Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΡΕΘΥΜΝΟ:ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΕΣΑΝ

 Μέσα σε μόλις 5 ημέρες ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές μαζέψαμε περίπου 2.500 υπογραφές ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τους πολίτες του Ρεθύμνου που δεν έχουν και δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και να δεσμευτεί ότι δεν θα μείνει κανένα σπίτι συνδημότη μας χωρίς ρεύμα. Αντίστοιχη στήριξη έχουν ήδη δεσμευτεί να παρέχουν στους δημότες τους δεκάδες δήμοι της χώρας.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία περίπου 200 πολιτών, και αφού δόθηκε «δημοκρατικότατα» ο λόγος και στους πολίτες, το ίδιο «δημοκρατικότατα» η πλειοψηφία και ο δήμαρχος με το γνωστό αλαζονικό και αυτοκρατορικό του ύφος, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αγωνίες, τις απόψεις και τα αιτήματα των Ρεθυμνιωτών, ψηφίζοντας την πρόταση ψηφίσματος που είχε καταθέσει από πριν ο δήμαρχος χωρίς καμιά ουσιαστική αλλαγή που να ενσωματώνει έστω και ένα από τα αιτήματα μας. Ψήφισαν δηλαδή ένα αόριστο και γενικόλογο ψήφισμα χωρίς να παρέχουν επί της ουσίας καμία έμπρακτη δέσμευση, ΠΕΤΩΝΤΑΣ ακόμα και το μπαλάκι της νομικής βοήθειας στο δικηγορικό σύλλογο. Πρόκειται ξεκάθαρα για το χειρότερο από τα όσα ψηφίσματα έχουν βγει μέχρι στιγμής από τους δήμους της χώρας σχετικά με το θέμα.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση καθώς ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ προκλητικά και εκ προοιμίου τις χιλιάδες των υπογραφών και τη φυσική παρουσία των πολιτών. Η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Μαρινάκη αποδεικνύοντας ότι ΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟ, ταυτίζεται πλήρως με την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ κυβερνητική πολιτική και τον κουμπάρο του δημάρχου, Β. Βενιζέλο. Ο κ. Μαρινάκης επικαλούμενος δήθεν τάχα νομικά και θεσμικά κολλήματα δεν έδειξε την αναγκαία πολιτική βούληση να στηρίξει τους συνδημότες μας που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα αλλά προτίμησε να υπηρετήσει την κομματική και πολιτική του ταυτότητα. Όλες οι εξουσίες, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ξεμασκαρεύονται και δείχνουν ξεκάθαρα το φασιστικό τους πρόσωπο απέναντι στον εχθρό λαό.
Η επιτροπή αντίστασης που δημιουργήσαμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και που αποτελείται από σειρά σωματείων, συλλόγων, ενεργών πολιτών ΚΑΙ ΑΠΌ ΕΣΈΝΑ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ για τον άνθρωπο, ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ότι αρνείται ο δήμος. Θα στηρίξει έμπρακτα τον συμπολίτη μας, μην αφήνοντας κανένα μόνο του και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κόψει το ρεύμα. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Μέσα από την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, τις λαϊκές συνελεύσεις, δημιουργούμε το αύριο της αληθινής δημοκρατίας. Το αύριο που είναι ήδη εδώ.

Πολίτες ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου