Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ Η ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΒΛΑΒΗ ΕΙΝΑΙ.

Ζητά χρήματα ο Όθωνας για το αυγό που «έφαγε»

Αποζημίωση για ηθική βλάβη ζήτησε η πολιτική αγωγή από την 33χρονη αρχαιολόγο-ιστορικό.
Μια υπόθεση με πολλαπλά πολιτικά μηνύματα ... απείρου κάλλους!

27/9/11
Μιλώντας σήμερα στην «Κρητική ΦΩΝΗ» ο κ. Πέτρος Στεφανάκης, ένας εκ των 3 συνηγόρων υπεράσπισης της 33χρονης υποψήφιας διδάκτωρος - ιστορικού & αρχαιολόγου -, που πέταξε το πρωί της Κυριακής το επίμαχο αυγό ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Πέτρος Στεφανάκης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, εξήγησε τις προθέσεις του «μηνυτή» όσων αφορά την «παράσταση πολιτικής αγωγής».
«Ο κ. Υφυπουργός εκτός από την μήνυση που κατέθεσε, δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής. Αυτό σημαίνει κατά την ποινική δικονομία ότι ο μηνυτής (κ. Όθωνας) ζητά χρηματική αποζημίωση
από την 33χρονη για την ηθική βλάβη που ισχυρίζεται ότι υπέστη».
Για το θέμα της αυτεπάγγελτης δίωξης λόγω απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε:
«Κατά την ακροαματική διαδικασία το «απρόκλητο» θα εκπέσει, αφού δεν είχε τέτοιο χαρακτήρα αλλά
τα 2 εμπλεκόμενα πρόσωπα γνωρίζονταν και η πράξη ήταν εντελώς προκλητή.
"Απρόκλητο" θεωρείται επί παραδείγματι, όταν σε ένα γήπεδο οπαδοί βάλλουν κατά άλλων πχ οπαδών που δεν τους γνωρίζουν καν (χουλιγκανισμός) και χτυπηθούν κάποιοι ... απρόκλητα!»
«Είπα ... ξείπα»!
Με απλά λόγια ενώ στην αρχή ο υφυπουργός χαρακτήρισε το θέμα «ελάχιστης σημασίας», στην πορεία άλλαξε η διάθεσή του, ... άνοιξε η όρεξή του και χθες εμμέσως πλην σαφώς ζητά χρηματική αποζημίωση για το συμβάν.
Και εδώ τίθεται ένα « - Μη - ελάχιστης σημασίας» θέμα!!
Σήμερα μάλιστα ο Υφυπουργός εμφανιζόμενος στα τοπικά μέσα, είπε ότι αν η 33χρονη ζητήσει συγγνώμη ή η συνήγοροι υπεράσπισης επικαλεστούν το «ακαταλόγιστο», εκείνος θα αποσύρει την μήνυση. Αυτό είναι βέβαια κάτι που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ.Φ.» δεν δύναται να προκύψει. Η 33χρονη ιστορικός δεν είχε το ακαταλόγιστο και είναι κατ΄ελάχιστον κωμικοτραγικό, να κυοφορείται προσπάθεια πολιτικού εντυπωσιασμού για  μια πράξη πολιτικού ακτιβισμού.
Νομική εμπλοκή Μαρινάκη; (είναι δικηγόρος)

Ποιος συνέστησε στον κ. Όθωνα να προβεί σε μια τέτοια πράξη, την στιγμή που ο ίδιος σήμερα δήλωνε επίσης στα τοπικά μέσα ότι ελάχιστα γνωρίζει από νομικά;
Στην δικαστική αίθουσα είδαμε μια νεαρά δικηγόρο, την κ. Ελπίδα Μαρκατσάκη να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής. Η ίδια ανήκει στο νομικό επιτελείο (συνεργάτης) τουΔημάρχου Ρεθύμνου και ανενεργό δικηγόρο (λόγω του ασυμβίβαστου) κ. Γιώργη Μαρινάκη. Επομένως προκύπτει ότι στην υπερασπιστική γραμμή του κ. Όθωνα μετέχει κατά κάποιο (σοβαρό) τρόπο ο κ. Μαρινάκης.
Όμως το να ζητά ο Υφυπουργός χρήματα από μια νεαρή ακτιβίστρια για το συμβάν, τοπικοί κύκλοι κάνουν λόγο για πολιτική ταφόπλακα του κ. Όθωνα. Επομένως κάτω από ποια κριτήρια του συστήθηκε να υιοθετήσει μια πρακτική που ίσως να τον οδηγεί στην κοινωνική κατακραυγή;
Και όλα αυτά, την ώρα που πολύς ντόρος γίνεται για τα βραχυπρόθεσμα πολιτικά σχέδια του κ. Μαρινάκη, όπου κάποιοι τον παρουσιάζουν να σχεδιάζει την είσοδό του σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Με τον κ. Όθωνα «εκτός μάχης» τα πράγματα ίσως να καθίστανται πλέον ... βατά για πολιτικούς οραματισμούς, λένε κάποιες άλλες "γλώσσες" !
Τέλος και όσων αφορά τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη, προχθές αναφερόμενος στο περιστατικό είπε: «Άκουσα ότι μια φοιτήτρια 33 χρόνων έριξε ένα αυγό στον υπουργό. Νομίζω ότι αυτό  τα λέει όλα», θεωρώντας ατυχώς ότι για να είναι 33 χρονών και ακόμα να σπουδάζει είναι υποτιμητικό.
Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Ρεθύμνου ότι η εν λόγω «φοιτήτρια» δεν φοιτά είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Ιστορικός & Αρχαιολόγος και ολοκληρώνει τώρα την διδακτορική της μελέτη.
Το διδακτορικό είναι η ανώτατη ακαδημαϊκή βαθμίδα (υποψήφια διδάκτωρ) και η οποία τελείται κατά παράδοση σε μεγαλύτερες ηλικίες, δεδομένο που θα όφειλε να γνωρίζει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου πριν προβεί στην άστοχη αυτή του δήλωση.
Πολιτικό το ζήτημα
Η αλλαγή ρότας του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, θυμίζει κάτι από την πολιτική Παπανδρέου.
Ο ίδιος στην αρχή χαρακτήρισε το ζήτημα του αυγού «ελάχιστης σημασίας» και «ένα happening - ένα show». Και μέσα σε μια μέρα αλλάζει την δήλωσή του, προβαίνει σε μηνύσεις και ζητά ακόμα και χρηματικές αποζημιώσεις.
Ο Πρωθυπουργόςκ. Παπανδρέου όταν το 2009 ζητούσε την λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και έθετε το ζήτημα « απλής σημασίας» και αργότερα ζήτησε από το λαό να αλλάξει τρόπο ζωής οδηγώντας τον στην πραγματική εξαθλίωση.
Να΄ ναι ο τρόπος σκέψης της κυβερνητικής ομάδας, ή απλά οι κυβερνητικοί βουλευτές καθοδηγούνται από τα ίδια κέντρα, προσφέροντας αστείρευτη τροφή στην λαϊκή οργή;
Και τέλος όταν ο ίδιος ο υφυπουργός «Προστασίας» του Πολίτη δεν μπορεί αποδεδειγμένα πλέον (με την πράξη του αυγού) να «προστατεύσει» το άτομό του, πως θα προστατεύσει τον «Πολίτη»;
Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου κ Μόσιαλου
Χθες το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Όθωνα για την ψυχραιμία που επέδειξε λέγοντας:
«Όσοι είδαν το βίντεο αυτής της υπόθεσης, θα είδαν το πόσο ψύχραιμος ήταν ο κ. Όθωνας. Υπήρξε απόλυτη ψυχραιμία διαχείρισης αυτού του περιστατικού, του αξίζουν συγχαρητήρια και εκεί θα πρέπει να σταθούμε.» Συμπλήρωσε δε : «...δε μένουμε σ΄ αυτό το περιστατικό. Το θεωρούμε μεμονωμένο».
Πως από την μια κε Μόσιαλε, θεωρεί η κυβέρνηση το περιστατικό μεμονωμένο, ο συνάδελφός σας κ. Όθωνας «ελάχιστης σημασίας» και τελικά εξαντλούνται όλα τα δικονομικά μέσα εις βάρος της 33χρονης που πέταξε το αυγό ως ένδειξης αγανάκτησης και πολιτικής διαμαρτυρίας;
Ο κος Όθωνας μάλιστα σήμερα μιλώντας στα τοπικά μέσα είπε: «Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε στα θέματα που σχετίζονται με τον πολιτικό ακτιβισμό» δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η 33χρονη θα αποτελέσει το Μήλον της Έριδος στις παραδειγματικές τιμωρίες που ίσως σχεδιάζει η κυβέρνηση, τώρα πια που τα περιστατικά και οι προπηλακισμοί εις βάρος πολιτικών προσώπων (ειδικά εκείνων που ανήκουν στην κυβερνητική ομάδα), είναι πλέον αναρίθμητα.
Το ερώτημα όμως που σίγουρα προκύπτει είναι το κατά πόσον η λαϊκή οργή και η δίκαιη & εύλογη αγανάκτηση θα πρέπει να τιμωρείται την ίδια στιγμή που η το ύψος της ατιμωρησίας των αποδεδειγμένα πλέον διαπλεκομένων πολιτικών προσώπων δεν έχει ... ιστορικό προηγούμενο;
Και σαν κερασάκι όλων αυτών, κάτι που θα πρέπει ο λαός και να δώσει ιδιαίτερη σημασία, είναι και η μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης που εντεταλμένα «χαϊδεύουν» αυτές τις πρακτικές, προσφέροντας δημοσιογραφική ασυλία στους πρωταίτιους της διαφθοράς και της κοινωνικής εξαθλίωσης ενός λαού που σήμερα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την απόλυτη καταστροφή.
Εν κατακλείδι, είναι ανήκουστο αυτά όλα να συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2011, την ίδια ώρα που τα Διεθνή Δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ήδη κρίνει (εύλογα) ότι οι εξυβρίσεις και προπηλακισμοί πολιτικών προσώπων θα πρέπει να είναι μειωμένης προστασίας στο δικαστήριο έναντι συναφών πράξεων που υφίστανται οι απλοί πολίτες, θεωρώντας την πολιτική αγανάκτηση ίσως και επιβεβλημένη στις μέρες μας.
Κάτι άλλες εποχές μου θυμίζουν.
Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται!
Η κυβέρνηση έχει μια πάγια πολίτικη να ξεζουμίζει κάθε μικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου