Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Εγκύκλιος οδηγιών για πρόληψη μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

 Εγκύκλιο με οδηγίες για την πρόληψη της μόλυνσης των εργαζομένων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εξέδωσε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης.

Στην ίδια εγκύκλιο, ο κ. Χάλαρης καλεί τους επιθεωρητές των περιφερειακών υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία, να διεξάγουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και χώρους εργασίας όπου απασχολούνται εργαζόμενοι που ενδέχεται να εκτεθούν στον ιό.

Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ, ο Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ, η εγκύκλιος απευθύνεται τόσο στους εργοδότες όσο και στους εργαζόμενους, λαμβάνει υπόψη της όλα τα γνωστά σενάρια για την πρόληψη του ιού και είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται ένα τέτοιο μέτρο στη χώρα μας.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, ότι παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν σχετίζονται με το χώρο εργασίας, εντούτοις υπάρχουν κατηγορίες εργαζόμενων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης όπως είναι: αγρότες, γεωπόνοι, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, μηχανικοί, κηπουροί, δασολόγοι, φύλακες, εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών και σε βιολογικούς καθαρισμούς, εργαζόμενοι σε πτηνοτροφεία και φάρμες κ.α.

Κίνδυνο διατρέχουν και εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργαστήρια όπου χειρίζονται ιστούς ή υγρά που έχουν μολυνθεί με τον ιό.


Το πλήρες ρεπορτάζ του Κ. Θεοδωρακάκου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ. | Αίτηση Συνδρομητή© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου