Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Χανιά: Δεν υπάρχει …ούτε ουροσυλλέκτης στο νοσοκομείο!

  Σοβαρές ελλείψεις ακόμη και σε υλικά πρώτης ανάγκης: ορούς, φλεβοκαθετήρες, μάσκες οξυγόνου για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα μέχρι και ουροσυλλέκτες (!) συνθέτουν μια κατάσταση αποσύνθεσης στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως επισημαίνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί, που από χθες πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τα πρωινά τους καθήκοντα.
Ωστόσο, τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.
Οι ειδικευόμενοι διεκδικούν άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Χανίων εργάζονται 108 ειδικευόμενοι γιατροί.
Την κατανόηση και την υπομονή του κόσμου ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των Ειδικευομένων Γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, κ. Μάνος Στουρνάρας.
Όσον αφορά τα αιτήματα των ειδικευομένων γιατρών ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι: «Ζητούμε άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Κάθε ειδικευόμενος κάνει επτά εφημερίες, αλλά ουσιαστικά πολλές φορές έχει χρειαστεί να ξεπεράσουμε τις εννέα. Γι’ αυτό και ζητούμε να μην πραγματοποιείται καμία άλλη εφημερία πέραν των επτά εφημεριών καθώς σύμφωνα με τον Νόμο μέχρι επτά εφημερίες θα πληρωνόμαστε. Οι εφημερίες παραπάνω είναι δωρεάν εργασία».
«Ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή του κόσμου, αν δεν εξυπηρετούνται τα πολύ τακτικά περιστατικά. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν ειδικευόμενοι γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία, στα χειρουργεία και στις κλινικές. Τα επείγοντα όμως θα λειτουργούν κανονικά καθώς ανήκουμε στο πρόγραμμα της ασφαλούς εφημέρευσης. Ετσι δεν υπάρχει περίπτωση επείγον περιστατικό να μην εξυπηρετηθεί στο Νοσοκομείο Χανίων», τόνισε.
Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για «τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο Νοσοκομείο σε υλικά πρώτης ανάγκης όπως: οροί, φλεβοκαθετήρες, μάσκες οξυγόνου για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, ειδικές μάσκες για τα παιδιατρικά κ.ά.» και συνέχισε περιγράφοντας εικόνες τριτοκοσμικής κατάστασης: «Δεν έχουμε ουροσυλλέκτες και οι άνθρωποι δίνουν ούρα σε… ποτηράκια του καφέ για να κάνουν γενικές εξετάσεις ούρων.
Δηλαδή ουσιαστικά αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο έχει ξεμείνει από υλικά πρώτης ανάγκης και οι εφημερίες ίσα – ίσα που βγαίνουν. Κάτι που εξευτελίζει τόσο την ιατρική μας ιδιότητα όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε ανθρώπους που είναι άρρωστοι και απαιτούν μια καλύτερη περίθαλψη, την οποία άλλωστε δικαιούνται από τους φόρους που πληρώνουν».
Ελένη Φουντουλάκη για τα: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου