Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ‘’ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ’’ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Τις τελευταίες μέρες οι περισσότερες οικογένειες έχουν ήδη παραλάβει την εκκαθάριση της έκτακτης εισφοράς ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει και το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μας ζητούν, μεταξύ άλλων, να πληρώσουμε για εισοδήματα για τα οποία έχουμε ήδη φορολογηθεί. Οι πιο πολλοί από τους συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας. Κανείς δεν είναι πλέον τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία. Όποιος υποκύπτει στους εκβιαστές του είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε έναν νέο εκβιασμό. Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα μέτρα που έχει επιβάλλει μέχρι τώρα είναι άδικα και παράλογα. Ας τους λογικέψουμε εμείς! Δεν έχουμε και δεν πρέπει να πληρώσουμε τα ληστρικά χαράτσια που μας επιβάλλουν επειδή δε μπορούν ή δε θέλουν να εισπράξουν τους φόρους από εκείνους που πρέπει. Η κυβέρνηση ονομάζει «εισφορά αλληλεγγύης» τη ληστεία των εργαζομένων, των ανέργων και των μικρομεσαίων, τη στιγμή που αφαιρεί από αυτούς εισοδήματα και αποταμιεύσεις για να τα δώσει στους δανειστές μας. Εμείς εννοούμε την αλληλεγγύη διαφορετικά. Αλληλεγγύη είναι η έμπρακτη υποστήριξη που πρέπει να δώσουμε ο ένας στον άλλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση στην οποία οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας και να πούμε όχι στο γενικό ξεπούλημα που σχεδιάζουν.
Είναι βέβαιο ότι από την πλευρά τους θα τεθεί το εκβιαστικό δίλλημα «πληρώνετε ή χρεοκοπούμε». Όμως ακόμα και στην περίπτωση που πληρώσουν όσοι έχουν, δίνοντας τις λίγες αποταμιεύσεις που τους έχουν απομείνει, το μόνο που θα συμβεί θα είναι η επιτάχυνση της χρεοκοπίας, καθώς θα αποσυρθούν από την αγορά και τα τελευταία αποθέματα ρευστότητας. Η κατανάλωση θα πέσει ακόμα περισσότερο και θα βρεθούμε απέναντι σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κύμα λουκέτων και ανεργίας.
Δεν πληρώνουμε τα άδικα, παράλογα και παράνομα χαράτσια.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9 ΣΤΙΣ 20:00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου