Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ζούκερμπεργκ: Νέος, φιλάνθρωπος και σκεπτόμενος...

Και ο Ζούκερμπεργκ στο "The giving Project"
 Την αρχή έκαναν οι δισεκατομμυριούχοι Γουώρεν Μπάφετ και Μπίλ Γκέιτς και μέχρι σήμερα έχουν ακολουθήσει 16 από τους πιο πλούσιους ανθρώπους των ΗΠΑ. Ο επενδυτής Καρλ Ικαν κι ένας εκ των συν-ιδρυτών της AOL Στηβ Κέις δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν και αυτοί στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Τhe Giving Pledge project».

Από τον περασμένο Ιούνιο που ξεκίνησε το φιλανθρωπικό πρόγραμμα, το οποίο σημειωτέον προβλέπει την προσφορά της μισής και πλέον περιουσίας των συμμετεχόντων, αριθμεί ήδη 57 φιλάνθρωπους. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουώρεν Μπάφετ πέραν των ιλιγγιωδών προσφορών τους έχουν αναλάβει και το έργο της προσέλκυσης περισσότερων προσφορών.
Μια νέα συμμετοχή είναι ο Μάρκ Σούκερμπεργκ. Ο αν και νέος επιχειρηματίας -η προσωπική περιουσία του οποίου ανέρχεται ήδη στα 6,9 διεσεκατομμύρια δολάρια- που όσο αν φαίνεται περίεργο σε πολλούς εκτός από πάμπλουτος τυγχάνει και άνθρωπος που του αρέσει να δημιουργεί, όπως είχε δηλώσει εκνευρισμένος - μετά την προβολή της ταινίας που πραγματευόταν τη ζωή του- βγήκε μπροστά και έκανε και αυτός την προσφορά του. Και όπως ήταν αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς τον χαρακτήρα του, δεν παρέλειψε να αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που αναγκάζει τους περισσότερους φιλάνθρωπους να προσφέρουν τον οβολό τους στο τέλος της καριέρας τους και όχι στην αρχή... Η σπόντα πήγαινε στους υπόλοιπους μεσήλικες και βάλε που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Ανεξαρτήτως κινήτρων και ανούσιων επιχειρημάτων υπερ ή κατά της φιλανθρωπίας, το κρατούμενο είναι ένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να προσφέρεις τα μισά -όποιος κι αν είσαι. Δείτε το ως πρόκληση...
ΣΚΑΙ

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΟΡΙΣΤΕ ΝΑ ΤΑ. ΟΙ 'ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ'.ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή