Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε

για να σταματήσουμε τον κατήφορο της ανεργίας , φτώχειας και της κοινωνικής βαρβαρότητας
Η κυβέρνηση συνεχίζει «απτόητη» το δρόμο της κατεδάφισης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων . Επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα καταργώντας ουσιαστικά τις συλλογικές συμβάσεις και «δίνοντας το πράσινο φως»  στους εργοδότες για περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μαζικές απολύσεις .
  Απαξιώνει και εμπορευματοποιεί τα κοινωνικά αγαθά ( Παιδεία , Υγεία , Κοινωνική Ασφάλιση , Κοινωνική  Πρόνοια  ) , ιδιωτικοποιεί  τις δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές  ( ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΑΤΕ λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ) και σκοπεύει να ξεπουλήσει  τελείως  την περιουσία του Δημοσίου.
Η κυβέρνηση και επικυρίαρχοι της χώρας ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) βάζουν τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους , τους νέους ανθρώπους στο «γύψο» της ανεργίας, της φτώχειας και της εργασιακής ζούγκλας . Και όλα αυτά στο όνομα της «σωτηρίας από τη χρεωκοπία» !
Μας κοροϊδεύουν προκλητικότατα και με τη βοήθεια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ προσπαθούν να εδραιώσουν τη μοιρολατρεία και την ηττοπάθεια στην κοινωνία. 
Το χρέος όμως δεν το δημιουργήσαμε  εμείς .  Δεν φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις μας για τα ελλείμματα . Δεν φταίνε οι κοινωνικές δαπάνες ( στις οποίες είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη)  για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό.  Δεν πάνε τα λεφτά του «μηχανισμού στήριξης»  στην κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων  και στο Κοινωνικό Κράτος αλλά στην εξόφληση των δανειστών  , στις τσέπες των τοκογλύφων ,  των «εθνικών εργολάβων» και προμηθευτών , στους  πλασιέ της πολεμικής βιομηχανίας.
Ο στόχος του Μνημονίου δεν είναι το χρέος που - παρά τα σκληρά μέτρα-  συνεχίζει να αυξάνεται , αλλά οι απο-διαρθρωτικές αλλαγές  που καταργούν κάθε κοινωνικό κεκτημένο και υποβαθμίζουν   την εργασία για να ευνοήσουν υποτίθεται τις επενδύσεις και άρα την ανάπτυξη στο μέλλον . Το θέμα είναι ότι ποτέ και πουθενά δεν υπήρξε οικονομική ανάπτυξη και ευημερία πάνω στα ερείπια της κοινωνίας .
Μας λένε ότι οι θυσίες του λαού δεν πάνε χαμένες . Το θέμα είναι ότι μόνο ο λαός κάνει θυσίες και ότι το κεφάλαιο μονίμως έχει «ασυλία». 
Δεν βάζουν τάξη αλλά διαλύουν τα πάντα. Δεν νοικοκυρεύουν το όντως αποδιοργανωμένο, πελατειακό και διεφθαρμένο Κράτος του  συναινετικού δικομματισμού , αλλά καταλύουν κάθε κοινωνική εγγύηση, κάθε πλέγμα προστασίας των αδύναμων , κάθε συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας .
Καιρός να τους σταματήσουμε !
Αρκετά με την απόγνωση , την απάθεια, τη συλλογική κατάθλιψη .
Αρκετά με τον κοινωνικό εμφύλιο ( άνεργοι-εργαζόμενοι, μισθωτοί Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα, μόνιμοι-συμβασιούχοι, υψηλόμισθοι-χαμηλόμισθοι) .
Αρκετά με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, τα πολιτικά παιγνίδια των ηγετικών συνδικαλιστικών στελεχών , τα γραφειοκρατικά και αποξενωμένα από τους εργαζόμενους συνδικάτα , τις περιχαρακώσεις και τους ηγεμονισμούς.
Αρκετά με την Ελλάδα του νεοφιλελευθερισμού, , της ασυδοσίας των τραπεζών και του κεφαλαίου, της διαπλοκής , της μιντιοκρατίας, της καταστολής , της έλλειψης προοπτικής για τους  νέους ανθρώπους.
Σήμερα είναι η ώρα για δυναμική συλλογική αντίδραση. Η ώρα για αντίσταση, αγώνα , κοινωνική αλληλεγγύη .
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΤΩΡΑ !
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 10,30πμ στο Εργατικό Κέντρο
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου