Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Παράνομη η αναπλήρωση μαθημάτων τα Σαββατοκύριακα

Alterthess.gr
ΟΛΜΕ:  Παράνομη και συνδικαλιστικά και παιδαγωγικά απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση του υπ. Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών τα Σαββατοκύριακα λόγω καταλήψεων η ΟΛΜΕ.
"Με εντολή της διοίκησης υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν οκτάωρα και Σάββατα.
Τονίζουμε πως η εντολή αυτή αποτελεί βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτη. Είναι, επίσης, παιδαγωγικά απαράδεκτη (σσ. η πρόσθετη ώρα είναι προβληματική λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών). Τέλος, είναι και παράνομη, αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από τον Σύλλογο Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ. Επίσης, δεν έχει εγκριθεί καμία επιπλέον δαπάνη για υπερωρίες ή εργασία Σαββάτου." αναφέρει η ΟΛΜΕ.
Ακόμη καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην εφαρμόσουν "τέτοιες απαράδεκτες και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης» και το υπουργείο Παιδείας «να υιοθετήσει τη μόνη παιδαγωγικά σωστή πρόταση για την αναπλήρωση, την πρόταση της ΟΛΜΕ, για παράταση του σχολικού έτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου