Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η ετήσια γιορτή της "Άλλης Θεσσαλονίκης"

 το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης πλησιάζει.
    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το τελευταίο 3ήμερο του Ιούνη, στις 29-30/6-1/7 αυτή τη φορά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και έχουν ήδη ξεκινήσει.
Η χαρά της συμμετοχής και της δημιουργίας ανήκει σε όλες και όλους, μετανάστριες και ντόπιους, εργαζόμενες και άνεργους, νέους και νέες. Ενώνοντας τις δυνάμεις και τις ανάγκες μας στήνουμε και φέτος το μεγάλο φεστιβάλ της αντίστασης και των κινημάτων. Ένα φεστιβάλ όπου θα συναντηθούν η ελπίδα της αυτοοργάνωσης με τη δύναμη της αλληλεγγύης, ενάντια σε κάθε αποκλεισμό και μακριά από τη λογική της φιλανθρωπίας.
     Οι θεματικοί άξονες του φετινού αντιρατσιστικού φεστιβάλ, γύρω από τους οποίους θα κινηθούν και οι συζητήσεις είναι:
α. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τη φασιστοποίηση της κοινωνίας,
β. Ο αποκλεισμός με τη μορφή της ανεργίας και η εκμετάλλευση με τη μορφή της επισφάλειας στους εργασιακούς χώρους,
γ. τα εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και η μεταξύ τους δικτύωση.
Προσδοκούμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και συνάμα τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό. Με αυτή την έννοια περιμένουμε τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, την έμπρακτη συμμετοχή σας, όχι μόνο στο ίδιο το 3ήμερο αλλά και στην προετοιμασία του:
Αναμένουμε:
Ιδέες και προτάσεις σχετικά με: εκθέσεις, εικαστικά, προβολές, δρώμενα, παραστάσεις, κουζίνες, παιδικά θεάματα και απασχόληση
όποια πιθανή συνεισφορά σε θέματα:
τεχνικά (ηλεκτρολογικά, κατασκευαστικά, υδραυλικά - έστω να πιάνει το χέρι σου!)
ηλεκτρονικά: (κατασκευή αφίσας και έντυπων φυλλαδίων σε Η/Υ)
διαδικτυακά: προώθηση σε sites, blogs, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης
δημοσιογραφικά: προώθηση σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ
παιδαγωγικά: θα λειτουργεί παιδότοπος όλο το 3ήμερο!
μεταφορών: από φορτηγάκια, βανάκια, μηχανάκια κ.α. (τα έξοδα καλύπτονται)
φιλοξενίας: καλλιτέχνες και καλεσμένοι του φεστιβάλ από άλλες πόλεις και χώρες
απλά και χειρωνακτικά: κατασκευή και κρέμασμα πανό, εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο, αφισοκολλήσεις, και το κυριότερο, στήσιμο όλου του φεστιβάλ την εβδομάδα 25-29 Ιούνη.
και φυσικά την επίσημη συμμετοχή της συλλογικότητά σας! Με τραπεζάκι και ταμπλό στο χώρο του φεστιβάλ, με διοργάνωση ή συμμετοχή σε κάποιο εργαστήρι/ συζήτηση/ συνέλευση, ή σε κάποια καλλιτεχνική δράση, και φυσικά με την επίσημη υπογραφή σας στην κεντρική αφίσα και στο φυλλάδιο του φεστιβάλ. Στο http://www.antiratsistiki.gr/ μπορείτε να διαβάσετε το πολιτικό πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ.
Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση info@antiratsistiki.gr με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, συλλογικότητα- αν υπάρχει, και τον τρόπο συμμετοχής σας) και ο συντονιστής της ομάδας εργασίας που σας ενδιαφέρει θα επικοινωνήσει μαζί σας.
 Όλοι/όλες όσοι και όσες συμμετέχουμε στο φεστιβάλ, συναντιόμαστε κάθε Πέμπτη στις 9μμ στο Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών για να συντονίσουμε τη δράση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου