Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία για συσσίτια για τους άπορους συμπολίτες

GOODnet
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει αναλάβει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την οργάνωση συσσιτίων για τη διάρκεια του καλοκαιριού για τους συμπολίτες που καθημερινά τρώνε στα συσσίτια της εκκλησίας, τα οποία όμως σταματούν για ορισμένο διάστημα τη θερινή περίοδο.

Εθελοντές του Ιατρείου μαζί με πολίτες που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην πλατεία των «αγανακτισμένων» του Αγνώστου Στρατιώτη πραγματοποιούν επαφές με ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ώστε να σιτίζονται οι άποροι πολίτες με φαγητό που θα διαθέτουν αυτοί.
Παράλληλα καλούνται όσοι ρεθυμνιώτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τροφές που δεν χρειάζονται ψυγείο (μακαρόνια, όσπρια π.χ.) ώστε να δοθούν στους ανθρώπους και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Οι εθελοντές που θα αναλάβουν τη δράση αυτή έχουν εικόνα για τον αριθμό των άπορων συμπολιτών μέσα από τους καταλόγους της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, ώστε να μπορέσουν να τους ενημερώσουν.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η εκκλησία αν και για κάποιο διάστημα σταματά τα συσσίτια, φρόντιζε πάντα με διάφορες χορηγίες να μην μένουν χωρίς φαγητό οι άνθρωποι αυτοί, ωστόσο η πρωτοβουλία του Ιατρείου και των πολιτών είναι αξιέπαινη, παράδειγμα αλληλεγγύης και αξίζει συμπαράστασης από όλους μας.
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 6972486218

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου