Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δραστηριότητα του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων

Ρεθεμνιώτικα Νέα

ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρέχουν δωρεάν σίτιση σε απόρους, ύστερα από αίτημα κοινωνικών φορέων του τόπου μας.

 Σειρά επαφών με αρχές και φορείς της πόλης του Ρεθύμνου είχαν τα μέλη του σωματείου εστίασης και συναφών επαγγελμάτων συζητώντας τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, τα οποία και θα δημοσιεύονται στο εξής στο site http://www.seser.gr/ προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες.

Το σωματείο εστίασης θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην αγροτική έκθεση κρητικών παραδοσιακών προϊόντων, που θα γίνει στην παραλία προς το τέλος Ιουλίου, με κέρασμα τοπικών εδεσμάτων και τσικουδιάς σε όλους τους επισκέπτες.
Οι επαγγελματίες του κλάδου συμμετέχουν ενεργά και εθελοντικά στα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη, όπως για παράδειγμα ανέλαβαν την δωρεάν σίτιση μέρους των αθλητών των «Special Olympics», και παρείχαν δωρεάν γεύμα στους αθλητές του «Psiloritis Race». Προχώρησαν μάλιστα και σε δωρεά 200 ευρώ για την σίτιση απόρων στην εκκλησία Κυρία των Αγγέλων, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρέχουν δωρεάν σίτιση σε απόρους, ύστερα από αίτημα κοινωνικών φορέων του τόπου μας. Επιπλέον για τρίτη συνεχή χρονιά προσφέρουν σε τιμές κόστους σίτιση στους 35 πρωταθλητές του Διεθνούς Τουρνουά Σκάκι σε συνεργασία με τον ΔΑΟΡ. Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει τράπεζες αίματος που αφορά συναδέλφους τους, συγγενικά πρόσωπα αυτών και εργαζομένων και καλούν τους συναδέλφους τους να ανταποκριθούν, δίνοντας αίμα στο νοσοκομείο Ρεθύμνης (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 8 π.μ.-1μ.μ. και 4μ.μ.-7μ.μ., Τρίτη-Πέμπτη 8π.μ.-1 μ.μ, Σάββατο-Κυριακή-Αργίες 9π.μ.-12μ.μ.).
Σε ιστοσελίδα του σωματείου στο διαδίκτυο, υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για τις προσφορές προμηθευτών προς συναδέλφους ενώ με γραπτά μηνύματα γίνεται ενημέρωση για προγράμματα και δραστηριότητες που αφορούν τον κλάδο και βοηθούν την ανάπτυξη των επιχειρήσεών, όπως επίσης υπάρχει λίστα ενδιαφερόμενου προσωπικού σε ειδικότητες που αφορούν το επάγγελμα.
Τέλος, το σωματείο πήρε απόφαση για οικονομική χορηγία στην καρναβαλική επιτροπή για την προβολή και διαφήμιση του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, όπως επίσης και την αγορά 10 μετοχών στην creta lines για την αγορά καραβιού στο Ρέθυμνο.
Τα μέλη του σωματείου εστίασης και συναφών επαγγελμάτων απευθύνουν έκκληση στους συνάδελφούς τους, να συμμετέχουν με την καταβολή του συμβολικού ποσού των 60 ευρώ για τους εποχιακούς και 90 ευρώ για όσους είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, για να διατηρήσουν όπως υποστηρίζουν τις υπηρεσίες σε υψηλό βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου