΝΑ και του Σωματείου.
πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στο ΠΓΝΠ με αφορμή την

Αγριο ξύλο, προληπτικό!

Επειδή σου κόβεται η λαλιά.

Λογιστικές συμβουλές σχετικά με την MH καταβολή της "έκτακτης" εισφοράς "αλληλεγγύης.

όσοι δεν θα καταβάλουν το φορολογικό χαράτσι και σκοπεύουν να έχουν την οποιαδήποτε συναλλαγή στο επόμενο διάστημα και θα χρειαστούν φορολογική ενημερότητα να πάνε στην εφορία μέχρι 30.9.2011 να την πάρουν και έχει ισχύ για 6 μήνες.

 Διαδώστε το να ενημερωθεί ο κόσμος.
Τι κάνουμε και ποιες οι επιπτώσεις στη μη καταβολή του “πολυεκκαθαριστικού”Σ.Κ.Καταρχήν όλοι ελέγχουμε αν έχει υπολογιστεί σωστά το λεγόμενο “πολυεκκαθαριστικό - φόρος αλληλεγγύης”. Αν δεν είναι σωστό ανεξάρτητα αν το πληρώσουμε η όχι πρέπει να πάμε στην εφορία που ανήκουμε να το διορθώσουμε.

1ο Φεστιβάλ Εργατικής Αυτοοργάνωσης15-16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

  [ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ]
Η συνέλευση της Κίνησης Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης για τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Εργατικής Αυτοοργάνωσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους, την νεολαία, τους μετανάστες, τις πολιτικές συλλογικότητες και τα συλλογικά εγχειρήματα, τους κατειλημμένους χώρους και τις συνελεύσεις γειτονιάς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του διημέρου,(15-16/ 10) ώστε να ανοίξει ο διάλογος και να διερευνηθούν οι δυναμικές για την συσπείρωση του επαναστατικού τμήματος του εργατικού κινήματος,

ΟΤΑΝ Η ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΒΛΑΒΗ ΕΙΝΑΙ.

Ζητά χρήματα ο Όθωνας για το αυγό που «έφαγε»

Αποζημίωση για ηθική βλάβη ζήτησε η πολιτική αγωγή από την 33χρονη αρχαιολόγο-ιστορικό.
Μια υπόθεση με πολλαπλά πολιτικά μηνύματα ... απείρου κάλλους!

27/9/11
Μιλώντας σήμερα στην «Κρητική ΦΩΝΗ» ο κ. Πέτρος Στεφανάκης, ένας εκ των 3 συνηγόρων υπεράσπισης της 33χρονης υποψήφιας διδάκτωρος - ιστορικού & αρχαιολόγου -, που πέταξε το πρωί της Κυριακής το επίμαχο αυγό ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Πέτρος Στεφανάκης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, εξήγησε τις προθέσεις του «μηνυτή» όσων αφορά την «παράσταση πολιτικής αγωγής».

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

καταληψη ΝΕΤ τώρα

Κατάληψη φοιτητών στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ


 από Tar 21:20, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 21:48, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011)
Indymedia Athens
Πραγματοποείται κατάληψη από 60 περίπου φοιτητές στο νυχτερινό δελτίο της ΝΕΤ. Οι υπέθυνοι του προγράμματος πανικόβλητοι διέκοψαν το δελτίο κι έβαλαν μουσική. Οι φοιτητές σήκωσαν πανό και εκείνοι τους έκοψαν στον αέρα.
Νωρίτερα είχαν ζητήσει να βρεθούν με κάποιον υπεύθυνο του προγράμματος προκειμένου να μιλήσουν μέσω του δελτίου για τα σοβαρά προβλήματα στην παιδεία που δημιουργεί ο νόμος Διαμαντοπούλου και για τους λόγους απου αντιτίθενται στο ξεπούλημα της δωρεάν παιδείας σε ιδιώτες και την κατάργηση του ασύλου, ανάμεσα σε άλλα θέματα και τους αρνήθηκαν.
Έψαξαν να βρουν εργαζόμενους τουκαναλιού που απειλούνται με μαζικές απολύσεις, έτσι ώστε από κοινού να μιλήσουν και για το θέμα της κρίσης, αλλά κανεις τους δεν φαίνεται να θέλει να αναλάβει την ευθύνη.
Οι κρατικοδίαιτοι υπεύθυνοι της ΝΕΤ προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός και έχουν δώσει εντολές να λένε σε όσους παίρνουν τηλέφωνο σχετικά με τη διακοπή ότι και καλά το δελτίο διακόπηκε λόγω τεχνικων προβλημάτων.

Φοιτητές κατέλαβαν το κτήριο της ΝΕΤ

 

Φοιτητές κατέλαβαν το κτήριο της ΝΕΤ και δεν υπάρχει αυτή την στιγμή το προγραμματισμένο δελτίο ειδήσεων. Οι καταληψίες ζητάνε να παρέμβουν στο δελτίο ειδήσεων σε περίπτωση που μεταδοθεί και ζητούν να προσέλθει κόσμος στο κτίριο της ΝΕΤ για συμπαράσταση με το ενδεχόμενο ότι μπορεί να επέμβουν τα ΜΑΤ.

 Προηγουμένως η κυβέρνηση προσπάθησε να στείλει μήνυμα «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε κάθε κοινωνική διαμαρτυρία μέσω των ένστολων πραιτοριανών του υπουργείου Προστασίας του Συστήματος.  Επνιξαν στα δακρυγόνα και στα χημικά το Σύνταγμα στην συγκέντρωση του «αγανακτισμένων πολιτών», ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 7-8 τραυματισμένους διαδηλωτές από αυτούς που ήταν συγκεντρωμένοι από την μεριά της Οθωνος.

Αυτή την στιγμή με την συμμετοχή περίπου 1300 ατόμων πραγματοποιείται ανοιχτή συνέλευση στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Σύντροφοι μας βρίσκονται εκεί, όπως και στην κατάληψη του κτηρίου της ΝΕΤ και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με καινούργια ανάρτησή μας.

Σύνταγμα:Επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές

Σύνταγμα:Επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές

ΑΥΡΙΟ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Μ. ΟΘΩΝΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ (;).

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ.
http://planet-greece.blogspot.com/

τα προνόμια των βουλευτών

PRESS.GR
1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της σύνταξης.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κ.λπ.

του ΚΚΕ -εκτός της Λ. Κανέλλη που δεν είναι μέλος του ΚΚΕ- καθέτουν το ποσό αυτό στα ταμεία του κόμματος και από το οποίο μισθοδοτούνται.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ: Λίστα φαρμάκων από Δευτέρα

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ: Λίστα φαρμάκων από Δευτέρα: Αποφασίστηκε να καθιερωθεί, εκτός από το rebate 4% που ήδη εφαρμόζεται, τέλος εισόδου τους σε αυτή. 1 Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου τίθετ...

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ: Την Τρίτη υπογράφεται η συμφωνία ΕΣΥ - ασφαλιστικώ...

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ: Την Τρίτη υπογράφεται η συμφωνία ΕΣΥ - ασφαλιστικώ...: 6 Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμ...

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

 Χίλιοι άνθρωποι έμειναν πίσω. Σε λίγες ώρες το στενό θα έχει κλείσει από αμέτρητες χιλιάδες του εχθρικού στρατού. Εκεί μέσα θα παγιδευτούν όλοι τους χωρίς καμμία διέξοδο. Αυτοί όμως εκεί, οδηγούμενοι από έναν εμπνευσμένο ηγέτη, θα μείνουν, θα σταθούν στο ύψος τους, στο ύψος του ανθρώπου. Κι ας ξέρουν οτι είναι καταδικασμένοι, δεν υπάρχει φόβος, όλα είναι ήρεμα, ξεκάθαρα, θα αγωνιστούν όπως έχουνε μάθει, μένοντας στην σειρά τους, προστατεύοντας με το όπλο τους τον αδερφό τους, ατρόμητοι, μέχρι τέλους. Και όμως καμμία ταραχή δεν υπάρχει. Αστειεύονται μεταξύ τους, τραγουδούν σκοπούς και στίχους από την πατρίδα, λένε ιστορίες από τα παλιά, ιστορίες ερωτικές και πολεμικές, χλευάζουν τον εχθρό που φαντάζει τόσο ταπεινός. Γυαλίζουν με ηρεμία την ασπίδα τους, διορθώνουν τους ιμάντες, τις περικνημίδες και τις περικεφαλαίες τους κάτω από τις ακτίνες του ήλιου που τους λούζει με το υπέροχο ζεστό ελληνικό φως του. Η δροσερή αύρα, σαν το τρυφερό χέρι της αγαπημένης, τους χαϊδεύει απαλά το πρόσωπο. Καμμία σύσπαση, καμμία ταραχή, κανείς δισταγμός. Όλα είναι έτοιμα για την μητέρα των μαχών, και ας υπάρχει η ατμόσφαιρα προετοιμασίας για μια απλή άσκηση. Όλα θα πάνε κατ'ευχήν προκειμένου να υπερασπίσουν τις αξίες τους, τα ιδεώδη τους, τον κόσμο τους, προκειμένου να δώσουν το αιώνιο μήνυμα του αγωνίζεσθαι σε όλη την ανθρωπότητα. Έτοιμοι για το ραντεβού με την ιστορία. Και ας μην το έχουν συνειδητοποιήσει. Όλοι όρθιοι, αλύγιστοι, με το κεφάλι ψηλά, ατάραχοι. Χίλιοι πολεμιστές, χίλιοι άνδρες, χίλιοι άνθρωποι, φόβος κανείς. Ανδρεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΦΕΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ

Επίθεση με... αβγό στον Μανώλη Όθωνα!

 25/09/11 GOODnet.gr
Ένα αβγό κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, πέταξε σήμερα μια νεαρή κοπέλα στο Ρέθυμνο.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην ώρα που ο υφυπουργός έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της έναρξης του πρώτου συμμετοχικού αγώνα δίαθλου.
Η κοπέλα προσήχθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.
Έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος της και έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.
Εξάλλου, έξω από το Λύκειο Ελληνίδων, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία των υφυπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, συγκεντρώθηκε ομάδα πολιτών, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και των μέτρων που έχει λάβει.

Αναντρανιστά, να κερδίσουμε ξανά τις ζωές μας.

Κάτοικοι της πόλης του Ρεθύμνου υποδέχτηκαν και έλουσαν κυριολεκτικά με αυγά τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Μ.Όθωνα, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις ότι είναι ανεπιθύμητος στην πόλη ως προσκυνημένος, εμφανίστηκε σε ΄΄πολιτιστική εκδήλωση'' για το ποδήλατο. Η παλιά πόλη γέμισε με τυπωμένα συνθήματα, που η αστυνομία βιάζεται να μαζέψει, μην τυχόν και πληγωθεί το αφεντικό, που στην γενέτειρα του τον φωνάζουν προσκυνημένο και ανίκανο. Μας έχετε κάνει τη ζωή ποδήλατο, ήταν ένα από τα συνθήματα. Ανίκανοι, πάρτε το μνημόνιο και μακρυά από μας. Έγινε σύλληψη νεαρής γυναίκας που εξακολουθεί να κρατείται. Διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι βρέθηκαν έξω από το Λύκειο Ελληνίδων, όπου λαμβάνει χώρα η εκδήλωση για το ποδήλατο και τελικά ακυρωσε την εμφάνιση του ο υφυπουργός.  Ο κοσμος τώρα είναι έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερη η συλληφθείσα, που από πληροφορίες θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο, κατόπιν αυτεπάγγελτης ενεργοποίησης-δίωξης του εισαγγελέα.

H πιο ομορφη θαλασσα-Μανος Λοιζος

Οι Έλληνες, από τους πιο εργατικούς στην Ευρώπη

Το 40ωρο τοποθετεί τη χώρα μας στην κορυφή μαζί με Βουλγαρία, Λιθουανία, Μάλτα, Ρουμανία Του Δημήτρη Διαμαντίδη
«Μύθος» αποδεικνύεται με μία ακόμη έρευνα με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης η φήμη πως οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από πολλούς άλλους πολίτες χωρών της Ε.Ε., καθώς αποδεικνύεται ότι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη Γηραιά Ήπειρο, όσον αφορά στο χρόνο εργασίας σε εβδομαδιαία, αλλά και σε ετήσια βάση. Την ίδια στιγμή κάτω από το μέσο όρο βρίσκεται η χώρα μας στη μέση διάρκεια της άδειας, που λαμβάνει ένας εργαζόμενος και μόνο οι εθνικές αργίες είναι λίγο περισσότερες, σε σχέση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα κράτη της Ε.Ε., αλλά και πάλι στα ίδια επίπεδα με ό,τι ισχύει στα ανεπτυγμένα κράτη της Ευρωζώνης.

Τα κριτήρια για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο

  Το Προεδρικό Διάταγμα για την εργασιακή εφεδρεία εστάλη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Δ. Ρέππα προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, οι φορείς, εφόσον χαρακτηρίσουν προσωπικό ως πλεονάζον, συντάσσουν και αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ πίνακα πλεονάζοντος προσωπικού κατά κατηγορία και ειδικότητα, καθώς και τα στοιχεία υπηρεσιακών μεταβολών. Επιπλέον, προσκομίζονται στο ΑΣΕΠ από τους ενδιαφερόμενους τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα και τις ιδιότητες που επικαλούνται (όπως τίτλοι σπουδών).

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη σε αυτοκτονίες η Κρήτη

''daypress''
Τα...ηνία στην αύξηση αυτοκτονιών στην Ευρώπη κατέχει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης «The Lancet», την περίοδο 2007-2009, οι αυτοκτονίες στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 17%.
Σύμφωνα με ειδικούς η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της κρίσης.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε πως τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (από τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι) δείχνουν σημαντική αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία μπορεί και να αγγίζει το 40%.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! την Έκτακτη Εισφορά

  Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2011
Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση μόνο 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση, έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρώσεις είναι 303 ευρώ κ.ο.κ.
* Άρα αν καθυστερήσεις έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσεις η προσαύξηση είναι αμελητέα, μπροστά στο ποσό που καλείσαι να πληρώσεις ούτως ή άλλως, μα κυρίως μπροστά στον στόχο μας: αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να το πάρουν πίσω, ακόμα και να τους διώξουμε!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

 Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2011
Ο πρώτος λογαριασμός που θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας (ο οποίος πλέον είναι μόνιμος!!!!) θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη .
Καλό είναι, αν βέβαια μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του λογαριασμού για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι δυνατότητα διακανονισμού για τον φόρο δεν προβλέπεται (το αποφάσισε η «δημοκρατική» μας κυβέρνηση).
Μπορούμε να πάμε να πληρώσουμε το ποσό για την παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (είτε ατομικά, είτε συλλογικά) . Η σύμβαση με την ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι τους φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνεχεια.
Χρήσιμες πληροφορίες:
Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.
Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος «δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ». Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε! Αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε:
* Θα δημιουργηθεί χάος στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.
* Μα κυρίως θα δημιουργηθεί χάος και πανικός στην κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ!
Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό,
Ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ των Μνημονίων!

Δήλωση Aδυναμίας Πληρωμής

 daypress.gr

Δήλωση Aδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας, είναι ο τίτλος...
της αίτησης που συνένταξαν αγανακτισμένοι εφοριακοί και δικηγόροι ενώνοντας τις γνώσεις τους με σκοπό να παροτρύνουν τους μη έχοντες πολίτες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, διότι είναι... αντισυνταγματική.
Συνδικαλιστές εφοριακοί και δικηγόροι λοιπόν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντάξουν ένα έγγραφο- αίτηση στηριζόμενο στα άρθρα του Συνταγματος το οποίο κατοχυρώνει - όπως υποστηρίζεται- νομικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς.
Συγκεκριμένα, με αυτή την αίτηση- ένδειξη ανυπακοής

238 οι καταλήψεις των σχολείων!

238 οι καταλήψεις των σχολείων!

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Bagatelle -Art Morphing

Women In Art

Οι G20 προετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία

Tην είδηση μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο SkyNews
Την έκτακτη είδηση ότι οι είκοσι πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου προετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews.
Το ίδιο δίκτυο μεταδίδει πάντως ότι μια χρεοκοπία στην Ελλάδα δεν αναμένεται πριν την επόμενη συνάντηση του G20, τον Νοέμβριο, στις Κάννες, καθώς η οικονομική βοήθεια προς την χώρα μας θα της επιτρέψει να διατηρήσει την ρευστότητα έως και τον Οκτώβριο.

«Eσκασε η φούσκα της Mπολόνια» ομολογούν οι Γερμανοί

 του ΓIΩPΓOY ΔEΛAΣTIK
''Chomski speaks Greek''
Η εισαγωγή διδάκτρων, η σύντμηση του χρόνου σπουδών και η στενή πρόσδεση των πανεπιστημίων στις απαιτήσεις της αγοράς αποτελούν την πεμπτουσία της μεταρρύθμισης που προώθησε η Διαδικασία της Mπολόνια, όμως δεν είναι καθόλου σύμπτωση ότι η φούσκα της Mπολόνια έσκασε τόσο σύντομα μετά τη χρηματοπιστωτική φούσκα
Αναδημοσίευση από την Ημερήσια

Bαρυσήμαντο το πρωτοσέλιδο άρθρο της συντηρητικής Frankfurter Allgemeine, της κατεξοχήν εφημερίδας του γερμανικού κατεστημένου, δεν δείχνει την παραμικρή ταλάντευση ως προς τα συμπεράσματα: «Eσκασε η φούσκα της Mπολόνια» είναι ο τίτλος και εξίσου καταλυτική η αρχή του άρθρου: «Δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή της μεταρρύθμισης της Mπολόνια στα πανεπιστήμια, η βαθύτερη μεταρρύθμιση του γερμανικού πανεπιστημίου από τον 19ο αιώνα μπορεί να θεωρηθεί αποτυχούσα.

Σοσιαλδημοκρατικές Αυταπάτες

 του Immanuel Wallerstein
''Chomski speaks Greek''
 Η Σοσιαλδημοκρατία έφτασε στο απόγειό της ιδεολογικής της ισχύος κατά την περίοδο μετά 1945,αμέσως μετά τον 2ο Π.Π. , έως τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Εκείνη την εποχή, αντιπροσώπευε μια ιδεολογία και ένα κίνημα που διαμορφώθηκε για τη χρήση των κρατικών πόρων, ώστε να διασφαλιστεί η ανακατανομή του πλούτου των κρατών προς την πλειοψηφία του πληθυσμού με διάφορους συγκεκριμένους τρόπους: τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών εγκαταστάσεων καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών . Με εγγυήσεις για τη διά βίου στήριξη των εισοδημάτων μέσα από τα προγράμματα για την υποστήριξη των αναγκών των μη "οικονομικών ενεργών" ομάδων, ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων, και με τα προγράμματα για την ελαχιστοποίηση της ανεργίας. Η Σοσιαλδημοκρατία υποσχόταν ένα συνεχώς καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, ένα είδος μόνιμου επίπεδο αύξησης των εθνικών και των οικογενειακών εισοδημάτων. Αυτό ήταν που ονομαζόταν ως κράτος πρόνοιας.

Τι γίνεται με την Ισλανδία ΠΟΥ ΕΙΧΕ τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα;

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ Τ' ΟΝΟΜΑ ΚΙ Ο ΙΣΛΑΝΔΟΣ ΤΗ ΧΑΡΗ
''ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ''

Αν κλάσει πιγκουίνος στην Αλάσκα, θα το πουν στις ειδήσεις.
Κάτι σχετικό με την Ισλανδία έχετε ακούσει ποτέ στα κανάλια;
Όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και σε όλα τα ευρωπαϊκά; Αν ακούσετε να μου γράψετε.
Δεν τα προβάλλουν, λέει, αυτά τα πράγματα, εξεγέρσεις και λαϊκές ετυμηγορίες,
για να μην τα βλέπει ο κόσμος και τσαμπουκαλεύεται και τρίχες κατσαρές.
Ούτε βοσκός στα Γκράβαρα δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το 2011, στην εποχή του ίντερνετ και της άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών, δεν έμαθε ποτέ για το ισλανδικό παράδειγμα,
εφ' όσον δεν το είπε ο Αντέννα.
Ο Ισλανδός το έπιασε το ψάρι. Ο μαλάκας ο Έλληνας έπεσε στο τηγάνι και ξεροτηγανίζεται μουρμουρίζοντας "ο θεός να βάλει το χέρι του", αντί να βάλει αυτός το δικό του
στο λαιμό τους και να τους καρυδώσει.
Οι Ισλανδοί! Που, τι λεγαμε γι' αυτούς;
Ότι όταν εμείς δημιουργούσαμε πολιτισμό αυτοί ήταν ακόμα μπακαλιάροι;
Διαβάστε και ντραπείτε.
ΤΟ ΙΣΛΑΝΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις
μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν
δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής
οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για
την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.
Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα
στην εξουσία που τους οδήγησε στην "κρίση".
2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα,
σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.
2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και
κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού
και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ.Βρετανία και την
Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι
ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.
2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.
Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και
ανακοινώνει οτι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.
Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.
H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι
συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή
και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.
Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το
νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522
που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι
ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.
Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει
μια carta magna λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών
συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη
αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση
ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις
κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και
ξαναγράψιμο του Συντάγματος από τους πολίτες.
Αναρτήθηκε από ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται!

ΗΜΙΟΡΟΦΟΣ
Από το Δ.Ο.Ε. (Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο) του1898, στην ΤΡΟΙΚΑ του 2010.
Στις 22 Ιανουαρίου 1830 υπογράφηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) το Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας, η πρώτη επίσημη διεθνής διπλωματική πράξη που αναγνώριζε την Ελλάδα ως κράτος κυρίαρχο και ανεξάρτητο. Το πρώτο αυτό ελληνικό κράτος περιελάμβανε την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά των Κυκλάδων, ενώ, έπρεπε να φτάσουμε στο 1948, με την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, για να φτάσει η χώρα να έχει τη σημερινή γεωγραφική της έκταση.
Το ελληνικό κράτος ξεκίνησε την πορεία του…χρεωμένο, αφού η επαναστατική κυβέρνηση Κουντουριώτη, είχε συνάψει, το 1824 και 1825 δύο δάνεια με αγγλικές τράπεζες για τις ανάγκες του Αγώνα.

Η ανεργία βλάπτει σοβαρά την υγεία

 Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΑΝΤΙΝΟΥ
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως υγεία ορίζεται όχι μόνο η απουσία νόσου, αλλά και η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Στο πλαίσιο αυτό η σχέση εργασία-ανεργία αποτελεί βασικό κοινωνικό προσδιοριστή της υγείας. Η εργασιακή ασφάλεια ευνοεί την υγεία, την ευημερία και την εργασιακή ικανοποίηση, ενώ η ανεργία, η ανασφάλεια και το άγχος στο χώρο εργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών. Άλλωστε η ανεργία οδηγεί συχνά σε κοινωνικό αποκλεισμό, που δημιουργεί συνθήκες ανέχειας, απομάκρυνσης από κοινωνικά δίκτυα και οδηγεί σε απώλειες ζωών. Έτσι, η ανεργία αναδεικνύεται σε έναν από τους πλέον σημαντικούς προσδιοριστές της αποστέρησης και των ανισοτήτων στην υγεία.
από τον Ελευθέριο Θηραίο
Στατιστικά στοιχεία
Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ανήλθε σε 10.3%. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 ήταν 7.9%,

Ο νέος ΥΠΕαρχης Κρήτης και η σχιζοφρενική πρόταση Λιαρόπουλου

Υgeianet 22/05/2011
 Αναδημοσιεύουμε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 14 Απριλίου 2011 στην εφημερίδα του Λασιθίου
"ΑΝΑΤΟΛΗ". Ο Πανίκος Καρατσής που αναφέρεται στο άρθρο ως Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του
Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι ο σημερινός Διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης).
Αποκαλεί λοιπόν ο νυν ΥΠΕαρχης ως σχιζοφρενική την πρόταση Λιαρόπουλου. Περιμένουμε την ερχόμενη
Πέμπτη που ο κ. Λιαρόπουλος με τον κ. Λοβέρδο θα βρεθούν στην Κρήτη για να παρουσιάσουν την πρόταση
συγχωνεύσεων ν΄ ακούσουμε τον κ. Καρατσή να επαναλαμβάνει δημοσίως αυτή την διαπίστωση περί
σχιζοφρένειας.

Με 1.000% τρέχει η αύξηση των κρουσμάτων του AIDS

Της ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΠΑ-ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ rpsoul@enet.gr
 κτυπώντας τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών στην Αθήνα.
Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 τα νέα περιστατικά ξεπέρασαν τα 100 σε σχέση με το 2010, που είχαν καταγραφεί μόλις 14. Η ξεχασμένη μάστιγα του AIDS επιστρέφει στο προσκήνιο δυναμικά, καθώς τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μιλούν για «υγειονομική βόμβα», η οποία μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκραγεί, αν δεν εξουδετερωθεί με άμεσα μέτρα.

Την Τρίτη υπογράφεται η συμφωνία συνεργασίας νοσοκομείων ΕΣΥ - ασφαλιστικών εταιρειών

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΙΑΡΗ
 Ιn.gr
 Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία των δύο πλευρών την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, πρόκειται να διατεθούν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες 560 θέσεις νοσηλείας, οι οποίες αφορούν κυρίως νοσοκομεία της περιφέρειας.

Alex Kavvadias - Ψαραντώνης The Return (Επιστροφή) Lounge Remix by Billy...


Nek Kiss

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Για οποιον έχει ερωτήσεις περί των εισφορών. Αν και η απάντηση είναι οιλιτική.

GOODnet
Σε αναζήτηση λύσεων οι πολίτες για να μη πληρώσουν τα "χαράτσια"
23/09/11 της Χαράς Βηλαρά

Τρόπους να γλιτώσουν τα «χαράτσια» ψάχνουν οι πολίτες αφού θεωρούν ότι είναι άδικα τα μέτρα αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό, ακόμη και αν το επιθυμούσαν, δεν έχουν να πληρώσουν.
Τη λύση της πληρωμής του λογαριασμού της ΔΕΗ χωρίς το τέλος για τα ακίνητα, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, έχουν αρχίσει να εξετάζουν οι πολίτες και στο Ρέθυμνο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που συζητούν πια ανοιχτά ότι δεν θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά στην εφορία.
Στο μεταξύ χθες κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή πανελλαδικά κατά της έκτακτης
Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου μαζεύει
υπογραφές για την άρνηση πληρωμής των έκτακτων
εισφορών που επιβάλλονται, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του λαού
και κατά παράβαση της αρχής της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η χώρα διέρχεται κρίση αξιών, πολιτισμού και συγχρόνως κρίση πολιτειακή.
Η στάση μας θα είναι σημαντική στην ιστορική εξέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας.
Περιμένουμε το όνομα σου να είναι δίπλα στο δικό μας.
στην διεύθυνση
ypografes2011@gmail.com
ΈΝωση Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου