Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συντονισμός για κινηματικές δράσεις από δημοσίους υπαλλήλους και Σωματεία

  της Χαράς Βηλαρά
GOODnet
Με ικανοποιητική συμμετοχή εργαζομένων, κυρίως από τις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, εκπροσώπων των δασκάλων και των καθηγητών, αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών, πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να υπάρξει ένας συντονισμός για τη δημιουργία «μετώπου» ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.
Επίσης το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην οποία κάλεσε το συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του νομού για τον ίδιο σκοπό, προσπαθώντας να εντάξει στους «κόλπους» του κινήματος και τους δημόσιους
 υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικροεπιχειρηματίες, όλους όσοι πλήττονται από τα «χαράτσια», τις έκτακτες εισφορές, και ό,τι προβλέπει το μεσοπρόθεσμο.
Η κρίση, τα αποτελέσματά της λόγω των σκληρών μέτρων, η συνεχής απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων τους έχει οδηγήσει και στο Ρέθυμνο στην αναζήτηση δράσεων κινηματικών.
Αν και δεν αποφασίστηκε χθες, δεν αποκλείεται σήμερα να ληφθεί τελικά απόφαση για δράση από κοινού με συμβολική κινητοποίηση και αποκλεισμό δημόσιου κτηρίου την Πέμπτη, με αφορμή και την απεργία των εκπαιδευτικών.
Αυτό που εκφράστηκε χθες ήταν η αγανάκτηση των εργαζομένων για το γεγονός ότι πρέπει διαρκώς να πληρώνει για «αμαρτίες» άλλων και για το ότι η κυβέρνηση «απλώνει το χέρι» εκεί που μπορεί και όχι εκεί που πρέπει, θεωρώντας εύκολη λύση τις περικοπές στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και τις απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων.
Παρήγορο χαρακτήρισε το γεγονός της διοργάνωσης της πρώτης γενικής συνέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Νίκος Δερεδάκης. «Δεν αντέχουμε άλλο οι δημόσιοι υπάλληλοι να είμαστε το εξιλαστήριο θύμα αυτής της τρομοκρατικής πολιτικής που ασκείται. Θέλουμε τα βάρη να πέσουν και στους έχοντες και κατέχοντες. Δεν είναι δυνατόν μετά από δυο χρόνια κυβερνητικής πολιτικής, το υπουργείο Οικονομικών τώρα να στέλνει εγκύκλιο και να ζητάει το πόθεν έσχες των καταθέσεων στο εξωτερικό. Πρέπει να αντισταθούμε».
Ο ίδιος πρότεινε στο συμβούλιο της Ν.Ε. της ΑΔΕΔΥ τη συμβολική κατάληψη της ΔΥΟ Ρεθύμνου τις επόμενες ημέρες.
Επιστροφή του "χαρατσιού" αλληλεγγύης
Όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι καλούνται από το συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων να προσκομίζουν στην έδρα του συνδικάτου, κάθε βράδυ και ώρα 19:00 έως 21:00, τα σημειώματα της εφορίας με το «χαράτσι αλληλεγγύης», όπως αναφέρουν, για να επιστραφούν στην ΔΟΥ Ρεθύμνου, συλλογικά και οργανωμένα. Η κίνηση αυτή οργανώνεται από τα μέλη του συνδικάτου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου ως διαμαρτυρία και αντίσταση στην «αντιλαϊκή» πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Καταγγέλλουν ότι η επίθεση εις βάρος τους και γενικότερα στην εργατική τάξη κλιμακώνεται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την τρόικα και την πλουτοκρατία με την εις βάρος τους φοροεπιδρομή, μέσω της έκτακτης εισφοράς και το νέο «χαράτσι» στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ, ενώ την ίδια ώρα φοροαπαλλάσσεται το μεγάλο κεφάλαιο.
Την ίδια δράση πραγματοποιεί και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και καλεί τους εργαζόμενους την Πέμπτη και την Παρασκευή να καταθέσουν τα «μπιλιετάκια» της νέας έκτακτης εισφοράς τα οποία στις 5 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας θα επιστραφούν στην εφορία.
«Την κίνηση αυτή που βρίσκει τεράστια απήχηση στους εξουθενωμένους  και οργισμένους εργαζόμενους, την απέρριψαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο μας με το αμίμητο: «Δεν θα γίνουμε εμείς οι χαμάληδες για τα μπιλιετάκια του κάθε ενός». Με άλλα λόγια «πληρώστε και βγάλτε το σκασμό».
Αυτός είναι ο ρόλος τους. Να μας κρατάνε δεμένους χειροπόδαρα για να μας γδέρνει ανενόχλητη η κυβέρνησή τους, η μεγαλοεργοδοσία, η ΕΕ, το ΔΝΤ.
Κι αν αυτά τα κάνουν στο παρά 5΄ των αρχαιρεσιών του σωματείου, τότε τι θα κάνουν μετά από αυτές;
Συναδέλφισσα συνάδελφε
Στο χέρι μας είναι «άκλαυτοι να μην πάμε»
Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ιδιωτικών υπαλλήλων εμποροϋπαλλήλων (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και συνεργαζόμενοι) την Πέμπτη 22/9 1- 8 μμ και την Παρασκευή 23/9 3-7 μμ τις ώρες δηλαδή των αρχαιρεσιών του σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και άλλους εργαζόμενους να καταθέσουν τα μπιλιετάκια με τα νέα χαράτσια σε ειδικό συνεργείο έξω από το Εργατικό Κέντρο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, αλλά και κάθε  εργαζόμενο που θέλει να αντιδράσει στη συνεχιζόμενη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος και στην κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας να παραδώσει το ειδοποιητήριο της έκτακτης εισφοράς και στόμα με στόμα να ενημερώνει και τους άλλους εργαζόμενους.
Να δηλώσουμε την απόφασή μας να μην υποβληθούμε σε καμιά νέα θυσία για την κρίση και τα χρέη τους
Να απευθυνθούν σε εκείνους που θησαύρισαν και θησαυρίζουν και έχουν τα 600 δις στην Ελβετία.
Να απαιτήσουμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου