Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα αγοράζοντας κρατικό χρέος, λέει ο πρωθυπουργός της Κίνας

tvxsteam Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο δήλωσε χθες ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και ειδικά στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αγοράζει κρατικό χρέος σε κάποια κλίμακα (ομόλογα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας)
Την υποστήριξή του προς την ευρωζώνη επανέλαβε άλλη μία φορά χθες ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο, έπειτα από επίσημες συνομιλίες στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
 Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ασίας και της Ευρώπης, αντίστοιχα, μίλησαν εκτενώς τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και για την κρίση του ευρώ, ενώ ο κινέζος πρωθυπουργός διακήρυξε την πίστη του στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και υποσχέθηκε, «αν χρειαστεί», να αγοράσει η χώρα του ακόμα περισσότερα ευρωπαϊκά ομόλογα ώστε να συνδράμει «στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και να βοηθήσει στην ανάπτυξή της».
«Οταν η Ευρώπη έχει προβλήματα, εμείς τείνουμε χείρα βοηθείας», δήλωσε ο Ουέν Τζιαμπάο, ο οποίος προηγουμένως είχε επισκεφθεί την Ουγγαρία και τη Βρετανία και χαρακτήρισε «προσωρινής φύσεως» τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα χώρες της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη είναι αρκετά δυνατή ώστε να κυριαρχήσει έναντι των προκλήσεων». Η Κίνα διαθέτει ευρωπαϊκά ομόλογα άνω των 800 δισ. ευρώ, ενώ η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου