Ελιόψωμο
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
200 γραμμάρια ελιές
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
30 γραμμάρια μαγιά
100 γραμμάρια λάδι
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για λίγο στο τηγάνι ίσα ίσα να πάρει απαλό χρώμα χωρίς να το τσιγαρίσουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε χλιαρό νερό, αλάτι, μαγιά, λάδι και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε, προσθέτοντας το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μας απαλή.
Βάζουμε τη ζύμη σε μέτριο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
200 γραμμάρια ελιές
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
30 γραμμάρια μαγιά
100 γραμμάρια λάδι
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για λίγο στο τηγάνι ίσα ίσα να πάρει απαλό χρώμα χωρίς να το τσιγαρίσουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε χλιαρό νερό, αλάτι, μαγιά, λάδι και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε, προσθέτοντας το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μας απαλή.
Βάζουμε τη ζύμη σε μέτριο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου