Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ

       1)      Και μετά τις εκλογές των Ιατρικών συλλόγων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  η προσπάθεια πλήρους  αποδομής των λογικής της κατάληψης και του κινήματος του Φλεβάρη- Μάρτη . (Διαγκωνισμός ΠΙΣ-Καλοκαιρινού αλλά και ΙΣΑ-Πατούλη να προστρέξουν στον προσχηματικό διάλογο με Λοβέρδο)
2)      Ειδικά στον ΙΣΑ : Ξε χωρίζει η στημένη προσπάθεια Λοβέρδου-Πατούλη με αφορμή μια λεγόμενη εθιμοτυπική συνάντηση του ΔΣ του ΙΣΑ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στις 2/3/2011 να στηθεί διάλογος για πρώτη φορά μετά τον Φλεβάρη-Μάρτη τη στιγμή που υπογράφονταν η ολοκληρωτική παράδοση της πρωτοβάθμιας φροντίδας
 υγείας στο κεφάλαιο μέσω της ψευδεπίγραφης απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος. Χαρακτηριστική εδώ η πολύ ήπια αντίδραση του ΔΣ (  να θυμίσω  ότι κατάπιε αμάσητη την ντρίπλα Λοβέρδου που όπως με τους ταξιτζήδες πρότεινε τη λύση να τη δώσουν οι … περιφερειάρχες  λες και αυτοί δεν είναι όργανα της κρατικής εξουσίας !) πανηγυρίζοντας  για την ….παραχώρηση να αναλάβουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι την έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Η ΑΡΣΙ  έχει δημόσια καταγγείλει την τακτική αυτή και ιδιαίτερα την μετατροπή των Ιατρικών Συλλόγων σε κρατικά όργανα  υλοποίησης της αντιδραστικής πολιτικής. ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ (ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ  ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ) ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ -ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ- ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΡΑΓΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Π.Χ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!
3)      ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Να αναδείξουμε την πραγματική ουσία. Ότι πίσω από τις γελοιότητες περί κλειστού !! ιατρικού επαγγέλματος  στην Ελλάδα κρύβεται η πλήρης και ολοκληρωτική παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο (ιατρικό και μη). Η ΑΡΣΙ δεν υπερασπίζεται  το ψευδεπίγραφο 51%-49%. Αγωνιζόμαστε για τη πλήρη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
4)      Σχετικά με τον ΕΟΠΠΥ: Η  πρόταση του Υπουργείου ελπίζω να είναι γνωστή (υπάρχει στο ygeianet.gr) Φυσικά την καταγγέλλουμε. Αφορούν  μισθοί πείνας. Για τους γιατρούς του ΙΚΑ δεν προβλέπεται καμία επιπλέον αμοιβή , κόβονται περίπου 8500 γιατροί από τους ήδη υπηρετούντες , καμία βεβαίως πρόνοια  για τους νέους γιατρούς, αφήνεται ορθάνοικτο το ενδεχόμενο σημαντικής συμμετοχής των ασφαλισμένων (είτε μέσω αύξησης της  μισθολογικής ή της συνταξιοδοτικής παρακράτησης είτε μέσω της άμεσης συμμετοχής τους στην δαπάνη). Η πρόταση είναι κομμένη και ραμμένη στα πλαίσια της Υγείας του μνημονίου  του ΔΝΤ και της ΕΕ. Διαφωνούμε επίσης απόλυτα με την πρόταση  των πλειοψηφιών των Ι.Σ για αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση που ήδη έχει παταγωδώς αποτύχει από το Φλεβάρη και μετά ( κανένας γιατρός του ΟΠΑΔ δεν έχει πληρωθεί  για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ). Η ΑΡΣΙ και προεκλογικά έχει καταθέσει πλήρως  τις απόψεις της  ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ( ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!) ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΝΤΑΞΙΕΣ  ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΝΩΝ!!
5)      Προωθούμε τη λογική του ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ  για την ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Της ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ -ΔΝΤ και ΕΕ, ΝΔ  με κύριο όχημα τις ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΣΗΣ   στον αντίποδα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.
6)      Στην κατεύθυνση αυτή να προτείνουμε  ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   στις αρχές του Σεπτέμβρη και οργάνωση ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ  μέσα στον Σεπτέμβρη  σε συντονισμό  με  άλλα τμήματα του λαϊκού κινήματος. ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ . ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!! Ο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!

                                                                         ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011  
                                                                                ΑΡΣΙ

                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου