Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Αγανακτισμένων Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο

16/6
Είμαστε κομμάτι του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών στις πλατείες ολης της χώρας, και εκφράζουμε την αγωνία μας για το παρόν που διακυβεύεται και το μέλλον που θέλουν να μας επιβάλουν. Είμαστε απλοί άνθρωποι, όχι πεφωτισμένες ηγεσίες ούτε κομματικοί κύκλοι. Ενωθήκαμε στο ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης ενάντια σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους λεηλατούν τις ζωές μας και καταστρέφουν το μέλλον μας.
Από τις 25 Μαΐου βρισκόμαστε αυθόρμητα στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο, όπως και στις υπόλοιπες πλατείες της χώρας. Μέσα από ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά και δρούμε για την ανατροπή του μνημονίου και της κυβέρνησης που το ψήφισε.
Τις τελευταίες μέρες το κίνημα των πλατειών άρχισε να δείχνει τη δύναμή του και απέδειξε ότι μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου. Γκρέμισε οριστικά το μύθο ότι τίποτα δεν αλλάζει, προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση και αναγκάζοντάς την να καταφύγει σε “λύσεις” όπως δημοψήφισμα, εκλογές, ανασχηματισμό και συγκυβέρνηση.
Απέναντι σ’ αυτούς τους ελιγμούς, που αποτελούν ξεκάθαρη προσπάθεια εκτόνωσης της οργής μας, απαντάμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ:
• την ανατροπή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.
• να φύγουν η Τρόικα (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), η κυβέρνηση και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.
• να μην πληρώσουμε το Χρέος ΤΟΥΣ.
• να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
• Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία και κοινωνικές παροχές.
• αξιοπρεπή ζωή και εργασία για όλους.
Προτείνουμε την επέκταση των συνελεύσεων και των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής (χώροι εργασίας, γειτονιές κ.λπ). Ενώνουμε τη δράση μας με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας (πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α) στις κινητοποιήσεις τους (απεργίες, πορείες).
Όλοι έξω στις πλατείες τώρα! Συνελεύσεις παντού! Να αρθούν όλα τα μέτρα! Αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη κοινωνία για όλους.
ανοιχτή λαϊκή συνέλευση κάθε μέρα στις 9.00 το βράδυ.
*Καλούμε τα τμήματα ελικοπτέρων του στρατού σ’ ετοιμότητα
http://aganaktismenoirethymno.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου