Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ρέθυμνο. Κατάληψη στην ΔΕΗ κόντρα στο χαράτσι

 GOODnet
Σε κατάληψη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο προχωρούν σήμερα στις 8.30 το πρωί τα μέλη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών – Εμπόρων, αλλά και του Συντονιστικού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, καλώντας όλους τους πολίτες, εργαζομένους και συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συμβολική κινητοποίηση για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με την επιβολή του μέτρου είσπραξης του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τα μέλη των φορέων αυτών αντιδρούν με την επιβολή του τέλους, χαρακτηρίζοντας το βίαιο μέτρο εισπρακτικής λογικής και ουσιαστικά ζητούν από τους πολίτες να μην το πληρώσουν, όπως επίσης και από την κυβέρνηση να το αποσύρει.
ΠΑΜΕ, Λαϊκή Συσπείρωση, ΟΓΕ: Ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο ενάντια στο "χαράτσι"
Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (ΟΓΕ), το Συνδικάτο Οικοδόμων, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Ρεθύμνου, η ΠΑΣΕΒΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών παίρνουν την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν πλατιά ανοιχτή συζήτηση σύσκεψη το Σάββατο 19/11 στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού που καταφθάνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φέρνει στην απόγνωση σε εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «το χαράτσι αυτό ανεξάρτητα από τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητά του, είναι πέρα για πέρα παράνομο στη λαϊκή συνείδηση».
«Αρνούμαστε να πληρώσουμε το νέο μόνιμο χαράτσι της ΔΕΗ, οργανώνουμε πρακτικά τη μαζική άρνηση πληρωμής, οργανώνουμε την μαζική πίεση για να αποδεχτεί η ΔΕΗ την εξόφληση των λογαριασμών χωρίς το χαράτσι. Οργανώνουμε την πλατιά αλληλεγγύη – κανείς μόνος του. Κανένα λαϊκό σπίτι κομμένο από το ηλεκτρικό», αναφέρουν στο κάλεσμά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου