Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΗΤΕΙΑΣ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

  Candia Alternativ@ 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓ/ΜΟΥ ΔΕH
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Πληρώνουμε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην νόμιμη οφειλή μας. Δηλαδή αυτό που πληρώνουμε μέχρι σήμερα, χωρίς το χαράτσι. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε ένα ΑΤΜ μεγάλης τράπεζας ή μέσω internet, έχοντας τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Έτσι πληρώνουμε το ποσό για το ρεύμα και το ποσό για οφειλές προς τρίτους (δημοτικά τέλη, δημοτικός φόρος, ΕΡΤ), χωρίς το χαράτσι.

Πιο απλά πληρώνουμε το ποσό που προκύπτει αν αφαιρέσουμε από το σύνολο του λογαριασμού το Ε।Ε।Τ.Η.Δ.Ε.
Επιδίδουμε στη ΔΕΗ, με δικαστικό επιμελητή, αντίγραφο του λογαριασμού και αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής. Οι επιδόσεις θα γίνουν μαζικά λόγω κόστους.
Εξαντλούμε το χρονικό περιθώριο που έχουμε για να πληρώσουμε το λογαριασμό με το χαράτσι, ώστε και να οργανώσουμε καλύτερα τις κινήσεις μας, αλλά και να μην «εξυπηρετήσουμε» τη κυβέρνηση που προσδοκά υψηλές και άμεσες εισπράξεις από αυτό το μέτρο। Μέχρι να πληρώσουμε τον λογαριασμό έχουμε περιθώριο 40 ημερών από την έκδοση του και άλλων 15 ημερών από την ειδοποίηση για διακοπή της ΔΕΗ. Δηλαδή περίπου 2 μήνες.
Να βάλουμε λουκέτα στα ντουλάπια και στις τοποθεσίες που είναι οι μετρητές της ΔΕΗ. Θα τα ανοίγουμε μόνο όταν έρθει ο υπάλληλος για την καταμέτρηση. Η ημερομηνία της καταμέτρησης αναγράφεται στον λογαριασμό. Στις πολυκατοικίες το ρεύμα κόβεται μόνο από τον μετρητή. Στις μονοκατοικίες μπορεί να κοπεί από την κολώνα, αλλά χρειάζεται να επιστρατευτεί γερανός με καλάθι. Στην περίπτωση αυτή καλούμε τους γείτονες, τους φίλους, τους γνωστούς σε συμπαράσταση και διαμαρτυρία.
5. Ακόμα και στην περίπτωση που καταφέρει η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα, μπορούμε να το επανασυνδέσουμε. Είναι πολύ απλό για έναν ηλεκτρολόγο να επανασυνδέσει το ρεύμα σε ένα σπίτι.
Να μην φοβηθούμε και να μη μείνουμε μόνοι μας.
Γνωριζόμαστε, συζητάμε, συντονιζόμαστε με το γείτονα μας και το διπλανό μας.
Δημιουργούμε κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
Πηγή : http://epasitia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου