Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στο επίκεντρο εφημερίες και ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο

 GOODnet
Κρίσιμη μέρα σήμερα για το νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς το ιατρικό προσωπικό περιμένει να ακούσει από τον Διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Π. Καρατσή που θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο, εάν θα αρθεί η περικοπή του 20% για τις εφημερίες, ώστε να μην κινδυνεύουν τμήματα να μείνουν ακάλυπτα.

Παράλληλα βέβαια, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι περιμένουν να ακούσουν αν προβλέπονται προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και πότε, για να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα το νοσοκομείο.
Ο Διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης έχει ζητήσει εγγράφως με επιστολή του πριν από μέρες από τον κ. Καρατσή να είναι μικρότερη η περικοπή των κονδυλίων για να μπορεί να ανταπεξέλθει το Νοσοκομείο στις ανάγκες και σήμερα ενδεχομένως ο ΔΥΠΕάρχης να έχει νέα να ανακοινώσει.
Αν τα νέα δεν είναι προς την κατεύθυνση που έχουν ζητήσει οι γιατροί και η διοίκηση, τότε σε νέα γενική συνέλευση θα συζητηθεί η πρόταση για τη διακοπή των ηλεκτρονικών διαδικασιών στο νοσοκομείο, όπως έχουν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως επίσης και η πρόταση για ομαδικές παραιτήσεις. 
Μάλιστα χθες γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αλλά και πολίτες που συμμετείχαν στην προχθεσινή συνέλευση για την υγεία, απέκλεισαν τα ταμεία του ιδρύματος, προκειμένου οι επισκέπτες να μην πληρώνουν το εισιτήριο των 5 ευρώ,  στο πλαίσιο της απόφασης για κινητοποιήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι ο πανελλαδικός μέσος όρος για τις περικοπές κονδυλίων στις εφημερίες είναι 7,5% και στο Ρέθυμνο έχει αποφασιστεί η υψηλή μείωση του 20%,  κάτι που θα οδηγήσει σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ σε επικίνδυνες καταστάσεις, αφού δεν θα εφημερεύουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων.
Στο μεταξύ χθες συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών εμπόρων βιοτεχνών, Κοσμάς Περπυράκης και της παρέδωσε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα το αίτημα της προχθεσινής λαϊκής συνέλευσης, δηλαδή να εισηγηθεί στους εκπροσώπους της διοίκησης της Κρήτης και τους αρμόδιους με την υγεία φορείς, να γίνει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στο Ρέθυμνο για να τεθούν προς επίλυση τα προβλήματα του χώρου της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου