Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Νέα κατάληψη αστέγων στη Θεσσαλονίκη

Alterthess.gr

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ άστεγοι από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν κατάληψη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Γκαρμπόλα 8 (στον πεζόδρομο απέναντι από την είσοδο του Μπιτ Μπαζαρ).
Η κατάληψη έρχεται να αναπληρώσει το κενό της "Επιβίωσης",
της κατάληψης στέγης που εκκένωσε η αστυνομία μετα από μήνυση της Μονής Βικεντίου Αδελφών Ελέους Αγ. Παύλου στην οποία ανήκε το κατηλλειμμένο κτίριο στα μέσα Δεκέμβρη.

Η ανάγκη στέγασης των ανθρώπων που συναποτελούσαν τη Επιβίωση και οι τακτικές συνελεύσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα, μαζί με τον αλληλέγγυο κόσμο που στηρίζει τη διαδικασία επανακατάληψης εγκαταλελειμμένων κτιρίων με σκοπό τη στέγαση, οδήγησε στην νέα κατάληψη.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά μετά από παρέμβαση της αστυνομίας και της ιδιοκτησίας του άδειου κτιρίου, για επικείμενη αστυνομική επέμβαση σε περιπτωση παραμονής, οι άνθρωποι κινδυνέυουν να μείνουν ξανά χωρίς στέγη.

Έτσι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο YOL (πεζόδρομος Αχειροποίητου) στις 19:00 προκειμένου να γίνει ενημέρωση από την κατάσταση και να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις και προτάσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου