Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Να σταματήσουμε τη βαρβαρότηταΤην Παρασκευή 8 Ιουλίου ένας παλαιστίνιος βασανίστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17.30 ενώ βρισκόταν σε κατάστημα ρούχων σημειώθηκε κλοπή. Ο υπάλληλος της εταιρίας security δεν πρόλαβε το δράστη και έπιασε τον παλαιστίνιο, θεωρώντας πως αφού είναι μετανάστης, είναι βέβαιο πως θα ήταν ο συνεργός του δράστη,
 παρά το γεγονός ότι δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση. Στη συνέχεια πέρασε στα σίγουρα χέρια της αστυνομίας, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου του παραμόρφωσαν την αριστερή πλευρά του προσώπου του με κλωτσιές, δημιουργώντας του προβλήματα στο μάτι και σπάζοντας το ένα τύμπανο του αυτιού! Όπως καταγγέλλει ο ίδιος του έσπασαν επίσης το κινητό. Η βαρβαρότητα από την πλευρά των "προστατών του πολίτη" δεν είχε ακόμα τελειώσει. Ενώ ήταν χτυπημένος σοβαρά, αντί να τον μεταφέρουν άμεσα στο Νοσοκομείο, επέλεξαν ως καλύτερη επιλογή το Α.Τ. Σούδας. Μόλις αργά το βράδυ κι όταν πλέον υπέφερε αφόρητα από τους πόνους των τραυμάτων που είχαν προξενήσει τα βασανιστήρια και εμφάνισε έντονη δύσπνοια καθώς οι αστυνομικοί του είχαν πετάξει το εισπνεόμενο φάρμακο για το άσθμα του, αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί καταγράφηκαν όλες οι σωματικές βλάβες (παραμόρφωση ζυγωματικών, σπασμένο τύμπανο κλπ). Ο μετανάστης κρατείται ακόμη στο Α.Τ.  Ακόμα και εάν είχε διαπράξει την κλοπή ο μετανάστης, κανείς μα κανείς δεν είχε δικαίωμα να ασκήσει επάνω του σωματική βία.
Η νέα σοβαρή καταγγελία βασανισμού μετανάστη είναι εξαιρετικά ανησυχητική αν σκεφτούμε ότι το 2011 έχουν καταγγελθεί και άλλα περιστατικά βίας και τουλάχιστον παράτυπης συμπεριφοράς εναντίον μεταναστών και προσφύγων από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε, ότι αρχές Απρίλη καταγγέλθηκε από μετανάστες ότι αστυνομικοί σε περιπολικό και της ομάδας ΔΙΑΣ μπήκαν σε σπίτι μεταναστών, χωρίς εισαγγελέα και ένταλμα, χτύπησαν και έβρισαν μετανάστες, αυτούς, την πατρίδα τους κλπ., που ήταν μέσα (άντρες και γυναίκες) κατέστρεψαν αντικείμενά τους και έσκισαν τα χαρτιά τουλάχιστον ενός μετανάστη.

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών καταγγέλλει τη συνεχή αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Συμπεραίνουμε από την τελευταία 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση πως το δόγμα της καταστολής γενικεύεται και παύει να έχει όρια, όταν η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει καμμιά νομιμοποίηση.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό απαιτούμε το ελάχιστο από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, να βρει τον «παλικαρά» που βασάνισε τον μετανάστη και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Κάθε τι λιγότερο από αυτό αποτελεί  συγκάλυψη. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η βαρβαρότητα πριν κυριέψει όλη την κοινωνία.
--
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου