Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Βιντεοθήκη - Αυτομόρφωση: Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

Βιντεοθήκη - Αυτομόρφωση: Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη: Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη Μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968, η Jane Elliott πήγε να διδάξει στο δημοτικ...

Μαριναλέδα: Το ανδαλουσιανό φαλανστήριο - Αντικαπιταλιστικό μοντέλο ή απάτη ;

Επιμέλεια: Κορίνα Βασιλοπούλου

Ορισμένοι την αποκαλούν αντικαπιταλιστικό μοντέλο. Άλλοι την καταγγέλλουν ως απάτη ή φάρσα. Αλήθεια ή ψέμα λοιπόν; Ένα σύστημα κατά της κρίσης ή απλή αναστολή των συνεπειών της;
Ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορδίγιο, μαζί με τους συντρόφους του από το Εργατικό Συνδικάτο της Ανδαλουσίας, επιδόθηκε σε πολλές κατασχέσεις τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ για να βοηθήσει τα θύματα της κρίσης. Οι θεαματικές αυτές κινήσεις αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον για τη Μαριναλέδα, την κοινότητα στην οποία είναι δήμαρχος. Εδώ, τίποτα δεν γίνεται όπως αλλού. Και φαίνεται μάλιστα πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Γράμμα στη Βολισσό

Αυγή
Μπελαβίλας Νίκος
Σύντροφε Γιάννη,
Πάνε μέρες τώρα που ησυχάζει το βλέμμα, πάνω στο μπουγάζι της Σάμου, με τα πευκοδάση, τους λόφους με τις ελιές και τα θυμάρια. Όλο τον χειμώνα, μες στην καταχνιά της πρωτεύουσας, όποτε δημοσιευόταν άρθρο σου στο διαδίκτυο, το άνοιγα περιμένοντας ένα σινιάλο. Την κόκκινη σημαία σου που ανεμίζει στη Βολισσό.

ΑΓΕΛΗ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ ΘΡΗΝΕΙ ΚΑΙ...



...διαδηλώνει για το αδικοχαμένο μέλος της
Περίπου 15 ελέφαντες, μη μπορώντας να ξεχάσουν την απώλεια μέλους της ομάδας τους, διαδήλωσαν επί ημέρες στο σημείο όπου έπεσε νεκρό, θρηνώντας.
Σε χωριό της ανατολικής Ινδίας πρόσφατα ένα διερχόμενο τρένο χτύπησε και σκότωσε έναν ελέφαντα. Σύμφωνα με τους Times της Ινδίας, το κοπάδι πήγε στο σημείο του δυστυχήματος, όπου παρέμεινε για αρκετές ημέρες, μπλοκάροντας την... κυκλοφορία.
Παράλληλα, το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν ζημιές σε διάφορα σπίτια της περιοχής, αλλά και στο κτήριο του τοπικού σχολείου.
Οι προσπάθειες των αρχών να διαλύσουν τη «συγκέντρωση» απέβησαν άκαρπες.
Σύμφωνα με ερευνητές, συχνά οι ελέφαντες επιστρέφουν στο σημείο όπου χτυπήθηκε μέλος της αγέλης θεωρώντας ότι μπορούν να το σώσουν. Οταν ένας ελέφαντας πεθάνει από φυσικά αίτια, τότε τα άλλα μέλη του κοπαδιού σκεπάζουν το σώμα του με φύλλα και κλαδιά δέντρων.
"hellenic-music"

η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια


Έφτασε άλλος ένας Αύγουστος σε συνθήκη φασισμού. Επιτρέπουμε να καθορίζονται οι ζωές μας από τις επιλογές ενός σάπιου οικονομικού κατεστημένου, πού στοχεύει στο κέρδος, αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες του ανθρώπου. Υπάρχουν μοναχά επειδή το ανεχόμαστε.

Τα χρόνια να είναι όχι μόνο πολλά, αλλά και όμορφα και συντροφικά