Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ


dikaiologitika.gr

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Παροχές

Αν είστε άνεργος και έχει λήξει το βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού σας φορέα ή απλά δεν είστε ασφαλισμένος, μπορείτε να ζητήσετε την χορήγηση Βιβλιαρίου Υγείας Απόρου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ.Υ.Α.139491/16 Νοεμβρίου 2006 (Φ.Ε.Κ. Β/1747), οι ανασφάλιστοι οι οποίοι έχουν χαμηλό εισόδημα μπορούν να εκδώσουν «βιβλιάριο ανασφαλίστου» ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο Ανασφαλίστων και Οικονομικά Αδυνάτων που τηρείται στην αρμόδια υπηρεσία Υγείας ή Πρόνοιας κάθε Νομαρχίας.

Η εγγραφή τους αυτή θα δημιουργήσει το δικαίωμα να μπορούν να έχουν δωρεάν εξετάσεις από γιατρούς, φάρμακα, να νοσηλεύονται ή να μεταφέρονται – ως ασθενείς – χωρίς κόστος.

Χορηγείται ΔΩΡΕΑΝ!

Διαδικασίες

Αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση του βιβλιαρίου είναι η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας όπου διαμένετε. Δεν υπάρχουν προθεσμίες για υποβολή δικαιολογητικών.

Δικαιολογητικά

Έκδοση

1. Αίτηση (θα σας την δώσουν εκεί).

2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες.

3. Ταυτότητα ή Διαβατήριο και μια φωτοτυπία Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Θα σας την θεωρήσουν εκεί.

4. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 όπου θα γράψετε τα εξής:

«Μένω μόνιμα στην παραπάνω διεύθυνση, είμαι άνεργος, δεν είμαι ασφαλισμένος σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα και όταν ασφαλιστώ υποχρεούμαι να επιστρέψω το βιβλιάριο στη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας που εκδόθηκε».

5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (μόνο αν έχετε οικογένεια με ή χωρίς παιδιά).

6. Πιστοποιητικό Οικονομικής Αδυναμίας.

Αυτό εκδίδεται από την Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχίας σας με την υποβολή:

α) Εκκαθαριστικού Σημειώματος της εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 ότι δεν υποβάλλετε φορολογική δήλωση, θεωρημένη από την εφορία και

β) Φωτοτυπία ταυτότητας.

Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Α. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι:

1. Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι, το δε οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 5.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει την δυνατότητα ασφάλισης. Το καθορισθέν αυτό εισόδημα, αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 67% και άνω. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Στους παραπάνω δικαιούχους της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης χορηγείται βιβλιάριο ανασφαλίστου για ένα (1) έτος.

2. α. Ανασφάλιστοι λογοτέχνες και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα τέκνα).

β. Ανασφάλιστα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα τέκνα).

γ. Ανασφάλιστοι Έλληνες μουσικοί, τραγουδιστές και λοιποί απασχολούμενοι στο θέαμα-ακρόαμα που εργάζονται περιστασιακά

δ. Ανασφάλιστοι πρώην βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα τέκνα).

ε. Άτομα που φιλοξενούνται στις θεραπευτικές κοινότητες για απεξάρτηση, ΟΚΑΝΑ-Νόστος κ.τ.λ.

Στους ανωτέρω δικαιούχους χορηγείται βιβλιάριο ανασφαλίστου για ένα (1) έτος.

3.α. Παιδιά που διαμένουν σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας των Πε.Σ.Υ.Π. ή άλλα ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ.

β. Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

γ. Μοναχοί και λαϊκοί της Ιεράς Μονής Σινά και Έλληνες κληρικοί των Πατριαρχείων.

δ. Ανασφάλιστες άγαμες επίτοκες και μητέρες ως και τα παιδιά αυτών.

ε. Παιδιά που τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες. Στους δικαιούχους των ανωτέρω κατηγοριών χορηγείται βιβλιάριο ανασφαλίστου για τρία (3) έτη.

4. α. Ομογενείς που διαθέτουν βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για απόκτηση ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή απόκτησης της ελληνικής Ιθαγένειας.

β. Αλλοδαποί με άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (υγείας).

Στους δικαιούχους αυτών των κατηγοριών χορηγείται πιστοποιητικό κοινωνικής προστασίας, για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει η συγκεκριμένη ανάγκη ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης και κατόπιν βεβαίωσης της ανάγκης αυτής από κρατικό νοσηλευτικό Ίδρυμα. Επιπλέον βεβαιώνεται και ο πιθανός χρόνος νοσηλείας και αποθεραπείας από την ασθένεια.

5. Σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 266/1999 α. οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες β. οι αλλοδαποί οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση για αναγνώριση προσφυγικής ιδιότητας και η οποία βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς και γ. οι έχοντες έγκριση παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή έχει ταχθεί σε αυτούς προθεσμία η οποία δεν έχει εκπνεύσει ακόμη, έχουν τη δυνατότητα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης με την άμεση επίδειξη του δελτίου ταυτότητας πρόσφυγα ή του δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού ή του ειδικού δελτίου παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους αλλοδαπού αντίστοιχα, στις υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ.

6. Οι αλλοδαποί θύματα των εγκλημάτων των 323, 323 Α, 349, 351 και 351 Α του Ποινικού Κώδικα( σύμφωνα με το π.δ. 233/2003), που είναι ανασφάλιστοι είναι δικαιούχοι άμεσης και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης από τις υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ., για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα προστασίας και αρωγής και με την επίδειξη μόνο της σχετικής βεβαίωσης από την οικεία αστυνομική Διεύθυνση, απευθείας στις υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ. και στην οποία θα αναγράφεται ρητά ο χρόνος προστασίας και αρωγής.

7. Οι κρατούμενοι σε φυλακές, Φιλοξενούμενοι σε ιδρύματα αγωγής ανηλίκων και φιλοξενούμενοι σε στέγες φιλοξενίας ανηλίκων, των εταιρειών ανηλίκων(Ν.Π.Δ.Δ.) είναι δικαιούχοι δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης με επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης του σωφρονιστικού καταστήματος, του ιδρύματος αγωγής ή της στέγης φιλοξενίας, απευθείας στην υπηρεσία του Ε.Σ.Υ.

Β. Δικαιολογητικά για την έκδοση βιβλιαρίου ανασφαλίστου

Γενικά δικαιολογητικά:

1. Αίτηση επί εντύπου που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α, στην οποία θα επισυνάπτεται Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, δύο (2) φωτογραφίες του μέλους για το οποίο θα εκδοθεί βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα βεβαιώνεται ότι όλα τα στοιχεία που προσκομίζονται είναι αληθή, ότι ο αιτών είναι ανασφάλιστος και ότι σε περίπτωση που αλλάξει η ασφαλιστική του κατάσταση θα δηλωθεί αμέσως και θα παραδοθεί το βιβλιάριο στην υπηρεσία έκδοσής του. Επί πλέον στην υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχουν εισοδήματα από συντάξεις ή άλλες πηγές του εξωτερικού.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο όπου ανήκει ο αιτών, όταν απαιτείται (π.χ όταν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, όταν υπάρχει νέα εγκατάσταση κ.λ.π).

Για την κατηγορία 1 εκτός των γενικών δικαιολογητικών απαιτείται ακόμη:

• Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Αντίγραφο του εντύπου Ε9 θεωρημένο από την Εφορία καθώς και τα συμπληρωματικά αυτού.

• Βεβαίωση (ι) της αρμόδιας υπηρεσίας Πρόνοιας της ν.α. του τόπου μόνιμης κατοικίας για τυχόν επιδότηση και το ύψος αυτής για τον ίδιο και τα μέλη της οικογενείας του και (ιι) του Ο.Γ.Α. προκειμένου για δικαιούχο που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2459/1997 (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεχνικό επίδομα ή σύνταξη).

• Επιπλέον για ομογενείς από την Αλβανία ή την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ επικυρωμένο αντίγραφο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς.

Για ομογενείς, αλλοδαπούς ή πρόσφυγες, γίνεται έλεγχος του διαβατηρίου για την είσοδο και έξοδο από την χώρα και κρατούνται επικυρωμένα φωτοαντίγραφα στον σχετικό φάκελο.

Απουσία από την χώρα ενός τριμήνου συνολικά ή διακεκομμένα εντός ενός (1) έτους δεν κατοχυρώνεται δικαίωμα μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Για τις ειδικότερες υποομάδες της κατηγορίας 2 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

Για την περίπτωση (2α): τα γενικά δικαιολογητικά και πιστοποιητικό ή βεβαίωση των Σωματείων "Εταιρεία Ελλήνων λογοτεχνών, Εθνική Εταιρεία Ελλήνων λογοτεχνών και Εταιρεία Συγγραφέων", "Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσ/κης", "Ενωτική Πορεία Συγγραφέων", "Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών", "Σύνδεσμος Ιστορικών Συγγραφέων", "Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων", "Εταιρία Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος", "Παγκόσμια Εστία Λογοτεχνών", "Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος", "Ο κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου", "Η Ελληνική Εταιρία Μεταφραστών Λογοτεχνίας", "Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά" και "Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Μεταφραστών", από την οποία θα προκύπτει το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του δικαιούχου ότι αποτελεί ενεργό μέλος αυτών, η ιδιότητα του ενδιαφερόμενου και των μελών της οικογένειας του και ότι είναι ανασφάλιστοι.

Για την περίπτωση (2β): τα γενικά δικαιολογητικά και πιστοποιητικό ή βεβαίωση από το Επιμελητήριο Εικαστικών τεχνών Ελλάδος από την οποία θα προκύπτει το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του δικαιούχου ότι αποτελεί μέλος αυτού, η καλλιτεχνική κλπ. ιδιότητα του ενδιαφερόμενου και ότι είναι ανασφάλιστος καθώς και τα μέλη της οικογένειας του.

Για την περίπτωση (2γ): τα γενικά δικαιολογητικά και βεβαίωση από το Σωματείο ή την Ένωση Τραγουδιστών και Μουσικών Ελλάδος.

Για την περίπτωση (2δ): Τα γενικά δικαιολογητικά και πιστοποιητικό ή βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων από την οποία να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος είχε διατελέσει βουλευτής, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί με την ιδιότητα αυτή.

Για την περίπτωση (2ε):Τα γενικά δικαιολογητικά και πιστοποιητικό ή βεβαίωση από την θεραπευτική κοινότητα που φιλοξενούνται.

Για τις ειδικότερες υποομάδες της κατηγορίας 3 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

Για την περίπτωση (3α) :Αίτηση, δύο(2) φωτογραφίες και βεβαίωση του ιδρύματος που περιθάλπει το παιδί.

Για την περίπτωση (3β): τα γενικά δικαιολογητικά και βεβαίωση δημόσιας αρχής ότι έχουν την ιδιότητα του συνταξιοδοτημένου αγωνιστή Εθνικής Αντίστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1543/1985, ενώ όταν ο αγωνιστής έχει πεθάνει ότι η σύζυγός τα τέκνα του και η άγαμη αδελφή του συνταξιοδοτούνται λόγω του θανάτου αυτού με βάση τις διατάξεις του ν. 1543/1985.

Για την περίπτωση (3γ): Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δύο (2) φωτογραφίες και βεβαίωση της Ιεράς Μονής Σινά ή του Επιτρόπου του Επίσημου Μετοχίου Αθηνών ότι ανήκουν και υπηρετούν σε αυτήν ή βεβαίωση του Πατριαρχείου που υπηρετούν.

Για την περίπτωση (3δ): Τα γενικά δικαιολογητικά και βεβαίωση της οικείας Κοινωνικής Υπηρεσίας που τις παρακολουθεί, τη Σχολή ή το Κέντρο Κοιν. Επιμόρφωσης. Για την περίπτωση (3ε): Αίτηση, δύο (2) φωτογραφίες και βεβαίωση της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας του Πε.Σ.Υ.Π.

Για την κατηγορία 4:

Ομογενείς που διαθέτουν βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας ή δελτίου ταυτότητας ομογενούς και αλλοδαποί με άδεια παραμονής που αναγράφει "Ανθρωπιστικοί λόγοι"(ν. 2910/2001), εκδίδεται πιστοποιητικό κοινωνικής προστασίας κατόπιν υποβολής των γενικών δικαιολογητικών και των δικαιολογητικών που προβλέπονται για την κατηγορία 1 και μόνο για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης και κατόπιν βεβαίωσης της ανάγκης αυτής από κρατικό νοσηλευτικό Ίδρυμα όπου θα βεβαιώνεται και ο πιθανός χρόνος νοσηλείας και αποθεραπείας από την ασθένεια.

Η Επιτροπή δύναται να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κριθεί απαραίτητο.

Γ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ.

Οι δικαιούχοι που εφοδιάζονται με βιβλιάριο ανασφαλίστου, εγγράφονται στο Μητρώο Ανασφαλίστων και Οικονομικά Αδυνάτων που τηρείται στην αρμόδια υπηρεσία Υγείας ή Πρόνοιας κάθε Νομαρχίας (αυτή ορίζεται με απόφαση Νομάρχη).Ακολουθείται η κάτωθι διαδικασία:

α) Κατάθεση από τον αιτούντα (ή εκπρόσωπό του) των προβλεπόμενων δικαιολογητικών στην αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας ή Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου μόνιμης κατοικίας του.

β) Έλεγχος των δικαιολογητικών από την υπηρεσία ως προς την πληρότητα και γνησιότητα.

γ) Διαβίβαση των δικαιολογητικών σε ειδική Επιτροπή η οποία συγκροτείται με απόφαση του Νομάρχη κατά Νομ/κή Αυτοδ/ση ή Νομ/κό Διαμέρισμα ή νομαρχιακό τομέα και αποτελείται: από έναν υπάλληλο της Δ.Ο.Υ κατηγορίας ΠΕ, έναν υπάλληλο (κατά προτίμηση Κοινωνικό Λειτουργό) της αρμόδιας Δ/νσης Πρόνοιας και έναν υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας (κατά προτίμηση ιατρικής ή παρά-ιατρικής ειδικότητας).

δ) Η Επιτροπή αφού εξετάζει τα δικαιολογητικά συντάσσει σχετική απόφαση την οποία μαζί με το σχετικό φάκελο επιστρέφει στην αρμόδια υπηρεσία : Στις θετικές περιπτώσεις χορηγείται από την υπηρεσία αυτή Αριθμός Μητρώου και Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας. Στις περιπτώσεις που η απόφαση είναι μεν θετική αλλά δεν θεμελιώνεται δικαίωμα βιβλιαρίου υγείας (περίπτωση 3), χορηγείτε μόνο η απόφαση, η οποία και προσκομίζεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ ως περιστατικό καταγράφεται με όλα τα προσκομισθέντα στοιχεία.

ε. Μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος του βιβλιαρίου , η ανανέωση του γίνεται με την ίδια διαδικασία με την οποία εκδίδεται. Δεν προσκομίζονται εκ νέου δικαιολογητικά που σύμφωνα με την κρίση της αρμόδιας υπηρεσίας υπάρχουν στο φάκελο του αιτούντα. Προβλέπεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και ελέγχου στο Μητρώο Ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων των Νομαρχιών από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας και Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και αλληλεγγύης). Τηρείται και ηλεκτρονικός φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά και στοιχεία των αιτούντων, στα οποία το Υπουργείο έχει επίσης δυνατότητα άμεσης πρόσβασης.

Δ. ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ

Στους δικαιούχους βιβλιαρίου δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης παρέχεται:

1) Δωρεάν πλήρης νοσηλεία σε κλίνες Γ θέσης.

2) Εξέταση και δωρεάν χορήγηση φαρμάκων (λίστας) στα ιδρύματα που αναφέρονται στην παράγραφο Α της απόφασης και διενέργεια παρα-κλινικών ή εργαστηριακών εξετάσεων.

3) Μεταφορά ασθενών με πλωτό ή αεροπορικό μέσο.

Η χορήγηση βιβλιαρίου με τη νέα διαδικασία έχει ισχύ από την ημέρα δημοσίευσής της παρούσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 6 Μαΐου 2005


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr





ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ (ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΓΓΠΣ ΚΑΙ TAXISNET

Με ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα πετρελαίου (θέρμανσης) μέσω ΓΓΠΣ και ειδικής εφαρμογής του TAXISNET θα χορηγηθεί στους δικαιούχους το επίδομα. Οι δικαιούχοι θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι την επιστροφή του ειδικού φόρου που θα αντιστοιχεί 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου.

Στη συνέχεια και μόλις λάβουν απάντηση από Την ΓΓΠΣ μετά από διασταυρωση της φορολογικής δήλωσης μέσω taxisnet ότι πληρεί ο δικαιούχος τα εισοδηματικά, οικογενειακά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, θα του γνωστοποιείται ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που θα αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούται να λάβει το επίδομα με την μορφή της επιστροφής του ειδικού φόρου πετρελαιου.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΕΣ

Οι πολίτες όταν θα καλούν την εταιρεία που θα τους προμηθεύσει με το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους θα της γνωστοποιούν τον ειδικό αριθμό πρωτοκόλλου που τους έχει χορηγήσει η ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ στο taxisnet . Στη συνέχεια θα πληρώνουν το πετρέλαιο με το σύνολο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δηλαδή με τα 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα συν ΦΠΑ και στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα πιστώνει τη διαφορά του φόρου το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που τον έχει αναγράψει στην αρχική αίτηση επιστροφής.

Η διαδικασία αυτή θα οριστικοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών. Δεν έχει γίνει σαφές, δηλαδή, πώς θα επιστρέφεται ο φόρος όταν σε μία πολυκατοικία είναι ένας ή δύο δικαιούχοι και υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το σύνολο του φόρου.

Το υπουργείο Οικονομικών θα περιλαμβάνει στην απάντησή του προς τον αιτούντα τον αριθμό των λίτρων που δικαιούται επιστροφής φόρου. Έτσι θα γνωρίζει ότι μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό λίτρων δεν θα πληρώσει παραπάνω φόρο, ενώ για κάθε λίτρο που θα καταναλώνει επιπλέον θα επιβαρύνεται σημαντικά.



Ειδικό Τριτεκνικό και Πολυτεκνικό Επίδομα 500 ευρω το χρόνο ανα παιδί

Θεσπίζεται απο το 2013 στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ειδικό Τριτεκνικό και Πολυτεκνικό Επίδομα το οποίο ορίζεται σε 500 ευρω το χρόνο για κάθε παιδί στους δικαιούχους.

Εκτός από το ενιαίο επίδομα στήριξης που θα διδεται από το πρώτο παιδί οι πολυτεκνοι και οι τρίτεκνοι θα λαμβάνουν επίδομα κάθε χρόνο 500 ευρω για κάθε παιδί.

Αυτό καθορίζει με νέα ρύθμιση στο νέο φορολογικό το υπουργείο οικονομικών.

Οπως αναγραφετε στο νέο φορολογικό υπάρχει και αλλαγη στο ενιαίο επίδομα στήριξης απο αυτο που προβλεπόταν στο μεσοπρόθεσμο και διαμορφώνεται στα 40 ευρω για κάθε παιδί.

6. Η τέταρτη περίπτωση της υποπαραγράφου ΙΑ.2 της παραγράφου ΙΑ του ν. 4093/2012 αντικαθίσταται ως εξής :
«Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων σε σαράντα (40) ευρώ ανά μήνα για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.»

7. Θεσπίζεται ειδικά για τα εξαρτώμενα τέκνα από το τρίτο τέκνο και πάνω, ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων το οποίο ορίζεται σε πεντακόσια (500) ευρώ κατ’ έτος για κάθε τέκνο, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45 000) ευρώ.



Επίδομα Τέκνων
Κριτήρια Δικαιούχοι Δικαιοληγητικα Αιτήσεις

Το νέο ενιαίο επίδομα τέκνων που θα ισχύει από την 1/1/2013 και θα καταργεί όλα τα οικογενειακά επιδόματα πολυτεκνικά τριτεκνικά κτλ θα έχει λιγότερους δικαιούχους και θα περιορίζει τον αριθμό των οικογενειών που θα λαμβάνουν το νέο επίδομα τέκνων

Το ενιαίο επίδομα τέκνων καταβάλλεται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων, την κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία.
Ως κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο πρώτος γονέας έχει στάθμιση 1, ο δεύτερος γονέας έχει στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6. Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο εισόδημα) διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα στήριξης τέκνων έχουν ως εξής: (Α) έως έξι χιλιάδες ευρώ (6.000€) που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, (Β) από έξι χιλιάδες και ένα ευρώ (6.001€) έως δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000€) που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος, (Γ) από δώδεκα χιλιάδες και ένα ευρώ (12.001€) έως δεκαοκτώ χιλιάδες ευρώ (18.000€) που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.



eniaio epidoma teknon
πηγη πίνακα aspe.gr


Επίδομα Τέκνων 2013

Κριτήρια Δικαιούχοι Αιτήσεις Δικαιολογητικα

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων 2013 καθορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση .

Το επίδομα τέκνων που θα αντικαταστήσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων.

Το επίδομα τέκνων θα δίνεται ανά τρίμηνο με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα τέκνων του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο επίδομα τέκνων θα δοθεί για πρώτη φορά στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2013.

Έτσι, όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλλουν δήλωση έως τα τέλη Ιουνίου 2013 θα λάβουν το επίδομα τέκνων τον Σεπτέμβριο 2013.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του ν. 4093/2012, οι δικαιούχοι συμπληρώνουν το μηχανογραφημένο έντυπο Ε20 – Αίτηση / Δήλωση για τη χορήγηση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και το υποβάλλουν μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
3. Ο δικαιούχος για το επίδομα τέκνων, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του, οφείλει εντός μηνός να υποβάλει ηλεκτρονική Αίτηση / Δήλωση Μεταβολής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του Taxisnet και παράλληλα να καταθέτει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα εξουσιοδοτημένα όργανα του Ο.Γ.Α.
4. Σε περίπτωση θανάτου, αφάνειας, δικαστικής συμπαράστασης, καταδίκης με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης με αυτά του δικαιούχου/υπόχρεου σε υποβολή Δήλωσης
Φορολογίας Εισοδήματος, ή δικαστικής απόφασης ανάθεσης της επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο, το επίδομα καταβάλλεται σε αυτόν που έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Δικαιολογητικα για το επίδομα τεκνων 2013

Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν, εντός προθεσμίας που θα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του Ο.Γ.Α., στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. ή και σε υπαλλήλους του Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο, τα κάτωθι
δικαιολογητικά για τα οποία έχουν ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Ε20:
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόσπασμα δημοτολογίου για την οικογενειακή κατάσταση που εκδίδεται από την αρμόδια αρχή, στα δημοτολόγια της οποίας είναι εγγεγραμμένη η οικογένεια και από το οποίο προκύπτουν τα πλήρη
στοιχεία ταυτότητας των γονέων και των τέκνων και εάν αυτά βρίσκονται στη ζωή.
β) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του/των τέκνου/ων για το οποίο/α θα χορηγηθεί το επίδομα τέκνων.
γ) Πιστοποιητικό σπουδών ή αντίγραφο πτυχίου για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του
εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Αν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το
Ελληνικό Προξενείο.
δ) Σε περίπτωση που το/τα τέκνα έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω υποβάλλεται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ή ισχύουσα απόφαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α. του ν.2643/1998. Τα εν λόγω
δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται το έντυπο Ε20.
ε) Εάν συντρέχει περίπτωση από τις αναφερόμενες στην παρ. 4 του άρθρου 3 της παρούσας απόφασης, υποβάλλεται αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του δικαιούχου ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασης
του δικαιούχου, ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να φαίνεται ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.
2. Προκειμένου για δικαιούχους αλλοδαπής υπηκοότητας ή ανιθαγενείς, τα δικαιολογητικά των εδαφίων με στοιχεία α, β και ε του παρόντος άρθρου παρέχονται από τις αρχές της Χώρας της οποίας είναι υπήκοοι και αν αυτό είναι δύσκολο τα
στοιχεία αυτά αποδεικνύονται από άλλα πρόσφορα έγγραφα κατά τη κρίση του οργάνου αναγνώρισης του δικαιώματος.
3. Για την απόδειξη της μόνιμης και συνεχούς διαμονής του δικαιούχου και των τέκνων του στην Ελλάδα την δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια αρχή τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α) Αντίγραφα των εντύπων Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή θεωρημένα εκκαθαριστικά σημειώματα της τελευταίας δεκαετίας ή
β) Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή του/της συζύγου στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η ασφάλισή του/της την τελευταία δεκαετία ή
γ) Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή
δ) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή του/της συζύγου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή
ε) Μισθωτήριο συμβόλαιο με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την
ημερομηνία λήξης αυτής ή
στ) Παραχωρητήριο και υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται και ο Α.Φ.Μ.του παραχωρούντος ή
ζ) Βεβαίωση φοίτησης του/των τέκνου/ων ή
η) Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνει ο Ο.Γ.Α., από το οποίο να προκύπτει η μόνιμη και συνεχής δεκαετής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα.
4. Απομάκρυνση από την Ελλάδα του αιτούντα, εντός της κρίσιμης δεκαετίας ή εξαρτώμενου τέκνου, για τους λόγους που αναφέρονται στην παρ. 5 του άρθρου 6 της παρούσας απόφασης, θεωρείται δικαιολογημένη και δε λαμβάνεται υπόψη.

5. Επιπλέον με τα ανωτέρω και προκειμένου για δικαιούχους:
α) Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης.
β) Ομογενείς-αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, απαιτείται «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς».
γ) Πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και της Ελβετίας καθώς και πολίτες άλλων Κρατών (εκτός Ε.Ε.) που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας, απαιτείται επικυρωμένο
φωτοαντίγραφο της ισχύουσας άδειας διαμονής.
δ) Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, απαιτείται «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα» και «Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού».
ε) Αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απαιτείται το «Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας».
6. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν μπορεί να αποδείξει τη δεκαετή διαμονή του στην Ελλάδα με κάποιο από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μπορεί να υποβάλλει:
α) Αντίγραφα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος των γονέων του ή β) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας, ως προστατευόμενο μέλος ασφαλισμένου γονέα ή
γ) Βεβαίωση από το γυμνάσιο ή το Λύκειο, όπου αυτός φοιτούσε ή
δ) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ , αν είχε εγγραφεί στα μητρώα του.
7. Τα έγγραφα της αλλοδαπής του παρόντος άρθρου θα πρέπει να είναι νόμιμα μεταφρασμένα και επικυρωμένα.
8. Στον Ο.Γ.Α. τηρείται ηλεκτρονικό αρχείο για τους κατατεθέντες από τους αιτούντες φακέλους, με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Τα ποσά για το νέο επίδομα τέκνων είναι 40 ευρώ το μήνα για ένα παιδί, 80 ευρώ το μήνα για δύο παιδιά, 130 ευρώ το μήνα για τρία παιδιά και 180 ευρώ το μήνα για τέσσερα παιδιά. Για κάθε παιδί πάνω από το 4ο χορηγείται επιπλέον επίδομα 60 ευρώ μηνιαίως.

Δικαιούχοι με βασικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ θα λαμβάνουν το σύνολο του επιδόματος τέκνων, δικαιούχοι με βασικό εισόδημα από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ θα παίρνουν τα 2/3 του επιδόματος τέκνων, ενώ δικαιούχοι με βασικό εισόδημα από 12.000,01 ευρώ έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του εκάστοτε επιδόματος τέκνων.



Το επίδομα αεροθεραπείας είναι ύψους 200,00 € και χορηγείται στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους λόγω γήρατος και αναπηρίας, που πάσχουν:

α. από φυματίωση

β. από καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση

γ. από νεφρική ανεπάρκεια ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

δ. από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 80% στην πνευμονική νόσο και

ε. όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος.

Οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος δικαιούνται του επιδόματος αεροθεραπείας εφ' όρου ζωής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος, είναι:

οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, που πάσχουν από τις προαναφερόμενες ασθένειες, εκτός από την περίπτωση δ, να έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 33%

οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι ασφαλιστικών οργανισμών που χορηγούν επιδόματα ασθένειας, να επιδοτούνται λόγω ασθένειας για τις παραπάνω παθήσεις κατά το χρονικό διάστημα από 1/6/2012 μέχρι 31/8/2012, έστω και κατά το τμήμα του διαστήματος αυτού και

οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι ασφαλιστικών οργανισμών που δεν καταβάλλουν επιδόματα ασθενείας, να προσκομίζουν γνωμάτευση ιατρού νοσοκομείου ή κλινικής, σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, με την οποία θα πιστοποιείται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας για την αποκατάσταση της υγείας τους κατά το ως άνω χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, οι πάσχοντες από φυματίωση, δικαιούνται του επιδόματος αεροθεραπείας και στις περιπτώσεις που παίρνουν βοήθημα τύπου συντάξεως λόγω φυματιώσεως ή επίδομα διαιτολογίου.

Δεν δικαιούνται επιδόματος αεροθεραπείας:

• Όσοι παίρνουν το επίδομα αυτό από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

• Όσοι νοσηλεύονται, εφόσον οι δαπάνες της νοσηλείας τους καταβάλλονται από τον ασφαλιστικό οργανισμό αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ή παρέχονται σε αυτούς έξοδα ενοικίων ή γενικά έξοδα θερινής διαμονής, εφόσον το χρονικό διάστημα, για το οποίο καταβάλλονται οι ανωτέρω παροχές, αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο τμήμα του χρονικού διαστήματος, που ορίζεται από τις διατάξεις της παρ. 2β της απόφασης αυτής.

Τα πρόσωπα που συνταξιοδοτούνται συγχρόνως από το Δημόσιο και οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δικαιούνται του επιδόματος αεροθεραπείας μόνο από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Το επίδομα αεροθεραπείας, δικαιούνται και οι συνταξιούχοι που η έναρξη συνταξιοδότησης τους ανατρέχει στο χρονικό διάστημα πριν από την 31/08/2012, η καταβολή του οποίου θα γίνει μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης συνταξιοδότησης.

Η καταβολή του επιδόματος αεροθεραπείας, θα αρχίσει από από σημερα και θα διαρκέσει μέχρι 6 μήνες.



ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

Επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ θα ξεκινήσει να καταβάλλετε από τα τέλη Απριλίου 2013 .Αυτό προβλέπετε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ενσωματώνει στο Ελληνικό Δίκαιο την Οδηγία 2010/41/ΕΕ της Ευρωπαικης Ενωσης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως θα χορηγείται επίδομα μητρότητας και στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 εβδομάδων. Δεν διευκρινίζετε ακόμη όμως το ύψος και η διαδικασία για το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες.

Οι λεπτομέρειες για το επίδομα θα ανακοινωθούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν περίπου σε 6 μήνες μετα την ψήφιση του νόμου που θα γίνει τον Απρίλιο .

Μέχρι τώρα ίσχυε ότι οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες έπαιρναν επίδομα τοκετού 800 ευρώ που χορηγούσε ο ΟΑΕΕ, το οποίο επίδομα καταργήθηκε τον Ιούλιο του 2012




Τι Δικαιολογητικά Χρειάζονται για το Οικογενειακό Επίδομα

Ο ΟΑΕΔ με εγκύκλιο του ορίζει τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το οικογενειακό επίδομα

Ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες για τα δικαιολογητικα που χρειάζονται και τις αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα:

ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2012

Από την 25η Ιουλίου 2012 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

Από την 3η Σεπτεμβρίου 2012 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.

Από την 1η Οκτωβρίου 2012 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος που υποβάλλονται μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών. Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2012 είναι η 31-1-2013.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.




ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ

Η Πολιτεία με την υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.10 Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/6713/24.3.11, θέσπισε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια ανέργους και ΑΜΕΑ. Με την νεότερη απόφαση του Υπουργείου (υπ’ αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/6713/24.3.11), αυξήθηκαν τα ανώτερα όρια της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ανά κατηγορία ευπαθούς ομάδας και άλλαξε το εισοδηματικό κριτήριο για την κατηγορία των ΑΜΕΑ.

Το τιμολόγιο αυτό παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όλοι οι δικαιούχοι πελάτες, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει, δηλαδή η εφαρμογή απευθύνεται στους πελάτες όλων των Προμηθευτών και όχι μόνο του Προμηθευτή ΔΕΗ.

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους δικαιούχους ξεκινά από 1 Ιανουαρίου εκάστοτε έτους, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων των αιτήσεων, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, ΟΑΕΔ).

Όσοι υποβάλλουν αιτήσεις στο χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και εγκρίνονται οι αιτήσεις τους, είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου από την έναρξη του επόμενου έτους.

Αιτήσεις παραλαμβάνονται καθ' όλη τη διάρκεια εκάστοτε έτους. Στις περιπτώσεις αυτές, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Τιμολογίου, αυτό θα εφαρμόζεται για το υπόλοιπο διάστημα του έτους.
Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις

Βασικές Προϋποθέσεις

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στις πρώτες 800 kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο

4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για
κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.400 kWh ή 1.600 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται
υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Δικαιούχοι

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) Ι: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 30% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 05.01.12, στις πρώτες 800 kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.400 kWh

Τρίτεκνους: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 22.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.600 kWh

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) ΙΙ: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 35% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 05.01.12 στις πρώτες 800 kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών την 30/11 εκάστοτε έτους, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.400 kWh

Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 22.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.600 kWh.

Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή αίτησης του δικαιούχου

Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)
Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)
Τρόποι Υποβολής της Αίτησης

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλλονται :

- ηλεκτρονικά

- Τηλεφωνικά στο 210-9298000 με αστική χρέωση (μόνο για πελάτες του Προμηθευτή ΔΕΗ):

i. Δευτέρα έως Παρασκευή : 7 π.μ.-10 μ.μ.
ii. Σάββατο : 7 π.μ.- 3 μ.μ.


Η ΔΕΗ* σας ενημερώνει ότι η Πολιτεία με την υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.10 Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/6713/24.3.11, θέσπισε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια ανέργους και ΑΜΕΑ. Με την νεότερη απόφαση του Υπουργείου (υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/6713/24.3.11), αυξήθηκαν τα ανώτερα όρια της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ανά κατηγορία ευπαθούς ομάδας και άλλαξε το εισοδηματικό κριτήριο για την κατηγορία των ΑΜΕΑ.

Το τιμολόγιο αυτό παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όλοι οι δικαιούχοι πελάτες, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει, δηλαδή η εφαρμογή απευθύνεται στους πελάτες όλων των Προμηθευτών και όχι μόνο του Προμηθευτή ΔΕΗ.

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους δικαιούχους ξεκινά από 1.1.2011, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων των αιτήσεων, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, ΟΑΕΔ).

Όσοι υπέβαλαν αιτήσεις στο χρονικό διάστημα από 1.10.2010 έως 31.03.11 και εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους, είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από την έναρξη του έτους 2011 (1.1.2011).

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται και μετά το ανωτέρω διάστημα και καθ' όλη τη διάρκεια του 2011. Στις περιπτώσεις αυτές, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Τιμολογίου, αυτό θα εφαρμόζεται για το υπόλοιπο διάστημα του έτους.

Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις

Βασικές Προϋποθέσεις

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στις πρώτες 800 kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου
3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο
4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.400 kWh ή 1.600 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Δικαιούχοι

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) Ι: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 20% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.11, στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο ή ίσο με το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.400 kWh
Τρίτεκνους: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο με το αφορολόγητο όριο της κατηγορίας τους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.600 kWh

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) ΙΙ: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 30% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.11 στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών την 30/11/10, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο με το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.400 kWh
Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο με το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας των τριτέκνων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων της οικογενείας με αναπηρία (67% και άνω) που δηλώνονται και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.600 kWh.

Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή αίτησης του δικαιούχου

Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)

Ρυθμίσεις για διευκόλυνση εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.).

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και τη διευκόλυνση των υποψηφίων για ένταξή τους σ΄αυτό, στην περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος, η ΔΕΗ ΑΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

-Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ακόμα και εάν αυτή έχει λήξει.
-Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι (6) ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.
-Στις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Τρόποι Υποβολής της Αίτησης

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο υποβάλλονται :
- ηλεκτρονικά πατώντας εδώ
- μέσω ΚΕΠ (έναρξη υποβολής αιτήσεων 18.10.10)
- Τηλεφωνικά στο 210-9298000 με αστική χρέωση (μόνο για πελάτες που προμηθευτής τους είναι η ΔΕΗ):
i. Δευτέρα έως Παρασκευή : 7 π.μ.-10 μ.μ.
ii. Σάββατο : 7 π.μ.- 3 μ.μ.


Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ διπλάσιοι οι Δικαιούχοι πρόταση της ΡΑΕ

Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ με την πρόταση που θα καταθέσει η ΡΑΕ στο ΥΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν εκπτωσεις 30% εως 35% επί των τιμολογίων της ΔΕΗ που θα αφορά ολο το ρευμα που καταναλώνουν οι ευπαθείς ομάδες και όχι μόνο στις πρώτες 800 κιλοβατώρες όπως σήμερα.Αυτό προβλέπει η τελική απόφαση της ΡΑΕ για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ .

Το σχέδιο της ΡΑΕ για τα Κοινωνικό Τιμολόγιο 1 και Κοινωνικό Τιμολόγιο 2 προβλέπει ότι τα όρια κατανάλωσης που θα πρέπει να έχει κάποιος για να πάρει την έκπτωση αυξάνονται από τις πρώτες 800 κιλοβατώρες σήμερα στις 1.400 κιλοβατώρες για άτομα με χαμηλό εισόδημα και μακροχρόνια ανέργους, και στις 1.600 κιλοβατώρες για αναπήρους και τρίτεκνους.

Έτσι, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν άτομα με χαμηλό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και κατανάλωση 200-1.400 κιλοβατώρες και τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 22.500 ευρώ και κατανάλωση 200- 1.600 κιλοβατώρες. Οι εν λόγω κατηγορίες θα απολαμβάνουν έκπτωση 30% για το σύνολο της κατανάλωσης (1400 και 1600 Κιλοβατώρες αντίστοιχα) και όχι για τις πρώτες 800 Κιλοβατώρες, όπως ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται μακροχρόνια άνεργοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και κατανάλωση 200- 1.400 κιλοβατώρες καθώς και άτομα με αναπηρία άνω του 67% με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 22.500 ευρώ και κατανάλωση 200- 1.600 κιλοβατώρες. Οι εν λόγω κατηγορίες θα απολαμβάνουν έκπτωση 35% για το σύνολο της κατανάλωσης (1400 και 1600 Κιλοβατώρες αντίστοιχα) και όχι για τις πρώτες 800 Κιλοβατώρες, όπως ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς.

Σημειωτέον ότι η ΡΑΕ δικαιούται να προτείνει αύξηση μόνο στα όρια κατανάλωσης, όχι στα εισοδηματικά. Το τελευταίο είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το υπ. Οικονομικών, και εφόσον διευρυνθεί θα έχει ως συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση των δικαιουχων για το κοινωνικο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η ΡΑΕ εκτιμα ότι με τη συγκεκριμένη διεύρυνση, και εφόσον φυσικά υιοθετηθεί από το ΥΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου θα μπορούσαν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν μέσα στο 2013 τους 600.000 από μόλις 300.000 που είναι σήμερα.



ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ δικαιολογητικά διαδικασία

Το Τιμολόγιο Με Χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου χρεώνονται με δύο τιμές (κανονικής χρέωσης και μειωμένης χρέωσης), ανάλογα με το ωράριο εφαρμογής.

Τιμολόγιο Με Χρονοχρέωση δικαιούνται όλοι οι πελάτες, εφόσον δεν επωφελούνται ήδη κάποιου ειδικού τιμολογίου (πχ. αγροτικό).

Το ωράριο εφαρμογής του Τιμολογίου Με Χρονοχρέωση είναι :


1. Για τους Οικιακούς πελάτες :
1α . τμηματικό για τη Χειμερινή περίοδο (1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου) από 02.00 έως 08.00 και από 15.30 έως 17.30
. συνεχές για τη Θερινή περίοδο (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) από 23.00 έως 07.00
1β Μόνο συνεχές ωράριο, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, από 23.00 έως 07.00, για ορισμένους παλαιούς οικιακούς πελάτες που είχαν πάρει το Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση πριν το έτος 1988, εφ' όσον στο μεταξύ δεν ζήτησαν το τμηματικό ωράριο.
Το Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση (νυκτερινό τιμολόγιο) με συνεχές ωράριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον.

2. Για τους πελάτες Βιομηχανικής και Εμπορικής χρήσης, το ωράριο εφαρμογής του Τιμολογίου με Χρονοχρέωση είναι συνεχές, από 22.00 έως 08.00 καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, απαιτείται


Να τοποθετηθεί, εάν δεν υπάρχει ήδη, από ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης (χρώματος μπλέ, διατομής 1,5 τετρ. χιλ.) μεταξύ του μετρητή της ΔΕΗ και του γενικού πίνακα της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης (απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη).

Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά μας, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:
- Υποβάλετε σχετική αίτηση και νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ),
στην οποία θα αναφέρεται ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης
- Υπογράψετε νέο συμβόλαιο στο όνομά σας και
- Καταβάλετε 34€* πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες
υποβάλλεται το Δίκτυο της ΔΕΗ

*η τιμή ισχύει για το έτος 2011


ΔΕΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ

Η ΔΕΗ Α.Ε. υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του μειωμένου (νυχτερινού) οικιακού τιμολογίου με τμηματικό ωράριο ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως και την 30η Απριλίου 2013.

Ειδικότερα, το νέο τμηματικό ωράριο:
Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών θα είναι από 15:00-17:00 και 02:00-08:00.
Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το παλαιό τμηματικό ωράριο 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Το τιμολόγιο για το νυχτερινό ρεύμα είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Συγκριτικά το ημερήσιο τιμολόγιο της ΔΕΗ κλιμακώνεται από 0,05625 έως 0,09155 ευρώ ανά κιλοβατώρα (και στις δύο περιπτώσεις χωρίς τις χρεώσεις για τα δίκτυα μεταφοράς - διανομής, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, κλπ.

Καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητούν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ.




ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΥΔΑΠ

Μειωμένα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ για τριτέκνους και πολυτέκνους με
3 τουλάχιστον τέκνα κάτω των 23 ετών ή 25 ετών αν σπουδάζουν.
Τα μειωμένα τιμολόγια ισχύουν και για μονογονεϊκές οικογένειες με
3 τέκνα κάτω των 23 ετών. Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα
του τύπου (Μαίου 2009).

Οι περιπτώσεις αυτές παραπέμπονται σε ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί με Απόφαση
του Διευθύνοντα Συμβούλου.
Στην Επιτροπή αυτή παραπέμπονται:
α. Οι περιπτώσεις λογαριασμών που υπερβαίνουν τα 60μ3 το τρίμηνο και υδροδοτούν
«αναξιοπαθούντα άτομα». Ως τέτοια θεωρούνται τα έχοντα ετήσιο εισόδημα μικρότερο ή ίσο
αυτού που προκύπτει με βάση την κατώτατη σύνταξη γήρατος του Ι.Κ.Α. του προηγούμενου
έτους πλέον Ε.Κ.Α.Σ. και παράλληλα συντρέχουν σοβαροί κοινωνικοί ή λόγοι υγείας, πράγμα
το οποίο θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα κρατικά έγγραφα.






Δικαιώματα Πολυτέκνων - Τριτέκνων

Μετά την επιδρομή των αντιπολυτεκνικών μέτρων που λήφθηκαν πρόσφατα ενδέχεται να έχουν αλλάξει κάποια από τα δικαιώματα των πολυτέκνων - τριτέκνων και να μην έχει γίνει ενημέρωση των αντιστοίχων κειμένων. Παρακαλούμε για την επιείκια, την κατανόηση και τη βοήθειά σας, προκειμένου ο παρακάτω αλφαβητικός κατάλογος με τα δικαιώματα να γίνει κατά το δυνατόν πλήρης (τελευταία ενημέρωση: ΔΕΚ- 2012).

1. Αστυνομία
Εισαγωγή στις Σχολές αστυνομίας σε ποσοστό 10% τέκνων πολυτέκνων

2. Αυτοκίνητο

Έκπτωση του τέλους ταξινόμησης κατά την αγορά αυτοκινήτου
Άδειες Ταξί
Άδεια κυκλοφορίας ΙΧ λεωφορείου

3. Δάνεια Στεγαστικά
Οι 3-τεκνοι και οι πολύτεκνοι λαμβάνουν στεγαστικά δάνεια με προνομιούχο επιτόκιο - επιδότηση από ΟΕΚ και Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (υπό προϋποθέσεις). Στεγαστικά δάνεια για πολυτέκνους και τριτέκνους (Ιούνιος-2009) => Δημοσ-1 Δημοσ-2

4. Δήμοι

Εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη πολυτέκνων οικογενειών
Οικονομική ενίσχυση Δήμων κατά τη γέννηση 3ου ή 4ου παιδιού

5. Δημόσιοι - Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

Προστασία ως προς την απόλυση
Πρόωρη συνταξιοδότηση
Διορισμοί - προσλήψεις
Μεταθέσεις
Πολυθεσία

6. Δικαστικά θέματα

Μειωμένα δικαστικά έξοδα
Προσωπική κράτηση πολυτέκνων

7. Εισιτήρια

Μειωμένο εισιτήριο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ΕΠΟ
Δωρεάν είσοδος στο Άγιο Όρος
Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία, θέατρα - κάρτα πολιτισμού
Μειωμένο εισιτήριο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Σπάτων Αττικής
Μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, τραίνα)
Έκπτωση 50% στο εισητήριο εισόδου στον παιδότοπο της PLAY MOBILE FunPark

8. Εκπαιδευτικά θέματα
Μετεγγραφές φοιτητών. Η δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών 3-τέκνων ή πολυτέκνων οικογενειών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ επιλογής άλλαξε. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ και επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της ΑΣΠΕ

Πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί.
Για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τους πολυτέκνους εκπαιδευτικούς (ή προς διορισμό εκπαιδευτικούς) επικοινωνήστε με την ΠΕνΕΠ (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων).
Δείτε εμπεριστατωμένη μελέτη του κ. Μανώλη Χρυσόγελου (Email: xrysogelosmanolis@yahoo.gr): Τι ισχύει για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. (η ιστοσελίδα ενημερώνεται τακτικά) αλλά και την ιστοσελίδα της ΠΕΝΕΠ : www.polyteknoi.blogspot.com

Στις 6 Μαίου 2010 φηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ– ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

Το Νομοσχέδιο καταργεί πολλές από τις ευεργετικές διατάξεις που ίσχυαν για τους πολυτέκνους εκπαιδευτικούς. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της ΑΣΠΕ.

Σχετικά με τις αποσπάσεις μεταθέσεις πολύτεκνων εκπαιδευτικών, δείτε εδώ.

9. Επιδόματα
Η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέο τέκνο καταργούνται από 1/11/2012. Το δε πολυτεκνικό επίδομα αντικαθίσταται από 1/1/2013 από το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων. Για το τελευταίο δίμηνο του 2012 το πολυτεκνικό επίδομα θα καταβληθεί μόνο σε όσους το καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο εισόδημα) του έτους 2011 δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ.

10. Κατοικία (Στεγαστικά δάνεια, επιδότηση ενοικίου, κλήρωση κατοικιών,
φοροαπαλλαγές). Ενδιαφέροντα δημοσιεύματα (Απρ-2009) για την
επιδότηση ενοικίου => Δημοσ-1 Δημοσ-2
Απαλλαγή Φορου Κατοικίας

11. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ (βρεφονηπειακοί σταθμοί)
Τα τέκνα 3-τέκνων και πολυτέκνων οικογενειών γίνονται δεκτά κατά προτεραιότητα στους κρατικούς βρεφονηπειακούς σταθμούς. Δείτε το άρθρο 5 της σχετικής νομοθεσίας για τα κριτήρια επιλογής.

12. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι πολύτεκνοι ανάλογα με τον φορέα κοινωνικής ασφάλισης δικαιούνται κάθε έτος δελτίων κοινωνικού τουρισμού

13. ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Τα σχετικά για την άδεια συμμετοχής σε λαικές αγορές των πολυτέκνων δείτε στο δημοσίευμα (2011).

14. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ (μειωμένα τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ)
Μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ για πολυτέκνους με 4 τέκνα κάτω των
18 ετών (ανήλικα), ή προστατευόμενα. Ως προστατευόμενα λογίζονται τα άγαμα τέκνα μέχρι 25 ετών που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή εξωτερικού, τα άγαμα τέκνα ηλικίας 18 μέχρι 20 ετών, που δεν σπουδάζουν, εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και τα άγαμα τέκνα ηλικίας 25 μέχρι 27 ετών, που σπούδαζαν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή εξωτερικού μέχρι την ηλικία των 25 ετών, εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μειωμένα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ για τριτέκνους και πολυτέκνους με
3 τουλάχιστον τέκνα κάτω των 23 ετών ή 25 ετών αν σπουδάζουν.
Τα μειωμένα τιμολόγια ισχύουν και για μονογονεϊκές οικογένειες με
3 τέκνα κάτω των 23 ετών. Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα
του τύπου (Μαίου 2009).
ΕΥΔΑΠ-1 ΕΥΔΑΠ-2 ΕΥΔΑΠ-3

15. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Οι πολύτεκνοι και τα προστατευόμενα τέκνα τους που κατέχουν πολυτεκνική κάρτα από το Σύλλογό τους πληρώνουν μειωμένο εισητήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, Μετρό). Δυστυχώς το μέτρο δεν ισχύει για τα αεροπλάνα και στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων. Τα μειωμένα εισητήρια στον ΟΣΕ κατά πάσα πιθανότητα θα καταργηθούν.

16. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ
Δείτε τις αλλαγές του Σεπτ.-2012 στη σχετική νομοθεσία ΕΔΩ και σχετικές παλαιότερες πληροφορίες εδώ.

17. ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
Πολύτεκνοι θεωρούνται όσοι έχουν 4 ή περισσότερα τέκνα. Κατ' εξαίρεση Χήρος/χήρα με 3 τέκνα θεωρείται επίσης πολύτεκνος. Για τους διαζευγμένους με 3 τέκνα θα πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση διατροφής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

18. ΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΦΕΤΑ, ΡΥΖΙ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΚΛΠ)
Οι πολύτεκνοι (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία) δικαιούνται παροχής προϊόντων εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά συγκεκριμένο ποσό που εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας, τις ηλικίες των τέκνων, το αν έχουν ή όχι ανάπηρα μέλη στην οικογένεια - ιδιόκτητη κατοικία κλπ. Τα προϊόντα προσφέρονται (σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κάθε χρόνο) από τους πολυτεκνικούς συλλόγους, δωρεάν στους δικαιούχους, όταν διατεθούν από τους αντίστοιχους κρατικούς φορείς. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν φέρει τα σχετικά δικαιολογητικά και το εισόδημά τους δεν ξεπερνά το πλαφόν που αναφέρθηκε παραπάνω. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

19. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
Η πολύτεκνη οικογένεια δικαιούται προστασία σύμφωνα με το Νόμο. Δείτε σχετικές πληροφορίες από τις ιστοσελίδες της ΑΣΠΕ

20. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές τέκνων 3-τέκνων και πολυτέκνων με ειδική μοριοδότηση, μειωμένη θητεία τέκνων 3-τέκνων και πολυτέκνων). Δείτε πρόσφατο έγγραφο ΓΕΕΘΑ. Δείτε επίσης και έγγραφο της ΑΣΠΕ για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές (Αυγ-2012)

21. ΤΟΚΕΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
- ΙΑΣΩ για το 5ο τέκνο και μετά.
- Ερρίκος Ντυνάν (για το 4ο τέκνο και μετά)

22. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου ΙΑ.2 του άρθρου 1 του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ Α' 222) καταργήθηκαν τα αφορολόγητα ποσά λόγω τέκνων που προέβλεπε το Άρθρο 9 Παρ. 2 του Ν. 2238/1994, μετά τη θέσπιση του "ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων", το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων.




ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ)

Ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και ως Πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας στη χώρα μας, παρέχει σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) εκπτώσεις στη χρήση / κίνηση της τηλεφωνικής τους σύνδεσης.

Οι εκπτώσεις αυτές είναι οι εξής:

Τηλεπικοινωνιακή έκπτωση στην κίνηση της κύριας τηλεφωνικής σύνδεσης αξίας 52 € στο δίμηνο λογαριασμό του ΟΤΕ, η οποία παρέχεται στους Τυφλούς, Κινητικά Ανάπηρους και Νεφροπαθείς τελικού σταδίου.
Έκπτωση αξίας 16 € επί της συνολικής μηνιαίας χρονοχρέωσης, για χρήση υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων (internet-dial up συνδέσεις), η οποία παρέχεται στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
Η δυνατότητα πραγματοποίησης ατελώς μέχρι 20 κλήσεων ανά μήνα στην υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου ΟΤΕ 11888, καθώς και δωρεάν η υπηρεσία φραγής εξερχομένων κλήσεων, που παρέχονται στους τυφλούς και τα άτομα με σοβαρά προβλήματα οράσεως και ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Οι δικαιούχοι των εκπτώσεων και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά αναφέρονται στη συνέχεια.

ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ (δικαιολογητικά | αίτηση)
ΤΥΦΛΟΙ (δικαιολογητικά | αίτηση)
ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ (δικαιολογητικά | αίτηση)
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 67% (δικαιολογητικά | αίτηση)
ΤΥΦΛΟΙ-ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΥΦΛΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67% (δικαιολογητικά | αίτηση)

Επισημαίνεται ότι για τη χορήγηση των ανωτέρω τηλεπικοινωνιακών εκπτώσεων, τα απαραίτητα ανά περίπτωση δικαιολογητικά προσκομίζονται εφάπαξ με την κατάθεση της αίτησης στο Κατάστημα ΟΤΕ και οι πελάτες υποχρεούνται να τα ανανεώσουν μετά τη λήξη ισχύος τους. Επίσης οι πελάτες / δικαιούχοι άμεσοι ή έμμεσοι, πρέπει να προσκομίζουν στο αρμόδιο Κατάστημα ΟΤΕ στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους Πιστοποιητικό Οικογενειακής τους Κατάστασης.

Για την διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων θα πρέπει να τυπώσετε την αντίστοιχη αίτηση και να την καταθέσετε αυτοπροσώπος ή μέσω αντιπροσώπου του νομικού προσώπου ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από το συνδρομητή τρίτο πρόσωπο (με εξουσιοδότηση θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή) στο πλησιέστερο Κατάστημα ΟΤΕ.

Εξυπηρέτηση Πελατών

Καλέστε 13888, από όλη την Ελλάδα

Επισκεφτείτε ένα Oteshop







HIV Υπηρεσίες Κοινωνικές Παροχές από την Πρόνοια
Κοινωνικές Παροχές από την Πρόνοια
Παροχές

Οι οροθετικοί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Μεσογειακής Αναιμίας ανεξάρτητα του Ασφαλιστικού τους φορέα, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι και ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται αντιρετροϊική αγωγή ή όχι και ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων τους.

Οι οροθετικοί δικαιούνται:

διμηνιαίο επίδομα ύψους 1304 Ευρώ με τη μορφή ταχυδρομικής επιταγής,

ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για δωρεάν μετακίνηση με όλα τα αστικά μέσα συγκοινωνίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και έκπτωση 50% στα μέσα του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ.

Αρμόδια υπηρεσία για την χορήγηση του επιδόματος και την έκδοση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών είναι το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας του τόπου κατοικίας.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση του επιδόματος

Γνωμάτευση Διευθυντή κλινικής στην οποία θα αναφέρεται με σαφήνεια η πάθηση και η λήψη αντιρετροϊικής θεραπείας. Η γνωμάτευση πρέπει να έχει πρωτοκολληθεί από τη γραμματεία του νοσοκομείου και ο Διοικητικός Διευθυντής να επικυρώσει το γνήσιο της υπογραφής του Διευθυντή της κλινικής.

Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας ή δήλωση του Ν.1599/86 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Δημοτικής ή Κοινοτικής Αρχής.

Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας επικυρωμένη από το αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας με αστυνομικό ένσημο 0,15 ευρώ.

2 φωτογραφίες διαβατηρίου.

Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία να δηλώνονται τα εξής:

«Το επίδομα θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μου και δεν λαμβάνω άλλη οικονομική ενίσχυση λόγω της πάθησής μου, από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Το επίδομα θα εισπράττω εγώ ο ίδιος.»

Αίτηση που συμπληρώνεται στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών

2 φωτογραφίες διαβατηρίου.

Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας επικυρωμένη από το αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας με αστυνομικό ένσημο 0,15 ευρώ.

Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο ατομικό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 11.739 ευρώ ή το οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο από 17.608 ευρώ ή δήλωση του Ν.1599/86 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ.

Βιβλιάριο υγείας ή βιβλιάριο απορίας.

Απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα ενίσχυσης των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία ή απόκομμα της ταχυδρομικής επιταγής του επιδόματος αν το έχετε ήδη λάβει.

Αίτηση που συμπληρώνεται στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας.

Διαδικασία για την αναγνώριση αναπηρίας (για έκπτωση φόρου)

Με τον Καλλικράτη το σύστημα έχει αλλάξει, καθώς οι νομαρχίες καταργήθηκαν. Εφεξής θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ μπορείτε να κατεβάσετε:

την αίτηση
τις οδηγίες
διευθύνσεις των ΚΕ.Π.Α. όπου θα απευθυνθείτε.

Για να κατατεθεί αίτηση για αξιολόγηση και χορήγηση ποσοστού Αναπηρίας από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. πρέπει να προσκομισθούν απαραίτητα τα ακόλουθα:

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Βιβλιάριο ασθενείας του φορέα ασφάλισης. (ισχύει μόνον για ασφαλισμένους)
Αριθμό ΑΜΚΑ ή κάρτα ευρωπαίου ασφαλισμένου.
Παραπεμπτικό του φορέα ασφάλισης του ασφαλισμένου για εξέταση από υγειονομική επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. ή αν δεν έχει ασφαλιστικό φορέα παραστατικό είσπραξης αξίας 46,14 ευρώ από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπου γίνεται η κατάθεση της αίτησης για εξέταση από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕ.Π.Α.
Ο αιτών καταθέτει στην γραμματεία ΚΕ.Π.Α εκτός από τα παραπάνω και τα απαραίτητα ιατρικά στοιχεία. Τα ιατρικά στοιχεία περιλαμβάνουν: Αναλυτική ιατρική έκθεση του παραπέμποντος ιατρού με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του. Η ιατρική αυτή έκθεση θα είναι απολύτως στοιχειοθετημένη και θα παραπέμπει σε εργαστηριακά δεδομένα (ακτινογραφίες με τα πορίσματα τους, αξονικές τομογραφίες, MRI, βιοψίες, ΗΜΓ, triplex, ΗΚΓ, κλπ) τα οποία θα είναι πρωτότυπα ή ακριβή αντίγραφα με βεβαιωμένη την γνησιότητα του φωτοαντιγράφου από Δημόσια αρχή και η διενέργεια τους θα είναι πρόσφατη και όχι παλαιότερη του τετραμήνου.

Δώστε ένα αντίγραφο αυτών των οδηγιών στον γιατρό που θα σας παραπέμψει στην επιτροπή, ώστε να γνωρίζει ακριβώς τι απαιτείται και να γλυτώσετε από λάθη.

Παρατηρήσεις: α) Παλαιότερης χρονολογίας εργαστηριακές εξετάσεις των οποίων τα στοιχεία κρίνεται πως θα συμβάλλουν στην ορθή κρίση της επιτροπής, (π.χ. βιοψίες) γίνονται επίσης δεκτές. Επίσης ο παραπέμπων, ως θεράπων ιατρός θα πρέπει να αναφέρει την φαρμακευτική ή άλλη αγωγή στην οποία τυχόν υποβάλλεται ο ασθενής, αλλά και κάθε άλλη τυχόν συνυπάρχουσα πάθηση που γνωρίζει από το ιστορικό του ασθενή του και την αγωγή που ακολουθείται για αυτές τις παθήσεις και που θα στοιχειοθετούνται από συνημμένες ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες επίσης θα φέρουν πλήρη τα στοιχεία των υπογραφόντων ιατρών. Τα ακριβή στοιχεία του παραπέμποντος ιατρού θα αναφέρονται αναλυτικά στο τέλος της ιατρικής έκθεσης δηλαδή ονοματεπώνυμο ιατρού, ΤΣΑΥ, Α.Μ.Κ.Α., Ιατρικό Σύλλογο, Ειδικότητα, Φορέα εργασίας ιατρού (ιδιώτης, Ε.Σ.Υ., ΙΚΑ, ΕΟΠΠΥ) τηλέφωνο, φαξ, e-mail και εάν πρόκειται για ασθενή που έχει νοσηλευθεί, τον αριθμό του εξιτηρίου νοσηλείας κλινικής ή νοσοκομείου.

Οι ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν εξ αιτίας σοβαρών κινητικών ή άλλων προβλημάτων καταθέτουν με μέριμνα άλλου ατόμου του περιβάλλοντος τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται, και εκτός των προαναφερομένων θα προσκομίζουν και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώσαντος ιατρού για τους λόγους που καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση του προς εξέταση ασθενούς και αξιολογούνται από τις Υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. με διαδικασία που θα ορίζεται από την Διεύθυνση Αναπηρίας και που θα είναι εξατομικευμένη για την κάθε περίπτωση που θα εγγυάται τον σεβασμό στον πολίτη αφ' ενός και αφ' ετέρου την αξιοπιστία του αποτελέσματος. Τα στοιχεία του εκπροσώπου που καταθέτει την αίτηση θα καταγράφονται στο έντυπο της αίτησης κατά την κατάθεση της.

Τα παραπάνω στοιχεία ελέγχονται από τον γιατρό που διενεργεί τον προέλεγχο και εφ' όσον διαπιστωθεί πως είναι πλήρη, καταχωρείται η αίτηση και χορηγείται βεβαίωση στον καταθέτοντα στην οποία αναγράφονται και τα ιατρικά πιστοποιητικά που προσκομίσθηκαν κατά την κατάθεση. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν είναι πλήρη τα απαραίτητα στοιχεία, θα επιστρέφονται στον ενδιαφερόμενο και θα του υποδεικνύεται εγγράφως από την γραμματεία του ΚΕ.Π.Α. και τον γιατρό προελέγχου τι πιστοποιητικά ή άλλα στοιχεία πρέπει να προσκομίσει προκειμένου να γίνει η καταχώρηση της αίτησης.

Εφ' όσον καταχωρηθεί η αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα ειδοποιητήριο για την ημερομηνία και ώρα αλλά και τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής στην οποία θα γίνει η αξιολόγηση της περίπτωσης του και θα εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση.

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά συμπληρωματικά στοιχεία του ιατρικού φακέλου κατά την ώρα της συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής. Σε περίπτωση που προσκομίζονται στοιχεία από τον εξεταζόμενο κατά την στιγμή της συνεδρίασης της επιτροπής θα συμπληρώνεται γνωμάτευση αναπομπής της περίπτωσης αναφέροντας στο σκεπτικό τον λόγο της αναπομπής και θα παραπέμπεται στην γραμματεία προκειμένου να καταθέσει και τα νέα στοιχεία και να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης. Παρόμοια διαδικασία ισχύει αν ο ενδιαφερόμενος θελήσει να υποβάλλει και άλλα ιατρικά πιστοποιητικά αφού έχει ορισθεί η ημερομηνία εξέτασης του από την υγειονομική επιτροπή στην περίπτωση αυτή η εξέταση αναβάλλεται γίνεται η κατάθεση των νέων στοιχείων σύμφωνα με την διαδικασία που αναφέρθηκε προηγουμένως και ορίζεται νέα ημερομηνία..

Το ΚΕ.Π.Α. θα χορηγεί γνωματεύσεις Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής για κάθε νόμιμη χρήση, όπου θα πιστοποιείται η πάθηση, το ποσοστό αναπηρίας καθώς και η χρονική διάρκεια της Γνωμάτευσης. Για όσο χρόνο διαρκεί η Γνωμάτευση θα μπορείτε να ζητάτε από την Γραμματεία του ΚΕ.Π.Α. αντίγραφα της.

Στην Γνωμάτευση της υγειονομικής Επιτροπής μπορεί να κατατεθεί προσφυγή στην ΒΥΕ από τον ενδιαφερόμενο εντός (10) Δέκα ημερών από την ημερομηνία της κοινοποιήσεως της Γνωμάτευσης. Για να εξετασθεί υποβληθείσα ένσταση θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί και στοιχειοθετημένοι λόγοι που θα αναφέρονται στο κείμενο της προσφυγής. Συνεπώς η υποβολή προσφυγής στην γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής από τον ενδιαφερόμενο θα πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση στην οποία θα αναφέρονται με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους η εκδοθείσα από την Υγειονομική επιτροπή Γνωμάτευση δεν είναι τεκμηριωμένη ή σύννομη ή άλλο και πρέπει να εξετασθεί εκ νέου στην Β΄θμια Υγειονομική επιτροπή. Το έντυπο υποβολής προσφυγής θα χορηγείται στις γραμματείες ΚΕ.Π.Α.




ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2012 2013

Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας και με τις προϋποθέσεις της Παραγράφου Ι.Β.

Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ κλπ).

Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ, κλπ) με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ

Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005

Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.


ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματός μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους με τη προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας (βλ. δικαιολογητικά σελ. 6).

Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας. Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους.


Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων της παραγράφου Ι.Α. της παρούσης. Και σ’ αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο σε ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» .


ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».



Ειδικές Διευκρινίσεις:

Οι διαζευγμένοι δικαιούχοι του Προγράμματος εφόσον έχουν υπό την προστασία τους τέκνα των οποίων έχουν τη δικαστική επιμέλεια (θα προσκομίζουν το ανάλογο πιστοποιητικό στο Κ.Ε.Π.) δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και τα προστατευόμενα τέκνα τους, ανεξάρτητα αν τα τέκνα είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους διαζευγμένους γονείς.
Οι εν διαστάσει γονείς, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριλαμβάνουν και τα τέκνα τους, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα τέκνα τους ανεξάρτητα αν αυτά είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους εν διαστάσει γονείς.
Τα νεόνυμφα ζευγάρια τα οποία δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση από κοινού θα προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη γάμου και τα ατομικά εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, προκειμένου να υπολογισθεί το οικογενειακό εισόδημα από το άθροισμα των δύο φορολογητέων ποσών.
Σημειώνεται ότι τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων, όπως προκύπτει από το βιβλιάριο του ασφαλιστικού φορέα, δικαιούνται των παροχών μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους, ή του 24ου εφόσον είναι άνεργοι, ή του 26ου εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν.

Επισημαίνεται ότι τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών δεν είναι υποχρεωτικό να καταλύσουν μαζί με τους γονείς.

Διευκρινίζεται επίσης ότι δελτίο Εξαήμερων διακοπών του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» χορηγείται και σε συνταξιούχους (συζύγους-τέκνα), που λαμβάνουν σύνταξη από τα ως άνω ταμεία λόγω θανάτου του κυρίως ασφαλισμένου, εφόσον η σύνταξη αυτή αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων τους.


Ι.Β. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2012-2013, είναι οι εξής:


Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα :


Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : € 18.000,00
Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 31.000,00
Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 40.000,00


Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €


Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος Τουρισμός για όλους.

Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.


Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.

Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής.


Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη. Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος της Εργατικής ή Αγροτικής εστίας ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου. Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες.


Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους.


Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα.


Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2012 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.



Δεν δικαιούνται Δελτίου Εξαήμερων διακοπών οι εξής :


- Οι δικαιούχοι Προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.).


- Όσοι πήραν Δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (εξαήμερων διακοπών, ή Γ΄ Ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα 14-07-2011 έως 31-05-2012, ή συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Γ΄ Ηλικίας του Ε.Ο.Τ. του τρέχοντος έτους. δεδομένου, ότι το δικαίωμά τους για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο

Δικαιούνται δελτίου κάθε χρόνο μόνο οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω.


Ι.Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:


Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά :

Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2011 που αφορά εισοδήματα του 2010 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2012. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.
Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας .
Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα.


Πρόσθετα δικαιολογητικά:


vΟι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του εργοδότη ή του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.
vΤα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνοαπό σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής. Δεν απαιτείται περαιτέρω βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις αναπηρίας:
oΟλική τύφλωση
oΒαριά Νοητική Στέρηση
oΒεβαιωμένη αναπηρία άνω του 80%
vΟι άποροι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν επίδομα Πρόνοιας ή αναπηρίας θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο του επιδόματος απορίας ή και του βιβλιαρίου ασφάλισης.
vΓια τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.
vΟι πολύτεκνοι θα συνυποβάλλουν αντίγραφο της κάρτας πολυτέκνων.
vΟι κατηγορίες των δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα συνυποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.
vΟι αλλοδαποί θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής και εργασίας.
vΤα άτομα που είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δικαιούχοι που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα και τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ, θα πρέπει να προσκομίζουν και τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίηση.



Ι.Δ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ :


Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και γραφεία του ΕΟΤ, από το site του Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ.
Τα δελτία Εξαήμερων διακοπών, θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.


Ι.Ε. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Ε.Ο.Τ.:


Ο ΕΟΤ. επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ανά άτομο / ανά διανυκτέρευση ως εξής:

Ξενοδοχεία, τουριστικές επιπλωμένες : € 14,00

κατοικίες και επαύλεις

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια / Διαμ/τα : € 12,00

ή Οικίσκοι Κατασκηνώσεων


Κατασκηνώσεις (θέση Σκηνής, Τροχόσπιτου) : € 6, 00




ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα ανωτέρω ποσά υπόκεινται σε:

8% προείσπραξη φόρου εισοδήματος

I. ( χορηγείται η ανάλογη βεβαίωση από την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ.)

3% κράτηση υπέρ Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων)


Ι. ΣΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ:


Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων και των προστατευομένων μελών τους, ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για παραμονή σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό Ξενοδοχείων, Ενοικιαζομένων Δωματίων / Διαμερισμάτων, Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών και Επαύλεων, οικίσκων camping και για θέσεις τοποθέτησης σκηνών και τροχόσπιτων σε camping, καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα βάσει των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον ΕΟΤ και αναφέρεται στον ηλεκτρονικό κατάλογο του Προγράμματος με τον περιορισμό να είναι κατ΄ ελάχιστο ένα € (1,00 ευρώ) ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην περίπτωση, που δεν εισπραχθεί τουλάχιστον 1,00 ευρώ/άτομο/διανυκτέρευση, δεν θα καταβάλλεται από την Υπηρεσία μας η επιδότηση για το συγκεκριμένο δελτίο.

Το ποσό συμμετοχής θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο λειτουργικό επίπεδο και στις ποιοτικές παροχές της επιχείρησης.


Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων μπορεί να συμπεριλαμβάνει και το πρωινό και την ημιδιατροφή για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που συμμετέχουν με ανάλογες υπηρεσίες.

Το ποσό της προκαταβολής που θα αποστέλλεται από τους δικαιούχους για την κράτηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20 % του συνόλου της τιμής διανυκτέρευσης (συμμετοχής και επιδότησης) για όλες τις ημέρες της διαμονής που έχουν παραγγελθεί.

Στην περίπτωση που δικαιούχοι διαμείνουν σε οικίσκο camping θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για τον τρόπο διαμονής τους την οποία θα επισυνάπτει στα δελτία ο επιχειρηματίας προκειμένου να πληρωθεί από τον Ε.Ο.Τ.


Διευκρινίζεται ότι η τιμή συμμετοχής του δικαιούχου, συμπεριλαμβάνει όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις (Φ.Π.Α. κλπ).


Σε περίπτωση διαμονής δικαιούχων στο ίδιο δωμάτιο με προσθήκη κλίνης, θα μειώνεται η συμμετοχή όλων των ενοίκων του δωματίου κατά :

30% σε σχέση με τη δηλωθείσα, από τον επιχειρηματία, τιμή συμμετοχής απλής διανυκτέρευσης

20% σε σχέση με τη δηλωθείσα από τον επιχειρηματία τιμή συμμετοχής διανυκτέρευσης με πρωινό.

10% σε σχέση με τη δηλωθείσα από τον επιχειρηματία τιμή συμμετοχής διανυκτέρευσης με ημιδιατροφή.

Η επιδότηση όμως του Ε.Ο.Τ. θα καταβληθεί εξ’ ολοκλήρου και κανονικά όπως προβλέπεται.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις. Για τα εν λόγω καταλύματα οι ένοικοι θα επιβαρύνονται με την αναφερόμενη στον ηλεκτρονικό κατάλογο τιμή, χωρίς το δικαίωμα έκπτωσης.


Διευκρινίζουμε ότι είναι δυνατή η προσθήκη μίας μόνο κλίνης ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα ενός χώρου και εφόσον συμφωνεί ο δικαιούχος του Προγράμματος. Για τα διαμερίσματα δύο χώρων με βάση το Ειδικό Σήμα λειτουργίας επιτρέπεται ανάλογα η προσθήκη δύο κλινών ανά διαμέρισμα.

Σε περίπτωση που προστεθούν περισσότερες των προαναφερομένων κλινών ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα δεν θα καταβάλλεται από την Υπηρεσία μας η επιδότηση που αφορά την προσθήκη κλινών πέρα των ανωτέρω οριζόμενων.


Σε περίπτωση, που μη δικαιούχος του προγράμματος διαμένει στο ίδιο δωμάτιο με κάτοχο Δελτίου του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα επιβαρύνεται με το άθροισμα του ποσού που έχει δηλωθεί από τον επιχειρηματία ως τιμή συμμετοχής στο πρόγραμμα και αναφέρεται στον ηλεκτρονικό κατάλογο και του ποσού της ημερήσιας επιδότησης που καταβάλλεται από τον Ε.Ο.Τ., ανάλογα με τη λειτουργική μορφή του καταλύματος.


Σε περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου για την διαμονή του σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο η συμμετοχή του θα προσαυξάνεται με το 50 % του ποσού της επιδότησης του Ε.Ο.Τ. που αναλογεί στο κατάλυμα και επιπρόσθετα κατά:


50% σε σχέση με τη δηλωθείσα, από τον επιχειρηματία, τιμή συμμετοχής απλής διανυκτέρευσης

40% σε σχέση με τη δηλωθείσα, από τον επιχειρηματία, τιμή συμμετοχής διανυκτέρευσης με πρωινό

30% σε σχέση με τη δηλωθείσα, από τον επιχειρηματία, τιμή συμμετοχής διανυκτέρευσης με ημιδιατροφή.


Για παιδιά γεννηθέντα από 1-1-2010 και μετά είναι δυνατή η χορήγηση ατομικού δελτίου. Προαιρετικά και εφόσον επιλεγεί η μη χορήγηση ατομικού δελτίου, τα παιδιά θα παραμένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο με τον ή τους γονείς τους ακόμα και στην περίπτωση που θα προστεθεί κλίνη για το νήπιο. Στην περίπτωση αυτή ο δικαιούχος δικαιούται έκπτωσης 50% στην τιμή πόρτας για γεύμα που τυχόν θα λάβουν τα νήπια ενώ το πρωινό θα διατίθεται δωρεάν.




Ι. Ζ. ΠΑΡΟΧΕΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Ζ.1. Τουριστικοί προορισμοί:


Οι κάτοχοι των δελτίων «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια.


Ζ.2. Διάρκεια διακοπών:


Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 31η Μαΐου 2013.





Ζ.3. Καταλύματα:


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.


Ζ.4. Περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων


Η περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση να είναι εντός της χρονικής περιόδου εφαρμογής του Προγράμματος. Η καθορισμένη από την επιχείρηση περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων, η οποία αναφέρεται και στον ηλεκτρονικό κατάλογο, είναι δεσμευτική για το κατάλυμα και δεν επιτρέπεται η των υστέρων αλλαγή της δηλωμένης στον ΕΟΤ χρονικής περιόδου συμμετοχής του καταλύματος.


Ζ.5. Σχέσεις δικαιούχων και τουριστικών επιχειρήσεων


Οι σχέσεις του δικαιούχου με τις επιχειρήσεις των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διέπονται από τον ισχύοντα Κανονισμό Σχέσεων Ξενοδόχων και Πελατών (Ν.1652/86 Φ.Ε.Κ. 167Α/30-10-86) και τις λοιπές ισχύουσες για τα τουριστικά καταλύματα διατάξεις.
Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να διαθέτουν στους δικαιούχους τα ελεύθερα δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και να παρέχουν όλες τις εξυπηρετήσεις που προβλέπονται ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος χωρίς καμιά διάκριση από τους λοιπούς πελάτες.
Επίσης υποχρεούνται να δέχονται σε όλα τα τμήματα της μονάδας τους και καθ΄ όλο το διάστημα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, τους δικαιούχους.
Όποιες επιχειρήσεις παραβαίνουν τους όρους της παραγράφου αυτής, θα έχουν ως συνέπεια τις κυρώσεις της παραγράφου Ι.Η.3 της παρούσης.


Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε συμφωνία για αύξηση του ποσού συμμετοχής μεταξύ των δικαιούχων και των τουριστικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα πέρα των αναγραφόμενων στο σχετικό ηλεκτρονικό κατάλογο. Επιτρέπεται μεταξύ των δικαιούχων και των τουριστικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα η συμφωνία για έκπτωση από το δηλωμένο ποσό συμμετοχής εφόσον είναι έγγραφη και δεν είναι χαμηλότερη από το ελάχιστο ποσό συμμετοχής δηλαδή το ένα (1,00) € ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.


Ζ.6. Παρεχόμενες Υπηρεσίες


oΟι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να δηλώνουν στην αίτηση συμμετοχής την οποιαδήποτε υπηρεσία με πρόσθετη χρέωση, η οποία δεν είναι υποχρεωτική βάσει των ελαχίστων λειτουργικών προδιαγραφών της τάξης στην οποία ανήκει το κατάλυμα. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα αναφέρονται στο σχετικό ηλεκτρονικό κατάλογο του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».


oΟι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να μην χρεώνουν με επιπλέον χρήματα τη θέρμανση ή τη χρήση κλιματιστικού εφόσον διαθέτουν δωμάτια με κλιματισμό. Η αποζημίωση για τη θέρμανση ή τη χρήση κλιματιστικού θα πρέπει να ενσωματώνεται στην τιμή συμμετοχής . Τα ξενοδοχεία δυο αστέρων και άνω υποχρεούνται να προσφέρουν δωμάτια με κλιματισμό.


oΟι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνται να καθαρίζουν τα δωμάτια και να αλλάζουν τον ιματισμό τους (πετσέτες, σεντόνια κ.λπ.) σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις της Τουριστικής νομοθεσίας ήτοι:

-Τα ξενοδοχεία δύο αστέρων και άνω υποχρεούνται σε καθημερινό καθαρισμό και καθημερινή αλλαγή ιματισμού.

-Τα ξενοδοχεία ενός αστέρα υποχρεούνται σε καθαρισμό και αλλαγή ιματισμού κάθε δύο ημέρες.

-Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα τεσσάρων κλειδιών υποχρεούνται σε καθημερινό καθαρισμό και σε αλλαγή του ιματισμού κάθε δύο ημέρες .

-Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα από ένα κλειδί μέχρι και τρία κλειδιά καθώς και οι οικίσκοι κάμπινγκ υποχρεούνται σε καθαρισμό και αλλαγή ιματισμού κάθε δύο ημέρες.

Τα ξενοδοχεία 2 αστέρων και πάνω υποχρεούνται να λειτουργούν χώρο παροχής πρωινού για τον οποίο θα έχουν εξασφαλισθεί όλες οι νόμιμες αδειοδοτήσεις.

Όσοι από τους επιχειρηματίες έχουν μοριοδοτηθεί για την παροχή ελάχιστης σύνθεσης πρωινού, θα πρέπει να αναφέρουν ότι η παραπάνω σύνθεση απευθύνεται και στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Επισημαίνεται ότι κατά την προσφορά υπηρεσιών εστίασης δεν επιτρέπεται η διακριτική μεταχείριση των δικαιούχων του προγράμματος ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σε περίπτωση εξακριβωμένης μη ισότιμης μεταχείρισης των δικαιούχων του προγράμματος η τουριστική επιχείρηση απεντάσσεται αυτομάτως.

Ζ.7. Πρόσθετες παροχές δικαιούχων:

Στους συνταξιούχους κύριους δικαιούχους του παρόντος Προγράμματος, παρέχεται παράλληλα η δυνατότητα πραγματοποίησης μέχρι τεσσάρων (4) απλών λούσεων – τέσσερα (4) εισιτήρια ελεύθερης εισόδου – σε εγκαταστάσεις Ιαματικών Πηγών όλης της χώρας, ανεξάρτητα αν οι επιχειρήσεις των εγκαταστάσεων αυτών στεγάζονται σε καταλύματα που συμμετέχουν ή όχι στο Πρόγραμμα και με την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις Ιαματικών Πηγών δέχονται να παρέχουν την πρόσθετη αυτή υπηρεσία στους δικαιούχους.

Οι επιχειρήσεις των εγκαταστάσεων Ιαματικών Πηγών που θα παρέχουν εισιτήρια για χρήση των ιαματικών λουτρών των εγκαταστάσεων αυτών ( μέχρι τέσσερις (4) λούσεις), θα προσκομίσουν στον ΕΟΤ. ( Δ/νση Μελετών και Επενδύσεων ) :


Αίτηση επιδότησης
τα αντίστοιχα αποκόμματα των εισιτηρίων αυτών
φωτοαντίγραφο Δελτίου Άδειας Υδροθεραπείας ( Δ.Α.Υ.)
Φωτοαντίγραφο του δελτίου του Προγράμματος που αφορά την συμμετοχή του δικαιούχου (στέλεχος 2).
βεβαίωση υπογεγραμμένη και από τους δικαιούχους, στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός των διατεθέντων εισιτηρίων.


Ζ.8. Ακυρώσεις – Πρόωρες Αναχωρήσεις

Ακύρωση της κράτησης θα πρέπει να γίνει εγγράφως από τον δικαιούχο προς τον επιχειρηματία 21 ημέρες πριν την ημερομηνία άφιξης ή σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας (Ν.1652/86) και σε μικρότερο διάστημα των 21 ημερών, προκειμένου να επιστραφεί η προκαταβολή στο δικαιούχο από τον επιχειρηματία. Αν η ακύρωση κράτησης γίνει σε διάστημα μικρότερο των 21 ημερών η προκαταβολή παρακρατείται από τον επιχειρηματία.

Η κράτηση θεωρείται ότι έχει ακυρωθεί, εφόσον δεν προσέλθει ο πελάτης στην προσυμφωνημένη ημερομηνία άφιξης και δεν έχει ειδοποιήσει τον επιχειρηματία σχετικά.

Σε περίπτωση που ο κάτοχος Δελτίου μεταβάλλει γνώμη με την άφιξη του στο κατάλυμα και δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει, η προκαταβολή παρακρατείται από τον επιχειρηματία ολόκληρη. Τα δελτία όμως, που κατέχει ο δικαιούχος δεν τα παραδίδει στον επιχειρηματία.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος του προγράμματος πραγματοποιήσει παραμονή μιας διανυκτέρευσης και διαφωνήσει ως προς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και θελήσει να αναχωρήσει, ο μεν ιδιοκτήτης του καταλύματος υποχρεούται να του επιστρέψει το δελτίο και να παρακρατήσει το ποσό της προκαταβολής, ο δε δικαιούχος θα καταβάλει επιπλέον το ποσό που αναλογεί στην επιδότηση του Ε.Ο.Τ. και της συμμετοχής του για την ημέρα παραμονής του.

Στην πρόωρη αναχώρηση δικαιούχων θα καταβάλλεται το ποσό συμμετοχής που αναλογεί στις πραγματικές ημέρες διαμονής προσαυξημένο με το ήμισυ του ποσού συμμετοχής που αναλογεί στις υπόλοιπες ημέρες που δεν πραγματοποιήθηκε η διαμονή. Στα δελτία θα πρέπει να αναγράφεται ο πραγματικός αριθμός των ημερών διαμονής των δικαιούχων.

Στις περιπτώσεις πρόωρης αναχώρησης λόγω ανωτέρας βίας θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.1652/86.


Ζ.9. Πρόσθετες επισημάνσεις:

Ισχύς Δελτίου Εξαήμερων διακοπών 2012 - 2013


Το Δελτίο Εξαήμερων διακοπών του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» είναι ατομικό και αυστηρά προσωπικό, ισχύει αποκλειστικά για το δικαιούχο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του από άλλα άτομα. Ο ξενοδόχος υποχρεούται να δεχθεί στο κατάλυμά του το δικαιούχο, μόνο αφού διαπιστώσει ότι τα στοιχεία της ταυτότητάς του ταυτίζονται με αυτά που αναγράφονται στο Δελτίο.


Για να είναι έγκυρο το δελτίο πρέπει να φέρει σφραγίδα του Κ.Ε.Π. που το χορήγησε και τις υπογραφές και σφραγίδες των αρμοδίων υπαλλήλων του καθώς επίσης και το μοναδικό για κάθε δελτίο σειριακό αριθμό.


Η παραμονή του δικαιούχου στο ξενοδοχειακό κατάλυμα δεν μπορεί να είναι προγενέστερη της ημερομηνίας έκδοσης του Δελτίου.


Δελτία του υποπρογράμματος Εξαήμερων διακοπών 2012 – 2013 μπορούν να ακυρωθούν και να χορηγηθούν νέα για το ίδιο ή για το Γ΄ηλικίας. Στην περίπτωση αυτή, ο δικαιούχος οφείλει να τα προσκομίσει, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στα Κ.Ε.Π., ώστε ο αρμόδιος υπάλληλος να τα ακυρώσει ηλεκτρονικά και χειρόγραφα με διαγραφή και υπογραφή του και να χορηγήσει τα νέα δελτία.


Δελτία περυσινού προγράμματος 2011 - 2012


Δελτία που χορηγήθηκαν για το Πρόγραμμα 2011 - 2012 και δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το τρέχον πρόγραμμα. Στην περίπτωση αυτή, ο δικαιούχος οφείλει να τα προσκομίσει, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στα Κ.Ε.Π., ώστε ο αρμόδιος υπάλληλος να τα ακυρώσει ηλεκτρονικά και χειρόγραφα με διαγραφή και υπογραφή του και να χορηγήσει τα νέα δελτία του έτους 2012-2013.



Παραλαβή δελτίων


Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει το δελτίο του προσωπικά, μπορεί να ορίζει άλλο άτομο με εξουσιοδότηση και βεβαίωση της υπογραφής του από Αστυνομικό Τμήμα η άλλη αρμόδια Αρχή, η οποία θα κατατίθεται μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Καταγγελίες


Για τυχόν παράπονα ή καταγγελίες, οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Μελετών & Επενδύσεων του ΕΟΤ (210 8707720, 8707707) και τον τετραψήφιο αριθμό του Ε.Ο.Τ. 1572 και στο e-mail: meletes_ependyseis@gnto.gr"> meletes_ependyseis@gnto.gr


31 σχόλια:

  1. Γεια σας, αυτό είναι PATRICIA BERTHA ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Σε αυτή την εταιρεία μας δίνουν δάνεια ευκαιρία χρόνο ζωής.
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να καθαρίσετε τα χρέη σας ή να χρειάζεστε ένα δάνειο κεφαλαίου.
    να βελτιώσει την επιχείρησή σας;
    Έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς;
    Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο σταθεροποίησης ή μια υποθήκη;
    Σήμερα, λέμε στάση και την αναζήτηση όχι περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά προβλήματά σας ένα πράγμα του παρελθόντος. Εμείς ταμεία δανείων σε ιδιώτες
    που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν μια κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα
    να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν στις επιχειρήσεις σε ποσοστό 2% Εμείς θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το
    μέσο για να σας ενημερώσουμε όλα αυτά που καθιστούν αξιόπιστο και δικαιούχων βοήθειας και
    θα είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν ένα δάνειο. Είμαστε πιστότητα, κρατάμε λόγο και τις υποσχέσεις μας. Έτσι, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail:
    Patriciaberthaloancompany@gmail.com

    Datas δανειολήπτη
     1) Ονοματεπώνυμο: ......................................................
     2) Χώρα: .........................................................
     3) Διεύθυνση: .........................................................
     4) Κράτος: ............................................................
     5) Φύλο: ...............................................................
     6) Οικογενειακή Κατάσταση: .............................................
     7) Επάγγελμα: ...................................................
     8) Τηλέφωνο: ................................................
     9) θέση τη στιγμή στη θέση εργασίας: ...................................................
     10) Μηνιαίο εισόδημα: .............................................
     11) Ποσό δανείου που απαιτείται: .................................
     12) Διάρκεια Δανείου: ................................................
     13) Σκοπός του Δανείου: ..........................................
     14) Θρησκεία: ......................................................
     15) Έχετε υποβάλει αίτηση πριν από: ...................................................
     16) Προτιμητέο νόμισμα: ...................................................

     Ευχαριστώ,
     Η κ Bertha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ upfront ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
      ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ROTARY ΔΑΝΕΙΟ FIRM®

    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχουμε δάνειο που κυμαίνεται από $ 5,000.00 έως $ 90,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, Προσφέρουμε οποιαδήποτε μορφή δανείου σε ιδιώτες και εταιρικούς φορείς με χαμηλό επιτόκιο 3% .Εάν σας ενδιαφέρει λήψη ενός δανείου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα, υποσχόμαστε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες ποτέ. Ποιες είναι οι οικονομικές ανάγκες σας; (Rotaryloanfirm@gmail.com)

    Μήπως χρειάζεστε ένα επιχειρησιακό δάνειο;
    Μήπως χρειάζεστε ένα προσωπικό δάνειο;
    Θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο;
    Θέλετε να αναχρηματοδοτήσει;
    Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο υποθήκη;

    Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: (Rotaryloanfirm@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψάχνετε για ένα επιχειρηματικό δάνειο; προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, σπουδαστικών δανείων, το δάνειο σταθεροποίησης χρέους, τα ακάλυπά δάνεια, επιχειρηματικά κεφάλαια, κλπ .. Ή έχετε αρνηθεί ένα δάνειο από μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για οποιουσδήποτε λόγους. Είμαστε ιδιώτες δανειστές, τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε ένα χαμηλές και προσιτές επιτόκιο επιτόκιο 2%. Αν ενδιαφέρεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο (fredrickpetersonloan@gmail.com) και να πάρει το δάνειό σας σήμερα
    Χαιρετισμούς,
    Fredrick Peterson επενδύσεων Team

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας, είμαι ο κ michael σκληρά, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο που δίνει δάνεια ευκαιρία χρόνο ζωής. Χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να καθαρίσετε τα χρέη σας, ή χρειάζεστε ένα δάνειο για κεφάλαια για την επιχείρησή σας; Μπορείτε έχουν απορριφθεί από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε ένα δάνειο σταθεροποίησης ή μια υποθήκη; Αναζήτηση όχι περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Εμείς ταμεία δανείων από άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν μια κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν στην επιχείρηση το ποσό των 2% .II θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταστήσει αξιόπιστη και δικαιούχο βοήθεια και θα προσφέρει δάνειο. Σας ευχαριστώ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στη διεύθυνση: michaelduro30@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι απλά κουρασμένος από τους ανθρώπους που υπάγονται θύματα της απάτης μόνο και μόνο επειδή χρειάζονται δάνειο. Είμαι Anita Davids, μια ανύπαντρη μητέρα με δύο κόρες και ζουν σήμερα στην Ελλάδα. Επιστροφή στην Αύγουστο του 2015 ήμουν σε δύσκολη θέση λόγω κάποιων απρόβλεπτων ιατρικών εξόδων, όπως έχω ήδη αγωνίζονται με το πρόβλημα του καρκίνου μου, κατά τη διάρκεια του χρόνου έχασα τη δουλειά μου και ήμουν κολλημένος σε μια κακή οικονομία, μέχρι που εισήχθη σε μια επιχείρηση δανείου με βάση το όνομα Westland Investment Services. Στην αρχή δεν ήμουν ενδιαφέρονται, όπως έχω ορκιστεί ποτέ ξανά να υποβάλουν αίτηση για ένα δάνειο on-line επειδή έχω ήδη χάσει μου € 7.000euro έως απατεώνες που προσποιείται ότι είναι δάνειο δανειστές, αλλά μετά έχουν σε μεγάλο βαθμό πειστεί από τον φίλο μου Gomez, τελικά αποφάσισε να δώσει τελευταία προσπάθεια μου, έκανα αίτηση και υπέβαλε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται και για την μεγαλύτερη έκπληξή μου έλαβα το δάνειό μου των € 90.000.00 euro μόλις 48 ώρες αργότερα. Πιστέψτε με φίλους αυτό είναι πραγματικό και θέλω να χρησιμοποιούν αυτό το μέσο για να παροτρύνω όλους όσους ενδιαφέρονται για να πάρει ένα γρήγορο και εύκολο δάνειο για να επικοινωνήσετε με την καλοσύνη WESTLAND INVESTMENT (Email: westlandinvestment@gmail.com) είναι πολύ καλοί στο να βοηθήσει και ξέρω ότι θα βοηθήσει σας με τη μεταφορά δανείου σας αμέσως. Είναι τα μόνα γνήσια δανειστές δανείου εκεί έξω με 100% Νομιμότητα εγγυημένη. email: westlandinvestment@gmail.com χάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου, είμαι ο κ Jerry Καρλ τον πιστωτή των ιδιωτικών δανείων, και είμαι εδώ για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα για να πάρει ένα δάνειο. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο επειγόντως; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για να πληρώσει μακριά τα χρέη σας; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για την επέκταση των δραστηριοτήτων ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση σας, είμαστε εδώ για σας με χαμηλό επιτόκιο 2% και μπορείτε να πάρετε μια πίστωση $ 5.000 έως $ 100.000.000,00 το μέγιστο ποσό του δανείου και μέχρι 30 έτη της διάρκειας του δανείου . παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση jerrycarl021@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. *** Απάτες AVOID ***

    ΟΧΙ προπληρωμών ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ

    Ευκαιρία δάνειο στο βήμα από την πόρτα σας

    Μήπως χρειάζεστε επείγουσα δάνειο;
    Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο;
    Χρειάζεστε ένα δάνειο για την επένδυσή σας;
    Χρειάζεστε ένα δάνειο για να χρηματοδοτήσει το πρόβλημά σας;
    Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο;

    Για να συστηθώ σωστά, είμαι ο Fred Ρόμπερτ, ένας ιδιώτης δανειστής δίνω έξω δάνειο με επιτόκιο 3% ετησίως. Είναι μια οικονομική ευκαιρία στην πόρτα σας. Εντατικοποίηση σήμερα και αποκτήστε άμεση loan.There είναι πολλοί εκεί έξω που αναζητούν οικονομικές λύσεις ή να βοηθήσει γύρω από τον τόπο και ακόμη δεν είναι σε θέση να πάρει ένα.

    Αλλά είναι μια οικονομική ευκαιρία στο βήμα από την πόρτα σας και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να χάσετε αυτή την ευκαιρία. Η υπηρεσία αυτή, είναι για ιδιώτες, εταιρείες, επιχειρηματίες, άντρες και women.The ποσό δανείου διαθέσιμο κυμαίνεται από € 3.000,00 σε € 50.000.000,00, για οποιοδήποτε νόμιμο σκοπό, με ένα άνετο διάρκειας. Αυτό εύρος 1-30 έτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: Fredrobert129@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. * Απάτες AVOID *
    ΟΧΙ upfront ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

    Γεια σας προσφέρουμε Διεθνές δανείου τόσο για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. επιτόκιο μας είναι 3% ετησίως.
    Δίνουμε δάνειο από οποιοδήποτε ποσό των € 2000 σε € 30.000.000,00 για οποιοδήποτε νόμιμο σκοπό.
    Μπορούμε επίσης να δώσει δάνειο από μια μακρά περίοδο 1-25 ετών. Έτσι, αν χρειάζεστε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια κάθε είδους για να τακτοποιήσει τα πράγματα, αυτή είναι η εταιρεία που μπορείτε να εμπιστευτείτε και ρελέ για. Εφαρμογές είναι διαθέσιμες για τους υποψηφίους που είναι 18 ετών και άνω.

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για όλες τις οικονομικές ανάγκες σας.

    Τις καλύτερες ευχές,
    Ο κ Richy Scott.
    E-mail: Denationsloan@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σας Το όνομά μου είναι η κ Ιουλιέτα Thomas από Ηνωμένες μέλος είμαι μία από τις πιο ευτυχισμένες γυναίκα στη γη τώρα από τότε που ήμουν δίνοντας ένα δάνειο από τον κ Γιώργος Lucad επενδύσεων δανειστή Εταιρείας θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου για το πώς έχω ψάξει για ένα μικρό δάνειο $ 5.000 δολάρια για να πάρει το φορτηγό μου μαζί i υπέστη στα χέρια των διαφορετικών σε απευθείας σύνδεση δανειστές που έφαγε τα λεφτά μου χωρίς να μου δίνει δάνειο δεν είχα άλλη επιλογή από το να εξακολουθούν να διατηρούν την αναζήτηση για γιατί εγώ έπρεπε να πάρει το φορτηγό μου μέχρι που μια μέρα έψαχνα και εγώ είδε μια κυρία που μαρτυρούν για το πώς ο κ Γιώργος Lucad βοήθησε στο να πάρει ένα δάνειο, έτσι δεν είχα άλλη επιλογή από το να έρχεται σε επαφή i εξήγησε τα πάντα που μου περνούσε μέσα από τον ίδιο, έτσι ένιωθε γι 'αυτό και αποφάσισε να με βοηθήσει με το δάνειο σήμερα είμαι ένας της πιο ευτυχισμένη γυναίκα επειδή έχω ήταν σε θέση να πάρει το φορτηγό μου πίσω σε τροχιά, έτσι ώστε σε όλους όσους χρειάζονται δάνειο απλά να προσπαθήσουμε και να επικοινωνήσετε με την εταιρεία στο email τους, που: (georgelucadolenderinvestment@gmail.com) που δεν πρόκειται να το μετανιώσετε ποτέ να πάρει σε επαφή μαζί του και να με βοηθήσει να τον ευχαριστήσω για τη βοήθειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρειάζεστε δάνεια για το έργο, τις επενδύσεις, τα προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια, φοιτητικά δάνεια, τα δάνεια σταθεροποίησης και δάνεια για διάφορους έργο; για όσους επιθυμούν να πάρουν ένα δάνειο από την εταιρεία μας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα στο (ericfinancee@gmail.com ή ericfinancee@outlook.com) και να πάρει το δάνειό σας σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε λόγο; επικοινωνήστε μαζί μας τώρα με ένα προσιτό
    Προσφορά δάνειο με 3% Επιτόκιο με ένα ελάχιστο των $ 1.000 και κατ 'ανώτατο όριο
    από $ 50,000,000,00 και αν υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει να παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο:
    jamesben614@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Είστε υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να μας στείλετε τα παρακάτω στοιχεία, ώστε να
    μπορούμε να προχωρήσουμε με το δάνειο
    συναλλαγή.

    Το όνομα σου:
    Διεύθυνση:
    Κατάσταση:
    Χώρα:
    Φύλο:
    Ηλικία:
    Ποσο δανειου:
    διάρκεια:
    μηνιαίο εισόδημα:
    Τηλεφωνικό νούμερο:
    Σκοπός του δανείου:

    jamesben614@gmail.com

    Ευχαριστώ, τις καλύτερες ευχές, όπως αναμένουμε άμεση απάντηση σας.

    Ο κ Τζέιμς. Ben

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. > HAPPY DAY!
    >
    > Μήπως θα πρέπει να έχετε προσωπική και επιχειρηματική ή χρηματοδότησης της
    > Επενδύσεις, χωρίς το άγχος και γρήγορη έγκριση; Αν ναι,
    > Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, γιατί προσφέρουμε
    > Δάνειο με επιτόκιο που είναι σε κυκλοφορία κατά 2%.
    > Τα οικονομικά μας εγγυημένη και ασφαλή. ευτυχία των πελατών
    > Είμαστε η δύναμή μας. ένα δάνειο των $ 5.000 - $ 1,000,000.000, δολάρια ΗΠΑ και Ευρώ, διαθέσιμο τώρα
    > Αυτό είναι μια επιχείρηση, Προσωπικά, Σπίτι, Ταξίδια και
       Φοιτητικά δάνεια κλπ
    > Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω e-mail για περισσότερες πληροφορίες:
    > E-mail: georgelucy007@gmail.com
    >
    > Συμπληρώστε τη φόρμα αίτησης παρακάτω:
    > ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
    > Ονοματεπώνυμο του αιτούντος: _________
    > Φύλο: _________
    > Επαφή Διεύθυνση: ________
    > Χώρα: _______
    > Ποσό που απαιτείται ως Δανείου: _________
    > Διάρκεια Δανείου: ________
    > Σκοπός Δανείου: _________
    > Το κινητό τηλέφωνο: ______
    > Kin: ______
    > Επάγγελμα: ______
    > Email Επικοινωνία: __________
    > Ποτέ μην υποβάλει αίτηση για ένα δάνειο πριν; _______
    > ============================
    > Αναμένουμε άμεσα επείγουσα την απάντησή σας.
    > Ευχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

    Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
    ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
    Κυρία Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή μέρα
    Σκέφτεστε να πάρετε δάνειο; Χρειάζεστε σοβαρά μια επείγουσα ανάγκη
    Δάνειο για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Είσαι χρέος; Αυτή είναι η ευκαιρία σας
    Επιτύχετε την επιθυμία σας, δίνουμε προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια και εταιρικά
    Δάνεια και όλα τα είδη δανείου με τόκο 2% για περισσότερες πληροφορίες
    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Lapo.financialgroup01@outlook.com
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΙΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ Lapo.financialgroup01@outlook.com
       Χαιρετισμοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή μέρα
    Σκέφτεστε να πάρετε δάνειο; Χρειάζεστε σοβαρά μια επείγουσα ανάγκη
    Δάνειο για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Είσαι χρέος; Αυτή είναι η ευκαιρία σας
    Επιτύχετε την επιθυμία σας, δίνουμε προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια και εταιρικά
    Δάνεια και όλα τα είδη δανείου με τόκο 2% για περισσότερες πληροφορίες
    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Lapo.financialgroup01@outlook.com
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΙΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ Lapo.financialgroup01@outlook.com
       Χαιρετισμοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρειάζεστε ένα δάνειο Χρειάζεστε χρηματοδότηση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Χρειάζεστε μια λύση στο πρόβλημα; Είμαστε σε συνεργασία με τράπεζες και άλλους πιστωτές για να σας δώσουμε μια λύση. Μην είσαι δυστυχισμένος. Επικοινωνία: elenanino0007@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ πελάτη ,

    Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να ξεκινήσετε την εργασία σας, ένα χρέος δανείου, Αγοράστε ένα αυτοκίνητο ή ένα
    Σπίτι, Εάν ναι, δεν ανησυχεί πλέον κανενός είδους πίστωση Χαμηλό επιτόκιο
    2% χωρίς εξασφαλίσεις και σωστό επιτόκιο Χωρίς πιστωτικό έλεγχο. Αν
    Χρειάζεστε τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με την πίστωση για να μας επιστρέψετε
    Email Επαφής: catherineloanfirm96@gmail.com


    Έχετε ένα κακό δάνειο;
    Χρειάζεστε τα χρήματα για να πληρώσετε τους λογαριασμούς;
    Χρειάζεται να ξεκινήσετε μια νέα δουλειά;
    Έχετε ένα ημιτελές έργο λόγω κακής χρηματοδότησης;
    Θέλετε χρήματα να επενδύσετε σε μέρος του τομέα της εμπειρογνωμοσύνης σας;
    Έκανες κέρδος; Και δεν ξέρετε τι να κάνετε.

    Προσφέρουμε τα ακόλουθα δάνεια: Προσωπικά δάνεια (εξασφαλισμένα και ακάλυπά),
    Τα στεγαστικά δάνεια (εξασφαλισμένα και ακάλυπά)
    Συνδυασμένος δανεισμός Δανεισμός σπουδαστών, δανεισμός ενοποίησης και άλλοι.
    Φόρμα αίτησης δανείου

    1. Πλήρη ονόματα:
    2. Χώρα:
    3. Κράτος:
    4. Διεύθυνση επικοινωνίας:
    5. Ποσό απαιτούμενης πίστωσης:
    6. Διάρκεια του δανείου:
    7. Μηνιαίο εισόδημα:
    8. Άμεσος αριθμός τηλεφώνου:
    Έχετε χρησιμοποιήσει μια online πίστωση πριν (ναι ή όχι)

    EMAIL: catherineloanfirm96@gmail.com


    Με εκτιμιση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή μέρα οι άνθρωποι μου, έχετε ψάξει για ένα δάνειο από τότε; Χρειάζεστε δάνειο για την επίλυση των προβλημάτων σας στη ζωή; Αν ναι τότε δεν ανησυχείτε πια επειδή υπάρχει μια θεός που έστειλε γυναίκα που βοηθά τους ανθρώπους σήμερα στη χώρα μας έχει βοηθήσει πολλούς από εμάς εδώ, είμαι η Εύα γυναίκα που εργάστηκε με νοσοκομείο στη χώρα μου έχω ψάξει για ένα δάνειο Από τότε για να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο και να ανοίξω μια επιχείρηση έχω εξαπατήσει τους ψεύτικους δανειστές μου μέχρι σήμερα όταν βρήκα αυτήν την εταιρεία και σε αυτή την εταιρεία επιβεβαίω και εισπράξαμε το ποσό δανείου μου 45.000ευρώ χωρίς κανένα άγχος και τώρα είμαι εδώ Στο έντυπο για να αναφέρω αυτό το όνομα της εταιρείας εδώ και να πείτε στους ανθρώπους μου πώς έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους από άλλες χώρες να με εμπιστεύονται και να βασίζονται σε αυτούς επειδή είναι 100% σίγουροι και εγγυώνται γιατί σήμερα είμαι ευτυχής που έχω τελικά την ευκαιρία να Ένα δάνειο σήμερα και παρακαλώ επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com} επειδή βοήθησαν και πολλούς από άλλες χώρες.

    Eva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είμαι ο Sparks Gary Dean από το όνομα. Ζω στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να προειδοποιήσω όλους τους αιτούντες δάνεια να είναι πολύ προσεκτικοί, επειδή υπάρχουν απάτες παντού. Πριν από μερικούς μήνες ήμουν οικονομικά τεντωμένος, και λόγω της απελπισίας μου έπεσα από scammed από αρκετές σε απευθείας σύνδεση δανειστές. Είχα σχεδόν χάσει την ελπίδα έως ότου ένας φίλος μου ανέφερε έναν πολύ αξιόπιστο δανειστή που ονομάζεται globalprovisioncompany SMART FROM ΙΣΠΑΝΙΑ που μου δανείζει ένα ακάλυπτο δάνειο ύψους $ 50.000 κάτω από 3 ώρες χωρίς κανένα στρες. Αν χρειάζεστε οποιοδήποτε είδος δανείου, επικοινωνήστε με την εταιρεία globalprovisioncompany@gmail.com Χρησιμοποιώ αυτό το μέσο για να ειδοποιήσω όλους τους αιτούντες δάνεια εξαιτίας της κόλασης που πέρασα στα χέρια αυτών των δόλιας δανειστή. Και δεν θέλω ακόμη και ο εχθρός μου να περάσει μέσα από τέτοια κόλαση που πέρασα από τα χέρια αυτών των δόλιας σε απευθείας σύνδεση δανειστών, θα ήθελα επίσης να με βοηθήσει να περάσω αυτές τις πληροφορίες σε άλλους που έχουν επίσης ανάγκη Ενός δανείου μόλις λάβετε επίσης το δάνειό σας από την εταιρεία globalprovisioncompany ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, προσεύχομαι ότι ο Θεός πρέπει να τους δώσει τη μακρά ζωή επικοινωνία με την εταιρία globalprovisioncompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  20. Σήμερα χορηγούμε δάνειο σε ενδιαφερόμενα άτομα και επιχειρήσεις. Έχετε αρνηθεί το δάνειο από τις τράπεζες λόγω κακής πιστωτικής φιλοσοφίας ή έχετε δοκιμάσει και δεν ήταν επιτυχής ή πρέπει να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, αλλά οικονομικά κάτω, να υποβάλει αίτηση για Δάνειο τώρα με 2% ισχύουν Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να διαβιβάζονται
    Δανείου: Larry Buknor
    Ιστοσελίδα: //worldbestloans.wix.com/worldbestloans
    Email: worldbestloans@gmail.com
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

    Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
    ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχετε περάσει δύσκολες στιγμές για να πάρει ένα δάνειο τώρα ανησυχείτε nomore επειδή Lucas δανείου δανεισμού Compania προσφέρουν όλα τα είδη δανείου και προσφέρουμε επίσης ασφαλές σπίτι δανείου, καθώς και δάνειο για να επενδύσουν στην επιχείρησή σας επικοινωνήστε μαζί μας τώρα: Mobile whatsapp: +1 (857)325-5437 Email: lucasloanlendingcompania@gmail.com Ιστοσελίδα: http://lucasloanlendingcompania.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου

    Είμαι ένα άτομο που προσφέρει διεθνή δάνεια.
    Με κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση δανείων μεταξύ
    ιδιώτες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, που κυμαίνονται από € 5.000 έως € 800.000
    Όλοι οι σοβαροί άνθρωποι είναι στην πραγματική ανάγκη, το ποσοστό
    το ενδιαφέρον είναι 3% ετησίως. Χορηγούμε δάνεια Χρηματοοικονομικά, Μισθωμένα, Δάνειο προς
    Επενδύσεις, δάνειο αυτοκινήτου, προσωπική δανεισμού. Είμαι
    Διαθέσιμο για να ικανοποιήσει τους πελάτες μου σε μέγιστο διάστημα 3 ημερών
    μετά την παραλαβή της αίτησής σας. Κανείς
    να αποφύγει σοβαρά

    Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση: annaaga71@gmail.com

    εγκάρδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με εκτίμηση
    Το όνομά μου είναι ΜΌΝΙΚΑ MARAGAKI.
    Ακριβώς για να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη στιγμή της χαράς.
    Πήρα ακριβώς ένα δάνειο ύψους 30.000 € σε μια μεγάλη γαλλική έμπορος.
    Μαζί του, είχα την απόλυτη ικανοποίηση.
    Αυτή τη στιγμή, είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο.
    Και αυτό χάρη σε έναν άνθρωπο.
    Είναι ο Θεός ο οποίος έχει βάλει στο δρόμο μου.
    Και εγώ είμαι πρόκειται να μοιραστώ αυτή τη μαρτυρία μαζί σας.
    Το όνομά του είναι CHARLY KERKIR.
    Αυτό είναι ένας άνθρωπος που πάντα σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους.
    Είναι ένας άνθρωπος της λέξης.
    Είναι το μοναδικό.
    Αν είστε στην ανάγκη να δανειστεί χρήματα,
    Ζητήστε τους να επικοινωνήσετε μαζί τους.
    Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός άνθρωπος στη λίστα με τα αξιόπιστα έγγραφα.
    Έκανα ακριβώς μια πληρωμή πριν από την απόκτηση πιστωτική μου.
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον άνθρωπο,
    Έρθετε σε επαφή μαζί μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    monikamaragaki132@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε με τον δανειστή: charlykerkir@gmail.com

    Για περισσότερες πληροφορίες
    Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με αυτόν τον ιστότοπο

    http://alliances-bank.com/#googtrans(el)

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με εκτίμηση
    Το όνομά μου είναι ΜΌΝΙΚΑ MARAGAKI.
    Ακριβώς για να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη στιγμή της χαράς.
    Πήρα ακριβώς ένα δάνειο ύψους 30.000 € σε μια μεγάλη γαλλική έμπορος.
    Μαζί του, είχα την απόλυτη ικανοποίηση.
    Αυτή τη στιγμή, είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο.
    Και αυτό χάρη σε έναν άνθρωπο.
    Είναι ο Θεός ο οποίος έχει βάλει στο δρόμο μου.
    Και εγώ είμαι πρόκειται να μοιραστώ αυτή τη μαρτυρία μαζί σας.
    Το όνομά του είναι CHARLY KERKIR.
    Αυτό είναι ένας άνθρωπος που πάντα σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους.
    Είναι ένας άνθρωπος της λέξης.
    Είναι το μοναδικό.
    Αν είστε στην ανάγκη να δανειστεί χρήματα,
    Ζητήστε τους να επικοινωνήσετε μαζί τους.
    Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός άνθρωπος στη λίστα με τα αξιόπιστα έγγραφα.
    Έκανα ακριβώς μια πληρωμή πριν από την απόκτηση πιστωτική μου.
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον άνθρωπο,
    Έρθετε σε επαφή μαζί μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    monikamaragaki132@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε με τον δανειστή: charlykerkir@gmail.com

    Για περισσότερες πληροφορίες
    Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με αυτόν τον ιστότοπο

    http://alliances-bank.com/#googtrans(el)

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό είναι Oceanicfinance προσφέρουμε δάνεια σε ιδιώτες και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, είμαστε εγγεγραμμένοι και άδεια εταιρεία δανείου, Χρειάζεστε ένα δάνειο για να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας; χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση; Χρειάζεστε ένα δάνειο για να αγοράσετε ένα διαμέρισμα; προσφέρουμε όλα τα είδη δανείων, από 2.000 ευρώ έως 2.000.000 ευρώ αν σας ενδιαφέρει να πάρετε ένα δάνειο οποιουδήποτε είδους απλά Email: Oceanicfinance113@gmail.com ή whatsApp: +1 (267)725-7570

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θα ήθελα να θέσω αυτήν την ερώτηση προτού να πάω κατευθείαν στην δημόσια ανακοίνωσή μου εδώ. Αν πάρει ένα νόμιμο δάνειο σε απευθείας σύνδεση ήταν τόσο εύκολο όπως αναφέρεται σε όλες αυτές τις κατασκευασμένες / διπλότυπες μαρτυρίες δανείου που έχω διαβάσει μέσω του διαδικτύου, τότε γιατί ήταν και ο υπέροχος σύζυγός μου απορριφθεί για ένα δάνειο σε απευθείας σύνδεση πέντε φορές μετά ήταν scammed περίπου 4000euro; Είναι ακριβώς πώς ένας πολύ στενός οικογενειακός φίλος μου έδωσε και ο σύζυγός μου ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μιας αξιόπιστης δανειοδοτικής επιχείρησης γνωστή ως δάνεια της κ. Linda. Με μεγάλη έκπληξη πήρα το ποσό δανείου μου αξίας 45000 ευρώ. Οι πιστώσεις τους είναι καλά ασφαλισμένες για μέγιστη ασφάλεια είναι προτεραιότητα, επικοινωνήστε μαζί της τώρα, ειδικοί που βοηθούν να σταματήσουν το κακό πιστωτικό ιστορικό, για να ανακαλύψουν μια λύση νίκης.

    Email: (mrslindarobertloanfirm@outlook.com)

    http://privatelanders12.wixsite.com/loan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητοί αιτητές δανείου!

    Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
    ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Get A Quick Loan With Low Interest

    At Charlie Hughes&Co Loan Company, you get short and long term loan at a low interest rate. We offer different kinds of loan to individuals, businesses or Corporate Enterprises at varied interest rate.
    To put in a request, more information regarding rates and to understand our terms and conditions clearly. Contact us by email:
    loanmehughesco.org@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ LFDS. Θα ήθελα να το ανακοινώσω στο κοινό σχετικά με το πώς ήρθα σε επαφή με το LFDS αφού έχασα τη δουλειά μου και μου αρνήθηκε το δάνειο από την τράπεζά μου και από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του βαθμού μου που δεν μπορούσε να πληρώσει τα τέλη των παιδιών μου ήταν πίσω από λογαριασμούς, που πρόκειται να πεταχτούν έξω από το σπίτι εξαιτίας της αδυναμίας μου να πληρώσω το ενοίκιο μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα παιδιά μου πήραν από μένα αναδοχή. Στη συνέχεια, έθεσα για να αναζητήσουν χρήματα σε απευθείας σύνδεση όπου έχασα 3.670 δολάρια που δανείζομαι από τους φίλους που είχα σχίσει από δύο εταιρείες online δανείου. Μέχρι να διαβάσω για: Le_Meridian Χρηματοδότηση Υπηρεσία (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) κάπου στο διαδίκτυο, ακόμα δεν ήταν να πείσει λόγω του τι έχω περάσει μέχρι ένας συγγενής μου που είναι ένας κλήρος μου είπε επίσης σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα δανείων της LFDS με πολύ χαμηλό επιτόκιο 1,9 %% και τους υπέροχους όρους αποπληρωμής χωρίς ποινή για αδυναμία πληρωμής. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να έρθω σε επαφή μαζί τους που έκανα μέσω του κειμένου + 1-989-394-3740 και ο κ. Benjamin μου απάντησε πίσω εκείνη την ημέρα Ήταν η καλύτερη και σπουδαία ημέρα της ζωής μου που δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί όταν λαμβάνω μια πιστωτική προειδοποίηση ύψους $400,000.00 δολαρίων δολάριο Usd που ζήτησα. Χρησιμοποίησα αποτελεσματικά το δάνειο για να πληρώσω τα χρέη μου και να ξεκινήσω μια επιχείρηση και σήμερα τα παιδιά μου είναι τόσο χαρούμενα και ικανοποιημένα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) WhatsApptext helpline: + 1-989-394-3740 Γιατί το κάνω αυτό; Το κάνω αυτό για να εξοικονομήσω όσους χρειάζονται ένα δάνειο για να μην πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο. Ευχαριστώ και ο Θεός σας ευλογεί όλους, εγώ είμαι Oleksander Artem από το Horizon Park BC, Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή