Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δήλωση Α.Ξανθού για το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου συνιστά μια ιστορικής σημασίας πολιτική εξέλιξη όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη.
Για πρώτη φορά τη μεταπολιτευτική περίοδο η Αριστερά στο σύνολο της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή πολιτική επιρροή, εκφράζοντας την απαίτηση της κοινωνίας για αλλαγή πορείας σε όλα τα επίπεδα .
Τίποτα πια στη χώρα δεν μπορεί να είναι όπως πριν. Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει ήδη συμβάλλει θετικά στις πολιτικές εξελίξεις και στην υπεράσπιση των θεμελιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.  Θα εξακολουθήσουμε με την ίδια συνέπεια και πολιτική αξιοπιστία να διεκδικούμε -από τη νέα αναβαθμισμένη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης - την ακύρωση του καταστροφικού Μνημονίου και των μέτρων κοινωνικής εξαθλίωσης . Αυτή είναι πραγματική στάση  ευθύνης απέναντι στους πολίτες  και όχι προφανώς η συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα «εθνικής συνευθύνης» , δηλαδή αποδοχής του μνημονιακού πλαισίου και διαιώνισης της λιτότητας, των περικοπών, της ανθρωπιστικής κρίσης και της κοινωνικής βαρβαρότητας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα.
Στο Νομό Ρεθύμνου , ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην 1η θέση της προτίμησης των πολιτών και επενεκλέγεται βουλευτής της Αριστεράς σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών και συσσωρευμένων προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας. Η επιλογή αυτή των συμπολιτών μας αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για τον πολιτικό μας χώρο και για μένα προσωπικά, αλλά ταυτόχρονα  μας επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερες υποχρεώσεις και  ευθύνες.  
Η ανατροπή του εκλογικού χάρτη στο Ρέθυμνο είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας  πολιτικής χειραφέτησης των ανθρώπων του Νομού μας από παραδοσιακές κομματικές ταυτίσεις και δεσμεύσεις .  Έχοντας πλήρη επίγνωση της τραγικής κατάστασης της πλειονότητας των ανθρώπων και των δυσκολιών της συγκυρίας, θα επιδιώξουμε συλλογικά  να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών .
Βασικό μέλημα μας είναι να εργαστούμε για την αξιόπιστη πολιτική εκπροσώπηση του Ρεθύμνου χωρίς την ξεπερασμένη λογική του παραγοντισμού και των πελατειακών σχέσεων. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα , τη δημοκρατική λειτουργία και την αποτελεσματικότητα  του πολιτικού μας χώρου , να προωθήσουμε την  αμφίδρομη σχέση με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, με τους παραγωγικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς και κυρίως με τους καθημερινούς ανθρώπους που πλήττονται σήμερα βάναυσα από την κρίση  και την ανεργία.
Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μας είναι η υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών ,  των συλλογικών  αγαθών και της αξιοπρέπειας των πολιτών,  η μαχητική διεκδίκηση της αποκατάστασης των σοβαρών ελλειμμάτων του τόπου και ειδικά η αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των δημόσιων υπηρεσιών  Υγείας ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα .
Τέλος, νιώθω την ανάγκη  να ευχαριστήσω δημόσια τους συνυποψήφιους μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο , τον Ηλία Λουλούδη, το Μύρωνα Ξυδάκη και το Γιώργο Οικονόμου που συνέβαλλαν καθοριστικά   στην εκλογική μας επιτυχία με υποδειγματική συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα όμως, αξίζουν συγχαρητηρίων και βαθύτατης ευγνωμοσύνης όλοι οι φίλοι και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν στην παρατεταμένη αυτή προεκλογική περίοδο μια  σκληρή και επίπονη πολιτική μάχη με αυταπάρνηση , με αστείρευτη ενέργεια , με πολιτικό ήθος και κυρίως με ανιδιοτέλεια. Αυτή η πολιτική διαθεσιμότητα των ανθρώπων της Αριστεράς είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη και  ελπίζουμε ότι στη νέα μετεκλογική περίοδο θα πολλαπλασιαστεί και θα διευρυνθεί με νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

Ρέθυμνο 18/6/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου