Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη


ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


Ήρθε ο Σεπτέμβρης λοιπόν και μας έφερε όχι μόνο αυτά που περιμέναμε αλλά και άλλα καινούρια. Ο κεφαλικός φόρος ήδη έχει έρθει σε αρκετό κόσμο, είτε μισθωτούς, είτε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Εκτός αυτού, η «κυβέρνηση» γιόρτασε την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 με ένα καινούριο καταφανέστατα τρομοκρατικό χτύπημα: την επιβολή ειδικού τέλους σε όλα τα ακίνητα, το οποίο ενσωματώνει στο λογαριασμό της ΔΕΗ απειλώντας μας ότι αν δεν το πληρώσουμε θα μας κόψει το ρεύμα.
Δεν χρειάζεται όμως να μας κόψει το ρεύμα αφού ένα μαύρο πέπλο ολοένα και σκεπάζει την Ελλάδα. Είναι η μαυρίλα του νέου φασισμού. Της παγκόσμιας οικονομικής δικτατορίας των τραπεζιτών και κερδοσκόπων που θέλουν να κατασπαράξουν και τον «ανεπτυγμένο» κόσμο, αρχίζοντας από έναν εύκολο στόχο: τη χώρα μας. Την πόρτα της εισόδου βέβαια δεν μπορούσαν να την ανοίξουν μόνοι τους και έτσι έβαλαν ένα δικό τους υπάλληλο στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, περίμεναν υπομονετικά αρκετά χρόνια, ο άνθρωπός τους έγινε πρωθυπουργός και τους άνοιξε το δρόμο.
Όλοι καταλαβαίνουμε πλέον ότι αυτή η επιδρομή της δωσίλογης κυβέρνησης στα λαϊκά στρώματα, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. θέλει να μας εξαθλιώσει εντελώς, ασκώντας τρομακτική πολλαπλή βία: τη βία της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας, της σταδιακής αρπαγής των χρημάτων μας για να τα κατευθύνει στους συνδαιτυμόνες της, της καταστολής με απαγορευμένα ασφυξιογόνα και ξύλο, τη βία της απουσίας οράματος και της απελπισίας της νέας γενιάς κ.λ.π.
Το κίνημα των πλατειών μετά την άγρια καταστολή της 29ης Ιουνίου και το «διάλειμμα» του Αυγούστου ανασυντάχθηκε και συμπράτει στον αγώνα ενάντια στη νέα κατοχή της χώρας. Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζομένους, ανέργους,φοιτητές, συνταξιούχους, επαγγελματίες, φορείς, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες σε ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00 ελάτε στην πλατεία Αγνώστου για να συντονίσουμε τη δράση μας. Άρνηση πληρωμής και για το χαράτσι του κεφαλικού φόρου και για το χαράτσι του ειδικού τέλους στα ακίνητα. ΟΛΟΙ. Πληρώνουμε τους φόρους μας, δεν πρόκειται να πληρώσουμε παραπάνω από αυτά που μας αναλογούν.
Έχει έρθει η ώρα της αντίστασης. Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς της χούντας. Ο καθένας χαράσσει μια γραμμή πέρα από την οποία δεν μπορεί να δεχτεί τίποτε άλλο. Εμείς την έχουμε χαράξει εδώ. Το κάλεσμα για την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στη συνέλευση της πλατείας Αγνώστου είναι σημαντικότατο και θα δείξει το πιο ΟΥΣΙΩΔΕΣ: αν μπορεί να έχουμε κοινή πορεία αγώνα.


ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου