Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012

tvxsteam  
Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012, ο οποίος περιλαμβάνει συνολικές πιστώσεις 170,9 εκατ. ευρώ, που είναι μειωμένες κατά 27 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν οι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), ενώ κατά ψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι η στάση τους δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την διαφάνεια των κονδυλίων του, αλλά με την αντιλαϊκή μνημονιακή λογική
από την οποία διαπνέεται. Επιπλέον τα δύο κόμματα δεν ενέκριναν τον απολογισμό για το 2010.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησηςυπήρξαν αρκετές τοποθετήσεις από βουλευτές, που διαμαρτύρονταν για την κριτική που δέχεται η Βουλή, ιδιαίτερα από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για σκόπιμη και άδικη στοχοποίηση που οδηγεί στην «υποβάθμιση του κορυφαίου θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος».
«Βασικός γνώμονας και κύριος στόχος του νέου προϋπολογισμού είναι η ουσιαστική συμβολή μας στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αναφέροντας παράλληλα ότι «η συνολική μείωση τα τρία τελευταία χρόνια αντιστοιχεί σε 51 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε ποσοστό 23,03%».
«Με τις περικοπές που έχουμε επιβάλει για το επόμενο έτος, υπερκαλύπτεται ήδη από τώρα ο στόχος που έχει τεθεί στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για τα έτη 2013 έως και 2015», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για όλους όσοι, όπως είπε, «παραποιούν σκόπιμα την αλήθεια».
«Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι ισχυρίζονται ότι οι βουλευτές εμπλέκονται στη πολιτική για να γίνουν πλούσιοι. Κανείς βουλευτής δεν γίνεται εύπορος. Το μεράκι της συμμετοχής είναι το έναυσμα τους. Η συμμετοχή είναι μια συναρπαστική πορεία, αρκεί να έχει αρχές, κανόνες, ηθική και σεβασμό στους πολίτες», τόνισε.
«Οι πραγματικές αμοιβές των βουλευτών από το 2010 μέχρι και τον νέο προϋπολογισμό μειώθηκαν πάνω από 40% σε ετήσια βάση, ενώ με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται για τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως στο υπόλοιπο δημόσιο, τα επιδόματα, πλην του επιδόματος επίτευξης στόχων», υποστήριξε ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Τέλος, υπεραμύνθηκε της συνέχισης λειτουργίας του Καναλιού της Βουλής, τονίζοντας ότι όσοι επιμένουν στην κατάργηση του, έχουν στόχο, «να επιλέγουν οι ίδιοι ποιους και πότε θα προβάλουν».
Υπέρ του Καναλιού της Βουλής τάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Και οι δύο στάθηκαν στην απόφαση του προέδρου της Βουλής να αφήσει τη συχνότητα του ραδιοφώνου της Βουλής να επιστρέψει στην ΕΡΤ. Μάλιστα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε τον Φίλιππο Πετσάλνικο να ζητήσει από την ΕΡΤ να επιστραφεί και η συχνότητα του ραδιοφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου