Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Για 30η μέρα οι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα

Ένα μήνα στις επάλξεις

Enet
Ένα μήνα έκλεισαν οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος, ένα μήνα χωρίς διακοπές για... διαφημίσεις, αφού το μέλλον της Ελλάδας πολλοί λένε ότι κρίνεται από αυτούς του χιλιάδες πολίτες που εδώ και 30 μέρες δίνουν δυναμικό παρόν έξω από τη Βουλή αντιδρώντας για την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης.
Μετά από εδώ τι, αναρωτιούνται σήμερα οι "αγανακτισμένοι" πολίτες της πλατείας Συντάγματος, που συγκεντρώθηκαν και απόψε για 30η μέρα έξω από τη Βουλή.

Από τις 7.30 το απόγευμα οι "αγανακτισμένοι" άρχισαν να "ανιχνεύουν εναλλακτικές σε ένα κόσμο που καταρρέει", μαζί με τους ομιλητές: Νίκο Αναστασόπουλο (αρχιτέκτονας-ερευνητή εναλλακτικών κοινοτήτων), Ηλία Ζιώγα (μέλος της συλλογικότητας Σπόρος), Αντώνη Χατζηθωμά (δημοσιογράφο), Γιώργο Κολέμπα (οικο-καλλιεργητή) και Ηρακλή Παναγούλη (μέλος της συλλογικότητας Σκόρος).
Ο κόσμος χτυπάει δυνατά τα χέρια του και φωνάζει συνθήματα κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να φύγουν από την πλατεία αν δεν αλλάξουν τα σχέδια της κυβέρνησης.
Οι "αγανακτισμένοι" έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη νέα Πανευρωπαϊκή Συγκέντωση της Κυριακής, η οποία λόγω της επερχόμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, προσδοκούν ότι θα σπάσει ρεκόρ συμμετοχής.
Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου οι "αγανακτισμένοι"  έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να περικυκλώσουν τη Βουλή και να συμμετέχουν στην 48ωρη πανεργατική απεργία.  Όπως οι ίδιοι τονίζουν, "Στο τέλος Ιουνίου, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων."
Οι "αγανακτισμένοι" καλούν τον κόσμο τις δύο αυτές μέρες όχι μόνο να απεργήσει αλλά και να μην καταναλώσει τίποτα.
Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου