Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΥΝ:Μέσα από τα σχόλια και τις επισημάνσεις συναδέλφων αναδεικνύεται η σοβαρότητα το ΥΥ

Στον πίνακα 5α2 δεν υπάρχει Αιμοδοσία στο ΓΝ.Χανιων
Μέχρι σήμερα πάντως λειτουργούσε κανονικά.
Αν αυτό σημαίνει κατάργηση θα ήταν ενδιαφέρoν να ενημερωθούμε
Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία
γιατρος της Αιμοδοσιας Χανιων

διώξτε τους όλους από τα νοσοκομεία και προσλάβετε αλλοδαπούς.ego tha doulevi me miso mistho,kai koris asfalisi.
–  mohamet abdoul pakistan

Διαβάζοντας τα σχόλια και των άλλων συναδέλφων πείθομαι όλο και πιό πολύ, ότι οι προτάσεις Λιαρόπουλου, είτε στηρίχθηκαν σε εντελώς παραποιημένα στοιχεία από τις ΥΠΕ είτε συντάχθηκαν στο πόδι και χωρίς συγκεκριμένο πολιτικοιδεολογικό στόχο και όραμα για την ανάπτυξη του ΕΣΥ, όχι με ιατροκεντρική κατεύθυνση αλλά με στόχο την ασφαλή άσκηση ιατρικής και την ιατρική-νοσηλευτική κάλυψη των ασθενών. Ιδιάιτερα αυτά που προτείνονται για δημιουργία, λειτουργία και εφημέρευση των ιατρών στο πλαίσιο ευρύτερου χειρουργικού τομέα με κάλυψη πολλών ετερόκλιτων ειδικοτήτων, μόνο από αδαείς θα μπορούσαν να προταθούν, οι οποίοι αγνοούν την νομοθετημένη αρχή ότι κάθε γιατρός ασκεί μόνο την ειδικότητά του.
Λίγη ενημέρωση στην ισχύουσα νομοθεσία αλλά και στην παγκόσμια πρακτική, δεν θα έβλαπτε.
ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος ΔΣ ΓΝ Πατρών ''ο Άγιος Ανδρέας και
εκπρόσωπος Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών, ΕΙΝΑ


μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι τα στοιχεια παρθηκαν το μαρτιο οπου στη νησιωτικη χωρα οι αριθμοι ειναι πολλαπλα μειωμενοι και οχι αυγουστο πχ οπου θα φαινοταν οι τραγικες ελλειψεις σε ιατρους και νοσηλευτες και η τεραστια πληροτητα σε κλινες?
τα νησια μας ειναι πολυ ιδιαιτερη περιπτωση και η βιτρινα της χωρας στους τουριστες που επιθυμουμε να ερχονται ομως φευ απλα προσπαθουμε να τα βαλουμε στην προκρουστια κλινη...
–  καρανασος αγαμεμνων

Κύριε Υπουργέ.
Από τη στιγμή που αποφασίσατε να απαντήσετε στο δίλημμα «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» με τις μέχρι τώρα επιλογές σας, καλό είναι να μην σκυλεύετε το πτώμα του ΕΣΥ χρησιμοποιώντας δήθεν επιστημονικές μεθόδους που στηρίζονται σε επίπλαστα δεδομένα. Όπως καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείτε εμπροσθοφυλακές ¨ τύπου Λιαρόπουλου¨ για να λειτουργήσουν ως άλλοθι στη δική σας εμμονή να επιτύχετε τους στόχους που σας έθεσαν. Διότι με αυτό τον τρόπο, εκτός του ότι εκθέτετε ανεπανόρθωτα την ακαδημαϊκή κοινότητα, δηλητηριάζετε με καχυποψία a priori, κάθε μελλοντική προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ, ακόμα και αν αυτή περιβάλλεται από αγαθές προθέσεις. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης των πεπραγμένων σας με σθένος και με την ανάλογη ευθύτητα, πιθανόν να εκτιμηθούν από κάποιους.
Γιάννης Καναβός
Αντιπρόεδρος Ε.Ε. Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι στον Πίνακα 7 που αναφέρεται το ποσοστό κάλυψης των ΜΑΦ-ΜΕΘ στην πρώτη ΔΥΠε, αναφέρεται ότι το ποσοστό κάλυψης της Μονάδας Εμφραγμάτων του ΓΝΑ Πολυκλινική είναι 15%. Πρόκειται προφανώς για ένα είτε εκ παραδρομής είτε σημαντικό στατιστικό λάθος, καθότι το ποσοστό κάλυψης της Μονάδας Εμφραγμάτων του ΓΝΑ Πολυκλινική υπερβαίνει το 80%.
Παρακαλούμε για τη διόρθωση του λάθους και επαναξιολόγηση των δεδομένων.


Έχει διερωτηθεί κανείς τι θα γίνει με τους ειδικευόμενους ιατρούς και τις θέσεις ειδικότητας?
Συμφωνα με οδηγία της EU απαιτείται ελάχιστος αριθμός κλινών ανα ειδικευόμενο . Με την ελάτωση των κλινών δεν θα ελλαττωθεί και ο αριθμός των ειδικευομένων ή δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα με την εκπαίδευσή τους?

Αναφέρω ενημερωτικά, ότι δεν υπηρετούν 5 γιατροί στην Αιματολογική Κλινική του Γ.Ν.Χανίων.Είμαστε 2 με οργανική θέση, προς το παρόν 1 Επικ.ΕΒ και εκκρεμούν στο Υ.Υγείας 2 θέσεις ΕΒ ΕΣΥ που δεν γνωρίζομε πότε θα διοριστούν.
Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία,
Φ.Μαρκίδου
Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής Γ.Ν.Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου