Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α.

Η διοίκηση του ΠΓΝΠ  αποφάσισε να προχωρήσει  στην  υλοποίηση της σύμβασης  μεταξύ Υπουργείου και ιδιωτικών ασφαλιστικών  εταιρειών και να ορίσει συγκεκριμένες κλίνες  ανά κλινική που θα εκχωρηθούν στους πελάτες των τελευταίων.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑ είχε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του (όπως και η ΟΕΝΓΕ ), θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό διαμορφώνει συνθήκες  ασθενών «δύο ταχυτήτων», πράγμα απαράδεκτο για δημόσιο νοσοκομείο, πέρα από τα άλλα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην καθημερινότητα της λειτουργίας του
 (προσαρμογή της ιατρικής πρακτικής  στις προδιαγραφές των ασφαλιστικών), προβλήματα που θα πάρουν ιδιαίτερα οξυμένη μορφή μέσα στις συνθήκες υπερ-πληρότητας που επικρατούν και το απαράδεκτο φαινόμενο των «ράντζων» .
Το ΔΣ της ΕΙΝΑ καλεί τους Διευθυντές των τμημάτων και τους όλους γιατρούς του ΠΓΝΠ να ακυρώσουν στη πράξη την απόφαση της διοίκησης. Κανένα κενό κρεβάτι για πελάτες ασφαλιστικών εταιρειών. Κανένα κενό κρεβάτι όταν υπάρχει άρρωστος σε διάδρομο. Νοσηλεία σε δίκλινους θαλάμους μόνο με ιατρικά κριτήρια.
Καλούμε επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο και το σωματείο εργαζομένων σε κοινές ενέργειες, προκειμένου η απόφαση της διοίκησης να παραμείνει κενό γράμμα. Είναι ηθική υποχρέωση όλων όσων υπερασπιζόμαστε το δημόσιο νοσοκομείο, όλων όσων πιστεύουμε πως η υγεία είναι δικαίωμα.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Γιαννάκενας Κων/νος
Ο Γραμματέας

Γιακουμής Τάσος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου