Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΤΑΪΜΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ... ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Ο απόλυτος διεθνής διασυρμός της χώρας...

Του Γιώργου Δελαστίκ *

Στους "Κυριακάτικους Τάιμς" του Λονδίνου η φωτογραφία του Παρθενώνα είναι τεράστια, εξάστηλη. Μπροστά από τον ναό βρίσκεται μια πινακίδα: "Πωλείται" γράφει στα αγγλικά με πελώρια γράμματα.
"Πωλείται ένα μνημείο. Εξαιρετική τοποθεσία. Χρειάζεται εργασίες. Καλέστε τον Γιώργο Παπανδρέου στο 30.210.33.75.00" συμπληρώνει. Οκτάστηλος ο τίτλος από πάνω: "Ελλάδα - όλες οι λογικές προσφορές είναι ευπρόσδεκτες"! Ο υπότιτλος διευκρινίζει: "Η κρίση χρέους έχει βάλει πάνω στο τραπέζι πολλή κρατική περιουσία", εννοώντας χλευαστικά ότι...
ακόμη και ο λόφος της Ακρόπολης με τον Παρθενώνα είναι πλέον προς πώληση! Ο απόλυτος διεθνής διασυρμός της χώρας - σε πείσμα των από καιρό σε καιρό επαναλαμβανόμενων πρωθυπουργικών ισχυρισμών γι' αυτόν και την κυβέρνησή του: "Αποκαταστήσαμε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας"!
Δεν ήταν μόνο οι Αγγλοι που εξευτέλιζαν τη χώρα μας την Κυριακή. "Τίποτα δεν πάει καλά στην Ελλάδα" ανέφερε ο επίσης οκτάστηλος τίτλος στις οικονομικές σελίδες της γερμανικής εφημερίδας "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" και οι υπότιτλοι διευκρίνιζαν: "Η διάσωση της Ελλάδας δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε καν τους Ελληνες. Λόγω λιτότητας πέφτουν σε κατάθλιψη και αρχίζουν να περιφρονούν τους σωτήρες τους".
Στο ίδιο πνεύμα και το κύριο άρθρο της εφημερίδας: "Το ελληνικό κραχ" είναι ο τίτλος. Το περιεχόμενο φυσικά ανάλογο: "Η Ελλάδα θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος του χρέους της. Με άλλα λόγια, δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους της, πολλά δισεκατομμύρια ευρώ... Μια ΄΄άγρια΄΄ κρατική χρεοκοπία, όπως αυτή που απειλείτο την περασμένη χρονιά, θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για όλους. Τώρα απομένει η ελπίδα ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα λάβει χώρα σε μισοελεγχόμενη τροχιά... Αυτή όμως είναι, ομολογουμένως, η αισιόδοξη υπόθεση", γράφει η συντηρητική γερμανική εφημερίδα.
* Δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ την Τρίτη 21 Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου