Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



12 Μάιος 2011
Νεκρός μετανάστης στα Πατήσια: Θύμα αντιποίνων;
Ένας 21χρονος αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, δεχόμενος επίθεση με μαχαίρι από άγνωστους, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Καλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κάτω Πατήσια.
Ο νεαρός μετανάστης φέρεται
να έχει δεχθεί τουλάχιστον 4 μαχαιριές από δύο άγνωστους οι οποίοι τον καταδίωξαν με μικρή μοτοσυκλέτα. Αφού τον μαχαίρωσαν, τράπηκαν σε φυγή.
Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας. Βάσει μαρτυριών ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η Ασφάλεια Αττικής διερευνά και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης,

26 Μαρτίου 2012
Γιώργος Τσαντίκος
Νεκρός μετανάστης σε κτίριο του Μάτσικα
Μαχαιρωμένος αρκετές φορές στην κοιλιά και τα πλευρά, βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ένας μετανάστης σε κτίριο της περιοχής του Μάτσικα, ένα από αυτά στα οποία έχουν καταλύσει μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα.
Πρόκειται για 21χρονο Αφγανό, ο οποίος δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί κατά πάσα πιθανότητα. Η αστυνομία αναζητάει τους δράστες.

14.06.2012
Νεκρός με δύο μαχαιριές έπεσε μετανάστης στο Ξυλόκαστρο
Νεκρός με δύο μαχαιριές στο σώμα του βρέθηκε νεαρός αλλοδαπός στο Ξυλόκαστρο και συγκεκριμένα στη θέση Κάμπος.
Ιουνίου 16, 2012
Νέα ρατσιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο Ηράκλειo
Όπως αναφέρει το cretalive.gr χθες τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ημιυπόγειο διαμέρισμα της οδού Θερίσσου, όπου μένουν δύο νεαροί Πακιστανοί.

19 Ιούνιος 2012
Μετανάστης έχασε το ένα του νεφρό μετά από άγρια επίθεση εναντίον του
Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε 25χρονος μετανάστης στην Κρήτη, μετά από άγριο ξύλο που δέχτηκε με σιδηρολοστούς από ομάδα αγνώστων. Αφαιρέθηκε το ένα του νεφρό.
Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων οι συνεχόμενες δολοφονικές επιθέσεις σε ξένους μετανάστες μέσα σε ένα 24ωρο και μάλιστα στην ίδια περιοχή, αυτή της Νέας Χώρας.

25 Ιουνίου 2012
Σε κώμα μετανάστης μετά από ρατσιστική επίθεση
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε λιπόθυμη κατάσταση
Στο νοσοκομείο της Πάτρας έχοντας δεχθεί χτυπήματα από ομάδα νεαρών που επέβαιναν σε μηχανές, μεταφέρθηκε ένας λαθρομετανάστης, ο οποίος κινούνταν στο ύψος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής – Πατραϊκής

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012
Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστη και τον κράτησε κλειδωμένο για να μη μιλήσει
Ένας εργοδότης στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου πυροβόλησε έναν μετανάστη εργαζόμενό του από το Πακιστάν, τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ, και επιχείρησε να τον κρατήσει κλειδωμένο μέσα σε δωμάτιο για να μην αποκαλύψει το περιστατικό.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
Βιασμός και δολοφονία μετανάστη στην Αργολίδα
Ανατριχίλα, σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του πτώματος στην Αγία Τριάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί επίσημο δελτίο τύπου δεν έχει εκδοθεί από την αστυνομία, πρόκειται για ειδεχθές σεξουαλικό έγκλημα.
Το πτώμα άνδρα Αφγανικής τελικά καταγωγής βρέθηκε μέσα σε εγκαταλειμμένο αμάξι σε αγρόκτημα της Αγίας Τριάδας τυλιγμένο με κουβέρτες. Το ποιο ανατριχιαστικό είναι πως ήταν άγρια βιασμένο και την στιγμή που η αστυνομία πήγε στο σημείο το πτώμα ακόμα αιμορραγούσε από τον πρωκτό.

Αυγούστου 9, 2012
Ρέθυμνο: μαχαίρωσαν Ινδούς μετανάστες σε στάση λεωφορείου
Τραυματισμένοι από μαχαίρι κατέληξαν στο νοσοκομείο στις 5.30 τα ξημερώματα τέσσερις νεαροί Ινδοί, που δέχθηκαν επίθεση την ώρα που περίμεναν το λεωφορείο για να πάνε στην εργασία τους σε στάση στην εθνική οδό, στο Σφακάκι Ρεθύμνου( χωριό πολύ κοντά στο Ρέθυμνο)

13 Αυγούστου 2012
Άγριος ξυλοδαρμός μεταναστών στη Βόνιτσα
Η επίθεση εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως έχει ρατσιστικά κίνητρα.
Θύματα ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσαν δυο νεαροί Πακιστανοί στο σπίτι όπου διέμεναν στην Βόνιτσα. Οι νεαροί μετανάστες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Πρέβεζας
Ρατσιστικές επιθέσεις σε τζαμιά της Αθήνας
Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα βίας κατά μεταναστών σε πόλεις της Ελλάδας, τη στιγμή που παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για τη δολοφονία του Ιρακινού.
Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που προκύπτει από τις μαρτυρίες όσων -λίγων- αυτοπτών μαρτύρων είδαν τη φονική ενέργεια, ότι πρόκειται για φασιστική επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα. Για τον λόγο αυτό ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις μαρτυρίες των δύο υπηκόων Ρουμανίας και Μαρόκου που είχαν δεχθεί επίθεση από τα ίδια άτομα λίγη ώρα νωρίτερα από τη δολοφονία, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν.
Τα κρούσματα ρατσιστικής βίας αυξάνονται πάντως σε ολόκληρη την Ελλάδα.
13.08.2012
Ο “Ξένιος Ζευς” συνεχίζει την “φιλόξενη” πορεία του
Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας για τη δολοφονία του ιρακινού μετανάστη
- Συνεχίζεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» σε Αθήνα και Έβρο
- Υπονόμευση της οργανωμένης αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης από ακραίες ομάδες βλέπει η κυβέρνηση
- Εμπρησμός το μεσημέρι σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι
Οι συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες στο κέντρο της πρωτεύουσας από την έναρξη της επιχείρησης, πλησιάζουν τους 1.600.
Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει συνολικά 7.361 προσαγωγές αλλοδαπών και 1.596 συλλήψεις από την έναρξη της επιχείρησης, με το ατυχές όνομα, “Ξένιος Ζευς”
Περισσότερες από 500 επιθέσεις κατά αλλοδαπών το τελευταίο 6μηνο
Πυκνώνουν τα κρούσματα ακραίας ρατσιστικής βίας, αλλά και τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Ελλήνων και μεταναστών, την ώρα που τα πρώτα αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» δείχνουν εντυπωσιακή μείωση της εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

13.08.2012
Επίθεση 10 ατόμων στο σπίτι μετανάστη
Για ένα ακόμη κρούσμα ρατσισμού κάνουν λόγο οι κάτοικοι στο Ηράκλειο μετά την επίθεση ομάδας ατόμων εναντίον μετανάστηΌλα έγιναν λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Οι δέκα περίπου κρανοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες σταμάτησαν έξω από το σπίτι του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, έσπασαν το τζάμι της πόρτας και έριξαν ένα καπνογόνο.
Οι περίοικοι ενημέρωσαν την πυροσβεστικοί που ευτυχώς έσπευσε άμεσα και έσβησε το καπνογόνο πριν προκληθεί πυρκαγιά στο σπίτι.

13.08.2012
Ρατσιστικό παραλήρημα - Τα έβαλαν και με τον Μωάμεθ
Μιχάλης Λαγάνης
Αυτή τη φορά δεν έμειναν στις λεκτικές απειλές, αλλά φρόντισαν να αφήσουν το στίγμα τους βεβηλώνοντας με αισχρό φρασεολόγιο, έναν αυτοσχέδιο ιερό χώρο των μουσουλμάνων. Εν μέσω μάλιστα της μεγαλύτερης θρησκευτικής τους εορτής, του Ραμαζανιού.
Το βίντεο μιας ακόμα ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, που αποκαλύπτει απόψε το Νewsit.gr και αποσιωπήθηκε από την ελληνική αστυνομία, βιντεοσκοπήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, στου Ρέντη.
Λίγη ώρα νωρίτερα μια ομάδα νεαρών με μηχανές είχε επιτεθεί στο αυτοσχέδιο ιερό χώρο μουσουλμάνων μεταναστών, που στεγάζεται στον πρώτο όροφο κτηρίου στην οδό Ιθάκης.
Φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και προπηλακίζοντας τους τρομοκρατημένους μετανάστες, κάποιοι από τους "γνωστούς - αγνώστους" μπήκαν στο ισόγειο και έγραψαν στους τοίχους του κτηρίου εμετικά συνθήματα εναντίον του Μωάμεθ και του Κορανίου, όπως "γ.... το Κοράνι" ή "Ο Μωάμεθ είναι ....".
Απείλησαν δε τους αλλοδαπούς πως αν δεν τα μαζέψουν και φύγουν εντός 10 ημερών από την περιοχή, τότε θα επιστρέψουν και θα τους κάψουν ζωντανούς !
Τα προσβλητικά συνθήματα εναντίον του Ισλαμισμού, που σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν το σεβασμό στην ανεξιθρησκεία που διέπει το σύνολο των Ελλήνων, καταγράφηκαν από τον ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού του Πακιστάν και ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου.


14 Αυγούστου 2012
Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών νεαρός Ιρακινός
Αυξάνονται οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε όλη τη χώρα
Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας νεαρός Ιρακινός, στο κέντρο της Αθήνας. Τα πέντε άτομα, με καίρια χτυπήματα, σκότωσαν τον 20χρονο στην οδό Αναξαγόρα 17. Μέχρι να φτάσουν στη δολοφονία, τα πέντε άτομα που κινούνταν με τέσσερις μοτοσικλέτες ψάχνοντας μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, τραυμάτισαν άλλους δύο άνδρες, έναν Μαροκινό και έναν Ρουμάνο.


14/08/2012
Νέα δολοφονία μετανάστη
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο επιθέσεων κατά αλλοδαπών. Έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500 επιθέσεις το τελευταίο 6μηνο. Άλλη μία δολοφονία μετανάστη σημειώθηκε, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα είναι ένας 25χρονος υπήκοος Τυνησίας, ο οποίος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τα ξημερώματα. Το θύμα έφερε σοβαρά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα και πέθανε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η έρευνα της αστυνομίας για τη δολοφονία του ιρακινού μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας, στο φως έρχονται νέες επιθέσεις που σημειώνονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, το Σάββατο άγνωστοι πέταξαν καπνογόνα σε ιδιωτικό χώρο, στον Πειραιά, που χρησιμοποιείται ως λατρευτικός χώρος. Ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν σε δύο άλλα τζαμιά, σε Ρέντη και Νίκαια.
Τη βία και τον τρόμο έζησαν δύο Πακιστανοί στην Βόνιτσα, όταν άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι όπου έμεναν και τους ξυλοκόπησαν. Σύλλογοι μεταναστών, καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και αποσκοπεί στη δημιουργία σοβαρών επεισοδίων.


14 Αυγούστου 2012
Στις Καρυές του Αγίου Όρους ένας Γεωργιανός 31 ετών που εργάζονταν στην περιοχή, βρέθηκε χθες αιμόφυρτος με πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο αλλοδαπός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

Το βράδυ της Κυριακής δύο νεαροί Πακιστανοί έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού στη Βόνιτσα στο σπίτι που έμεναν, όταν αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων εισέβαλαν και άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές, κλωτσιές και καδρόνια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, ενώ οι Πακιστανοί κάλεσαν σε βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Πριν από λίγους μήνες άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε οικία όπου διέμεναν μετανάστες στη Ναύπακτο.
Στην Κέρκυρα ένας μετανάστης χαροπαλεύει καθώς νοσηλεύεται σε βαθύ κώμα με βαριά εγκεφαλική βλάβη από κάκωση κεφαλής με ρόπαλο. Ο άτυχος άνδρας συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε επιχείρηση - "σκούπα" της αστυνομίας, μαζί με άλλους 21 ανθρώπους που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι στην ακτή των Κρητικών Λευκίμμης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου, κανένας κρατικός φορέας δεν έχει γνωστοποιήσει την τραγική κατάσταση του συγκεκριμένου συλληφθέντα, ενώ εκφράζονται ερωτηματικά για το πώς βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση.
Στη Λυκόβρυση, ομάδα ροπαλοφόρων επιτέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε Πακιστανούς με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να οδηγηθεί μαχαιρωμένος στο νοσοκομείο κι ένας άλλος χτυπήθηκε με ρόπαλο στο κεφάλι. Όπως αναφέρει το www.left.gr, η μανία των ρατσιστικών ομάδων ήταν τέτοια που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίστασαν να επιτεθούν στα σπίτια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια νοικιάζουν διαμερίσματα σε αλλοδαπούς που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το περασμένο Σάββατο το κέντρο του Ηράκλειου Κρήτης όταν μια παρέα Ελλήνων ξεκίνησε να λογομαχεί με μια ομάδα Πακιστανών. Πολύ γρήγορα ο καυγάς μετέτρεψε σε πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας Έλληνας που χτύπησε με σιδηρολοστό έναν μετανάστη στο κεφάλι κι ένας Πακιστανός επειδή δεν είχε χαρτιά...
Λίγες μέρες πριν, στο Ρέθυμνο, τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό μαχαίρωσαν τέσσερις Ινδούς που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, την περασμένη βδομάδα άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα σε λατρευτικό χώρο στην Αγ. Σοφία του Πειραιά την ώρα που ήταν μέσα μετανάστες και προσεύχονταν για το Ραμαζάνι, στις 12 Ιουνίου Αιγύπτιοι ψαράδες στο Πέραμα που βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα μας δέχτηκαν από Χρυσαυγίτες, ομάδα μηχανών επιτέθηκε και μαχαίρωσε μετανάστες στον Νέο Κόσμο, ενώ Πακιστανοί εργάτες στη Χαλκίδα γονάτιζαν κάτω από τα χτυπήματα με σιδηρολοστούς που δέχτηκαν από ομάδα ακροδεξιών.
Κι επειδή ως γνωστόν η βία γεννά βία, χθες εκδηλώθηκε φωτιά λίγο μετά τις 13.00 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Φιλολάου 159, στο Παγκράτι, σε χώρο που στεγάζεται υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ οι δράστες φέρεται να περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό την είσοδο των γραφείων, που βρίσκονται στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας. Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα γραφεία του κόμματος ήταν κλειστά.

Στο μεταξύ, σοκ προκαλεί η χθεσινή ομολογία ενός κατά δήλωσή του χρυσαυγίτη στο Facebook για τη δολοφονία του άτυχου Ιρακινού. "'Έλα να βρεθούμε να κεντήσω το κορμάκι σου, όπως κεντήσαμε χθες τον Ιρακινό, και, τότε, θα βάλεις μυαλό" έγραψε χθες στην ιστοσελίδα του, απαντώντας σε άλλο χρήστη! Τον λόγο έχει πλέον η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αν και εφόσον αποφασίσει να διερευνήσει την υπόθεση...
13.06.2012
Άγρια ρατσιστική επίθεση καταγγέλουν πως δέχθηκαν μετανάστες στο Πέραμα
Μιχάλης Λαγάνης
"Ο ένας δράστης φορούσε μπλούζα που έγραφε Χρυσή Αυγή" καταγγέλει στο Newsit ένας από τους μετανάστες
- Στην εντατική στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο τραυματίας
- Συνελήφθησαν 6 Ελληνες από την ΕΛΑΣ από τους οποίους κάποιοι αναγνωρίστηκαν από τους μετανάστες
Όλα έγιναν στις 3.10 σήμερα τα ξημερώματα όταν μια ομάδα 7 με 8 ατομων φορώντας κουκούλες, μπήκαν σε σπίτι στο Πέραμα όπου έμεναν 4 Αιγύπτιοι αλιεργάτες.
..Καταγγέλει επίσης πως ένας από τους δράστες φορουσε μπλούζα που έγραφε με άσπρα γράμματα Χρυσή Αυγή.
Στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο 28χρονος Αιγύπτιος, ύστερα από ξυλοδαρμό, τα ξημερώματα, στο Πέραμα.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012
Δολοφονική επίθεση αστυνομικών κατά μεταναστών στην Κυψέλη
Γύρω στις 18:30 σήμερα, πεζή περιπολία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε βάναυσα σε τρεις μετανάστες, στο κέντρο της Κυψέλης.
Ο ένας από τους μετανάστες βρίσκεται αυτή την ώρα βαριά τραυματισμένος και αναίσθητος στη συμβολή των οδών Φωκίωνος Νέγρη και Χαιρωνείας 3


15 Ιουνίου 2012
Νεκρός μετανάστης σε μπαγκαζιέρα φορτηγού
Νεκρός εντοπίστηκε ένας μετανάστης σε φορτηγό μέσα στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ», ενώ βρέθηκε κι ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Νεκρός μετανάστης στο Πέραμα

17 Μάη 2012
Νεκρός εντοπίστηκε μετανάστης στο Πέραμα μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο στην περιοχή «ΑΡΜΟΣ». Αλλος ένας πρόσφυγας του ιμπεριαλισμού. Ο 46χρονος αλλοδαπός χρησιμοποιούσε το κοντέινερ σαν κατάλυμα.
Σύμφωνα με τις αρχές, η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Νεκρός μετανάστης από το κρύο
Γράφτηκε από τον Στεφανόπουλος Σπύρος
Ένας νεκρός Παλαιστίνιος είναι ο απολογισμός της περιπέτειας 15 μεταναστών που εγκλωβίστηκαν εντός του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί του Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν μία ομάδα 15 μεταναστών οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή του Τυχερού.


Απριλίου 17, 2012
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Πυθίου στην Ορεστιάδα ένας 22χρονος Πακιστανός. Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία πιθανολογείται ότι «ο 22χρονος κατά την προσπάθειά του να εισέλθει από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω του ποταμού Έβρου, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να πνιγεί». Από τις αρχές του χρόνου έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι λαθρομεταναστών στην περιοχή του Εβρου.


Ιανουάριος 2012
Πάτρα: Νεκρός μετανάστης από αναθυμιάσεις
Ένας 20χρονος από το Αφγανιστάν βρέθηκε νεκρός μέσα σε εγκαταλειμμένο τράκτορα φορτηγού στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, ο 20χρονος Αφγανός, μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του, είχε βρει καταφύγιο στον τράκτορα. Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών οι μετανάστες έφτιαξαν αυτοσχέδιο μαγκάλι και άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν. Όμως λόγω των αναθυμιάσεων έπαθαν δηλητηρίαση, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο...

28 Αυγούστου 2011
Νεκρός μετανάστης στον Έβρο από σφαίρες της Frontex
Μέσω του τύπου της Τουρκίας αποκαλύπτεται περιστατικό δολοφονίας μετανάστη στον Έβρο από πυρά της δύναμης frontex. Μέχρι αυτή τη στιγμή το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές αρχές, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει το περιστατικό στο σύνολό του.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σε άρθρο της με τίτλο « Η Frontex άνοιξε πυρ εναντίον λαθρομεταναστών στον Έβρο. Ένας νεκρός»

Μια μικρή συλλογή από μικρές ειδήσεις

Πολύ αθώοι για να σκοτώνονται, πολύ νέοι για να πεθαίνουν
Τους βομβαρδίζουμε στο τόπο τους, τους εξοντώνουμε στο δικό μας.

Ποιοι σκοτώνουν τους μετανάστες;
Ποιοι ευθύνονται γι αυτούς τους θανάτους;
Ποιοι οι ηθικοί αυτουργοί;
Ποια πολιτική γέννησε αυτή την εκτρωματική συμπεριφορά;
Ποιος έχει σειρά μετά;
Πότε θα το απαντήσουμε αυτό σαν κοινωνία;

1 σχόλιο: