Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Υγεία: «Η προδιαγεγραμμένη ανθρωπιστική κρίση θα μετατραπεί μαθηματικά σε κοινωνική έκρηξη»

 Συντάχθηκε από τον/την Libertarian 
 Περί σημαντικής ανθρωπιστικής κρίσης μιλάμε εδώ και μήνες! Και την κοινωνική έκρηξη την αναμένουμε! Τόσο εμείς, όσο  και αυτοί. Μέσα στο ΄12. Για το λόγο αυτό και όλο τούτο το «θέατρο του παραλόγου» που παρατηρούμε όλοι μαζί στα κανάλια τους. Μια πολύ κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση, από έναν θίασο μετριοτήτων, που το μόνο που περιμένει είναι να τελειώσει το έργο, να αρπάξουν την είσπραξη και να αποχωρήσουν χωρίς την προβλεπόμενη «υπόκλιση».Θα αποχωρήσουν για το εξωτερικό, με «δόκιμο τρόπο» εάν αυτό είναι εφικτό, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλ.» δηλαδή.

Με λιγότερο «δόκιμο» -από την ταράτσα της Βουλής και με τη βοήθεια ελικοπτέρων- αν αυτό χρειαστεί. Άλλωστε, έχουν την πρότερη εμπειρία άλλων «ομοίων» τους, που έφυγαν με τα λάφυρα, σε παρόμοιες τυραννίες του ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική. Έχουν την τεχνογνωσία και για αυτού του τύπου τη διαφυγή, είναι σίγουρο! Δεν είναι μόνο δικές μας εκτιμήσεις αυτές! Πολλοί οι υπεύθυνοι φορείς, οι διεθνείς οργανώσεις και οι συλλογικότητες που συμφωνούνε μαζί μας και τους «χτυπάνε το καμπανάκι»!
Αξίζει να επισημανθεί η πρόσφατη προειδοποίηση και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας και μας το λέει ξεκάθαρα: «περαιτέρω περικοπές με οριζόντιο τρόπο θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη και ανθρωπιστική κρίση»! Και αυτοί μας προετοιμάζουν για περαιτέρω περικοπές κάποιων ΔΙΣ ευρώ! Ανάμεσα στις άλλες εκπλήξεις τους …
«Επ’αφορμής δημοσιευμάτων που θέλουν καθ' υπόδειξη των τροϊκανών να περικοπούν πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά για την Υγεία και πάνω από 800.000.000 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ, δηλώνουμε ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου υπερβαίνει τα επιστημονικά κριτήρια για το χώρο της Υγείας και θα σημάνει κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας υγειονομικών λειτουργών, υποβάθμιση της υγείας σε όλες τις βαθμίδες περίθαλψης και τους ασθενείς πολίτες να αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγειά τους, σε όσους μπορούν, ενώ στους μη έχοντες, να μένουν στο έλεος του Θεού».


Ξεκάθαρα και με σαφήνεια οι επιστήμονες, οι ειδικοί  στο χώρο της υγείας μας περιγράφουν το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν! Και παίρνουν θέση: μαζί με την ελληνική κοινωνία, σύμφωνη με την κοινή λογική! Στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέες μειώσεις στην κοινωνική παροχή της υγείας, ο ιατρικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αντιδράσει δυναμικά και ουσιαστικά. Ήδη προετοιμάζεται μία ευρύτερη συμμαχία σε όλη την Ευρώπη, όπου χιλιάδες Ευρωπαίοι υγειονομικοί επιστήμονες θα δημιουργήσουν την «Χάρτα Υγείας του Ευρωπαίου Πολίτη».


Ο περιορισμός της πρόσβασης ενός λαού στο σύστημα υγείας της χώρας του και οι παροχές που αυτό προσφέρει δεν μπορεί να είναι ζήτημα επιλογής μίας κυβέρνησης ή μίας συμμορίας τραπεζιτών! Αντίθετα, η «Χάρτα» θα προσδιορίζει, θα εισηγείται αλλά και θα διεκδικεί από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών την εξασφάλιση της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ισότιμα για όλα τα μέλη της Ευρώπης, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του κάθε κράτους-μέλους! Η ζωή ενός ανθρώπου δεν είναι θέμα που μπαίνει σε «διαβούλευση» πουθενά και από κανέναν!


Πολύ περισσότερο όταν ένα κοινωνικό σύνολο αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των σημαντικών μειώσεων στο εισόδημά του. Τότε η οργανωμένη κρατική οντότητα έχει μία μόνο επιλογή: να διασφαλιστεί η δωρεάν περίθαλψη σε όλους τους μικροσυνταξιούχους, μικρομισθωτούς, ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες!Σε διαφορετική περίπτωση, ένα μόνο μπορούμε να περιμένουμε, μας τονίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: «Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η προδιαγεγραμμένη ανθρωπιστική κρίση θα μετατραπεί μαθηματικά σε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες σε ελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Πλησιάζει ο 15αύγουστος και ο ελληνικός λαός θα βρίσκεται –νοερά ή πραγματικά- στις καλοκαιρινές διακοπές του.Τότε ένας χαρτάνθρωπος της κυβέρνησης θα μας ανακοινώσει σημαντικές περικοπές, για να χρηματοδοτηθούν οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες και να λιμοκτονήσει η ελληνική κοινωνία. Με την ελπίδα των λιγότερων δυνατών αντιδράσεων και αντιστάσεων.


Αλλά, ό,τι και να κάνουν …

«Η προδιαγεγραμμένη ανθρωπιστική κρίση θα μετατραπεί μαθηματικά σε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες σε ελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο»…

Μιχάλης Μπούργος /   mbourg@environment.grThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

http://www.environment.gr/

http://www.babylonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου