Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολές διαμαρτυρίας της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων προς τον υπουργό Υγείας, Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδ.Λοβέρδο έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
''Γνωρίζετε ότι, αποδέκτες της υποβάθμισης των υπηρεσιών των νοσοκομείων είμαστε όλοι εμείς οι χρήστες πολίτες - καταναλωτές, που νοιώθουμε αισθήματα ανασφάλειας και φόβου, εάν κάτι μας προκύψει'', σημειώνουν οι καταναλωτές και κάνουν ειδική αναφορά στις δυσλειτουργίες του γενικού νοσοκομείου Χανίων. Στο μεταξύ η Ένωση έστειλε επιστολή και στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδη ζητώντας να υπαχθούν στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 3869/2010 σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και όσοι έχουν εμπορική ιδιότητα. ''Ο εμπορικός κόσμος υποφέρει και εξαιρώντας τον από τη ρύθμιση του νόμου 3869/2010 οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία. Και βέβαια δεν είναι στόχος να πληγούν απ' αυτή τη διαδικασία οι τράπεζες καθότι υπάρχει πρόβλεψη για ρύθμιση και άρα αποπληρωμή των δανείων. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πολίτη, που χθες υπήρξε έμπορος, αλλά σήμερα έχει βάλει λουκέτο στο κατάστημά του, με αδυναμία πληρωμής των φορολογικών του υποχρεώσεων (κλεισίματος ) από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία, αδυναμία πληρωμής του ασφαλιστικού φορέα. Επί της ουσίας δεν έχει εργασία, δεν μπορεί να δηλώσει ανεργία και επομένως είναι ο πολίτης του περιθωρίου με χρέη που συνεχώς μεγαλώνουν από τόκο και ανατοκισμό'', όπως αναφέρεται στην επιστολή.
© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου