Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εσπερίδα για την Επαγγελματική Υγεία & Ασφάλεια

Cretalive.gr 
Αύριο, Παρασκευή
 Εσπερίδα με θέμα «Επαγγελματική Υγεία και Ασφάλεια» διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ, την ερχόμενη Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012, στις 17.00 στην αίθουσα συνεδρίων του τμήματος.
Η εσπερίδα διοργανώνεται με τη συμμετοχή του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΛΙΝΥΑΕ)», του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,

Δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου στο Ρέθυμνο

GOODnet.gr
Αντιφασιστικό μέτωπο δημιουργείται στο Ρέθυμνο και σήμερα θα γίνει η πρώτη ανοιχτή συνάντηση στις 8.30 το βράδυ στον ξενώνα Νάκλι, στην οδό Μοσχοβίτου, πίσω από τα Βρυσάκια.
Στο κάλεσμα αναφέρεται: «Η εκλογή – έστω για 48 ώρες - χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό στην κοινωνία. Εδώ και τώρα επιβάλλεται η δημιουργία ενός ευρύτερου ενιαίου

Συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές σχέσεις

  Ανοικτή πρόσκληση για συζήτηση των εξελίξεων στα εργασιακά θέματα ( μετενέργεια , συλλογικές συμβάσεις, μισθοί, επιδόματα ), απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς όλα τα Σωματεία (Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα) ,  τους εργαζόμενους και τους άνεργους,

Η ετήσια γιορτή της "Άλλης Θεσσαλονίκης"

 το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης πλησιάζει.
    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το τελευταίο 3ήμερο του Ιούνη, στις 29-30/6-1/7 αυτή τη φορά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και έχουν ήδη ξεκινήσει.

Διακήρυξη Διεθνούς Συνδιάσκεψης της Ναντέρ της 13ης και 14ης Μαϊου 2012

 ygeianet.gr
Στις 12 και 13 Μαϊου 2012 πραγματοποιήθηκε στη Ναντέρ (Παρίσι, Γαλλία)  διεθνής συνάντηση από μέλη συνδικάτων και συλλογικοτήτων από όλη την Ευρώπη που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας και της κοινωνικής προστασίας, υπερασπιζόμενοι ένα ποιοτικό σύστημα δημόσιας υγείας.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα: "Η Ιστορία του Φασισμού και η Άνοδος της Χρυσής Αυγής"

  
Ανοικτή εκδήλωση στο Ρέθυμνο με θέμα: "Η Ιστορία του Φασισμού και η Άνοδος της Χρυσής Αυγής"

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, ώρα 19:30, αίθουσα εκδηλώσεων Ξενία.

Διοργανωτές: Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή"

Η Δημοκρατία

Ο γολγοθάς των χρόνιων πασχόντων

GOODnet.gr
 30/05/12 της Χαράς Βηλαρά
Χωρίς φαρμακοποιό το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο, μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια σκευασμάτων
Έναν γολγοθά περνάνε οι χρονίως πάσχοντες που πρέπει να προμηθεύονται συχνά, ακριβά φάρμακα  για τη θεραπεία τους, αφού γίνονται μπαλάκι μεταξύ ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων.
Στο Ρέθυμνο, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς και ασθενείς με άλλα σοβαρά χρόνια νοσήματα,

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι άνθρωποι ηρωικά αντιστέκονται στην πιο μαύρη προπαγάνδα.

   Στέκονται κατά εκατομμύρια στο πλευρό της Αριστεράς! Τώρα πρέπει να...
...γίνουν οι ίδιοι η Αριστερά. Χρειάζεται να μάθουν πως εδώ δεν αναθέτεις τίποτε. Συμμετέχεις, πονάς, συγκρούεσαι

Ο φόβος και η ελπίδα
Όλο το σύστημα παίζει τα ρέστα του ενάντια στην απειλή να χάσει την εξουσία.
Οι ετερόκλητες συνιστώσες του Μνημονίου είναι ενωμένες, συγκεντρώνονται και επιτίθενται όλες μαζί.
Ένα το κέντρο της προπαγάνδας τους, ενιαίο και ξεκάθαρο:
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο Ψυχάρης του ΔΟΛ, ο Μπόμπολας του Mega, του Έθνους και του Πρώτου Θέματος, Ο Αλαφούζος τον εφοπλιστών, του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, o Βαρδινογιάννης των πετρελαίων, του ΣΤΑΡ και του Μέγκα και οι...
 εντιμότατοι φίλοι τους.
Τα πρωινά συμπεράσματα

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τι είναι το ευρωομόλογο και πώς λειτουργεί

 Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης εντός του γαλλογερμανικού άξονα εξελίσσεται η εντεινόμενη συζήτηση για το ευρω-ομόλογο, υπό το βάρος της κλιμακούμενης κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη με επίκεντρο την Ελλάδα.
Τι είναι το ευρω-ομόλογο;
Στην ιδανική του μορφή του το ευρω-ομόλογο θα ήταν το μέσο για να εξυπηρετείται συλλογικά το ευρωπαϊκό χρέος.

Το κόστος ενός νομίσματος

Όλα τα σκάνδαλα από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από το 1981

 ΠΑΣΟΚ
1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.
2.Δάνεια, υπανάπτυξη, πληθωρισμός, την περίοδο 81-89: κατά την είσοδο της χώρας...

Το μνημόνιο του 1843

 Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα.
Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα

Φαγητό αντί για μισθό για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

 Παράνομες και οι… επισχέσεις στο ΕΣΥ! Προνόμιο μόνο του …ιδιωτικού τομέα φαίνεται πως είναι η επίσχεση εργασίας και όχι του δημοσίου, κατά τον νομικό σύμβουλο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ο οποίος προτρέπει τους εργαζόμενους αν δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να ζητήσουν να σιτίζονται δωρεάν από το δημόσιο!

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ο πάτος και ο φόβος


Αντιεξουσιαστική Κίνηση:Καλωσορίζουμε τον Σύριζα στην κόλαση της εξουσίας

το κουτί της Πανδώρας
 Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα σταυροδρόμι που χαράσσεται εδώ και τρία χρόνια. Τις συγκρούσεις του 2008 τις διαδέχτηκε ο δημόσιος διάλογος των πλατειών απ’ το τεράστιο ποτάμι της κοινωνίας. Τον Δεκέμβρη το κράτος απαξίωνε τη ζωή δολοφονώντας έναν 15χρονο, το καλοκαίρι του 2011 η ζωή απαξίωνε το κράτος αναπνέοντας ελεύθερο αέρα στις πλατείες παρά και ενάντια στην κηδεμονία του.

Λαγκάρντ: κοίτα ποια μιλάει

 Του Στέλιου Κούλογλου
 tvxs.gr/node/95697
 Όπως ισχύει και για τα περισσότερα ανώτατα στελέχη διεθνών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, ο βίος και η πολιτεία της κυρίας Λαγκάρντ αρκεί για να εξηγήσει την σημερινή, διεθνή κρίση του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου. Πρόκειται για μικρή, διαπλεκόμενη κλίκα

Αλλαγή σκηνικού για τους βουλευτές της Ισπανίας

 Ο ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΫ, ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΕΡΑΣΕ, ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: 
1. Ο ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ,
2. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ.

Καταλονία: Ανοιχτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα


Συγγραφέας: left.gr
Στεκόμαστε από σήμερα στο πλευρό σας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού, σαν λαοί αδερφωμένοι, αυτό το δύσκολο μα ελπιδοφόρο ταξίδι.

Αγαπητέ σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα,

Σου γράφουμε αυτά τα λόγια, εμείς, πολίτες του ισπανικού κράτους, που όπως και η Ελλάδα, δέχεται την «χρεοκρατική» επίθεση της οικονομικής ολιγαρχίας της Ευρώπης.

10 ερωτήσεις που αποδεικνύουν το “φανταστικό” του ελληνικού χρέους

  από seisaxthiablog

Κ. Τοκμακίδης*
Ερώτηση 1:
Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διάσωση, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2:
Πώς γίνεται το Αφγανιστάν με…..
περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;

Μια γενιά στο απόσπασμα

Newsbeast.gr
Το τραγικό δίλημμα της φυγής στο εξωτερικό ή της παραμονής στη χώρα και στην ανασφάλεια αντιμετωπίζουν τα ελληνόπουλα
Πέρασαν μόλις τρία χρόνια από τότε που εισήλθε στην πολιτική ορολογία αλλά και στην καθημερινότητα η κωδικοποιημένη ονομασία «η γενιά των 700 ευρώ» για την απασχολούμενη ελληνική νεολαία.
Τώρα τα 700 ευρώ μοιάζουν άπιαστο όνειρο,

Η πολιτική των αριθμών

 το ΠΟΝΤΙΚΙ
ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ Αν μπει στον κόπο κανείς να ρίξει μια ματιά στον προϋπολογισμό του κράτους, εύκολα πίσω από τους αριθμούς θα αντιληφθεί όλες εκείνες τις κακοδαιμονίες που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας. Πριν από όλα θα διαπιστώσει την κραυγαλέα απουσία πολιτικής βούλησης, αλλά και ένα σύστημα που βολεύει και βολεύεται.

Ανταλλακτικά παζάρια σε Ρέθυμνο & Χανιά

Cretalive.gr  Στις 17.00 στο Ρέθυμνο, από τις 18.00 στα Χανιά
 Στο Ρέθυμνο
To 4o ανταλλακτικό παζάρι του ΔΙΚΤΥΟΥ Ανταλλαγών Προϊόντων και Υπηρεσιών Ρεθύμνου «ΡΟΔΙΑ» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (απέναντι από το Δημαρχείο).
Ώρα έναρξης: 5μ.μ.
Στο πλαίσιο της Συλλογικής Κουζίνας, μαγειρεύουμε στο σπίτι

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Δημιουργία αυτόνομου κοινωνικού ιατρείου στο βόλο

 από συνέλευση αυτόνομου κοινωνικού ιατρείου βολου  
Αυτόνομο κοινωνικό ιατρείο βόλου
 Μετά από 2 μήνες λειτουργίας μια συνέλευση στην οποία συμμετέχουν κυρίως υγειονομικοί αποφάσισε τη δημιουργία του αυτόνομου κοινωνικού ιατρείου Βόλου. Η απόφασή για το χτίσιμο μιας αυτοοργανωμένης δομής πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποτελεί κομμάτι αφενός της προσπάθειας που κάνουμε να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας

Ένας χρόνος μετά το "καλοκαίρι της πλατείας"

Η Άμεση Δημοκρατία ως κοινωνικό κίνημα
Του Αργύρη Αργυριάδη
 Ατομικό - Διατομικό ή Διομαδικό; Τοπικό - «Εθνικό» ή Κοινωνικό;
 Σύμφωνα με την παραδοσιακή θεώρηση κίνημα είναι η δραστηριότητα μιας ορισμένης κοινωνικής ομάδας που διέπεται από κάποια οργάνωση και επιδιώκει ορισμένους στόχους εναντίον ορισμένης κατάστασης, εναντίον θεσμών, εναντίον συνολικά μιας κατεστημένης τάξης και υπέρ κάποιων εναλλακτικών προοπτικών.

Κάλεσμα στο 4ο Ανταλλακτι​κό Παζάρι

Καλούμε όλα τα μέλη του Δικτύου ΡΟΔΙΑ στο 4ο Ανταλλακτικό Παζάρι του Δικτύου που θα γίνει αυτή την Κυριακή 27/5, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (απέναντι από το Δημαρχείο). Η ώρα έναρξης άλλαξε. Σας περιμένουμε από τις 5μ.μ.

Ανταλλάσσουμε προϊόντα, αντικείμενα και υπηρεσίες!

7ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου Στο πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών

Το 7ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ θα γίνει και φέτος στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 30 Ιούνη και 1 Ιούλη. Παρά το μαύρο φόντο -άνοδο ακροδεξιάς, νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, εκβιαστικά διλήμματα για τον εξαθλιωμένο πια λαό

Με το βλέμμα στραμμένο...στις λέξεις

 Οι πιασάρικες λέξεις των ημερών και η σημασία τους
 Τι είναι σώσιμο
Μην είναι οι τρείς αυτοκτονίες ανά διήμερο;
Μην είναι ο μισθός των 400 ευρώ;
Μην είναι οι 1.200.000 άνεργοι;
Μην είναι οι χιλιάδες νέοι μετανάστες στη Γερμανία, στην Αγγλία, στη Σουηδία;

Τριήμερο στην Ξάνθη

Ολάντ: Ευρωπαίος Ρούζβελτ ή νέος Ζοσπέν;

Aformi.gr
Η αλλαγή φρουράς στο Ελιζέ αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα κατά της Μέρκελ, αλλά η ανατροπή της ευρωλιτότητας είναι ακόμη μακριά
Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Στοιχειωμένη από τα φαντάσματα των επαναστάσεων του 1789, του 1830, του 1848 και του 1871, η πλατεία της Βαστίλλης πνίγηκε μέσα σε μια θάλασσα από κόκκινες σημαίες το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οι παλιότεροι θυμούνταν

Οι «χωρίς φωνή» μετανάστες – η φωνή ολόκληρης της κοινωνίας

aformi.gr 
Συνέλευση μεταναστών και Ελλήνων για την αντιμετώπιση των φασιστικών επιθέσεων στην Καλλιθέα, 20 Μαΐου 2012
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Καλλιθέα ανοιχτή συνέλευση μεταναστών και Ελλήνων με θέμα την αντιμετώπιση των φασιστικών επιθέσεων οι οποίες έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή. Υπενθυμίζω ότι

Πως προδόθηκε η ισπανική επανάσταση

Κοινωνικές αντιστάσεις

Εμιλιάνο Ζαπάτα: «Γη και ελευθερία»

    tvxsteam tvxs.gr/node/95460
 Στις 25 Μαΐου 1911 ξεκίνησε η αγροτική Μεξικανική Επανάσταση με ηγέτη τον Εμιλιάνο Ζαπάτα, ο οποίος μαζί με τους Φρανσίσκο Μαντέρο, Πάσκουαλ Ορόζκο και Πάντσο Βίγια ανέτρεψαν το δικτάτορα της χώρας Πορφίριο Ντίαζ. Ο μεγαλύτερος επαναστάτης του Μεξικό

Επικίνδυνος πατερναλισμός

«Η ντροπή της Ευρώπης»

ΤΑ ΝΕΑ
 το ποίημα του Γκίντερ Γκρας για την Ελλάδα
 Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκράς καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μέσω της κρίσης του ευρώ, σε ένα ποίημά του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Όταν συνηθίζεις..

one job

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες.

  Του Στέλιου Κούλογλου
  tvxs.gr/node/95497
 Από την ακατάσχετη αρθροδιάρροια των τελευταίων ημερών για την Ελλάδα και την αριστερά, ξεχωρίζει στην εφημερίδα Les Echos το άρθρο του Jacques Delpla, συμβούλου του Γάλλου πρωθυπουργού(*), με τον εύγλωττο τίτλο: «πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Ελληνες ψηφοφόρους. Επιτάχυναν την εξέρευση επιλογών και αφύπνισαν».

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε και να εκφράσετε τη γνώμη σας στην
Ανοικτή συζήτηση για την ενότητα της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων στη σημερινή συγκυρία
Πέμπτη  24 Μαΐου 2012, ώρα 8.00 μμ
Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου
Πρόκειται για ένα διάλογο «από τα κάτω»,

Αποκάλυψη: Διασύρθηκαν χωρίς να έχουν AIDS όλες οι ιερόδουλες

 Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» που προβλήθηκε τη Δευτέρα, αποκαλύφθηκε ότι οι ιερόδουλες των οποίων προεκλογικά δόθηκαν τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα με την αιτιολογία ότι είναι φορείς του ιού του AIDS και της μεταφοράς του σε πελάτες μέσω της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις, δεν ήταν όλες οροθετικές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ​Σ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩ​Ν ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ​/ΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

                                                                                   Πάτρα, 23-05-2012
      Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη δολοφονία του Αθανάσιου Λαζανά, τα ξημερώματα του Σαββάτου.  Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη.  Ανεξάρτητα από το ποιος είναι κάθε φορά το θύμα και ποιος ο θύτης,

Στα χρόνια του κρατικού καπιταλισμού

  ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΙΚ ΧΟΜΠΣΜΠΑΟΥΜ   
Η είδηση του θανάτου του καπιταλισμού είναι τουλάχιστον πρόωρη, το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που εδώ και μερικές εκατοντάδες χρόνια κυριαρχεί στον κόσμο, δεν είναι καν άρρωστο. Αρκεί να δούμε την Kίνα για να πεισθούμε και να αναγνώσουμε το μέλλον.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από τον ΣΚΑΪ

  Εδώ και λίγη ώρα, πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΪ για να διαμαρτυρηθούν για την προπαγάνδα που ασκεί ο σταθμός.
Συγκεκριμένα

Τελικά ο άνθρωπος συνέχεια αποδεικνύεται κατώτερος απά τα ζώα…

  Στις 9 Μαΐου του 2007 στα βουνά της Βόρειας Αλβανίας στην πόλη Πατόκ ένας λύκος πιάστηκε αιχμάλωτος. Για να τον ταΐσουν αποφάσισαν να του παραχωρήσουν να φάει ένα γέρικο και ταλαιπωρημένο γαϊδουράκι…ζωντανό!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Η ιστορία της μισθωτής εργασίας και του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα: διερευνώντας μαρξιστικές οπτικές στην εποχή μας»

  Διημερίδα του ΟΜΙΚ, 26-27 Μαΐου, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 

Στις 26 και 27 Μαΐου ο Ομίλος Μελέτης Ιστορίας της Κοινωνίας (ΟΜΙΚ) διοργανώνει στην αίθουσα Καράγιωργα 1 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Διημερίδα με θέμα: «Η ιστορία της μισθωτής εργασίας και του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα: διερευνώντας μαρξιστικές οπτικές στην εποχή μας». Ώρα έναρξης 10 το πρωί.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Σημειώσεις για την ιστορία των φασιστικών κινήσεων...

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Σημειώσεις για την ιστορία των φασιστικών κινήσεων...: Ο σύντροφος Γιώργος Αλεξάτος έγραψε μια μελέτη, αποκλειστικά για την ιστοσελίδα μας για την ιστορία του φασισμού στην Ελλάδα. Λόγω μεγέ...

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ: Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ. Τρύπα 4 δις ευρώ!

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ: Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ. Τρύπα 4 δις ευρώ!: Με τα… κιάλια θα βλέπουν πολύ σύντομα τη δωρεάν περίθαλψη οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς η χρηματοδότηση του φορέα ...

Μουσική παράσταση "Το κλεμμένο μας τσίρκο"

 Η Αντιρατσιστική Ομάδα Φοιτητών Ρεθύμνου και οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης φιλοξενούν μια μουσική παράσταση για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, σε συνεργασία με τους B.D.Foxmoor από το συγκρότημα Active Member, Brak από το συγκρότημα ''Χνάρια'' και Flaco.

4o ανταλλακτικό παζάρι την Κυριακή στο Ρέθυμνο!

GOODnet,gr
To 4o ανταλλακτικό παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών Προϊόντων και Υπηρεσιών Ρεθύμνου «ΡΟΔΙΑ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (απέναντι από το Δημαρχείο).
Ώρα έναρξης:  5μ.μ.
Ανταλλάσσουμε προϊόντα, αντικείμενα και υπηρεσίες.
Στα πλαίσια της Συλλογικής Κουζίνας, μαγειρεύουμε στο σπίτι

Τέλος στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων

GOODnet
της Χαράς Βηλαρά
• Τεράστια τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους στα φαρμακεία και μετά θα απευθύνονται στο ασφαλιστικό τους ταμείο για να (εάν) πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αφού οι φαρμακοποιοί λόγω των τεράστιων χρεών του ασφαλιστικού φορέα διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων.

Πάτρα: Εκτεταμένα επεισόδια.Επίθεση από Χρυσαυγίτες μετά τη δολοφονία του Θ. Λαζανά από μετανάστες

   tvxsteam tvxs.gr/node/95233
 Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ,  οι συγκεντρώσεις ενάντια στους μετανάστες στην περιοχή των Ιτεών, στη Πάτρα, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου δολοφονήθηκε ο 30χρονος Θανάσης Λαζανάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Θ. Λαζανάς δέχτηκε τουλάχιστον έξι χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και τα πλευρά από τρεις μετανάστες και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

εσεις καταλαβαίνετε

«Δεν είμαι πειραματόζωο του ΕΣΥ.Θέλω να ζήσω»!

 Συγκλονιστικό ξέσπασμα καρκινοπαθούς:  Απελπισία ζουν χιλιάδες ασθενείς, που έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν βρίσκουν τα φάρμακα τους.
Καρκινοπαθείς και άνθρωποι με άλλες ασθένειες αναγκάζονται να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, για να προμηθευτούν το φάρμακο που θα τους κρατήσει στην ζωή και πάλι… «τρώνε πόρτα».

Δεν της δίνουν το νεογέννητο παιδί της αν δεν πληρώσει!

 Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC για τα ελληνικά νοσοκομεία. Δεν δίνουν τα νεογέννητα παιδιά στις μητέρες τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα νοσήλια.
Κι όμως τα όσα θα διαβάσετε συμβαίνουν στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ ανήκει στο BBC. Όπως αναφέρει αρκετοί Έλληνες δεν έχουν πλέον ασφαλιστική κάλυψη γιατί είναι άνεργοι ή απασχολούνται με μαύρη εργασία.
Έτσι όταν αναγκάζονται να πάνε στα νοσοκομεία είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν αφού καλύπτονται από ασφάλιση. Και αν δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, σύμφωνα με το newsit.gr

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τέλος η κινδυνολογία. Ξεκινάει ο αποφασιστικός δεύτερος γύρος - Του Στέλιου Κούλογλου

 Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αποδιοργάνωσης  της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα, είναι η ευρώ-κινδυνολογία: από την ψήφιση των μνημονίων μέχρι τον σχηματισμό κυβερνήσεων, κάθε φορά που η Βουλή ή οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να πάρουν μια σοβαρή απόφαση, πολιτικοί και ΜΜΕ 

Τάδε έφη Λοβέρδος αποχωρών

 Ο απερχόμενος υπουργός είπε επίσης: "Λέγανε ότι θα κλείσω νοσοκομεία, αλλά κατόρθωσα να τα κρατήσω όλα ανοικτά σε μια εποχή κρίσης. Αυτό είναι αριστερή πολιτική"
ΥΓ : το θράσος του είναι χωρίς όρια

Πωλ Κρούγκμαν: Ανήθικη η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα

 Σφοδρή επίθεση στους γερμανούς αξιωματούχους εξαπέλυσε o νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman σε άρθρο του στους New York Times, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση δεν είναι Ελληνική αλλά Ευρωπαϊκή.
«Αυτό που με ξαφνιάζει είναι ότι δεν είναι διατεθειμένοι

Spiegel: Χάος στην ευρωζώνη μετά την έξοδο της Ελλάδας

 tvxsteam tvxs.gr/node/94671
 Στο Spiegel δημοσιεύεται άρθρο γνώμης του Wolfgang Münchau με τίτλο «Έξω οι Έλληνες- και μετά;». Ο Münchau χαρακτηρίζει ως λαϊκιστική απαίτηση το αίτημα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τις συνέπειες μίας τέτοιας λύσης.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία παραχώρησαν τμήμα της εθνικής τους κυριαρχίας» λέει ο Μόντι

 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει ότι οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία- «παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας».

Από τα ιταλικά κοινωνικά κέντρα στον… πύργο της ΕΚΤ


 Το «Μανιφέστο» και δίκτυο ιταλικών κοινωνικών κέντρων της αριστεράς διοργανώνουν από τις 7 έως τις 14 Μαΐου κύκλο εκδηλώσεων για την Ελλάδα και την κατάσταση στην Ευρώπη με τη συμμετοχή της «Εποχής» και του γερμανικού κινήματος Blockupy, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη.
Στόχος των εκδηλώσεων,

Δυο κείμενα για το φασισμό

Τι είναι ο φασισμός; 

Ο φασισμός ως κομματική οργάνωση, ιδεολογία και κρατική πολιτική
 
Του Εμίλιο Τζεντίλε
1. Ένα μαζικό κίνημα διαταξικής συνεργασίας, στα διοικητικά στελέχη του οποίου όμως, καθώς και στη μεγάλη μάζα των οπαδών του, υπερισχύουν νέοι που ανήκουν κυρίως στις μεσαίες τάξεις, στην πλειονότητά τους αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά πολιτική δράση, οργανωμένοι στην πρωτοεμφανιζόμενη και άγνωστη ως τότε

Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ «ΘΑΥΜΑΤΟΣ»!

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ: Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ «ΘΑΥΜΑΤΟΣ»!
 Η ανάγνωση ενός αδίστακτου καπιταλισμού με θέα την Γερμανία, μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα του Γκίντερ Βάλραφ!
Του ΠΑΝΟΥ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ
Αρχές τις δεκαετίας του 30, το 1932 πιο συγκεκριμένα, o Άλτους Χάξλεϊ γράφει το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας "Θαυμαστός Νέος Κόσμος". Εκεί ο Χάξλεϊ περιγράφει μια μελλοντική κοινωνία βασισμένη, στην ουσία, στην γραμμή παραγωγής του Ford.

Μας φοβούνται και μας σκοτώνουν.

 
Φοβούνται τον ουρανό που κοιτάζουμε.
Φοβούνται το πεζούλι που ακουμπάμε.
Φοβούνται το αδράχτι της μητέρας μας και το αλφαβητάρι του παιδιού μας.
Φοβούνται τα χέρια σου που ξέρουν ν αγκαλιάζουν τόσο τρυφερά και να μοχτούνε τόσο αντρίκια. Φοβούνται τα λόγια που λέμε οι δυο μας με φωνή χαμηλωμένη.
Φοβούνται τα λόγια που θα λέμε αύριο όλοι μαζί.
 Μας φοβούνται αγάπη μου κι όταν μας σκοτώνουν… Νεκρούς μας φοβούνται πιο πολύ.
(Τάσος Λειβαδίτης -Αυτό το αστέρι είναι για όλους,)

Fitch: Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα υποβαθμίσουμε όλη την ευρωζώνη



Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είτε λόγω της πολιτικής κρίσης που περνάει είτε σε οποαδήποτε επόμενη φάση, η Fitch θα θέσει ολόκληρη την ευρωζώνη σε Rating Watch Negative, σημειώνει ο οίκος σε έκθεσή του.
Προσθέτει ακόμη ότι είναι κρίσιμες οι επαναληπτικές εκλογές στην Ελλάδα για όλη τη ζώνη του ευρώ.
πηγή: 24h.gr

WSJ: Πώς απέτυχε το ελληνικό σχέδιο διάσωσης

 Δύο χρόνια μετά την πρώτη διάσωση της Ελλάδας με στόχο την προστασία του ευρώ, η Wall Street Journal φέρνει στο φως συζητήσεις των Ελλήνων αξιωματούχων με Ευρωπαίους.
Συγκεκριμένα κάνει λόγο για ένα καταδικασμένο σχέδιο διάσωσης καθώς όπως τονίζει, η λιτότητα σε μεμονωμένα κράτη, δεν θα σώσει το ευρώ, αλλά αντιθέτως θα επιδεινώσει την κρίση.

Bloomberg: "Χρωστά πολλά" η Αθήνα για να την εγκαταλείψουν

 
Διαπραγματευτικό χαρτί αξίας... μισού τρισ. δολ. κρατά η Αθήνα στο χέρι της σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς σε χθεσινό δημοσίευμα το πρακτορείο εκτιμά στα 400 δισ. ευρώ τα δάνεια που οφείλει το ελληνικό δημόσιο προς ΔΝΤ, ΕΚΤ, κράτη της Ευρωζώνης και ιδώτες.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κάτι ανθίζει ξανά

Κατι ανθιζει..
                Μην τους επιτρεψεις να το ξεριζωσουν
  http://anarhogatoulis.blogspot.com/#ixzz1uaIK3uwP

η ιστορία δεν συγχωρεί την αμνησία

Οβολός: Το κοινωνικό νόμισμα για μια εναλλακτική οικονομία


 tvxsteam tvxs.gr/node/93706

Την απάντηση στη χρηματοοικονομική κρίση φιλοδοξεί να δώσει το κοινωνικό νόμισμα «οβολός» όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες ή αγαθά και να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες, χωρίς την ανάγκη χρήσης του ευρώ.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ: Δωρεάν εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ. Που και ποιες μπορ...

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ: Δωρεάν εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ. Που και ποιες μπορ...: Μέσα στα δεκάδες προβλήματα που δημιουργεί καθημερινά ο ΕΟΠΥΥ στους περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του, παρέχει και μια θετική υπηρεσία...

Oι εκλογές της 6ης Μαΐου και η Αριστερά

  Ανοιχτή συζήτηση  Ενθεμάτων και RedNotebook απόψε Παρασκευή 11.5, ώρα 20.30 στο Εντευκτήριο των Ενθεμάτων (Βαλτετσίου 50-52, 6ος όροφος)

Πέντε μέρες μετά τις εκλογές που άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, τα Ενθέματα και το RedNotebook οργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Oι εκλογές της 6ης Μαΐου και η Αριστερά στο νέο τοπίο».

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Όλα τα αποτελέσματα των εκλογών από το 1974 μέχρι σήμερα

 Και να που οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε μία ακόμη εκλογική μάχη…
Λέγεται πως η 6η Μαΐου είναι από τις σημαντικότερες «αναμετρήσεις» των τελευταίων δεκαετιών, πράγμα που κάνει πολλούς γνώστες και μη της Ιστορίας να προσπαθούν να τις παρομοιάσουν με αντίστοιχες, παλαιότερων εποχών.
Ας ρίξουμε μία ματιά στις εκλογικές αναμετρήσεις

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Με τείχος προσπάθησαν να κρύψουν παραγκουπόλεις στις Φιλιππίνες

 
Σκοπός ήταν να μην φαίνονται οι παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο όπου γινόταν μια διεθνής διάσκεψη για τη φτώχεια.
Προσωρινό τείχος για να μην φαίνονται οι παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο όπου γινόταν μια διεθνής διάσκεψη με σκοπό την μείωση της φτώχειας στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού ύψωσε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο επίκρισης.

Kρατικοποιούνται τα πετρέλαια στην Αργεντινή

 
Βουλευτές και πολίτες γιόρτασαν στη διάρκεια της νύχτας.
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ αναμένεται να επικυρώσει σήμερα την μερική εθνικοποίηση της εταιρείας πετρελαίου YPF, η οποία ελέγχεται από τον ισπανικό όμιλο Repsol και έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ Μαδρίτης και Μπουένος Άιρες.

Χιλιανοί φοιτητές: μήνυμα στους Ελληνες

 tvxsteam tvxs.gr/node/93356
  Από το Μάιο του 2011, οι φοιτητές της Χιλής διεκδικούν στους δρόμους τη μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης της χώρας, το οποίο είχε παραδοθεί επί δικτατορίας στον ιδιωτικό τομέα και χαρακτηρίζεται από βαθιές ανισότητες.