Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Free Gaza II

Καταγγέλλουμε  την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει με κάθε δυνατό τρόπο τον απόπλου των πλοίων με προορισμό τη Γάζα ώστε να σπάσει ο αποκλεισμός της από το Ισραήλ και να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή να απαγορευτεί ο απόπλους όλων των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα,
ακολούθησαν ένα σωρό γραφειοκρατικές κι άλλες προφάσεις.
Έτσι, το Σάββατο 9 Ιουλίου το σκάφος «Τζουλιάνο», ένα από τα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας 2» με 12 επιβαίνοντες, αναχώρησε από τα Κύθηρα και το απόγευμα έφτασε έξω από το λιμάνι της πόλης των Χανίων, όπου είχε κανονιστεί να ανεφοδιαστεί με πετρέλαιο και να συνεχίσει το ταξίδι του για το Ηράκλειο. Εκεί οι αλληλέγγυοι -κι όχι μόνο- γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων γεγονότων:
 Ένα  πολύ μεγάλο πλοίο του λιμενικού έκανε ελιγμούς κι εμπόδιζε το «Τζουλιάνο» να καταπλεύσει.  Όπως ενημερωθήκαμε το πλοίο αυτό ακολουθούσε το «Τζουλιάνο» από τη στιγμή που βγήκε στο Κρητικό πέλαγος  (καλά ρωτήθηκαν στο λιμεναρχείο «εσείς χαρτί για φωτοτυπικό λέτε ότι δεν έχετε, τα καύσιμα γι’ αυτό πώς τα πληρώνετε;»)

Το λιμεναρχείο ενημέρωνε ότι δεν υπάρχουν θέσεις για ελλιμενισμό, ενώ οι κενές θέσεις έχουν φωτογραφηθεί. Επίσης υπήρξε εκφοβισμός για να μην πλησιάσει κανένα πλωτό το «Τζουλιάνο».

Τελικά το «Τζουλιάνο» έφτασε στη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου, όπου κυκλώθηκε από τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και οδηγήθηκε στο λιμάνι όπου με ένα σωρό νέα τερτίπια (σημαία, κλίση σε απολογία καπετάνιου) επιχειρούν να εμποδίσουν τον απόπλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε χτες τις ευχαριστίες του Ισραηλινού Προέδρου Πέρες για τον αποκλεισμό του στολίσκου από την Αθήνα. «Με τη δράση αυτή, (του είπε) συμβάλατε …στο καλό της Γάζας". Δεν ξέρουμε αν η πολιορκία ενός ολόκληρου λαού είναι για το καλό του, είναι όμως ντροπή τόσο για την αντιδικτατορική ιστορία του Παπούλια, όσο και για την αντιφασιστική ιστορία της Ελλάδας η εμπλοκή της σε τέτοιες φασιστικού τύπου ενέργειες, που μόνο στόχο έχουν να κάμψουν τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Όχι στην απαγόρευση του απόπλου του «Στόλου για την Ελευθερία 2»
Όχι στον αποκλεισμό της Γάζας
Όχι  σε πολιτικές που στηρίζουν την εγκληματική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης σε βάρος του παλαιστινιακού λαού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

--
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου