Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Εκκένωση της νομικής ζητά η πρυτανεία

Οι πρυτανικές αρχές ουδέποτε έδειξαν ολιγωρία, τόνισε σε συνέντευξη τύπου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες.

Σημείωσε πως οι πρυτανικές αρχές από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα έρθουν μετανάστες από την Κρήτη, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές.
Ο κ. Πελεγρίνης είπε επίσης ότι ύστερα από αυτοψία γιατρών διαπιστώθηκε ότι μέσα στο χώρο τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και πως δεν έχουν γίνει βανδαλισμοί.
Κάλεσε την πολιτεία να προσέλθει σε σύσκεψη στο πανεπιστήμιο ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής. Ζήτησε επίσης ο πρωθυπουργός να εγγυηθεί σήμερα την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Μιχάλης Τσινισιζελής, κοσμήτορας της νομικής σχολής Αθηνών, είπε πως οι μετανάστες δεν μπορούν να μείνουν άλλο μέσα καθώς δημιουργούν πρόβλημα.
Επισήμανε πως έγινε συζήτηση με τον πρύτανη και αποφασίστηκε να δοθεί ένα περιθώριο ώστε να αποχωρήσουν ειρηνικά από το πανεπιστήμιο.
Εντολή για απόδοση ευθυνών στη Νομική
Εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες, έδωσε ο πρωθυπουργός.
Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «η μόνη όχληση που είχε την Τρίτη η ΕΛ.Α.Σ. ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών».
Είπαν στο ΣΚΑΪ
• Θεοδόσης Πελεγρίνης (Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η πρυτανική αρχή ενήργησε από την αρχή, δεν ολιγωρήσαμε. Θα πρέπει να συζητήσουμε, γιατί έτσι αυτομάτως θα λυθεί το θέμα. Αν η πολιτεία ανταποκριθεί, είμαι σίγουρος ότι το θέμα θα λυθεί.»
SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου