Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Λικέρ Βερίκοκο

 
Υλικά
3 κ. βερύκοκα, όχι πολύ ώριμα (κατά προτίμηση Διαμαντοπούλου)
1 κ. κονιάκ ή τσίπουρο
1 μασούρι κανέλα
1 κ. ζάχαρη
3/4 κ. νερό
Εκτέλεση
Διαλέγουμε άγουρα, μικρά βερύκοκα.

Εάν το χρώμα τους είναι σχεδόν πράσινο, τ’ αφήνουμε μια μέρα εκτός ψυγείου, για να ωριμάσουν λίγο.
Πλένουμε καλά τα βερύκοκα, αφού έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια και τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τα βερύκοκα ολόκληρα και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Εάν τα βερύκοκα μαλακώσουν, η συνταγή έχει αποτύχει!
Αφαιρούμε προσεκτικά τα βερύκοκα με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε γυάλες.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και ζεστό όπως είναι και το ρίχνουμε πάνω στα βερύκοκα.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε το κονιάκ και την κανέλα και κλείνουμε αεροστεγώς.
Αφήνουμε το μείγμα για τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου