Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνουν το δρόμο-ανοίγουν την πόρτα στη ζωή!

Συμβολική κατάληψη, με κλείσιμο του δρόμου σε ένα από τα πιο θανατηφόρα σημεία του Β.Ο.Α.Κ, σε αυτό του Πετρέ προχωρούν πολίτες του Ρεθύμνου. Η συμβολική κατάληψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρουν και στο Forum του GOODnet.gr:  "Προτείνουμε την συμβολική κατάληψη για 30 λεπτά, της θανατηφόρας στροφής του Πετρέ, στην μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν σε τροχαία ατυχήματα και για την αποφυγή άλλων."
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ αλλά και στο Facebook.
ΒΟΑΚ: Από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει χαρακτηρίσει τον ΒΟΑΚ, από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας, δεδομένου μάλιστα ότι σε πολλά από τα σημεία του, ξυπνάει μνήμες από τα φονικά οδικά σημεία όπως το Πέταλο του Μαλιακού, τα Τέμπη και σημεία στην Εθνική Οδό Αθήνας Πάτρας.
Αν και όλοι αναρωτιούνται τι μπορεί να φταίει, σχεδόν όλοι γνωρίζουν πως δεν αξιοποιούνται οι επικαιροποιημένες μελέτες, το οδόστρωμα είναι σε πολλά σημεία είτε άχρηστο είτε επικίνδυνο, φωτισμός και στηθαία δεν υπάρχουν, οι επικίνδυνες είσοδοι και έξοδοι για τα χωριά και για τις πόλεις είναι κάτι το δεδομένο. Όλοι γνωρίζουν πως τα προβλήματα αυτά είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά θανατηφόρα προβλήματα που υπάρχουν και όμως για πολλά χρόνια, πολλοί υπεύθυνοι εθελοτυφλούν.
Ο ΒΟΑΚ διασχίζεται καθημερινά από 15.000 οχήματα παντός τύπου και τα 315 χιλιόμετρα του, είναι ένας σύγχρονος οδικός Μινώταυρος όπως εύστοχα έχει χαρακτηρισθεί το οδικό δίκτυο του νησιού. Είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο για τις υποδομές της Κρήτης μιας και ο ΒΟΑΚ είναι η ραχοκοκαλιά του νησιού η οποία ενώνει του Τέσσερεις νομούς από την μιαν άκρη μέχρι την άλλη.
Αξίζει να σκεφτεί κάποιος πως από τα 315 χιλιόμετρα, μόλις τα 40 με 50 είναι ασφαλή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επικινδυνότητα του και τις συνέπειες σε ζωές και οικογενειακά δράματα, χωρίς φυσικά να απομονώνει η λογική και τον ανθρώπινο παράγοντα ιδίως στις πολύ νεαρές ηλικίες.

GOODnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου