Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Επιτέλους κάποιος ομολογεί.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ: Δε θέλω να φέρνω αντίρρηση..(Υgeianet)

-Δηλαδή κοιμάσαι ήσυχα, είσαι ελεύθερος πολίτης σε ελεύθερη χώρα; Κάνεις μάθημα στο παιδί σου ιστορία και είσαι σε θέση να παινέψεις τη χώρα που γεννήθηκαν οι πρόγονοι σου οι δημιουργοί της δημοκρατίας; Αλήθεια νοιώθεις απόγονος όσων πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία; Δεν ντρέπεσαι λίγο για να μη σου πω τίποτα άλλο. Σέβομαι και τη φιλία μας.
--Δεν ξέρω τι λες αλλά μάλλον εσύ τα έχεις χαμένα.
Οι άνθρωποι κάνουν προσπάθεια να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, να βρούμε το δρόμο της ανάπτυξης και εάν δεν υπογράψουν για την έκτη δόση η μάνα μου και η δική σου δε θα πάρουν σύνταξη, και συ ούτε το επίδομα ανεργίας.
- Δηλαδή πάνω απ΄ όλα βάζεις την επιβίωσή σου, το βόλεμά σου, την προσωρινή κονόμα. Γιατί για το αύριο ξέρεις καλά ότι θα το σκηνοθετήσουν άλλοι μαέστροι, κατοχικοί. Πιστεύεις στ αλήθεια ότι η έκτη δόση δε θα πάει στους τόκους του προηγούμενου δανείου αλλά στη σύνταξη της μάνας σου; Και τι έγινε εάν αντισταθείς στους σύγχρονους κατακτητές της χώρας σου και πεις δε θέλω τα δάνεικά σας. Γιατί να μην είσαι με την άλλη όψη του νομίσματος;γιατί πάλι να βάλεις πλάτη στους έχοντες στυλ επιχειρηματίες, μεγαλοσδημοσιογράφους που εάν δε πάρουν οι πρώτοι τα δάνειά τους, δε θα χουν οι δεύτεροι να να ξεπληρώσουν τα δικά τους δάνεια αλλά και τις σπουδές των παιδιών τους στο εξωτερικό όπου τα προετοιμάζουν για μελλοντικούς πολιτικούς δερένακες της χώρας σου.
--Δε θέλω να φέρνω αντιρρήσεις. Ετσι έμαθα, και φοβάμαι τις αλλαγές που θα ΄ρθουν. Εάν δεν πάρω το μισθό μου, εάν δεν πάρει η μάνα μου τη σύνταξη τελειώσαμε. Πως θα ζήσουμε;
- Όπως έζησαν οι γονείς μας στην κατοχή. Το ίδιο πράγμα είναι δεν το καταλαβαίνεις; Υπό καθεστώς κατοχής είμαστε. Λίγο λίγο μας παίρνουν την κυριαρχία μας και όταν πάρουν και τη γη μας τότε θα ναι αργά. Τι έπαθες; σου μόστραραν τα προσόντα του νέου διορισμένου πρωθυπουργού και θόλωσαν τα μάτια σου; τον έκαναν να φαίνεται απρόσιτος σε σένα τον λαϊκό, τον μικρό και άβουλο πολίτη και πανικοβλήθηκες από το δήθεν κύρος που διαθέτει στους δήθεν ρυθμιστές της ζωής σου; Πού είναι η ιδεολογία σου; πού είναι η ανεξαρτησία σου, πού είναι η αυτονομία σου πού είναι η αξιολόγησή σου; τι θεωρείς τους κοσμικούς κατακτητές; Βάλε τους στη θέση τους. Στα χρυσά κλουβιά τους να μην αναπνέουν τον ελεύθερο αέρα, και ας παίζουν με τα χρήματά τους μόνοι τους. Μη γίνεσαι συνένοχος στη μούχλα τους. Αυτοί την κατάθλιψή τους δεν πρόκειται να την γιατρέψουν γιατί ολοένα και πιο κακοί και μισητοί θα γίνονται. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η διατήρηση και αύξηση της περιουσίας τους.
-- Έχει προσόντα δε λέω. Και κάθε μέρα τα αναδεικνύουν αυτοί που είναι κάτι. Οι μεγαλοδιεκπεραιωτές τον έχουν θεό τους. Ακροδεξιοί, σοσιαλιστές και δεξιοί ένα πράγμα έγιναν. Και στηρίζουν σαν τον μεγάλο αυτοκράτορα τον διορισμένο πρωθυπουργό.11/11/2011. Η μέρα στέψης η μέρα της επιβολής της οικονομικής δικτατορίας. Που την επέβαλαν οι κοσμικοί δικτάτορες οι ίδιοι που επί 30 και χρόνια λυμαίνονται τη χώρα.
- Γι αυτό σου λέω, έχεις χρόνο σκέψου και αντέδρασε. Μάθε να φέρνεις αντιρρήσεις και βάλε σε δεύτερη σκέψη το μισθό σου, τη σύνταξη της μάνας σου. Δεν είσαι μόνος και άλλοι το έχουν σκεφτεί και ας λένε ότι είναι λίγοι. Τι νομίζεις λίγοι είναι αυτοί που θέλουν την ελευθερία τους και την ελευθερία της χώρας τους; Τι θα έχει να σκέφτεται για σένα το παιδί σου και τι θα λέει όταν μεγαλώσει κρυφά μέσα του; Τι κρίμα που είμαι γιος ενός οπαδού του κατοχικού καθεστώτος, του μνημονίου που συμμετείχε στην ταφόπλακα της σύγχρονης Ελλάδας.

* Η Δήμητρα Σωτηριάδου είναι δημοσιογράφος. Εργάζονταν ως υγειονομική συντάκτρια στο MEGA, απ΄ το οποίο πρόσφατα απολύθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου