Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ανοικτή εκδήλωση – συγκέντρωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με θέμα τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων για την απεργία και κινητοποίηση της 15ης Δεκεμβρίου «ενάντια στον προϋπολογισμό και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία».

Στην εκδήλωση καλούν η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Δασκάλων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.


Στο κάλεσε σημειώνεται: «Καλούμε τους κατοίκους του Ρεθύμνου να μας συναντήσουν την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί το πως θα απαντήσουμε στον νέο προϋπολογισμό που επιβάλλει και νομιμοποιεί την κατάργηση του κράτους πρόνοιας, εμπορευματοποιεί την υγεία, καταργεί τη δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία, οικειοποιείται τα χρήματα που ανήκουν στις κοινωνικές ανάγκες για να ενισχύσει το τραπεζικό κεφάλαιο, εγκαταλείπει τους συνταξιούχους με εισόδημα ανεπαρκές για την επιβίωσή τους και εξαναγκάζει σε κατάργηση θέσεων εργασίας. Το κράτος πρόνοιας είναι το μοναδικό κράτος που αναγνωρίζει ο πολίτης ως νόμιμο, βάση του Συντάγματος. Η κατάργησή του αποσύρει τη συναίνεση του πολίτη στους χειρισμούς και τις επιλογές οποιασδήποτε κυβέρνησης.
Όλοι μαζί θα μιλήσουμε για να φτάσει η φωνή μας ως τα αυτιά της πολιτείας, που φαίνεται να ξέχασε ότι υπάρχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου