Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Καταρρέει το Ταμείο του Δημοσίου;

Posted by Κωνσταντίνος
Με κατάρρευση απειλείται το Ταμείο του Δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η οξύτητα που αποτυπώνεται στην οικονομική του κατάσταση είναι απογοητευτική καθώς για να πληρωθούν 37.000 εφάπαξ χρειάζονται 1.628.000.000 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το Ταμείο δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ αποθεματικά!
Όπως εκτιμάται, όσοι έκαναν το 2010 την αίτησή τους θα εισπράξουν το εφάπαξ πιθανότατα το δεύτερο τρίμηνο του 2013, καθώς μία πρόσληψη αντιστοιχεί σε πέντε αποχωρήσεις, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η οικονομική δυνατότητα του Ταμείου λόγω μείωσης εσόδων από εισφορές.
Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, σε τι ενέργειες θα προβεί και πότε, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος κατάρρευσης του Ταμείου του Δημοσίου, γιατί το Ταμείο δεν διαθέτει αποθεματικά και πώς θα διορθωθεί η αναλογία προσλήψεων-συνταξιοδοτήσεων ώστε να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητα του Ταμείου από την μείωση εσόδων στις εισφορές.
Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως τελικά εντέχνως δημιουργείται η καστάρρευση; Μήπως κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν πέρα από τα όρια της ανέχειας, προκειμένου να αποδεχθούμε διάφορες "σωτήριες λύσεις" που θα σημαίνουν απεμπόληση κυριαρχικών εθνικών μας δικαιωμάτων;
ΑΠΟ ΤΟ ''ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου