Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Υποδοχή των απεργών πείνας στο λιμάνι

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου φτάνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μετανάστες εργάτες από την Κρήτη που, ενωμένοι με άλλους, ξεκινούν από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τη μεγαλύτερη έως σήμερα πανελλαδική απεργία πείνας μεταναστών.
 Οι 300 συνολικά μετανάστες απαιτούν να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.
Μαζί με τους απεργούς πείνας ξεκινάμε και εμείς, ντόπιοι και μετανάστες αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, έναν μεγάλο αγώνα για τη νίκη της απεργίας. Επειδή η απεργία πείνας των 300 μεταναστών είναι ένας αγώνας δίκαιος, μια κραυγή αντίστασης στα τείχη της Ευρώπης Φρούριο που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία. Επειδή ο αγώνας των μεταναστών αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Γιατί η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων.
Γι’ αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουν το αίσχος των απελάσεων, ο εμπαιγμός των μαζικών απονομιμοποιήσεων των τελευταίων χρόνων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων.
Στηρίζουμε τους μετανάστες απεργούς πείνας και μπαίνουμε μαζί τους στον μεγάλο αγώνα αντίστασης και αλληλεγγύης.
Την Κυριακή στις 23 Ιανουαρίου στις 5 π. μ, οι απεργοί πείνας φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε3, πλοίο Λατώ). Nα είμαστε όλοι και όλες εκεί να τους υποδεχτούμε εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Αθήνα 21 Ιανουαρίου 2011
Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
http://hungerstrike300.blogspot.com/

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σφοι και σφισσες,
Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε στους τόπους που θα δώσουμε τον αγώνα μας.
Για μας αυτές οι μέρες είναι από τις πιο σημαντικές στη ζωή μας. Θα τις θυμόμαστε για πάντα.
Πήραμε μια δύσκολη απόφαση και ετοιμαζόμαστε τόσο καιρό με τη βοήθεια του ΦΜΚ για να την κάνουμε πράξη. Ξέρουμε ότι αν κερδίσουμε θα αλλάξει η ζωή μας δραστικά. Θα μπορούμε να φύγουμε από το σκοτάδι και να οργανώσουμε τη ζωή μας εδώ σαν άνθρωποι. Θα μπορούμε να ταξιδέψουμε νόμιμα, για να ξαναδούμε τους δικούς μας μετά από τόσα χρόνια.
Αλλά τα πράγματα θα είναι αλλιώς για μας ούτως ή άλλως. Γιατί θα έχουμε γνωρίσει όλους εσάς, θα έχουμε αγωνιστεί μαζί. Όταν κάποτε επιστρέψουμε μόνιμα στις πατρίδες μας θα μιλάμε για όλα αυτά και για σας. Θα μιλάμε για τους Έλληνες που βρέθηκαν στο πλευρό μας σ’ αυτήν την προσπάθεια, ρίσκαραν, κουράστηκαν, ξοδεύτηκαν, ξενύχτησαν, χωρίς να έχουν να κερδίσουν τίποτα. Θα νιώθουμε την υποχρέωση να εξηγούμε και να συμβουλεύουμε τους συμπατριώτες μας για το δίκιο του αγώνα και την δύναμη που έχει.
Μπορεί να μην έχουμε συνολικά σαν ομάδα, εμπειρία από τέτοιους αγώνες. Μπορεί να έχουμε αδυναμίες κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης. Να είμαστε όλοι επιεικείς, σα σύντροφοι. Μπορεί κι εσείς ως αλληλεγγύη, να συναντάτε δυσκολίες, τριβές, προβλήματα. Όσον μας αφορά υποσχόμαστε από τη μεριά μας, ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάνε όλα καλά, μέχρι το τέλος.
Σας περιμένουμε με αγωνία στα ραντεβού του κοινού σχεδίου μας…
Καλή δύναμη σε όλους μας.

Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου