Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"Μεγάλη απώλεια το κλείσιμο της Κλινικής Θώρακος-Αγγείων"

Μεγάλη απώλεια χαρακτηρίζει η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Χανίων το κλείσιμο της Κλινικής Θώρακος και Αγγείων μετά την αποχώρηση του αγγειοχειρουργού - θωρακοχειρουργού  κ. Μουστάρδα.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. σημειώνει χαρακτηριστικά:

“Πράγματι είναι μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας άλλο ένα κλείσιμο Κλινικής, μετά από το κλείσιμο της Μονάδας Νεογνών.

Η προσφορά των γιατρών της Κλινικής  στον χανιώτικο λαό αυτά τα τρία χρόνια ήταν αδιαμφισβήτητη, ενώ το κλείσιμό της στερεί από την κοινωνία μας μια σημαντική και σπουδαία   ακόμη ειδικότητα και κάνει το Νοσοκομείο μας φτωχότερο στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Είναι επιτακτική ανάγκη να δραστηριοποιηθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται, παράλληλα με τις διαδικασίες για την ουσιαστική στελέχωση της Μονάδας Νεογνών, για να τοποθετηθεί άμεσα αγγειοχειρουργός στο Νοσοκομείο μας, αφού πρόκειται για μια ειδικότητα πρώτης γραμμής, η έλλειψη της οποίας δημιουργεί πολλά και επικίνδυνα για τη ζωή προβλήματα στους ασθενείς.

Η σημερινή συγκυρία είναι τέτοια, που πρέπει όλοι μαζί να είμαστε σε εγρήγορση και να προστατεύσουμε τόσο τις δομές του Νοσοκομείου όσο και την πρωτοβάθμια υγεία”.
Και προσθέτει:
“Δεν έχει ίσως νόημα να επισημάνουμε για μια ακόμα φορά ότι το Ε.Σ.Υ. οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση με τη σταδιακή εφαρμογή των επιταγών του μνημονίου και της τρόικας, που προφανώς προτιμά η Ελλάδα να δαπανά περισσότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους της παρά για την υγεία, την παιδεία ή τις συντάξεις.

Η συνταγή που εφαρμόζεται για τη διάλυση του Ε.Σ.Υ. έχει ως βασικά συστατικά τις συγχωνεύσεις και την ιδιωτικοποίηση και έχει ως σκοπό τη μετατροπή των δημόσιων δαπανών υγείας σε ιδιωτικές, δηλαδή από την τσέπη του πολίτη, όπως το εισιτήριο 5 ευρώ ακόμα και στα επείγοντα, ολοήμερη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εκχώρηση 20% των «καλών» κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και η τελευταία πρόταση του «λογιστή» υπουργού μας για άδεια ιδιωτικού ιατρείου και στους γιατρούς του Ε.Σ.Υ.)”.

Goodnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου