Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 To Παιδικό Πολιτιστικό Κέντρο , ανταποκρινόμενο στους καταστατικούς στόχους του που είναι η εξυπηρέτηση εργαζόμενων γονέων , ανέργων ή μονογονεϊκών οικογενειών συνεχίζει να δέχεται παιδιά 2-4 χρόνων που έμειναν εκτός αντίστοιχων κοινωνικών  δομών του δήμου.
Τα παιδιά φιλοξενούνται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στην οδό Δημοκρατίας 32(κάτω από το Μηχανολογικό ) και τους παρέχεται φαγητό, προσχολική αγωγή και πολιτιστική παιδεία.
 Εθελοντές παιδοψυχολόγοι και λογοθεραπευτές ενισχύουν το πρόγραμμα με διακριτική παρουσία. Το προσωπικό αποτελείται από ειδικευμένο προσωπικό που εγκρίνεται από την Πρόνοια η οποία έχει και την εποπτεία του Παιδικού Πολιτιστικού. Ισχύουν τα ίδια κοινωνικά κριτήρια για την εγγραφή όπως και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Το Παιδικό Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργεί από το 1993 με τη μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Ηταν μια κοινή πρωτοβουλία του σωματείου ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και του Εργατικού Κέντρου. Από το 2008 λειτουργεί αποκλειστικά με την ευθύνη της Πολιτιστικής Αναγέννησης. Δεν επιχορηγείται από κανένα κρατικό φορέα και λειτουργεί με μοναδικά έσοδα την συμμετοχή των γονέων ανάλογα με τις δυνατότητές τους και τυχόν δωρεές φίλων του ΠΠΚ.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 28310 24696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου