Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα κρεβάτια του ΕΣΥ ανήκουν στους ασθενείς κι όχι στις ασφαλιστικές εταιρείες

ΕΝΩΣΗ  ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΧΑΙΑΣ
 "Τα κρεβάτια του ΕΣΥ ανήκουν στους ασθενείς κι όχι στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ"
 Τα μέλη της ΕΙΝΑ "μάρκαραν" τους 13 θαλάμους που με απόφαση του Διοικητή του ΠΠΝΠ δόθηκαν προς χρήση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Η εφαρμογή νόμου του 2000 που προβλέπει την παραχώρηση μέχρι και 20% (!)
των κλινών στις ασφαλιστικές εταιρείες, άρχισε. Ο -και τύποις πλέον- διαχωρισμός των ασθενών σε έχοντες και κατέχοντες, άρχισε. Η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και της ιατρικής πράξης στα δημόσια νοσοκομεία με την άμεση παρέμβαση των "κανόνων" της ιδιωτικής ιατρικής, άρχισε
Άρχισε όμως και η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑ παρενέβησαν στο εν εξελίξει διοικητικό συμβούλιο του ΠΠΝΠ και ζήτησαν να αποσυρθεί άμεσα η οδηγία και δήλωσαν ότι δε θα γίνει πράξη αυτή η παραχώρηση.

Αρνούμαστε να γίνουμε όχημα διάλυσης του δημόσιου τομέα και εισαγωγή ιδιωτικών κριτηρίων στη νοσηλεία των ασθενών για την ...κρατική επιδότηση των ιδιωτικών ασφαλιστικων εταιρειών εις βάρος των ταμείων.

Τις επόμενες μέρες, η ΕΙΝΑ θα προβεί σε συσκέψεις όλων των άμεσα εμπλεκομένων στο ζήτημα και αυτές οι 20 κλίνες ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ σε ιδιωτικά χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου