Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Γιατί λάκισε ο Μεγαλέξαντρος;(Υgeianet)


Γιατί λάκισε ο Μεγαλέξαντρος;(Υgeianet)
  Την Πέμπτη 23 Ιουνίου έδωσε συνέντευξη τύπου σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αντικείμενο η περίφημη «μυστική αποθήκη», η οποία προβάλλεται ως το αστυνομικό ανάλογο της «γιάφκας» στα ρεπορτάζ του Πάνου Σόμπολου.
Το Ygeianet προειδοποίησε αρκετές μέρες νωρίτερα με πρωτοσέλιδο σημείωμα ότι το υπουργείο Υγείας προετοιμάζει πυρετωδώς το ανέβασμα της παράστασης του Θεάτρου Σκιών «Ο Μεγαλέξαντρος και ο κατηραμένος όφις», στην οποία ο Α. Λοβέρδος θα κρατήσει για την αφεντιά του το ρόλο του Μεγαλέξαντρου.
Δείτε τι είπε περιχαρής ο υπουργός κατά την έναρξη της συνέντευξης:
«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική τη σημερινή μέρα, την προετοιμάζουμε με τον κ. Μουσιώνη 20 μέρες τώρα. Την κρατήσαμε έξω από την πληροφόρηση με συνεννόηση των δυο μας, δουλέψαμε οι δυο μας, του το οφείλουμε αυτό και το Υπουργείο και οι τρεις οι παριστάμενοι Υπουργοί του το οφείλουμε, τον ευχαριστούμε και θα τον στηρίξουμε να πάει αυτή την προσπάθεια του κάτω – κάτω».

Παρά την εργώδη προετοιμασία η παράσταση εξελίχθηκε ως γνωστόν σε επικοινωνιακή πανωλεθρία και οι δημοσιογράφοι, όπως προκύπτει και από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, ξεφώνισαν αγρίως την πολιτική ηγεσία. Στο μέσον της συνέντευξης ο κ. Λοβέρδος, βλέποντας ότι τα πράγματα πάνε στραβά και θα χρεωθεί το ζήτημα προσωπικά, σηκώθηκε αθόρυβα και λάκισε, αφήνοντας τον υφυπουργό κ. Τιμοσίδη και τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνη να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φουφού.
Όμως το πράγμα δεν έκλεισε.

Τουναντίον πήρε άκρως απαξιωτική τροπή για τον κ. Λοβέρδο. Σημερινό δημοσίευμα στον «ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» (κλικ εδώ) αποκαλύπτει ότι η πολιτική ηγεσία, εκτός των άλλων αλχημειών, επιδόθηκε και σε χονδροειδή ψέματα, προκειμένου να διογκώσει την υπόθεση και να εμφανίσει σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους.
Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Μουσιώνης ανέφεραν ότι τα υλικά που ανακάλυψαν στη «γιάφκα» ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ, η έκθεση που είχαν στα χέρια τους έκανε λόγο για υλικά ύψους μόνον 25.200 ευρώ!!
Είναι αξιοπρόσεκτο πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η πολιτική ηγεσία προσπάθησε ν΄ αποφύγει με στρεψοδικίες την απάντηση σε δύο μείζονα ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την επίμαχη «γιάφκα», δηλαδή:
 1.- Γιατί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί κατά τον ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι διαγωνισμοί υλικών για τα Νοσοκομεία, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις που γίνονται διαρκώς;
2.- Γιατί το Παρατηρητήριο Τιμών δίνει τιμές υλικών υψηλότερες από εκείνες της αγοράς. Ενδεικτικά τα υλικά της «γιάφκας» ήταν σε τιμές καλύτερες από εκείνες που δίνει η υπηρεσία της κ. Καστανιώτη...

Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι υπερβολικά απλή: η πολιτική ηγεσία ανέχεται –αν δεν υποθάλπει- όλο αυτό το εκτρωματικό καθεστώς προμηθειών επειδή τη συμφέρει. Τα νταηλίκια και οι αποκαλυπτικές συνεντεύξεις συνιστούν προπέτασμα καπνού, ώστε να μην αποκαλύπτεται το παιχνίδι που στήνεται με νέα τζάκια, ορισμένα μάλιστα ορμώμενα από τη χώρα της φράου Μέρκελ.  Επιπλέον εν όψει των σφοδρών αντιδράσεων που θα προκύψουν στην αναγγελία των συγχωνεύσεων η πολιτική ηγεσία ήθελε να εμφανίσει τους συνδικαλιστές της Αριστεράς ως συνένοχους σε τέτοια ύποπτα παιχνίδια.
Δυστυχώς δεν της έκατσε, ούτε και πρόκειται να της καθήσει, η μπίλια.
 
            Ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου