Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΝΤ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Από: Ζ. Σκ.
Για δείτε το παρακάτω και οπωσδήποτε το (υποτιτλισμένο) βίντεο που ακολουθεί μέχρι το τέλος του, όπου ο εκπρόσωπος των "Πρασίνων" Κον Μπεντίτ, τα χώνει στους Ευρωπαίους για την υποκριτική στάση τους και τη δήθεν βοήθεια που προσφέρουν στην Ελλάδα.


Στον πίνακα που βλέπετε ανωτέρω, εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης.
Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα.
Η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις €, με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%. Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια € σε μικρό χρονικό διάστημα.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία.
Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις €, δηλαδή όφελος 1,440 δις €.
http://www.youtube.com/watch?v=V7fnJCmbuPU

Πηγή : http://formatyourbrains.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου